Zevkler, renkler, sesler, düşünceler yani kısacası uyum sağlayabilecek pek çok konunun en rahat konuşulup tartışıldığı bir yer sanal ortam. Dolayısıyla da bu ilişkilerde de önemli bir rol oynuyor. Uyum içinde olan çiftler ilerleyen zaman dilimlerinde yüz yüze tanışmayla birlikte ilişkilerini daha da sağlamlaştırabiliyor. Tabii, herhangi bir pürüz çıkmazsa... İnternet evlilikleri bana göre de başarılı. İki arkadaşım bu şekilde tanışıp yuva kurdular. Evlenmek için evlenmeyi değil, paylaşmak için evlenmeyi benimseyen kişilerdi ve bu da internet ortamının avantajını onlara yaşattı. Şimdilerde biri ikinci çocuklarını beklerken diğeri ise ilk çocuklarına sahip oldular. Ve geleneksel evlilik tiplerine göre çok daha iyi anlaşıp iletişim içinde olan bireyler.
Olabilir tabiki sosyal medyada bir tanışma ortamı sonuçta bu teknolojinin getirdiği bir yenilik çok güzel bir soru paylasmissin ve çokta ilgi çekici bir soru olmuş cok gorus almis ama bazılarının hazimsizliklari hakaret boyutlarında olmus bu kişilere takılma derim. Ayrica hakaret içerikli görüşler icin moderatör arkadaşları göreve çağırıyorum.
Gercekten cok haklisiniz. Bu tür insanlar oldukca bir sey yapasimiz gelmiyor maalesef. ama siz saygi cervesinde yorum yapmissiniz ve cok hos olmus gercekten bu duyarliliginizdan oturu cok tesekkur ederim :)
Benim çok samimi bir arkadaşım oldu sosyal medya aracılığıyla, ama evlilik için çok sağlam bulmam. Reelde görüşülüp anlaşılmalı, hayalperest olmak güzel ama ne kadar yükseğe çıkarsa o kadar sert çakılır insan. O yüzden uçmayalımi uçurmayalım :)
Sosyal medya da tanıştığımız kişilerde normal birer insan ama niyeti kötü olan bir sürüüüü kişi var. İyi niyrtli olanları ayırt edebilirsek sosyal medyadaki birisi ile tanışıp evlenmek normal bir şey.
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
83
Cevap
92
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
benim annemle babam sosyal medyadan tanıştılar. ikisininde ikinci baharı tabii. imrenilesi bir mutlulukları var. beraberler ve birbirlerine çok düşkünler. akıllarına bişiy takılıyo sırf onun bahanesine haftasonu başka bir şehir turu yapıyorlar. amasına gelicek olursak ilişkileri mantık evliliği niyetinde başladı. sonradan çok sevdiler tanıdıkça birbirlerini lakin ikiside evlendiklerinde yaşı 35 in üstündeydi. yani tipcilik şekilcilik ergen mantığıyla evlenecek yaşı geçmişlerdi. saygınlıkları vardı ikisininde meslekte. bu saygınlık mantık evliliğine yöneltti. sonra arada hem karşılıklı saygı oluncada sevgi doğuverdi. liseliler kadar dolu dizgin olmasalarda ikisininde damağında hiç tükenmeyen bir aşk tadı var. nazar değmesin maşallah😊😊
Beni yanlis anlama dostum belki geri kafali diyeceksin gunumuzde evliliklerin yikilmasinin en buyuk sebebi ciftlerin evlenmeden her halti yemesibve evlenince birbirini taniyacak bir seyinin kalmamasi onun disinda sokakda evde iste internette nerde tanisirsan tanis karsindaki ile kafa yapilari bir ise her sekilde anlasir ve mutlu olursun
Olabilir. Olmayabilir. Garantisi yok. Olmasa da iyi olur. Olsa da kötü olabilir. Ne diyelim şimdi olsun. Olsun deyince olmuyor ama. Amaaaaaan boş ver olursa olur. :D
Insanlar bu konuda yapilan arastirmalarin basarili olan kisminda degil basarisiz olan kismina bakarlar ve demekki hüsran yasamamak icin yasamamam lazim derler.. Oysa hersey kendilerin de ve karsilarinda ki kisi de baslar biter.. Sonuc olarak karsimizda ki insan ne istedigini biliyor ise.. Saygiyla bir iliskiyi baslatmis isek.. Elbette hersey mümkün.. Ama sanal ya da real alemde ki vicik vicik ask ile baslamis ise.. Zaten bir süre sonra ömrü sona erer.. :/
Olabilir, İnternetin hayatımızın her anına girdiğini varsayarsak mümkün. İnternetin bir avantajı da ön yargıyı kırması olabilir bu konudaki. Sonuçta bazen bir fotoğraf bile görmesen sadece düşünceler uyuştuğu için konuşuyorsun. Önce içini görüyorsun yeterli güven ortamı oluştuktan sonra anca yüzünü görüyorsun. Bu da dış görünüşe dayalı ön yargıyı yıkıyor.
Biraz akıllı ve dikkatli olduktan sonra sosyal medya iyi bir seçenek. Ancak herşeye kolay inanan kişilik yapısına sahip olanlar için risk ters orantılı olarak yükseliyor.
