Aleksitimili bireyler başkalarının duygularını anlamada ve empati kurmakta zorluk yaşamakta ve duygusal yanıt vermekte yetersiz kalmaktadırlar. Aleksitimi bir bireyle ilişki içinde olduğunuzu fark etseniz ne yapardınız? Böyle biriyle ilişkinizi sürdürebilir misiniz?
Aleksitimi bir bireyle ilişki içinde olduğunuzu fark etseniz ne yapardınız?
Büyük konuşmak istemem fakat öyle birisiyle ilişki içinde olmazdım. Diyelim ki böyle bir sorunu var tedavisi varsa ve olmak istiyorsa elimden geleni yaparım yanında olurum fakat bunun arkasına sığınıyorsa , değişmemek için direniyorsa o ilişkiyi sürdüremem.
düsman basina bile vermesin cok korkunc olmali böyle bir iliski icinde olmak... böyle bir iliskiden kurtulamadiimi farketsem, mesela ashik olduugm iicin vs, psikologa giderdim
Soru yazılalı baya olmuş ama yine de yazayım. Bende de aleksitimi var ve 9 yıldır ne sevgilim ne de başka bir ilişkim oldu. Mantıklı konuşuyorum ve umursamazım diye en fazla yakın arkadaş oluyorlar. Flört edenlerin flört ettiklerini aylar yıllar sonra tesadüfen fark ediyorum iş işten geçmiş oluyor zaten. Beni sevenleri sevemediğim için bana bağlanmasın ve soğusun diye ergenken çok sert çıkışırdım şimdi potansiyel ilişki adayı olmaktan kaçınıyorum yeterli oluyor. Nasıl oldu bilmiyorum fakat bir kere gerçekten aşık oldum, sevgili değildik fakat çok yakındık ama hem karşı tarafa hem kendime sancı çektirdim yine de. Sevgili olsaydık ne olurdu kim bilir. Zaten o travmadan sonra birazcık aşık olma/sevme ihtimalim varsa da kayboldu, 4 5 yıldır hiçbir karşı cinsle flört edip yakınlaşmıyorum (yakınlaşamıyorum). Bunu neden yazdın şimdi derseniz bir de aleksitiminin gözünden her şeyin nasıl olduğunu görmek isteyen olur diye.
Merhabalar peki hiç tedavi olmak istediniz mi biliyorsunuz ki bir tedavi yöntemi var ve bu kişinin sarfedecegi çabayla doğru orantılı ve istenince tedavinin başarı oranı yüksek olabilir. İşin aslını da anlatmak istiyorum aleksitimi oldugunu düşündüğüm ve çok önem verdiğim sevdiğim biri var 3 yıldır beni sevmesine rağmen (sevmek çok hafif kalır onun sevgisinin yanında) uzak duruyor üzmek istemiyorum seni kendi olduğum durumu ben bile anlamiyorum seni de içine sürüklemek istemiyorum diyor ve bu yüzden benim için benden uzaklaşıyor ama ben onu seviyorum ve yardımcı olmak istiyorum fakat ne yapacağımı bilmiyorum. Siz bu durumu nasıl yorumlarsınız? Yani siz olsaydınız sizin dediğinizi yapıp bırakıp gidiyim mi yoksa her şeye rağmen elinden tutmalı mıyım? Kafam çok karışık... Kusura bakmayın baya bir yazdım :)
@Nehirk12345 Ben ne olduğunu anlayamadım, 3 aylık ilişkim (10 ay tanışlık) mahvoldu. Hem de ilk ilişkim. Ruh ekizim gibiydi, net yürür gider dersin, öyle bir uyumumuz vardı. Zaten diğer insanlarla karşı hep soğuk (ama iyi kalpli biriyim) olmuşum, ilişkiye de yansıdı. Çok fazla zordu, anlatmam mümkün değil, diliyorum ki yaşamazsın. Zaten üzülüyorum, üzdüğüm için daha çok üzülüyordum. Bir süre kendisine söylemedim, direndim, yenmeye çalıştım, ama her geçen gün daha çok mahvoldum. Sonralar konuştum ve çok üzüntülü şekilde sonlandı. Ondan uzak durmam daha iyiydi onun için ( o böyle düşünmese de).
En İyi Cevaplar