Cevabın nedir?
yusuf vew züleyha aslında bir aşk hikayesi değil
yani işin aslı züleyhanın yusuf a olan aşşkı sadece
hani derler ya platonik bu aşkta öyle bir şey işte
ama şuda var kii züleyha yusufu ne kadar sevdi yaptıkları ile kanıtladı
belki doğruydu yaptıkları belki yanlış ama sevgisini gösterdi sonuçta anlayanlar için tabii
insan kolay kolay aşık olmaz ve genelde de aşk a pek inanmaz
masallarda hikayelerde olacak sanır böyle şeyleri ta ki karşısına onu yakacak birisi çıkıncaya kadar
sonra ne olduğunu bile anlamadan yanmaya başlar yüreği
her an her saniye o dur tek düşündüğü sanki kalbi bile onun için atmaktadır isyan edercesine o olmadığı zaman
sanki kör karanlık bir kuyuya düşmüşcesine etrafını göremez olur
sesini duymadığı zamanlarda bile duyacağı her seste onun sesini arar
yüzünü görmese bile her gördüğünü sanki oymuş gibi görmeye çalışır
ve karşısında bir anda onu gördüğünde sesini duyduğunda elleri dudakları yüreği titremeye başlar
bazan iki kelimeyi bile yanyana getiremez duruma gelir heyecandan
kalbi isyan edercesine atmaya başlar yerinden fırlayacak gibi
gözlerini alamaz ondan bakmaya doyamaz aslaa
hele birde o baktımı sana işte asıl fırtınalar kasırgalar o anda başlarrr
böyle bir aşkk yaşamak işte ben böyle bir aşk yaşamak istedim her zaman kıyısından döndümm ama bir gün aynı duyguları yaşayacağım birisini bulursammm
bu sefer asla vede asla izin vermem bir başkasının olmasına13 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel yorum teşekkür ederim. Allah gönlünüze göre versin insallah
- +1 yıl
Rica ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılKalp bir bahçe gibidir, onda mutlaka bir gün birşeyler bitecektir... güzel şeyler ekinki güzel şeyler biçin.. demiş Mevlana.. nede güzel demiş bu değerli paylaşım için teşekkürler parçada çok güzel bu arada :)
65 Yorumla- +1 yıl
Ne söylese güzel söyler ki zaten :-) rica ederim ben teşekkür ederim :-)
- +1 yıl
Evet her sözü ayrı bir ders niteliğinde.) Rica ederim :)
- +1 yıl
:-) :-)
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim inceliğinden dolayı :)
- +1 yıl
Rica ederim hakkındı :-)
+1 yılGercek Ask sonsuzluktur.. Ve ne Krallari Padisahlari Köle haline getirmistir. Yani aslinda Insanlar farketmeden Dünyada Ask icin Yasar en capkini en Güclüsü kimse karsi koyamamistir ona. Ask Hayata anlam katar ve onu bulmak cok zordur (Ayrangönüllü degilsen) Tarihte bile görürüzki en Güclü Padisahlar Krallar kimse karsi koyamamistir ona ve onun ugruna neler neler yapilmistir. Belkide Acisi bile güzel olan tek Sey eger karsilikliysa.
35 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle , gönüllü delilik hali derim ben hep aşka
- +1 yıl
Evet ve bence Evlilikprogramdakilerin Askla bir damla alakasi yok. Ask öyle basit bisey degildir. Dünyanin en kuvetli Duygularindan biridir. Öyle Asklar varki Dünyada Kadin ve Erkek hic unutmuyor sonsuza dek tek onu seviyor iste bu Kalitedir bide Evlilikprogramlarinda anlatilan laylaylom Ask dedikleri ki alakasi olmayan Askla ucuz kalitesiz seyler var. Tek Kelimeyle anlatsam Aski Sonsuzluk derim.
- +1 yıl
Kuzum onlar hep show tabiki , aşkta ölçüt olamaz onlar , yanlış örnek örnek değildir bitanem
- +1 yıl
Aynen Showda Aski bukadar ucuzmu göstermeliler Showda olsa.
- +1 yıl
Allah Hidayet versin ne diyelim canım
+1 yılNe olursa olsun gitmemek.. Ne olursa olsun ölüme bile meydan okumak. .
