İlişkiniz kritik süreci atlatmış, birbirinizin evine girer çıkar olmuşsunuz. Bir gün evde daha önce hiç görmediğin bir fotoğraf albümü beliriyor. İçinde eski sevgilisiyle fotoğrafları var. Albümün üzerinde "Peki bunu nereye saklayacaksın?" yazıyor. Ben bunu yaşadım, tepkisiz kaldım. Gittim. Bir daha dönmemek üzere gittim. Peki ya siz ne yapardınız?
Sevgilinin evinde eski sevgilisiyle fotoğraflarını bulursan ne yaparsın?
Şu soruyu soranı tebrik ediyorum... Ben mesala yalan söylemeyen biriyim. Ama şöyle bir şey var. Bazen bazı şeyler bitmek zorunda kalmıştır. Ve o kızı yıllar geçmiş unutmuşsundur artık. Eski bir dostmuş gibi hatırlarsın. İşte öyle ayrı kaldığın birileri varsa onların resmi atılmaz. Mesala bende atmadım. Bende 1 2 tane var taaa üinversite 1 ken çekilmiştik. Kıyamadım ve hatıra diye kaldı. Üstünden yıllar geçti. Şekil olarak kötü durduğunu biliyorum ama karşımdakinin anlayışına sığınıyorum. Asla ne bir takıntı ne bir şey var. Tamamen eski bir arakadaşla foto gibi ya. Kızlar bunları anlaamlı
@AyseErdem hayır ayşe çok haklısın. genişlikle alakalı değil. yaşım 28 taaa 21 yaşından kalınca ve 28 yaşlarında tanıştığım birininin bunu dert etmesini istemiyorum. Gerçekten içimde bir şey yok eskiden kalma dostane bir şey. Zaten bir insan onu o kadar yıl hala seviyorsa takıntılıdır. O zaman zaten o kızın peşini de bırakmaz. Bir erkeğin takıntılı olup olmadığı sizi sevip sevmediğini iyi anlarsanız o zaman olabilir. Tabiki şekil açısından karşındakini kırıcı bir şey. Saklamak lazım belki de. Ben geçmişe değer veriyorum. Tüm dostlarıma. Çoğunun kız erkek demeden fotosu da var. Öyle yani.
@AyseErdem ama öyle. aklına gelip kendine gülüyorsun aptallıklarına gülüyorsun. :D geçmez dediğin acıların geçtiğini görüyorsun. :D bir fıkra gibi değişik bir his veriyor. :D ama işte karşımdakini de üzer tabiki... ama benim nedenim en azından böyle.
Benimle sevgili nedemek eski sevgilisinin resmi ni saklamak madem sakliycak benim onun yanında isim ne ben şahsen unutamadigim değer verdiğim atmaya kiyamadigim şeyleri atmam demekki aklı onda ben de sadece kullnildigimi hissederim. Ve o fotoları saklamanin hiç bir mazereti olamaz canım anlayacağınız bunu kendime yediremem sindiremem çok acı çekerim ama kesinlikle ayrılırim.
O albümü halâ saklıyor olması şüphe uyandırıcı olsa da, kendisinden bir açıklama yapmasını beklerim. Eğer söyledikleri beni tatmin ederse o fotoğraf albümünü bulduğum/gördüğüm an'ı hiç yaşanmamış sayarım.
Umrumda olmaz... bu tip şeyler çok nesnel ve saçma geliyor bana... fotoları atsa ne atmasa ne... mühim olan aklındakiler fotoğrafları atsa da aklında o kişi yoksa konu kapanmıştır bence... benim de iki eski sevgilimle albümlerim duruyor evde ama ikisine de dönüp bakmam bile o derece unuttum
Hiçbir şey yapmam. Sonuçta bir zamanlar olmuş olan ve o anlara ait bir sadece. Bitmiş gitmiş. Ben de saklarım saklanmaya değer şeyleri. Karşı taraftan da bu saygıyı beklerim. Anıdır. Zaten birlikteysek birbirimizi seçmişiz demektir, anlaşamamış olabiliriz, demek ki birbirimiz için uygun değilmişiz derim. Ambargo koymak sadece egoları tatmine etmek ve kendini kandırmaktan başka hiçbir şey değildir.
Bence çok da büyütülecek bir mevzu olmamalı bu. Sonuç olarak o fotoğraflar bir albümde olsa da olmasa da anılar beyninde olacak. O zaman geçmişi olan hiç kimseyle beraber olmayalım. Bizim de geçmişimiz var, geçmişimizden kaçamayız. O kişinin aklında eski sevgilisi olsa, zaten seninle beraber olmazdı.
eğer onu hâlâ sevmeseydi fotoğraflarını bulundurmazdı. ben eski sevgilimin öylesine manzaralı diye çektiği fotoğrafları bile çöpe atıp bakmaya dâhi tahammül edemezken o gidiyor albüm yapıyor falan filaan, aman koyver gitsin dönsün o çok sevdiği ex aşkına
Sevgilimi alirim kolundan tuta tuta surukleye surukleye arabaya bindiririm. Album de elimde olur. Tenha bir yere giderim albumu gozunun onunde yakarim vr tepkisini olcerim. Eger gozlerinde hayal kirikligi uzuntu gibi seyler gorursem onu silerim. Benim icin biter.
