Öyle büyük şeylerden bahsetmiyorum aslında. Ufak dokunuşlarla göze girebileceğimiz davranışlar nelerdir? Ben başlıyorum; soğukta ceketini kızın omuzlarına koymak.
Erkeklerin yaptığı, ''vay ne centilmen adam'' dedirten davranışlar nelerdir?
Erkek adam her zaman centilmen olmalıdır. Bu işin bir formülü ya da yapılacak listesi yoktur. Her şeyden önce kadının nazik bir varlık olduğunu kabul ederek ona göre davranmayı özümsemek gerekir. Kadını korumak ve zorluklardan sakınmaktır. Kadına nadide bir mücevher gibi davranmak ha keza aynı şekilde. Bazı noktaları anlatacağım. Bunların devamında başka konulara da erkek kendisi devam edebilir.
- Kadın narin ise ona bu şekilde davranmak gerekir. Halı sahada pas atmayan arkadaş muamelesi yapılmamalı. Onunla nazik konuşmalı. Kibar davranmalı. Örneğin bir kapıdan geçerken kapıyı tutmak, arabanın kapısı açmak gibi ince davranışlarda bulunmalı. - Kadının yeri erkeğin yanıdır. Kadın erkeğin tam yanında yürümelidir. Ne önünde ne arkasında. Bu eşitliğe yapılan bir vurgudur. Fakat kaldırımda ve yol kenarında kadın daima iç tarafta tutulmalı ve tehlikeden izole edilmelidir. Ayrıca bir kalabalık içine girilince erkek önden giderek adeta bir buzkıran gibi yol açmalıdır. - Yürüme temposu aslında hayatın temposuna bir örnektir. Tempoyu kadının belirlemesine izin verilmeli. Erkek kuvvetli ve atak olduğu için hızlıdır. Hep önden gider. Kadın ise arkadan gelip ona yetişmeye çalışır. O yüzden erkek göz ucuyla kadını takip etmeli ve tempoyu kadının belirlemesine izin vermeli. Yürürken de, severken de, yaşarken de. - Kadın bağımsız bir bireydir. Her şeyden önce insandır ama örneğin lokantada her zaman garsonla erkek muhatap olmalıdır. Kadın konuşması gereken yeri bilir ama sorunlarla erkek ilgilenir. Kavgayı olacaksa, çatışma varsa erkek üstlenir. Yeri gelir kadın devreye girer ama erkek ağırlığını hissettirmelidir. - Kadına asla o, bu, şu gibi ifadeler kullanılmamalıdır. Hanımefendi, bayan gibi daha kibar şekilde hitap edilmeli. Topluluk içerisinde erkek kadından bahsederken önce kendisi onun konumunu tescil etmeli. - Bir insana bir şey bir kere anlatılır. Kadına ısrar edilmez. Tutarlı olunmalı. Kadın anlamıyorsa ve anlamak istemiyorsa yüz yüze kavga edilmez.
Ara vermeden okudum cok guzel yazmıssınız anlattıgınız gibi olması gereken zaten ekstra birşey değil ama cok guzel ifade etmişsiniz gercekten adamlıgın hakkını vermişsiniz
Öyle saymakla biter mi bu.. nezaket ve görgü kurallari adli kitabi bir kere okumanizi tavsiye ederim. Centilmen hareketleri sayalim... sandalyeyi çekmek. Sogukta usumesini engelleyecek sekilde ceket vb vermek.. otobuse binerken ilk bayana oncelik vermek inerken ilk inip elinden tutarak nazikce indirmek eger kaldirim dar ise yol kismindan yürüyüp esinizi kaldirim kismindan yürütmek yemek davet kokteyl v. b tum organizasyonlarda esinizin kiyafetine uygun seçimler yapmak topluluk yemeklerinde eger esli bir yemek ise esinizi saginiza oturtmalisiniz bunda mantik sudur kalabalik ortamda eşiniz ihtiyaç duyduğu her seyi size fisildayabilir ve yemek esnasında sohbet etmenizi saglar eşli yemeklerde karşılıklı oturulmaz bunlar ilk çırpıda aklima gelenler
Kapılarını açmak. Çiçek göndermek/vermek. Ceketlerini giymelerine yardım etmek. Bir erkek, bir kadının ahlakı hakkında yanlış fikir uyandıracak şekilde ve yakınlıkta konuşmamalıdır. Restaurantta ortalıkta garson yoksa erkek kadının sandalyesine oturmasına yardım etmelidir. Selamlaşırken kadın elini uzatmadan erkek elini uzatmamalıdır. Bir kadına refakat eden bir erkek, bir otobüsten ya da otomobilden ilk önce iner ve kadına inmesi için yardım etmelidir. Taksiye binerken ise önce erkekler biner sonra erkekler inmelidir. Sokakta bir kadına refakat eden bir erkek, refakatindeki kadına hiç bir şekilde yük taşıtmamalıdır.