35 Yorumla- +1 yıl
Yüreğimde , kanımla imza atıyorum bu sözün altına <3
- +1 yıl
:( of be kuzu gidenler utansın
- +1 yıl
Insallah kuzum Allah büyük elhamdülillah
- +1 yıl
Teşekkür ettim meleğim 😘
- +1 yıl
Rica ederim balım :-)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
28Cevap
+1 yılhayat çok tuhaf. bir gün kim olduğunu, gerçek hikayesini bilmediğin birini seversin... görmeden, duymadan, dokunmadan. uzak kaldığın zamanlarda, ondan haber alamadığın durumlarda merak eder, endişelenir, ona bir şey olacak diye korkarsın ve onu özlersin delicesine, sarılmak istersin ama sarılamayacağını bilirsin... bahçede ilk kez açan papatyaların onun gelişinin habercisi olduğunu bile düşünürsün ya da öyle deilse bile o seviyor diye o papatyaları görmek bile mutlu eder seni. ... sen bunları yaşarken o cevapsız sorular bırakarak arkasında çeker gider. giderken mutluluğunu , huzurunu, gülen yüzünü, kalbinin mavisini de alır götürür yanında. geriye sadece sana solmuş bir papatya bırakır.
24 Yorumla- +1 yıl
Malesef aşk bazen de acıdır
- +1 yıl
evet ama onu bu hale getiren biz insanlarız
- +1 yıl
Aşkın kıymetini bilmeyenler diyelim
- +1 yıl
ya aşkın kıymetini bilmemek ya da başka bir şey ama ne olduğunu bilmiyorum
+1 yılBize göre aşkın meali fedakarlıktır. Onun için kendinden vazgeçmektir. Sen, ben olmadan tek vücutta toplanmaktır. Aynaya her baktığında kendini değil onun sendeki halini görmektir. Bizce tabi bunlsr 😊
23 Yorumla- +1 yıl
Maşallah kardeşim :-)
- +1 yıl
Allah razı olsun abla 😂
- +1 yıl
Aminnn senden de kardeşim :-)
+1 yılZüleyha Yusuf'a bir mektup yazmaya başlayınca, gördüki hitaptan öteye geçemedi... Anladı ki aşkın namesinde ser-nameden öte kelam yok ve ZÜLEYHA'NIN lugatimda Yusuftan öte sözcuk yok.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bunuda okumuş ve bayılmıştım
Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı. Bu zamanda bu meali okumak kimin ne haddine..
O aşk ki YARADAN'in askina yenik düsüp asil aska yöneliyor..
Aslinda insanlar sevdiklerini YARADAN'dan ötürü sever iseler..
Hersey daha iyi olucak.. :/11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılBu parçayı çok seviyorum..
Bir zamanlar Deli Yürek sevdalısıydım..
Yusuf.. İffetin timsali..
Züleyha.. Yürek yangını..
#Vesselam22 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle ezbere bilirdim bu şarkıyı da , hadi yine dua :-) Allah Yusuf'lar ve züleyhalar yazsın nasibimize aminnn :-)
- +1 yıl
Aminn aminnn
- 13 Yorumla
- +1 yıl
Izlemek nasip olmadı diziyi
- +1 yıl
Maşallah
+1 yılçok zordu yusufu görmeyen gözün züleyhayı anlaması. çok kolaydı yusufu görmeyen gözün züleyhayı kınaması.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılBu parçaya bayılıyorum... Kalmadı böyle aşklar... Yusuf kadar saf ve temiz Züleyha kadar aşık var mıdır ki?
11 Yorumla- +1 yıl
Keşke olsa da can feda olsa
Aşk İlişkileri konusunda 983 cevap paylaştı. şimdiye kadar okuduğum; en güzel söz
bir de biz yazalım
""Aşık aşkına sorar, Sen nesin? Cevaplar Aşkı, Benliğimin Güneşisin""11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzelmiş çok teşekkür ederim sağolun
+1 yılKarış karış adım adım hergun daha fazla hatim ediyoruz birbirimizi..
Yüreğimde olan dilim de dilim de olan benimle elhamdülillah..12 Yorumla- +1 yıl
Maşallah canım Allah daim etsin :-)
- +1 yıl
Amin inşallah
+1 yılSeven , sevdiği ile beraber olacaksa eğer, Yaşarken ahireti beklemekte hicrettir.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
Rüyamda gördüm geçenlerde aşklarini ve Züleyha'nın acısını, tuhaf.
