Cerkesler özellikle (abhazlar) Rus mu?:/

iyi akşamlar arkadaşlar. Bu konu hakkında her kafadan bir ses çıkıyor. Özellikle bunu bir Rusa sorduk aşemez diye bir akrabamla. kendisi Rusla iyi anlaştı çünkü akraba doğma büyüme orali. neyse çocuğun verdiği cevap çok ilginçti:/

~ çocuk o dönemlerde bir kisim Rus halkının diger ruslardan farklı olarak katolikligi benimsedigi ve yönetime isyan olarak uydurdugu bir fiyasko olduğunu ve kendilerini asil diye tanimlayarak diğer rus halklarini ozendirip yanina çekerek ayrica katolikligi yaymak için uydurulan bir ırk olduğunu soyledi. diger Çerkes boylarının (kabartay gibi) onların başta Türk Moğol vs. karışık kavimlerin Çerkeslestirilmesiyle turedigini söyledi. Ayrıca Abhazlar orayı cekeslestirmek için gonderdikleri insanları abhaz sınırlarına geri cagirmadiklarini çünkü bir yandan safkan ırkı korumak bir yandan da Rusya daki rejmi kendi eline alma calismasina girdikleri için böyle oldugu söyledi, daha sonra bunları cerkeslestirmeye calisirken Türk Moğol saldirilarina uğrayıp % 40 inin Islamlastigini digerlerinib de katolik kaldığını söyledi (bak ben sadece bu kısmı biliyordum)

ama inandırıcı gelmedi; sonra çocuk benzerlikleri söyledi bizdeki tamata onlar da da varmış (eski kulturde ve su anki rus koylulerinde). benzer kelimeler falan buldular. benim dil iyi değil bilmiyorum o yüzden neydi onlar. ve şu anki abhazlarin köydeki kültüre sahip olan Ruslarla (ne kulturuyse artık) aynı şey olduğunu söyledi

çevremdeki Türkiye vatandaslarida abhazlarin Ruslarla aynı şey olduğuna inanıyor:/

gittim bunu anneanneme sordum dovecekti beni. olur mu öyle şey falan diye sert çıktı:/

diaspora sitelerine bakıyorum kimi kendini acindiriyo Rus olmaktan başka suçu olmayan abhaz halkını Rusya sürdü diye. kimi Ruslara sayıp sovup kendisinin farklı olduğunu söylüyor.

ingilizce kaynaklarda bu ikisinin farkli olduğunu yazıyor. ve bize vize falan veriyorlar ABD falan. bir nevi ayricalik

bana aynı şey olmadığımız fakat aynı coğrafyada yaşadığımız için bu denli etkileşimler oldu gibi geliyor. ama kafa karışık:/ hiçte sevmem Rusları:/

Şimdi bu ne allah askina?:/

herkes çıkarına göre yapıyo bişeyler~

bilgisi olan varsa açıklamalı yazsın bunu:/

Cerkesler özellikle (abhazlar) Rus mu?:/