Olabilir neden olmasın, güveni sağladıktan sonra... Şimdi yolda tanışma mı kaldı komşuluk mu kaldı? Eskiden mahalle ortamı vardı bir şeyler olabilirdi şimdi üniversite veya iş ortamı... Diyelim üniversiteden mezunni olacakken boynuzlandın kolay mı eskisi gibi mahalle ortamı yok.
Evliliklerden ziyade boşanma durumlarına bakmak lazım... Yıllarca birlikte olup evlendikten hemen sonra boşanan bir çok insan var günümüzde.
Sosyal çevreden tanışmak ile sosyal medya dna tanışmak arasında benim gözümde hiç fark yok ikisininde sonucu garanti değil , Doğru insanı bulamadıktan sonra.
Tek sorun sosyal medaya da insanlar kendi karakteri dışında farklı bir karaktere bürünmesi bu çıkmazı ortaya çıkarıyor birde abazalık :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sevdiğim kişiyle burada tanıştık. Yaklaşık 8 aydır tanışıyoruz ve son 3 aydır flört ediyoruz. Birbirimizi burada bulduğumuza hala ikimiz de inanamıyoruz. Çok ilginç bir başlangıç oldu bizim için. Onu tanıdığım için çok şanslı hissediyorum kendimi belki de hiç tanıyamayacaktım onu bu siteye üye olmasaydım. Olabilir yani evlilik de düşünülebilir
Benim bir sorudaki görüşümü okumuş ve dikkatini çekmişim. Sonra profilimi incelemiş ve bana mesaj attı. Normalde mesajlara da cevap vermem ben ancak o beni tanıyan biri gibi konuştu. Merak edip cevap verdim hakkımda çok fazla şey öğrenmiş meğer profilimi incelerken.. Sonra arkadaş olduk uzun süre arkadaşça konuştuk birbirimizi görmedik. Sonra konuşma sıklığı artmaya başladı birbirimizden etkilenmeye başladık ve beni görmek istedi kendi fotoğrafını da attı. Açıkçası bu kadar yakışıklı olacağını düşünmüyordum. Sonra daha da yakınlaştık ve flört etmeye başladık. Şimdi çok mutluyum onunla iyi ki de üye olmuşum 😊
Son yıllarda yaşadığım çoğu ilişkim internet üzerinden tanışma şeklinde gerçekleşti. Doğru insanı bulduktan sonra nerede nasıl tanıştığınızın hiç bir önemi yok.
Olabilir benimki de o %23 içinde, aslında gayet mantıklı. Babamla annem türkiyenin iki ucunda doğup büyümüş insanlar ama kayseri üniversitesinde tanışıp evlenmişler (ikisinin de memleketi değil). İnternette işler daha zordur, güvensizlik en üst seviyededir. Ama iki kişi birbirine sonsuz güveniyorsa herşey yolunda gider.
Katılıyorum herkesin ortamı olmuyor evde koca beklenmiyor artık herkes çalışırken buluyor ya da okurken artık evlilik icinde üstün çaba gerekiyor çünkü toplumumuzda kız erkeği isteyemez ama erkek isteyebiliyor bence artık sanaldan tanıştığı kisiye erkeklerde değer vermeli kötü gözle bakmamalı nasip bu isler devir değisti
bizim sosyal medyadan oldu ayrı şehirlerdeydik ve şu an aynı şehirde bir evimiz var antalyada aynı şehiri nasip etti ALLAH 1. yılımız aileler biliyor yüzüğümüz saatimiz bir çok şeyimiz var
oluuur neden olmasın mesela bana aşık bir çocuk varmış ben bilmiyodum sonra bir şekilde gerçekte buluştuk şu an annem okulum bitse damadım dicek o derece okul bitsin evlenicez sanırım demekki olabiliyo
İnsanlar sosyal medya üzerinden tanışırken çekinmiyor, ne istediği bililerek doğru sorularla hareket ediyor. Karekterin uyuşması oldukça yüksek oluyor buda ilişkiyi evlilik yolunda emin adımlar atabileceğini gösteriyor..
Ben erkek arkadaşımla facebook da tanıştım 3 yıl sürdü. Evet ciddi bir iliski olabilir. Tabi biz hatalar ve anlasmazlik yuzunden ayrildik. Ama tabi ki evlilik ile sonuçlanması muhtemel bir durum.
Doğrudur. Sanal ortamda ablam birisiyle tanıştı. Uzun süre konuştular, sevgili oldular. Skype dan görüştüler. Baya zaman sonra buluştular. Özetle şu an evliler, bir çocukları oldu ve çok mutlular.
@rozastar Hayır demek istediğim hayatta herşey olabilir ön yargılı bakmamak lazım ama tanıştıklarım oldu kötü değildi, kim bilir belki ilerde evlenirim artık insanlar kendi kabuğunda hele işe başlayınca iş ev ve yakın çevresi kalıyor. Eskiden asla böyle birşey düşünmezdim artık herşey olabilir diyorum.
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sosyal medyada tanışıp çıkmaya başlayan çiftlerin %23'ünün ilişkisi evlilik ile sonuçlanmakta. Sizce de ciddi ilişki olabilir mi?
En İyi Cevaplar