Sevgilim bana yalan söylediğini itiraf etti napmaliyim?

Merhaba lise son sınıf öğrencisiyim sevgilim geçen haftalarda okulun mezuniyet balosuna gitti ve onun okuldaki kız arkadaşlarının hiçbirinden hoşlanmıyorum gitmek için bana sıkıntı olmicagini ve aramızı bozucak bişey olmadığını söylediği için gitmesine tepki gostermedim sonuçta bir kere olucak bişey ve neyse gitti bu bir erkek arkadaşıyla dalgasına dans etmeye kalkmışlar sonra birden herkes eş değiştirmiş ve onun yanına da bir kız gelmiş 15saniye dans etmişler ve sonra sevgilim rahatsız olup yerine oturmuş daha sonra balondan iki gün sonra ben arkadaşinin instagrama attığı fotoda arkada onu biriyle dans ederken gördüm ve sordum kimle ettin dans diye ettiği erkek arkadaşını söyledi üzerine gittim emin misin diye sordum evet sadece onunla dans ettim dedi inandım tabiki bende çünkü beni sevdiğinden ve bana yanlış yapmicagindan eminim neyse lys sınavı geçti ve bana durup dururken bir kızla dans ettim diyip olayı anlattı tepki gösterdim tabiki neden yalan söyledin dedigimde ise korkuyorum tepkilerden ve aramiz çok bozulcakti sınava o halde girmek istemediğim için geçmesini bekledim sınavın onun için yalan söyledim dedi gerçekten çok kırıldım zaten dans etmesi başlı başına yanlış bide yalanla desteklemis oldu bana bunu anlattıktan sonra gözleri doldu şu an konuşmuyoruz napcagimi bilmiyorum sizce nasıl davranmaliyim
Sevgilim bana yalan söylediğini itiraf etti napmaliyim?