12 Yorumla- +1 yıl
Tevafuk olmuş :-)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAşkın meâli;birbirini sırf Allah için seven ve birbirine gönülden bağlanan demektir, hayırlısı..
13 Yorumla- +1 yıl
Aminnn Allah gönlüne göre versin insallah :-)
- +1 yıl
Amin hepimiz için 😊
- +1 yıl
Aminnnn :-)
Aşk İlişkileri konusunda 363 cevap paylaştı. rabbim herkese hz ali ile hz fatma arasındaki aşk gibi aşk nasip etsin inşallah...
21 Yorumla- +1 yıl
Aminnn
Gizli Üye(36-45)+1 yılZuleyhanin aşkı çok büyük ama yusufa iftira atarcasina kadar olmamaliydi günümüzün bir çok kadını iftira atabilir ama erkek kendini ispat edemez
113 Yorumla- +1 yıl
Herkesin pişmeden önce ham dönemi olmuştur. Züleyha'da hamdı, aşk ile pişti yandı. o gözle bakmak lazım olaya. bu da onun imtihanıydı
Cevap sahibi+1 yılAmacın bizi ağlatmak mı zaten duygu yüklüyum bir yerde sağanak sağanak yağmak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılBu zamanda Züleyha böyle bir iftira atsa Yusuf linç edilir öldürülür
- +1 yıl
Gözler ağlayacaksa aşktan ağlasın, Allah daha niye yaratmış gözyaşını...
- +1 yıl
Allah gönlünüze göre versin insallah niyetim kimseyi üzmek değildi, kusur olduysa affola
Cevap sahibi+1 yılBenim gözler hiç kimse aglamamisti biri icin hariç
Ama iftira atılması bambaşka birşey ailen bile seni sapik bilecek Hz Yusuf çok güçlü biriymiş ben olsaydım intihar etmezdim lakin kahirdan ölürdüm- +1 yıl
Kıyas bile haşa yanlış, O bir peygamber , bizse aciz bir kul. Tabiki O'nun imtihanı daha ağır olacaktı. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez
Cevap sahibi+1 yılZuleyha iftira attığını itiraf etmemiş olsaydı belki hala Hz Yusuf tecavüz etti diyeceklerdi senin kadar iyimser değilim
- +1 yıl
Iman eden biriyseniz bilirsiniz ki , kara gecede kara karıncayı gören Allah , haklıyı haksızı bilir ve hakkı sahibine verir. zalime bile rahmetle muamale eden Allah , haşa peygamberini mi korunmayacaktı , varsayımlarla olmaz gönül işleri
Cevap sahibi+1 yılDediklerine katılıyorum da Hz yusufun durumunda olsam annem babam kahirdan ölür ben vicdan azabı zuleyha mı kalır o saatten aşk mı kalır
- +1 yıl
Imtihanı veren Allah sabrını da verir , aynı noktaya takılmayın Allah'a dayanınca hangi dert baki kalır ki
Cevap sahibi+1 yılHayata senin bakış açından bakamıyorum bardağın boş tarafına daha çok bakiyorum
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
+1 yılGözlerim doldu ya :'( Yusuf ile Züleyha yı tv de izlemiştim çok derin bir aşk ya :/
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle kuzum
+1 yılAşkın meali adımın anlamıdır.
13 Yorumla- +1 yıl
Merak ettim kuzu :-)
- +1 yıl
Kavuşmak demek
- +1 yıl
Anladım kuzu :-)
+1 yılablacim şu an benim de bir sevdicegim var. Bir yıldır seviyorduk birbirimizi 😊
17 Yorumla- +1 yıl
Maşallah Allah hayırlı eylesin bitanem :-)
- +1 yıl
amin 😊😊
- +1 yıl
ablişlerin en tatlısı en bitanesi 😍😍
- +1 yıl
Oyyy sende bitanesin kuzu :-) <3
- +1 yıl
Allah muhabbetinizi artırsın 😊
- +1 yıl
saol canım 😊Abliş bu da benim arkadaşım 😊
- +1 yıl
Maşallah kuzum :-)
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılaşk onu tereddüt etmeden almaktır. belki bir hırs ile belki yumuşak bir huyla.
