Yedi güzel adam da izlemiştim. Eski dönemlerde hani cahit zarifoglu nun falan mesela şiir yazdığı dönemler. işte o dönemlerde sevgisizligi aşılıyorlarmış insanlara. Yani sevmek, aşık olmak kötü bir şey gibi söyleniyormuş. Düşünüyorum da mesela o zamanlarda yaşasaydik bir nevi aşk yok. Yasak yani. Olmazmış. Bizde bir şair olup çıkarmışız :D Ama şu güzel olabilirdi gerçekten aşık olduğumuzda anlardık. Çünkü içten gelen bir durum olacak bizim mudahelemiz olmayacak simdiki gibi. Güzel de olabilirdi yani :D
Sevgi allahtan başlayıp tüm canlılara yansıyan birşey. Aşkda sadece insana verilmiş bir lütuf. Düşünceler oluşturuyor soruların maaşallh. Senin kitap yazabilme kapasiten var. çok ciddiym harcanıyorsun buralarda. Aşk sevginin zirvesidir. aşk olmasa sevgide olmazdı. malmal yaşardık😀
Mucizeler olmazdı mesela düşüncesene milyonlarca kişi arasından sadece bir kişiye özel şeyler hissediyorsun gönül bağı kuruyorsun sahipleniyorsun bence aşk yeryüzündeki en büyük mucize..
Aşk olmasaydı bile sevgi olurdu. Aşkla sevgi farklı şeyler sonuçta. Birini sevmek demek illa ki iki bedenin buluşması demek değil. Yorumlara çiftleşmek gibi bir şeyler yazılmış. Aşk ruhani bir şey ve ayrıca çok uzun sürdüğü de söylenemez istisnadır öyle olanı bile varsa. Aşk biter sevgi kalır bağlılık kalır. Ve ayrıca her sevgi de aşkla başlamaz. Hayata pembe gözlüklerle bakmak her zaman iyi olmasa bile pozitif olmak çoğu zaman iyidir.
Hiç yaşanmamış bir duygunun eksikliğini hissetmezdik. Bence dünya aşksız daha iyi olabilirdi. Platoniklik kavramı olmazdı mesela. Olmayan aşkın ızdırabıda olmayacağından ergen muhabbetleri sıkıcı bir konudan uzaklaşmış olurdu. Aşkın olmayışından sanat kötü etkilenirdi. Müzik, edebiyat aşksız olmaz
Aşk olmasaydı çok farklı olurdu ya. aşk acıları olmazdı. müzik belki de bulunmazdi. duygulsr eksik kalırdı. acı olmazdı. tatlı olmazdı. kıskanma olmazdı. sevinç mutluluk olmazdı. üzülme olmazdı. duygusuz olurdu. garip olurdu.
Valla ask olmasa baya buyuk sorunlar kalkardi ask acisindan tut kiz kavgalari azalir sonra hoslanmalardan kaynakli sarpa saran hokayeler olmazdi. Ama o duyguya karsilik bunlarin hepsi bedel sanirsam. Birinin gozlerinde kendini bulamk herseye deger...
Aşk olamayaydı yüreğimizin yerini bilir miydik kuzum. hayat birisini sevmeden , ne yedi ne içti, üşüdü mü , mutlu mu, hasta mı, acaba oda beni düşünüyor mu diye düşünmeden geçer mi :-)
Aşık olmak ya da olmamak bilimsel olarak bir kişinin elinde. Yani sen sürekli ben aşığım, ben aşığım dersen aşık olursun. Aynı şekilde hayır sevmiyorum, hayır sevmiyorum dersen de sevmezsin. Bilimsel olarak bu şekilde oluşan bir duygunun kalıcı olması mümkün değil, yani ne aşk ne de aşk evliliği mantıklı.
Evet aşk tektir gönülde şenlik olur sevdiğinle olursan ama sevdiğin olmazsa kor olur ve o beden cesede dönüşür. Belki yürek görmeyi seçerde aşk tek kalır derdim. Saçmaladım biraz sorry 😔
Ortayaşlılık böyle kız iş güç valla zor öğrenciyken akşamdan sabaha hayat vardı okulu uzatmıştım ilk inv. Tabi sonra aklım başıma geldi dikkat et 30 a çabuk geliniyor😊
Aynı yanılgı göz açıp kapayıncaya kadar geçer valla demedi deme😊zaman bu su misali ama iyi yaşa potansiyelini zorla ve yetrnrklerini keşfet bu gerek bir de dili iyi öğren kız ve yanına ikinciyi ekle yüksek lisansı unutma. okey😊
Özel yaşamlarımız ifşa olamadan tüyelim mi? Güzel bir muhabbetti teşekürler iyi geceler. Bakalım sahne bize tekrar açılır mı 2. Perde seyircisiz olabilir ama olsun sanat için sanat da var. iyi geceler 😊🌌🌑
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Aşk mı oda ne? Sizce Dünya üzerinde aşk olmasaydı ne olurdu? Nasıl değişiklikler olurdu ve hangi yönden etkilenirdik?
En İyi Cevaplar