örneğin bir cafeye gittik hemen pat oturup yayılmak yerine buyur deyip senin oturmanı beklemesi hoş bir şey olur ya da kimi zaman önceliği sana vermesi veya buluşma sonrası dolmuşa otobüse bindirip göndermek yerine eve kadar eşlik edip karanlıklarda yalnız göndermemesi vb olabilir...
Karşıdan karşıya geçerken eğer araba vs geliyorsa eliyle hemen seni durdurması. Araç geçene kadar kolunu çekmemesi. Sana kalkan yapması. Odada yalnızsan kendi odası dahi olsa içeri kapıyı tıklatarak girmesi. Otobüs gibi kalabalık mekanlarda seni ortadan (erkeklerle kolay temas olabileceği bir yerden) cam kenarı gibi daha güvenlikli yere çekmesi. Hareket halinde olunan bir yerde (otobüs gibi) ayakta gidiliyorsa seni düşmemen için koruması, oturarak gidiliyorsa da sana temas etmemek için yaylanarak oturmaması. Kız olduğu için rahatsız olabileceğini düşünerek uzun uzun incelememesi. Daha bir çok detay...
Kibar düşünceli olan her erkek aynı zamanda centilmendir gözümde her yönden olabilir kimi zaman sana yol verir kimi zaman yardımcı olur kimi zaman destek gibi bir sürü şey..
oldugu gibi davranmasi daha onemli ekstra kibarliga gerek yok arkadaslarinin yanindayken kibar olmayan insan neden benim yanimda olmadigi biri gibi danransin
ben iliskimde gercek esitlik isterim kendisi daha acik giyinmisse ceket onda kalmali hem ben utanirim oyle ceket falan verirse kdkdnsmsk
Senin aylar önce bir vitrinde beğendiğin ve beğendiğini dahi söylemediğin elbiseyi aylar sonra dahi hatırlayıp alması.(para açısından bakmayın. önemli olan hatırlıyor olmasıdır.) 10 dk bile görüşecek olsanız 10 dk için yanına gelmesi. Fedakarlık ve size dair hiçbir şeyi unutmaması centilmenliktir.
Kızın ailesinide kendi ailesi gibi görüp hürmet ederse o işte tam adamdır annesine aldıgını kayınvalidesinede alırsa iki babasınada alırsa o adamdan zarar gelmez bana gore cunku herseyin bası saygıdır sonra centilmenliğe gelince romantıklık yapıp karısınin istediğini hediye olarak alırsa unutmayıp eşi için yemek yaoarsa o hastayken ona hizmet ederse bunların hepsi olması gerekenler ceker olayıda dahil ama yaomayanlar oldugu için yapılınca centilmen olunuyor
1. önünü iliklemesi 2. bacağı ayırarak oturmama yürümeme 3. kızlar varken küfür etmeme 4. bir yere giderken arabanın kapağını açması 5. her hangi bir kafe restoran fark etmez oturacağı zaman ilk önce kızın sandalyesini çekmesi :D bu kadar benim için
Arabanın kapağı? 🤔 Radyatör kapağı mı silecek suyu kapagı mı? 😂 Bir tek sandalyesini tutmadığımı farkettim. İlkinde bile. O da kadınların karşılıklı oturma eğiliminden sanırım, başbaşayken. Yanıma oturacağı bir ortamda tutuyorum, kalabalıkta.
Bir centilmen olduk da noldu. Yok anam yok. Kızların yapısı centilmeni ikinci plana atmak üzere oluşturulmuş. Nerde bir dangoz var bulurlar sonra ağlarlar.