20 Yorumla
+1 yılYusuf ile Züleyha'nınki aşk mı? Ben inanmıyorum hiç bir masala. Benim aşkım daha gerçek.
02 Yorumla- +1 yıl
Masal değil yalnız o
- +1 yıl
Benim için masaldan ibaret. Aşkı çıkarırsak aradan hikaye derim o zaman.
Hz. Yusuf (AS) ile Hz. Züleyha'nın aşkı, aşkların en büyüklerindendir ama kendim için aşka inanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılNamussuzluk yapan Züleyha mı aşkı temsil edecekti? Onun adı aşk olmaktan çıkar.
032 Yorumla- +1 yıl
Konuya hakim olmadığınız nasılda belli neyse...
- +1 yıl
Züleyha'nın eşi Mısır azizi Potifar değil miydi? Evli olmasına rağmen Yusuf'a teklif etmedi mi? Gömleğini arkadan yırtmadı mı? Evliyken.
Ki bu Kur'an-ı Kerim'in Yusuf Sûresi'nde de geçmekte. Ben mi yanlış biliyorum yoksa?
Evli bir kadının bir erkeğe birliktelik için teklif etmesi. Bu lügatta ne anlama geliyor? - +1 yıl
Bunların hepsi doğru peki ya sonrası? Insanlara tövbe kapısı her daim açıktır , bir insan kötü olabilir , çok günaha batmış olabilir. Allah Hidayet verir, bir daha aynı hataya düşmemek için tövbe eder, ve düşmez , tertemiz kabul eder Allah dilerse. züleyha buna en güzel örnek, aşk uğruna her türlü yanlışı yapanlara ne diyelim o zaman?
- +1 yıl
Atladığınız nokta , Züleyha o suçu işlerken inanan, hidayetli bir kul değildi
- +1 yıl
Neticede böyle bir şey yapmış öyle değil mi?
Gençliğinde kadınlara tecavüz etmiş ama sonrasında tövbe etmiş bir insana hâlâ tecavüzcü gözüyle bakılmaz mı? Evet, Allah affetse de onun bu hâli insanların zihinlerinde onun için belirlediği kavramı değiştirmede yetersiz kalır.
Neticede böyle bir şey yapmış mı? Yapmış. Tövbesi beni alakadar etmiyor, o Allah'la onun arasında. Bu ona karşı olan düşüncemi değiştirmez.
İşin kötüsü bile bile yanlış yapmalarına rağmen af dileyebilmeleri. Bile bile işlediğim bir günah için tövbe dilemeye utanırım.
Bu sebeple ''tövbe'', şahıslara olan düşüncemi değiştirmez.
- +1 yıl
Züleyha'nın inancı beni ilgilendirmiyor. Evli bir kadın, Müslüman olsun, Yahudi olsun, ateist olsun; bunu yaparsa gözümde aynıdır.
Dini baz almayalım. Bu zaten ahlaksız bir davranış. - +1 yıl
Görüşünüze saygı duyarım ama dostane tavsiyem büyük konuşmamanız olur. kişi kınadığını yaşamadan ölmez çünkü, Allah korusun
- +1 yıl
Günah işleyip işleyip tövbe etmek değil kastım , adam gibi tövbe edip aynı hataya düşmemek. Allah tövbe edip tövbesinde duran kulu sever
- +1 yıl
Ve evet, arkaya sığınan bir hadis. Tüm raviler, tebe-i tabiinler. Ama ben size hadis ilmini ufak bir özet geçeyim:
''Cennet annelerin ayakları altındadır.'' hadisinde gerçekte her annenin cennete gideceği anlamına mı geliyor? Ebu Leheb'in karısı da mı cennete gidecek, üzerine sure nazil olmuşken. (Tebbet)
Burada kınamanın uygun bir davranış olmadığı anlatılır. Her ne olursa olsun, insanların davranışları zihnimizde olumlu sonuçlanmayabilir.
Sen bugün PKK'lı teröristleri kınıyorsun. Peki bunu yaşamadan ölecek misin şimdi? Neticede vatana ihanet kadar zina da günah. Ki Allah'ın en sevmediği günah evli çiftlerin zinasıdır, biliyorsundur.
