Dün galiba bu soru altin da bazi büyüklerimin kalbini kırdım ve engellendim...
Kalbini kırdığım abimden özür dilerim...
Sizin de bir büyük olarak bana olan kırılgınlıgınızı affedeceginizi umuyorum...@ahmetromeo

Aşk öncesi düşünülmeyen bir duygu , okun yaydan çıkmış hali , elinde olmayan bir durum. Yani onu engelleyemezsin. Korkuyorum , red edilecem , diye düşünmeni engelleleyemezsin sadece başına gelir. Aşık olmak elinde olur gibi anlayış ; sadece hoşlanmak ve beğenilmek. Aşk gelmesin diye kontrol edebileceğin bir mekanizma kalbinde veya beyninde yok.
hoşlanmak, aşık olmak, bağlanmak hep bir evreden sonra oluyor... hoşlanırsın bu seviyede güvensizlik sorunu yaşarsan aşık olmaktan korkarsın birde karşı tarafın davranışları bencillikle yoğulursa soğursun. Bağlanma kısmı çok ileri düzeyde olur ve o seviyede artık güven ortamı oluşur zaten.
Ben korkarım. korkulmalı da bence, aşık olunca hiç yapmam dedipin şeyler yapıyorsun , bunu geçtim, hayatta ilerlemen için bir engel oluyor çünkü kafa durmadan onla meşgul oluyor. Diyelim öyle bir gaflette bulundun ve üstüne sevgili oldun ayrılınca bir de psikolojinle uğraş. AŞK SİZİ SİZ OLMAKTAN ÇIKARIR, KORKUN ONDAN.
korkmak mı bilmiyorum.
Ama çekiyorum, bir aşamada kalırsa daha değerli daha kutsal olurmuş gibi hissediyorum, böyle düşünmemin nedeni mutlaka sonu gelecek evlenme yaşım geldiğinde sevgili olduğum adamla evleneceğim zaten gibi..
Zaman kaybı gibi geliyor (?)
Cevap
23Cevap
Korkuyordum takii hayatımın aşkını bulana kadar, inanın ki aşkın gerçeğini bulduğunuz da ne üzülür ne de üzmeye kiyabilirsiniz sizden bir parça oluyor karşıdaki canınızdan bir can oluyor. Ona varana kadar yaşadığınız her şey onun degerini bilmek içinmiş diyorsunuz kendinize.
aşık olmaktan korkmadım hiç..
çok çok acı çekersin ama o yaşadığn hisler
paha bicilemez
hayır korkmuyorum. işler yolunda gitmezse acı çekiliyor tabi. ama hiçbir üzüntü kalıcı değil, tıpkı hiçbir mutluluk kalıcı olmadığı gibi. en azından benim için bugüne kadar öyle oldu. anı yaşamak lazım.
Korkarım tabisi çünkü insanlar değişiyor aşık olduğumuz insan olmaktan çıkıyor sonra da alıştığımız için ayrılmak zor oluyor
Insanlar aşktan korkmuyorlar. aşık olup bırakılmaktan, acı çekmekten ya da aynı şekilde karşılık bulamamaktan korkuyorlar
Aşık olmaktan korkmak diye bişey yoktur ki. Olursun veya olmazsın istemsizce. Ben mesela aşık olurum ama birlikte olamayacağımızı bildiğim için uzaklaşırım hemen. Tipsizim çünkü.
Korkuyorum, kaybetme kaygısı var sanırım bende. O yüzden kimseye körü körüne bağlanmadım şuana kadar.
Bu kadar şerefsiz, yalancı, 2 yüzlü, karaktersiz insanlar var iken
kime güvenip,
Kimi sevebiliriz kiii? ☹☹ 😢 😉
Çünku en az benim sevgim kadar sevgi alamazsam karsı taraftan inancımı ve gururumu zedelerim...
Ama bu riski ve korkuyuda seviyorum basarili bir iliski olursa da ha mutlu ediyor..
Aşık olmaktan değil de yanlış adama aşık olmaktan korkmak.. ya da yanlış kadına.. aşık olup pişmanlık olmaktan korkmak
Kimisi asik olup baglanmaktan, ayrılınca kaldiramamaktan korkar.
Kimileride o yuku kaldirmaktan korkak :)
çünkü bu devirde doğru insanı bulmak cok ama cok zor
Bence ilk korkumuz son zamanlarin karmaşa iliskisi. Kendi adima konuşursam acayip kafaya takan bir insanim bir insana kafaya taksam piskopatlik durumunu kadar gidiyo bundan korkyom
hayir korkmuyorum sadece yanlis kisiye asık olmak kotu
aaa dur şuna aşık baglanmayim yoksa acı çekerim diye birşey yok aşkta aşk mantik işi değil..
Çok yara aldım. Şimdi iyileşmişken tekrar yaralanmaktan korkuyorum.
Aşktan soğutan şeylerin başı, yeni nesil ve bu aşk olayını kullanmalarıdır :)
Karşı tarafın saçma sapan hareketleri !
Güvenemiyoruz kimse adam dediklerimiz madam çıkıyor !
Olabilir. Ben korkmuyorum. Aßk çok güzel. 😍
ya abi bu yasta ask diyorsun masaallah sana
Neden? Ben ihtiyarmıyım. Teessüf ederim 117 yaßındaki nene. 😁😂😃😄
yani ihtiyar degilsin de... bu yasta ask pek sana göre degil gibi... yasini yanlis hatrlamiyorsam eger
Doğru hatırlıyorsun. Peki bu aşk konularını bilmeyecek kadar küçükmüsün sen evladım. Söyle bakalım gerçekte kaç yaşındasın sen?
25 yasindayim... neden bilmeyecekmisim..
"Bu yaşta aşk sana göre değil" derken, hakaret ediyorsun bana ve benim yaşımda olanlara o zaman. Bu sence 25 yaßında bir genç kız için doğru bir yaklaşımmı?
ay estagfurullah kusura bakmayin hakaret icin demedim.. ama ne bileyim yani, yasiniz olmasina ragmen genler gibi ask düşünmeniz ilginc geldi... aslinda yanlismi hayir.. benimki sadece şasrmak sanirim
Kaybetme ve kırılma korkusu korku da değil de pişman olmak istemiyorum
Hayalimizdeki olan dünyaya uymuyor sizin sevgi dediğiniz aşk dediğiniz şeyi hala çözemedim karışmıyorumda
1 kere aşık oldum aşık olmaktan korkmadım ama açılmaktan korktum be o da beni sevdi ama söylemedi şu an sevdiğini düşünmüyorum😟
sevdiği kadar sevilmemek ten korkar bence
Aynen yara almaktan korkmak
Güveninin boşa çıkmasından korktuğu için
hayır korkmuyorum.. aşk güzel şeydir.
ben korkmuyorum bana karşı korkuyorlar herhalde
Zaten cevaplamışsın knk 😄 hadi görüşürüz ✋
Korkmak değil, tercih etmemek.
Ben askin taaaaaa... Koyim
sakin ol sakin
Öyle bir delikanlı daha dünyaya gelmedi ;)
Tekrar yara almaktan korkmak
Korkmuyorum düz istemiyorum 😂
Yas 32 olabilrmi acaba
alaka
cvp?
Evet ya pek güvenemiyorum 💩ta çıkabilir
İlişkeden soğumak evlilik korkusu herşey
Şimdi aşk ilişkileri saçmalık
korkuyorum be :s
Hayır korkmuyorum
Korkularim var tabi
korkularım var.