Çok acı bir olay. Yaşadığımı düşünüp gözümün önüne getirdim de büyük bir hayal kırıklığı unutulamayan eski sevgili ve atılıp yakılması gerekirken saklanan fotoğrafları bende hiçbir şey söyleyemez bir nevi aldatılmamın kandırılmamın acısıyla yapıcağım en büyük hamleyi yapıp hayatından çekip gitmeyi tercih ederdim. Mutluluklar bla bla bla
Kırıcı bir durum olarak gözüküyor ancak bir de şu yönüyle düşünmekte yarar var. Sevdiğim insan veya beni seven insanın birlikte olduğumuz ana kadar olan bir geçmişi var. Geçmişte yaşadıklarıyla o insan benim sevdiģim insan haline geldi veya sevildim. Kendimi onun geçmişiyle kıyaslamam veya kıyaslanmam. Önümüze, ilerimize, birlikteliğimize bakarım. Yaşadıklarımız bizi biz etmiştir zaten.
Hesabını sorarım. Dinlerim ne diyecek nasıl kıvıracak diye. Ha galesiz bir insansa umursamazsa unutmuşsa gerçekten bile olsa gözlernin önünde yırtarım hepsini bakalım ne tepki verecek. Baktım içi gidiyor sayarım söverim çıkarım.
ben evlendıgım adamın albumunde eskı nısanlısı fotosunu buldum.. baktık beraber kaldır ıstersen sakla dedım.. cok mu genısım ne 😂😂 bı gun baktım yerınde yok sordum atmıs.
önce hiç bişey yokmuş gibi davranırım. son kez s*kerim hıncımı alırım valla , umarım başıma gelmez de burda çok istekli söylüyor gibi yapmak durumunda kalmıyım. sonra bunlar ne diye sorarım eğer cevap içimi rahatlatmazsa fotoğrafları yakar giderim
Ya albümün üzerinde ki yazıyı anlamadım ama üzüldüm şimdi ben olsam bilmiyorum ama gitmezdim. Onunla konuşurdum zaten anlaşılır gözlerinden onu sevip sevmediği, unutup unutmadığı duruma göre giderdim. Kızmazdım da. Kırılırdım
İlk şoku atlattıktan sonra gidip sorardım. Her şeyin bir açıklaması vardır iyi ya da kötü. Yalan söyleyip söylemediğini artık anlayacak kadar ilerlemişse ilişkisi daha kolay olur. Eğer onun da verecek bir cevabı yoksa o zaman bende giderdim
Bir erkek önemsemez o fotoğraf bende çıkıyor bazen yatağın altından eski kitabımın arasında ama önemsemiyorum o kadar kızlar önemse unutmaz o yüzden kızarım ağır konuşurum zaman tanırım kalbinin seçtiği tarafa gitsin
Cok abartmissin, erkekler böyle şeyleri unutur önemsemez. Gördün madem alip atsaydin askina da sahip ciksaydin. Sirf fotograf icin ayrilmak o kadar sacma ki. Onlar bizler gibi detayli dusunebilen varliklar degil.
Asarım , keserim, döverim, yakarım diyenler olmuş. Ne hakla? İşine gelmeyen bir durum varsa ceketini alıp gitmeyi bilmeli bir insan. Doğrusunu yapmışsın.
Sevgilinle bu durumu konuştun mu olayın aslını astarını öğrendin mi? eski sevgilisinin birisi vasıtası ile sizi ayırmak için yapılmış birşey olabilir mi? eğer kendi sakladığı ve bir anda ortaya çıkan birşeyse kızı unutamamış diğer kızla irtibat kurmuş kızda pas verince ayrılma bahanesi hazırlamış ta olabilir konuyu tam bilmediğim için en mantıklı olasılıklar üzerinden varsayımlar yaptım.
Ne biçim insanlarsınız. İnsanların hatıralarına hiç mi saygınız yok? Yok neymiş yırtarlarmış, falan da filan da. O albümü evinde bulunduran bir kişi hatıralarına zarar verilmesine izin verir mi?
Sinirlenirdim, kızardım ama resimlere bir şey yapmadım. Daha sonra giderdim. Ama kimsenin anısını yok etmeye çalışmazdım.
Bunlar hep safsata. Hatıralara iyi ya da kötü olan hiç bir insandan zarar gelmez. Sonuç olarak şu an benim yanımda ama zorla değil. Arzu ediyorsa kapıyı kapatıp gider.
unutup kaldıysa gözümün önünde yakması lazım öyle barışırdım. bazı insanlarda hatıra saklama takıntısı vardır öyle bişeyde olabilir benimkide eskilerinin aldığı hediyeleri saklıyo
O kadını unutturamamışsam gözüme baka baka onu görmüşse her yerde, o zaman giderim. Ama öyle sessiz sedasız değil. Yaradılışımda yok. Yakarak dökerek giderim.
En İyi Cevaplar