Bunun uygun bir davranış olmadığımı ve bu kişileri kınadığım için başıma gelecekse ilahi adalete inanmam. Ki Allah o kadar gaddar değil. Bu olmaz. - +1 yıl
Ya detayları bilmiyorsunuz da çok uzun bir konu bu, bunlar ibrettir Allah tarafından inanan kullara umut olmak için. öyle bir kadın hidayete erip peygamber eşi olmuştur , kaldı ki Züleyha'nın gerçek anlamda ilk eşidir, Hz Yusuf (as)
- +1 yıl
Konuyu değiştiriyorsun. Ben ilk eşi olmasından bahsetmiyorum. Olabilir.
PKK'lı bir kimsenin benim vatanıma ihanet etmesi üzerine tövbe edip affedilmesi o kişinin terörist olmadığı gerçeğini değiştirmez.
Evli olduğu hâlde kocasına ihanet edip başka bir erkekle yatmak isteyen bir kadının da namussuz olduğu gerçeğini değiştirmez. Sen öyle görmezsin bilemem. Bana göre böyle. Ayrıca Peygamber de adam kınamıştır. - +1 yıl
Aynı fikirde olup neden bana muhalefet olmak için çaba sarfediyorsunuz. ben böyle bişey dedim mi, verdiğiniz örnekler çok yanlış örnekler. ben insanın günaha batıp zaten günahkarım demesini doğru bulmuyorum hepsi bu , çok mu zor bunu anlamak. sıkılmam saatlerce tartışırım ama yarın Bayram ve çok erken kalkıcam , müsadenizle hayırlı geceler dilerim , hayırlı bayramlar olsun
- +1 yıl
Anlattıklarımda en ufak bir yanlış yoktur. Ben ayrıştığımız noktayı söyleyeyim sana.
Ben, bir kimsenin eşini aldatıp başka birisiyle beraber olmasını ahlak dışı görüyorum. Bu kişi tövbe etse bile ahlak dışı bir davranışta bulunduğu gerçeğini değiştirmiyor. Neticede aklı var. Bir terörist benim askerimi vurduktan sonra tövbe etse bile o benim gözümde hâlâ teröristir, eminim senin gözünde de teröristir.
Bir kadın namussuzluk yaptıktan sonra tövbe etse o kadın benim gözümde hâlâ namussuzdur ama senin değil. Aramızdaki fark bu.
Zina vatana ihanetten daha fazla günah. Burada bir çelişki var senin için.
İyi bayramlar. - +1 yıl
Ayrıca muhalefet olduğum yok. Ön yargılı davranıp ''bir şey bilmiyorsun'' dedin ben de açıklama yaptım.
Söylediklerimi sen de doğruluyorsun ama işine gelmediği için kabullenemiyorsun. - +1 yıl
PKK'lı birini affetmem mümkün değil hepsinin köküne kibrit suyu , soyları tükenir insallah aminnn. eşini aldatmaya gelince bunu da normal karşılayacak edepte olmadığımı önce Allah sonra tanıyan herkes bilir. ben tanışmadığım eşim olacak insana sadakatimden kafamı kaldırıp bakmam kimseye.
- +1 yıl
Esteğfirullah, sana öylesin diyecek kadar edepsiz değilim.
O hâlde Züleyha'nın namussuzluk yaptığını kabullendin, bu yorumundan o çıktı. - +1 yıl
Bu sohbet çok gereksiz uzamaya başladı , uzadıkça kabak tadı verecek belli, zira tartışma karşılıklı saygı çerçevesinde yapılır. işime gelmediği falan yok, anladığınız dilden konuşmayı da bilirim evvelAllah ama gerek yok hayırlı geceler
- +1 yıl
Benim ne demek istediğimi daha iyi anladın şimdi. Demek ki tövbe etmek insanların birbirlerine olan bakış açılarını değiştirmiyor. PKK örneğinden de bunu doğruladık.
