İnsanlar sevdikleri kişiden ayrıldıktan sonra "sesini, yüzünü, giyinişini zamanla unutuyor; ama kokusunu unutamıyor" demişler. Yani sadece kokunun unutulmaz veya en zor unutulan olduğu düşünülüyor. Katılıyor musunuz? Sevdiğiniz kişiyle yolları ayırdıktan sonra, unutmakta en zorlandığınız konu ne olur? Neyini unutamazsınız?
Bir insanın kokusu unutulmuyor! Sevdiğiniz kişiden ayrıldıktan sonra unutmakta zorlanır mısınız?
İnsanlar birbirlerine benzesede kusursuzca farklıdır Her insanın kendine özgü bir kalp atışı (sesi), kokusu, tat alma duyusu, parmak izi, dokunuşu (hissi) ve görünüşü vardır. Ama kim demiş insan sadece 5 duyudan oluşur, insanın 6. bir duyusu vardır zamanı gelince açığa çıkan, herkes farklı sever Sevdiğin ve sevildiğin kadar unutmaz ve unutulmaz olursun, yarım doğarız bütün oluruz, bütün olmayı becerebilmişsek kendimizi unutmadıktan sonra diğer yarımızı da unutamayız Ama duyular aldatıcıdır en çokta gözler sonra kulak, dil, burun ve deri en çokta insanın kendisi aldatıcıdır, bir bütün olduğunu sanarsın hep yarım kalırsın Her gördüğüne, işittiğine, tadına vardığına, kokladığına, hissettiğine kanmamalı desemde kanıyorsun... ama dedimya sadece sevdiğin kadar değil sevildiğin kadar da unutulmaz olur... affedip yoluna devam edebilmek, unutmak zordur ama en güzel seven affedebilendir.
unutmak kelimesi undan çıkmış. bildiğimiz un yani, hamur işi, öyleymiş. unutmak için un ufak etmek gerekiyomuş. birini bütün olarak unutamazmışsın zaten, öyle pat diye unutamazmışsın. öyle yavaş yavaş gidermiş, yavaş yavaş unuturmuşsun. gözleri, kaşı, burnu ile kulağı, sesini yavaş yavaş. unuttuğun zaman da o kişi olmazmış. hatırlamazmış. sonra unuttuğunu unuturmuş. ben unutmak istiyom la. her gün ne zaman unutcam diye soruyom kendime, her sorduğum zaman da her şeyi yeniden hatırlıyorum ben, daha net. unutamıyom ben."
"Seni seviyorum" demesini çok özler insan. Anılardaki gibi mutlu günlerini özler, eski neşesini , ilk heyecanını özler. Eskiden onun gözlerindeki aşkı ve umudu özler. Keşke beni eskisi gibi sevseydi der insan. Keşke tanıdığım güvendiğim tek insan da değişmeseydi der, eskisi gibi kalsaydı der özler işte. Eskini özler, Anıları özler, en çok anıları..! :(
Burada ki 'unutmak' ın aslında yıllar sonra başka bir yerde alınca anımsamak olduğunu düşünüyorum. Şahsen unuturum kokuyu ama yılar sonra bir yerde karşılaşınca direkt anımsarım falan ilginç..
Unutmadığım tek şey var şu hayatta sevgili olarak değilde sevdiğim insanların hepsi arkadaş dost sevgili abi vs vs hepsinin yaptığı kahpeliği unutamıyorum yoksa unutulmayacak bişey yok ve şu güzel sözle bitiriyorum sözlerimi.
Ben varsam hayat var ben varsam hayat falan yok...
Böyle sorular sağlığa tehlikeli diye yasaklasın. Kanserojen sorular bunlar. Verdiği sözleri yaşattıklarını ve gidişini unutamıyorum. Her detayıyla aklımda hergün hatırlıyorum. Ayrılalı bir sene olacak nerdeyse. Unutmaya korkuyorum
bence kokusuda unutulur ama yaşanılan anlar unutulmaz hep hatırlanır o anda yaşanan sözler onunla gidilen biyere tekrar gidildiğinde özellikle üzülüyor insan
kokusu ve sende bıraktığı izler. seni sen olarak sevemeyecek birini buldum sanıyorsun. bir bakıyorsun ki gitmiş. unutulur o da unutulur kokusu da merak etmeyin :D
Bu durum insana acı verir. Böyle bir durumdan Allah bizi muhafaza etsin. Giden mümkünse herşeyiyle gitsin sesiyle gülüşüyle kokusuyla ne var ne yok alsında gitsin hiç birşeyini bırakmasın.
Ayrıldıysam herşeyini unuturum. Özellikle de beni haketmediğinden dolayı ayrılmışsam. Sevgim nasıl büyük olursa haketmedi zaman unutuluşu da okadar büyük olur 🙂
Unutmak için kendini zorlayamazsın unutmak veya unutamamak bu neden bu kadar önemli olsun ki değişen bir durum olmayacak sadece fazlasıyla kafayı dağıtmak unutmaya yardımcı olur zaten. Boşversene unutmaya çalışmayı.
En İyi Cevaplar