Siz hiç yalnız kaldınız mı? Şu koca dünya da onca kalabalığın arasında hiçmiş, kimsesiz kalmış gibi hissettiniz mi? Yüreğinize ateş düştü mü için için yandı mı hiç? Sevdiniz mi delice birini, sevginizi hissettirebildiniz mi hiç? Birini sevmek nedir sahiden nasıl bir histir? Sevdiniz belki de doyasıya, ölesiye sevdiniz.. Severek terk ettiniz mi birisini? Onun iyiliği için mesela o nasıl bir şeyse artık.. İyilik olsun diye terk etmek. Sahi terk edilince nasıl olur insan. Harap, bitap, çaresiz, bitmiş, ölmüş mü olur insan nasıl hisseder? Bir daha sevebilirim diyebilir mi varlığını alıştığı insanın üstüne başka birini sevmek nasıl olur? Siz hiç varlığına alıştığınız birisini yitirdiniz mi? Siz hiç bile isteye yitirildiniz mi? Yitip gitmek nasıl birşeydir acaba? Çok mu zordur. Ayrılık, yalnızlık nedir ki? Ne olabilir mesela. Annesini kaybetmiş bir çocuğa aşk acısı ağır gelebilir mi? Yalnızlık dünya kadar geniş alabildiğine uzanan bir kavram belkide. Yorgun, bitik, sızlayan gönüllerde hele de gecenin bu saatlerinde sızım sızlayan bir kavram..
Güncellemeler
+1 yıl
Güncell
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelll
Yalnızlık nedir, insanlar neden yalnız kalır, yalnız kalmak tercih olabilir mi, neden insanlar yalnızlıktan korkarlar?
Yalnızlık Bana Göre Çaresizlik Uzay Boşluğu 20 Senedir İçinde Bulunduğum Ortam... Yalnız Kalmak Bir Tercih Değil Bir Yok Oluş Sebebi Hayatı Sevmeme Hayattan Tüm Bağlarını Koparmadır... İnsanlar Çaresiz Olduğu İçin Yalnız Kalır... İnsanlar Yalnızlıktan Korkarlar Çünkü Yalnızlığın İçinden Çıkamayacaklarını Düşünürler Kaybolur Giderim Diye Düşünürler... İnsan Sevmek Sevilmek Aşık Olmak Olunmak İsterler Karşı Cinsle Farkı Duygular Hissetmek İster Derdine Derman Arayacağı Omzunda Yabancılık Çekmeden Ağlamayı İster Bunu Yapmadığımız İçin Yalnızlıktan Korkuyoruz..
Yalnızlık bir tercih değil, yok oluş sebebi.. İnsanların türlü türlü düşünceleri, fikirleri, hayalleri var. İstemekle gerçekleşir mi o hayaller, sadece istemekle gelir mi o güzel günler bence gelmez. Neden gelsin ki sen oturduğun yerden hiç bişey yapmadan hayaller kuracaksın hiç bir çaba sarfetmiyorsun gayretin yok, ben olsam bende gelmem. İstiyorsak almasını bilmeliyiz bence. İstiyorum ve onu alacağım diyen tuttuğunu koparan tiplerden olmak gerek bazen. Yalnız kalmaktan bıkmak yeniden doğmak insanın elindedir bence..
Yalnızlık, kendimizi alıp kaçtığımız dilsiz bir attır; yelesi bakışlarımızda savrulur hep, nal sesleri duruşumuzda. Bu yüzden uzaklar, atların topuklarında zonklar, biz uzaklarda. Zaten yalnızlık bir uzaktır yakınımızda. Yalnızlık alıp karşına kendini, Öteki kendilerinle konuşmaktır. Bakışmaktır, öteki kendilerinle; dövüşmektir. Kimi zaman da, öldürmektir İçlerinden sana en çok benzeyeni Benzemiyor diye, Yalnızlık öldürmektir.
Bir yanın kurtulmuşken kendinden ve bir yanın yeni haberler getiriyorken dünden bugünden, yalnızlık susturmaktır kendi sesinle kendini
Büyüklük olsa olsa küçüklüğü kavranamayandır oysa ve yalnızlık en çok büyümektir.
Yalnızlık bir boşluktur içimizde; sisli yamaçlarında babalarımızın dev gölgesi dolaşır. Babalar alınlarımıza yazılmış yalnızlıklardır.
Insan hayatini kendine cehennem etmek istedigi zaman yanlizligi secer. Kimi yasadiklarindan secer.. Kimi yasayamadiklarindan secer.. Bir cehennem ve sonsuz azap.. :/
Bir cehennem ve sonsuz azap insanın kendine çektirmesi aslında bir bakıma kendi tercihimiz de olabiliyor çoğu zaman kalbimizin kapılarını kapatabiliyoruz bir umut ışığına..