Kendimi ifade etmem önemli. Çünkü ilk etapta bana ön yargılı davranıp ''konuya hakim değilsin'' demiştin. Ondan bu kadar uzattım. Olabildiğinde açık konuştum. Mesele çözüldüyse söyleyecek bir şeyim yok. Sana da iyi geceler. - +1 yıl
Sakin kalmaya çalışıyorum ama zina sana göre normal şeklinde bir laf kullanma haddini vermem sana. agzından çıkanı kulağın duysun haddini bil. sen benim ne ahlak yapısında olduğumu biliyor musun? Ne bu önyargı? Sen ne kadar doğru yaşıyorsun da benim edep ahlak anlayışımı sorguluyorsun. zina en büyük suç elhamdülillah inanan kul olarak bunu biliyor ve o günaha düşmüyorum , düşen düşünsün. bir daha da bir kadına böyle yorum yaparken 2 kere düşün. ve lütfen cevap yazma daha fazla zira bende insanım ve bir sabır limitim var
- +1 yıl
Çözdüm sizi ve söyleyecek başka sözüm yok hayırlı geceler
- +1 yıl
O zaman zina teklifi yapmış bir kadına ''namussuz'' dememi hakir görme.
- +1 yıl
Kardeşim neye inanırsan inan, sen olaya baş gözüyle bakmaktan gönül gözüne geçemiyorsun ne anlatsam sana boş, daha fazla sözü incitmek istemiyorum , yarın mahşerde sözden de hesap sorulacak zira. bildiğin gibi düşün, şu var ki Allah kulu afettikten sonra sen kim oluyorsun ben kim oluyorum, boş konuşuyoruz yani, sen kazandın say umrumda dğl ama bu sohbet bitsin burda daha fazla uzamasın hayırlı geceler
- +1 yıl
Gönül yanlışa sevk eder. Olaya mantıklı bakıldığında bunun asli olduğunu anlamak çok zor değil.
iyi geceler. - +1 yıl
Gönül gözünün ne olduğunu da anlamadın dimi, daha ben ne diyim ki , bildiğin doğruyla yaşa kardeşim sen , at gözlüklerinle mutluluklar
- +1 yıl
Doğru söyleyeni gerçekten 9 köyden kovarlarmış.
Peki bana at gözlüklerimle mutluluklar. - +1 yıl
- +1 yıl
Konu hakkındaki tartışma ayrı , insanlık ayrı , hayırlı geceler hayırlı bayramlar kardeşim niyetim kırmak üzmek değildi :-)
- +1 yıl
Ne kırıldım, ne de üzüldüm.
Yanlış anlaşılmaktan hoşlanmıyorum. Ondan da öte bu benim en rahatsız olduğum konudur. Bir kimsenin evli veya evli olmadan önce ilişki yaşaması beni aşırı rahatsız eder. Bu kişi ister Peygamber karısı olsun, ister babamın kızı olsun ''namussuz'' olarak görürüm. Yaptığı tövbe beni alakadar etmez. Yaptığı pislikleri tövbeyle temizlemeye çalışırlar. Ben bu kadarına tahammül edemem.
Bu tür konuların açılması da beni rahatsız eder. Ben inançsız bir insan olsaydım bu düşüncelerim değişmezdi. Bu, uygun ve ahlaka uygun bir davranış değil. Peygamber yapmış, babamın kızı yapmış, o yapmış, bu yapmış beni alakadar etmez. Gözümde eşittir ve en nefret ettiğim kişilerdir. - +1 yıl
Bak görüşünün altına imza atıyorum , aynı ahlak yapısına sahibiz belli ki. ama Allah affederse ne sana söz düşer ne bana, bu tip olaylarda diğer kurallara ibret vardır , kul günaha devam etmesin de örnek alıp Hidayet bulsun diye. neyse kardeşim inan çok uykusuzum o yüzden de sabrım kalmamış üslübum sertleşmiş olabilir , kusur olduysa affola , tatlıya bağlayalım kapansın bu konu , yarın Bayram kırık gönülle girmek istemem, hayırlı bayramlar kardeşim hayırlı geceler
- +1 yıl
*diğer kullara
- +1 yıl
Teşekkürler, iyi geceler.