Teravih namazına birlikte gittiği eşinin eğilmesini istemediği için ayakkabısını eğilip çıkartan erkeğin romantizm boyutuna şu yorumlardan hiç biri ulaşamaz.
Canımın çektiği bir şeyi hemen alması Arabadan inerken elini uzatması Soğukta üşümeyeyim diye ceketini vermesi Bir yere otururken sandalyemi çekmesi Susuzluğumu gidermek için beni öpmesi... 😘
Çok kalabalık bir ortamda sıra beklerken biri çarptı bozuk param düştü eğilemezdim mümkünü yoktu delikanlı aldı verdi kaç sene geçti hala aklımda hep Allah razı olsun derim
onunla bir odaya kitleyin beni 40 yıl, eğer bana ben istemeden, dokunmayacağını biliyorsam... o güvenini bana hissettirebiliyorsa.. o zaman centilmen olur benim için
İlk buluşmada kadını rahatsız etmeyecek bir isteği olunca hemen tamm diyecek hesabı kıza bırakmayacak otururken ve ya arabaya binerken özel muamele gösterecek olan erkeklerdir
Öyle bir dünya erkek ve insan var, kızların umurunda değil. Öyle tipleri sıkıcı buldukları için, görüntüde bir büyüleyicilik yok, albeni yok. Derinlik kimin umurunda?
Yalnız boş yere yazmadım benim amacım şu ; Tıp okuyup tıp okuyan birisiyle evleneceğim ve çocuğum da tıp okuyacak. Anladın mı acaba? Tabiki de keriz değiller ne kerizi ya :'D İnşallah tıp okuyacağım yani 18 gün sonra üniversite seçimleri var. Stresten kafayı yiyeceğim zaten birde bana olumsuz şeyler söyleme lütfen.
Çalıştım zaten çalışacağım kadar 11 Temmuz 'da Lys açıklanıyor 22 Temmuz 'da da üniversite seçimleri var :) Üniversiteye başlayayım yine çalışacağım zaten :D Ayrıca çok stresliyim bu yüzden açtım açıklandığında hesabımı sileceğim. Evet gök kuşağı iyi olurdu :'D
Onu anladım. O kadar zekam var da. Gülümsediğim konu bacısıymış gibi demen.
İnsan sevdiği erkekten centilmenlik ister genellikle. Onun da bacısıymış gibi davranmasını istemez. Gülümsediğim buydu. Soru da bunun üzerine kurgulanmış olduğundan.
Centilmen erkeklere hasret kaldik odun gbiler çoğu. mesela centilmen erkek toplu tasimada kadinlara yer veren bayanlara kapı acan usuyunce jeketini veren Centilmen erkek candir
Olmadı topuklu ayakkabı giydin diye önce ben iniyim sonra senin elinden tutarak seni indireyim. Düşme diye biri de demiyor bu kız niye topuklu ayakkabı giydi. Yav hehe.
@Türkçü14533 sizin görüşünüz ve bakış açınız tabi. Benim yapabileceğim şeyi bildiği halde kendisinin yapmayı istemesi nezakettir. Ancak beni aşağılar ve yapamayacakmışım gibi davranırsa kadını küçümseyen bir davranış olur bana göre.
Peki neden kadınlar, erkeklerin sandalyesini çekmiyor mesela? Burada kibarlık diye anlatılanlar en başından beri kadın sandalye çekemez, oturamaz, kapı açamaz manasındadır.
bunu bencilce algilamayin. benim bu hoşuma giderdi. zaten bu hayatta kadının rolü de bu aslında.. hayatiniz da ki kadınlar (anne veya eş) olmasa halinizi düşündünüz mü?
Tm ok haklısınız coğunlukla kadınların bınu kullanmamalrı lazım ama
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
toplu taşımada yer verıolar oturdularsa kalkıolar yanın boşken gelip oturmuolar seninle karşı karşıya gelmemek için yol değiştiriolar özellikle gece vakti
iyi guzel seyler soylemissin tsk ederimde bazen oyle seyler olmuyo iste oyle okuzler varki. tipe baksan tipyok havalar su daglari ben yarattim misali dort kelimeyi bir araya getiremeyen uckur duskunu insanlik yoksunu amma velakin hepsinin adi bir oluyo iste sonuc erkek...
En İyi Cevaplar