Umut nedir.. Görmeyen bir insana dünyayi anlatmak.. Söyle birsey var efendim. . Bu hayati iyisi ile yasamayi tercih ediyorsak kötüsü ile de tercih etmeliyiz.. Iyi insanlar kötü tercih yapabilirlar ziraa.. Bu onlarin kötü oldugu degil insan oldugu anlamina gelir.. :/
İnsandır hata da yapbilir bundan doğal bişey yoktur tabiki. İyi veya kötü seçim yapmak insanın elindedir bazen de değildir orasına karışamayız elbette. Ama ben herkes için bir umut olduğuna inanıyorum. Ne kadar kötü düşünürsen düşün içinde ufak da olsa iyilik vardır bence. Birisi adam öldürdü diye kötü diye yaftalamak doğru mudur değildir tabiki, yanlış bir seçim yapmıştır belki de ama o insanın içinde vicdan denen birşey varsa hala umut vardır :)
Hersey yüzeysel dünyamizda.. Gördüm begendim benim olmali. Olduktan sonra da baskasini görüp begenebilicegini düsünemiyorlar.. Düsünme eylemi yok.. Hep olsun hep yüzeysellik..
Görmezden gelmek, bakmamak, nedenlerini düşünmemek, nasılıyla ilgilenmemek, yüzelsel denilen herşey işte. Maalesef kolay değişmeyecek özellikler huylar olmuş bunlar..
Yalnızlık herkesin yaşadığı bir şey aslında yalnızlık değil. Birine ihtiyaç duyuyorsun ve o kişi olmuyor. Bu yüzden aslında yalnız değilsin eksiksin.. Bir yanının eksik kalması yalnızlık. Paylaşmak istediğin duygular olur mutsuzluğun umutsuzluğun en berbat halini bile paylaşmak istersin birisiyle. Aileni sıkmak istemezsin. Cefanı çekecek birini ararsın. Başta bir tip belirlersin kendine kaşını gözünü sevmek istersin. Sonra yalnız kaldıkça tipi unutur sadece birini istersin sıcak kalbini daima yanında hissetmek yeter. Aradığında o neşeli sesini duymak yeter. Kötüyüm diyince dertleşmesini seni güldürmek istemesini hissetmek yeter. İşte bunlar olmayınca o boşluğa düşüyorsun derdini de kağıtlara anlatıyorsun o kişi asla gelmeyecek daima bu cümle aklında. Hayallerle yaşıyorsun işte bu yalnızlık
Aslında yalnız değil eksiksin.. Ne güzel cümle bu. Aslında aradığımız hayat arkadaşı, bu yaşamda yanımızda bize eşlik edecek bir yolcu bir bakıma. Dediğin gibi iyiyi de kötüyü de paylaşabilmek için, derdini anlatabileceğin, varlığını hissedebileceğin biri olsun istersin hayatında. Onu aramakla geçirdiğin zaman da yalnızlık diye nitelendiriliyor galiba :)
yalnızlık fiziksel de olabilir zihnen/ruhen de olabilir tercih de olabilir zorunluluk da yalnızlık korkmak insanların toplu yaşamaya alışmasından gelir ama insan özünde bireysel bir varlıktır
Yalnızım çünkü insanlardan nefeet ediyorum. O iğrenç istekleri, saçma düşünceleri, öne çıkma çabaları ve acınası eylemleri çok sinir bozucu. İçimde ki diğer ben ile baş başayım. Kimsenin kaprisini, üstüme yüklenmeye çalışılan sorumlulukları düşünmeme gerek yok. Kimsenin aptal dertleriyle, ufacık sorunları hayati öneme taşıyan tatlı canlarıyla uğraşmama gerek yok. İyi ki yalnızım. Beni korkutan yalnızlığımın bozulması.
Güzel gerçekten bunların farkına varıp da geri durabilmen çok çok güzel. İnsandır nefsi var istekleri arzuları var sürekli tatmin olmak istiyor her yönden doyumsuz insanoğlu. Senin bunlardan arınabilmen çok müthiş bişey umarım yalnızlığın bozulmaz :)
Yalnızlığı insan eksikliği olarak görüyorsanız sofra hariç her yerde insanlardan ayrı kalmayı severim. İbadetini ve duasını edebilen biri pekte yalnızlık çekmez zannımca.
bence kimse sevgiye aska kapatmaz doğru insan ya da insanlar yaninda olsa itecekmi kovalayacakmi karşısındakini bence karşısına çıkan insan yoktur değecek ya da o insani anlamaya çalışıp mücadele edecek
bir kızı seviyorum 1.5 senedir ve öğrendim ki kızın 10 yıldan beridir ilişkisi varmış ve vazgeçemiyorum kızdan. Aslında bu benim mükemmeelliyetçiliğimden geliyor. Çözemiyorumda.
Ben severim pskilojiyi o yüzden araştırdım. Mükemmelliyetçi insanlar hayatlarındaki her şeyi kontrol etmeyi ve ahenk içinde olmasını arzularlar. Ve genelde zor olanı isterler.