- +1 yıl
Rica ederim iyi geceler
+1 yılEmeğine sağlık ablacim 😇
11 Yorumla- +1 yıl
Sağol kuzum :-)
+1 yılYusuf ile Züleyhanın aşkı yanında bizimki ne ki
118 Yorumla- +1 yıl
Kim olabilir ki onlar gibi
- +1 yıl
Bilmem kim olabilir
- +1 yıl
Bilmece gibi oldu buda arkadaşım yaaa :-)
- +1 yıl
Kim acaba 🤔
- +1 yıl
@Aşk_ı_Sükût ne bilim kuzu , kardeşcan sır gibi konuşuyor :-)
- +1 yıl
Abim bir bilmece meleğim 😊
- +1 yıl
@Aşk_ı_Sükût Aynen kuzum , uyudu galiba :-)
- +1 yıl
Galiba canısı 😊
- +1 yıl
@Aşk_ı_Sükût :-) :-)
- +1 yıl
- +1 yıl
Bir bilmecem var çocuklar😊
- +1 yıl
Ohoo ne olmuş burda ya ben yokken 😅
- +1 yıl
- +1 yıl
Günaydın canlar😊 n'olmuş n'olmuş 😀
- +1 yıl
@Aşk_ı_Sükût :-) :-) <3
- +1 yıl
Günaydın😊@hh @hh😄
- +1 yıl
😀😀😊
- +1 yıl
@Aşk_ı_Sükût 😅😅
+1 yılHem yazı için hem ezgi için teşekkür ederim 😊
14 Yorumla- +1 yıl
Ne demek ben teşekkür ederim :-)
- +1 yıl
Benim teşekkür etmem gerekiyor ben bir şey yapmadım ki. 😊😊
- +1 yıl
Tamam rica ederim o vakit :-)
- +1 yıl
Ne demek efenim 😊😊
+1 yılBu meali okuyacak biri çıkmadı maaleseff
12 Yorumla- +1 yıl
En hayırlısı olur insallah kuzum
- +1 yıl
İnşallah 🤗
Aşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı. Bayılıyorum sorularına
11 Yorumla- +1 yıl
Oyyyy sağol bitanem benim :-) <3
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Arabesk dinlemiş gibi hissettim
17 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Kim bilir belki de :-)
- +1 yıl
Allah razı olsun , insallah olursa bir yenilik anlatırım :-)
- +1 yıl
Biz açtık orucumuzu çok şükür , size de hayırlı iftarlar olsunn insallah , selam ve dua ile :-)
Allah böyle bir aşka düşürmesin.
110 Yorumla- +1 yıl
Neden ki kuzum
- +1 yıl
Doğru ama yanan can olsun kuzum
- +1 yıl
Kavuştular ama kuzum, Hak yazarsa imkansız diye bişey olmaz ki
- +1 yıl
O konuda haklısın bitanem çok iyi anlıyorum inan
- +1 yıl
Rica ederim kuzum ben teşekkür ederim , hayırlı geceler olsun :-)
- Aşk İlişkileri konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılSen mukemmel bir detaysin 👍👏👏
12 Yorumla- +1 yıl
Estağfurullah çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim 😊😊
+1 yılyusuf ile züleyha bildiğin ensest ilişki. aşkın tarifi buysa ben yokum
03 Yorumla- +1 yıl
Ensestin kelime anlamını biliyor musun? Ne yer ne içer bu kafayı yaparsınız harbiden anlamıyorum
- +1 yıl
asıl soruyu size sormak gerek. züleyha yusufun üvey annesiydi bunu inkar edemezsin. eğer bu hikaye gerçekse her yerde konuşulacak övünelecek özenilecek bir durum değil. müslümanların hepsi mi mantıktan ırak olmak zorunda.
- +1 yıl
Nerden çıktı bu şimdi? bir peygamberi böyle itham eden saçma bilgileri hangi kaynaktan alıyorsun
Gerçek aşk O'nla olandır
10 Yorumlaokuduğunu sandığım var
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kimse ne Yusuf ne Züleyha bu devirde
10 Yorumla
+1 yılBunu sen mi yazdın
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 24,4b cevap paylaştı. yüreğine sağlık
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
yokk
10 Yorumla
+1 yılKerem ile aslıdır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılYok.
10 Yorumla
+1 yıl:)...
10 Yorumla
+1 yılne güzel bir aşk
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılben deliyim,
10 YorumlaBunlar geçici şeyler
10 Yorumla
+1 yılHayır, yok
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu anlık yok
10 YorumlaTayfun hoca
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Aşkın meali : Yusuf ile Züleyha! Size göre aşkın meali nedir yüreğinizde, var mı o meali okuyan biri?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler