İskoçya'nın Stirling Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, kişilerin çekici buldukları insanlarla konuşurken seslerinde kurnazca değişiklikler yaptıklarını gösteriyor! Bilim adamları yaptıkları çalışmalarda kişilerin çekici buldukları kişilerle konuşurken seslerini farkedilmeyecek ölçülerde değiştirerek dinleyici etkilediklerini keşfetti.
Telefonda konuştuğum kız-erkek herkesten "sesin ne kadar güzel, çok güzel diksoyonun var " övgüleri almama rağmen - özel biriyle konuşurken diksiyon pertt , resmen sesim içime kaçıyor 😃Neyseki fazla uzun sürmüyor. Ama hiçbir zaman sesimii değiştirmek ne bileyim cümleleri seçmek gibii bir yola başvurmam. Herkese karşı aynı bu konuda.
Helyum gazı çekerek konusuyorum ben 😂 Ses değiştirmek nedir yahu? Ancak daha kibar konuşmaya çalışırsın ama daha sonra neysen belli olur yani. Değiştirmiyorum.
Kaçınılmaz , doğasında var insanın. Ama sadece aşk ilişkilerinde yok ki , hayatın her alanında örnekleri bulunur bence , fıtratta var... İskoçyalı bilim adamları ha , bu geröekten araştırma konusumu? Vay dünyanın haline :)
normal bir sohbet içerisinde ses tonumu ve söylediklerimi kesinlikle değiştirmem. ama özel bir günde ya da romantik olmak istediğimde sesimde oynamalar yaparım.
Değiştirmem. Ama her zaman aynı tonda konuşmuyorum zaten. Bilinçli yaptığım bir şey değil ama bayağı farklı şekillerde konuştuğum oluyor gibi geliyor bana. -Gecen bol olsun.-
En İyi Cevaplar