O şöyle bişey olabilir mi? Sevdiğin alışkın olduğun bir yemek yeni tatlar deniyorsun ama sevemiyorsun olmuyor hoşuna gitmiyor sonra yine onu yemek zorunda kalıyorsun? Kendin için çaba göstermelisin bence. Mutlu olmak için hayatını devam ettirebilmek için biraz iradeli olmak zorundasın kendini şartlandırmamalısın bence.
Durumu kabullendim sadece. Bilmiyorum kim çıkar karşıma kim gelir unutturur ama ben aramaktan vazgeçtim. İnsanlar çok adi ve karaktersiz. Hiç bir ilginç yanları yok ve sıradan. Bilgi yerine salaklığı mallığı seviyorlar. Aralarında kalan o diğerleri ise nadir. Bilmem anlatabildim mi?
Tabiki anlıyorum çevremde öyle anlattığın gibi çok insan var ama ben inanıyorum. Düştüğüm tökezlediğim anda çok yalnız çaresiz kaldığımı düşündüğüm anda bir el uzandı bana 3 sene önce. Sevdiğim, şu an sevgilimle karşılaştım. İnanır mısın her Allahın günü şükrediyorum Allaha iyiki çıkardı karşıma iyi ki tanıdım onu diye. Değiştim onunla olgunlaştım büyüdüm sevmeyi öğrendim daha önce sevmemişim dedim. İyiki dedim hep iyi ki. Ama inanıyorum her insanı bekleyen şükredeceği bir sevdası var bir yerlerde..
Ben hayatımda hep çok ama çok sevebileceğim güveneceğim birilerini aradım. Yalanlar, aldatmacalar hep karşıma çıktı. Ne yalan söyleyeyim kızlardan soğudum farklı şeyler için ister hale geldim. Ama çok sevebileceğim kişiyi hala istiyorum. Girsin hayatıma artık bir sirkelesin beni.
Eğer bir insanın ruhunu ve düşünce yapısını benimsersen fazla fazla yaşıyorsun. Herkeste bu olay gerçekleşmiyor elbette. Sevgilileri , çiftleri görüyorum az çok para , dış görünüş gibi bağlamlarla bahsettiğin hüzünler ilk bahsettiğim gibi olmuyor. Buna hüzün bile denmiyor , kullan at bildiğin. Gerçek bir bağ;varlığında ne kadar mutlu ediciyse yokluğunda da o kadar üzücü oluyor. Elin kolun bağlı oluyor gibi birşey. Yalnızlık sevgiye göreyse fazlasıyla yalnızım. Fakat sahte insan çevresi , mecburiyet diyelim onlar beni hiç yalnız bırakmıyor maalesef..
O sahte insan çevresi yapmacık insanlar her şekilde etrafımızda kaçmak mümkün olamıyor bazen. İnsan sevdiği ölçüde yalnızdır demek doğru olur diye düşünüyorum yazdıklarına göre. Sevgiler, aşklar da insanlar gibi sıradanlaştı, yapmacık olmaya başladı. Benimde 3 yıllık bir ilişkim var belki başkasına göre bizde yapmacık sahte görünüyoruz ama ben biliyorum neler yaşadık 3 seneye neler sığdırdık. Kolay inşaa etmedik biz bu ilişkide diye düşünüyorum. Öyle aşkım canım cicimle geçmedi mesela. Ağlayarak gözyaşı içinde geçti 1-1.5 senem. Temelimizi sağlam attık diyebilirim. İnsanlar vefalı değiller ilişkiler derin değil, yüzeysel ve basit. Gücen, emek fedakarlık yok ilişkiler de bu yüzden yüzeysel ve insanlar güvensiz.
Bazı durumları da sorgulayınca hemen alınıyorlar. Sevgi körlüğü denilen olayın içerisindeler farkında olmadan. Ve bazı durumları naif bir şekilde anlatmaya çalışıyorsun ama o kendime laf ettirmem yapısıyla karşında oluyor. İnkar , yalan , yapmacık ilgi... Söylemleriyle eylemleri uyuşmayan insanlar özellikle. Görünen o ki bu düşünce yapısıyla yalnızlık sürdükçe sürecek. Ne diyeyim herşey gönlümüzce olsun , gönüllerimiz isteklerine kavuşsun. Gerçek , yapıcı , çıkarsız , güçlü ve iradeli bir şekilde..
Kabul etmeyiz hatalarımızı eksikliklerimiz asla göstermek istemeyiz görenleri yanlış gördün der, kendimiz görmezden geliriz çoğu zaman. İnkar kabulsüzlük işte insanoğlu. Mükemmel görüyor kendini. Ah bir farkına varabilse görebilse açık seçik olan herşeyi. Ama görmek istemez işte. Umuyorum ki senin düşündüğün gibi insanlar oluruz. Teşekkür ediyorum herşey gönlünce gönlümüzce olsun :)
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Yalnızlık nedir, insanlar neden yalnız kalır, yalnız kalmak tercih olabilir mi, neden insanlar yalnızlıktan korkarlar?