Hacı!.. Şimdi bu ablaların hâfızaları çok güçlü.. Kur'ânı ezbere biliyorlar ezbere!..
İlk tanışma yıl dönümü.. İlk bakışma yıldönümü.. İlk çay içme yıldönümü.. İlk anamın elini öpme yıldönümü.. İlk nişanlanma yıldönümü.. İlk cemaatli namaz kılma yıldönümü.. İlk evlenme.. İlk bayram, seyran, çoluk çocuk yıldönümü vs.. günü, saati, dakikasına kadar bilirler..
Bir unutursam yandık.. 😕 O kadar hafıza bende olsaydı ben de hâfız olurdum hacı.. Ayrıca, bu ablalarındimağlarında, gönüllerinde Kur'ân var.. Şeş kaza istemeden gönül kırsam varya.. Bir âyet okur; yeminlen evreni ters görürüm! 😕
ne ilgisi var kadın kadındır havuzda olsa alimde olsa sevilmek kıymet görmek ister belki bu kadar abartma ama hiç olmayacakmış gibi dünya her an olacakmış gibi ahireti düşünmeli ayrıca dünyayı öylece bıraksa niye evlensin ki hz rabia hiç evlenmemiş mesela siz es olarak görevi bizi yapın açın peygamber efendimizin evliliklerini inceleyen esine ne iltifatlar ediyor görün
Kadın dünyadan vazgeçmiş kendini öteki dünyaya adamış, sen hala fâni geçici dünyâvi günlerdesin. Öyle birisin karşısına geç beraber ilk namazımız değil son cenaze namazımıza kadar inşallah de bak hatırlıyor mu tanışma zamanınızı vs.
E madem hafız madem kuranı biliyor o zaman o gün dönümlerini bilmez. Dünyalık şeylere takılmaması lazım o vakit :) Ama yok takılırsa o zaman kuran sadece beyninde kalmıştır kalbine inmemiştir. Kalbini kırsanda sorun olmaz :D
Aynen öyle abim. Bende evlenmeye niyetliydim. Annem bir hafız bulmuştu. Hemde kuran kursunda hocaydı. Memur olmasa evlenmem demişti. Dedim anne gerek yok ona. O hafız olmuş ama rızkın Allahtan geldiğini öğrenememiş. Rızık korkusuyla nasılsa memurun aylık maaşı var deyip illa memur istiyor. Bu tür insanlarda dünyalık şeyler işin içine girince kalbi boştur. Rahat ol.
Genelde bu tarz konulara hayatta takılmazlar aksine bu boş işlerle seninde uğraşmanı istemez kendini Allah'ın kitabına verdi diye hafızası güçlü sayılmaz seviyorsan söyle geride durma senin içinde hayırlısı olsun
Maalesef çok zor. Tabi insanların yaptıklarını da islama mal etmemek lazım. Yani böyle yapan hafızlar var diye hepsini aynı kefeye kormamak lazım ama insanın içinde şüphe de kalmıyor değil. Benim eski sevgilim ingilterede kız islam enstitüsünde okuyordu. Kendisiyle ilişkiye girmedim diye ayrıldık.
emoji kullanmadığım zaman neden ciddiye alıyorsunuz her yazdığımı. evet kadınlarla ilgili olan görüşüm ciddi. sen bizden ne istiyorsun ama ben kimseye beddua etmem.
En İyi Cevaplar