emek verdiğiniz o adam ya da kadın
aslında buna hiç değmiyorsa siz bunu anladıysanız
ve onu terk ettiyseniz ya da iyi olması için çabalıyor olsanız
buna rağmen düzelmiyorsa..
üzülmek yerine yeni bir sayfa açmak neden zordur insan için?

anladığımız zaman çok geç olmuştur zaten. Çünkü güveniyoruz, tüm hayatımızı ona adayacak kadar en başından. insanların tek hatası karşındaki kişiyi kendisi gibi sanması oluyor! soruyu evlilerin gözünden cevaplarsam çoluk, çocuğa karışıyor ve ayrılmak daha da zorlaşıyor... bir de bir taraf iyi ise diğer taraf kötüye bürünüyor! mecburen böyle durumda yaşayan binlerce insan var malesef.
😊😊
alısılmız bir düzen alısılmıs bir insan ve alısılmıs bir sevgi vardır. feda edilen zaman harcanan emek vardır. bunlar yüzünden yeni sayfa zordur. halbuki eski defteredev etmek daha da yıpratır ama bunu anlamaz bilmez o an yaşayan. illa her sayfada cani yanacak ki yeni sayfa acabilsin.
Emek verdiysem ve bir noktada olmayacağını anladıysam karşıyı suçlamam. Kendi mantığım ve irademin sonucudur. Beni ben istediğim kadar kullanabilir. Sonuçta kendi duygularımızı da tatmin etmek için gerçekleri görmezden geliyoruz. Yeni bir sayfada açmak bu bilince ulaşınca gayet kolay oluyor.
şu an ki umursamazlıklarım, zamanında ki koşturmalarımın yorgunluğudur. Ben değişmedim hala eski benim. Ama hayattan ve sizlerin aptallıklarınızdan emekli oldum. İkramiyemde sadece koca bir yorgunluk...😊
Cevap
8Cevap
Emek zaten olması gerek bişey. Her ayrılıktan sonra "emeklerim boşa gitti" diyen kişi yarın çıkar karşında "ben bunu bunu yaptım senin için" kolay diyebilen biri haline gelir. Bunu zatan diyeceksen, hiç emek verme daha iyi.
Emek verdiysen, içinden geldiği için, sen istediğin için vermişsindir.
"Ben elimden geleni yaptım, olmadı. Hayırlısı değilmiş" diyebilmeli insan.
neden zordur cünkü emek vermisindir zaman harcamisindir yasanilmislar ve anilarin vardir sadece herangibi birisi degildir o kisi hayaller kurmusundur gelecegin ömrün olmasini istemisindir.. herseyi bir tarafa birak sevmisindir tonlarca insanlar arasindan herseyiyle o kisiyi.. simdi o yok ve bir baskasi olucak kolay mi öyle bir tarafa birakmam hem iyi günde ve kötü günde diye söz veriliyorsa devaminda ayriliklar niye
Olmuyorsa vardır bundada bir hayır deyip bırakmak daha mantıklı değil midir aslında..
Bunu cok sordum kendime bilmiyorum john bilmiyorum...
bence
temel sorun
kadınların ya da erkeklerin ne istediklerini bilmediklerinden
kaynaklandığı..
hanımlarda var öyle deme şimdi:)
Geneli erkek buna eminim bak mesela bir kiz kem küm etse soru sorsa yuz erkek aninda yorum yapio bana yaz filan dio sizin bu sorunuza ise kadinlar cogunlukta yorum yapmis işin caba kismi iliskilerde genelde hep kadinda erkek hep bir ilgisiz hep bir akli baska yerde en sonundada defolup gidiolar (konudan muzdarip kisinin isyanlaridir bu evet ama cidden cevremdede hep bole gozlemledim)
bence ön yargılısın sen..
başına geldi diye: ya da ne bileyim
alakası yok..
bana göre bazı insanlar bu konuda hatalı
kadın erkek fark etmez
ben cinsiyetcilige karşıyım
duymuyorum demedim ama sizde benim görüşüme saygı duymuyorsunuz:)
görüşünüze saygı duymuyor olsam
yorum yapmazdım:)
buda ayrı bir bakış açısı genç hanım
ben sizi haksız görmedim
ama siz beni haksız buldunuz genç hanım:)
Kendi dusuncenizin dogru oldugunda israr ediyorsunuz lakin ben hala ayni dusuncedeyim :)
bayanların yorumunun çok olması onları haklı kılmaz yalnız :)
haksız demiyorum
ama çogunlugun söyledigi her zaman yüzdeyüz
dogru olamayabilir diyom
İnsan oğlunu yiyip bitiren düşünceleri kararsızlığıdir.
Yeni bir sayfa açmak yeniden başlamak inanılmaz zordur fakar sabredebilir ise kişi, sonunda huzura kavuşur. :)
Zor olmuştu ağır gelmişti değer verip de sonra yokluğunun acısını çekmek. Sonra aklı selim düşününce değer miydi değmezdi. O zaman kalk ayağa ve mutlu ol dedim kendime. Oldum da :)
Sağlam bir irade gerek inanç gerek manevi güç gerek bunlar her insanda yok mesela bende... ben düşünce geri kalkmasını öğrenemedim bir türlü kalkamayımca yeni sayfada açılmıyor.
ziyan eden taraf düşünmeli bunu yaptıgım hiçbirşeyi ziyan olarak görmüyorum. sayfanın son cümlelerini yazıyorum şu an. yeni bir sayfa açmak için illaki bigün olacak...
Insan alışkanlıklarıdan vazgeçemiyor ki. Tek nedeni bu. Yeni birini tanımak, ona ısınmak, alışmak yeniden insanı yoran şeyler.
Çok zor birşey. Ama arkada bakmadan çabalayıp yeni bir sayfa açtığında göreceksin ki çektiğin tüm acılara değecek.
Yeni bir sayfa açabilmek için, eski sayfaların hepsini yırtabilmek gerek. Kolay değildir yeni bir sayfa açabilmek.
İlk başta zor olur, ama bilirsin buna mecbursundur.
Olmuyorsa zorlamıycaksın derler. Adam olmayanada üzülmem.
Herşeyin hayırlısı.
Bazen önemli olmamali gidecek olan ya da gelmeyen. Cunku bazen baslamak gerekir herseye yeniden.
Bunun zor olup olmadığını da zamanla anlıyorsun ya o kötü işte.
Sevdiğim bı soz var..
ben o defteri kapatmadım! Sayfalarından uçak yaptım ucakkk..
Yeni sayfa aça aça tükendi artık son yapraktayim sadece sevgiliyle alakali degil hayatindaki her insan yipratiyor seni
Evet, aklı hep emek harcadığında kalır.
düzelmiyorsa üzülmem ona harcadigim zamana acırım ve yeni bı sayfa açarım çok zor değil
Hatadan ders alıp devam etme
Ben istesem de üzülemiyorum vardır bir hayır ✩
Alışkanlıklardır hep nedeni
yeni sayfa hayatimiz da hep gerekli...
Kimse icin zamanimi da kendmi de ziyan etmem..
Zor ama imkansız değil sdc soğumak lazım
Yine yeniden korkuları...
Çok zor açılmıyor yeni bir sayfa..
doğru diyorsun belki korkular yüzünden
kadınlar için zor. Çoğu erkek için zor değil
Yeni sayfa açmak alışmak lazım
Zor değil.
Zordur
Zor değildir
Zordur elbette
zordur
Evet