En İyi Cevaplar
- +1 yıl
ben insanların hayata bakış açılarını eğitimlerinin değil. yaşadığı ve büyüdüğü aile tarzı ile şekillendiğini düşünürüm.
dayak yemesine rağmen kocasından boşanmayan kadın ataerkil bir muhafazakar ailede büyümüş kadındır. muhafazakar kadınların birey olma içgüdüsüne sahip olmadığı da sosyal bilimci bilim adamlarınca onaylanmış birşey. kocasından bağımsız yaşayamayacağını düşünen kadın muhafazakardır. çünkü bu kadın olarak birey olamayacağını düşünür. ekonomik bağımsızlık ile alakasının olması için "gelir düzeyi düşük" insanlarda boşanma olmazdı. gelir düzeyi düşük kadın "ölüm mü ayrılmak mı" ikileminde ayrılmakı seçiyor. şehirdeki bir kadın boşanmıyorsa ekonomik bağımsızlığı olmayışı değil. muhafazakar kadın oluşundandır.
geçenlerde tanıştığım bir kadın kocasından 3 yıl dayak yediğini falan anlattı. sonra ne dedi biliyor musunuz? sonra beni aldattı boşandım.
düşünebiliyor musunuz? kadın kocası kendisini 3 yıl boyunca dövüyor problem yok. ama bir kere başkasıyla seviştiği için boşanıyor.
türk kadınının genel yapısını gösterir bu durum. selam ve dua ile..50 Yorumla
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Hic birsey anlamadim. Sen aradin diye dovmek nedir? Niye sinirlendi? Aramak kotu birsey mi sizde? Ne olursa olsun dovmesi annormal bir durum. Bence ona ders olarak cocugunu al annenin evine git. Ayrilmak zor olur anlarim ama yine tekrarlanirsa ayriligi dusun derim eger maddi durumunda iyise cocuga kendin bakarsin.
60 Yorumla
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Kardeş o hayvan için alıyorsun bir uyku ilacı sonra yemeğine katıyorsun. Uyluya dalınca elini kolunu bağlıyorsun. Uyandığında bir daha sana el kaldırmayacağına diar söz verene kadar kafasına oturuyorsun. Söz verince de hazır bağlıyken fantesiler yapabilirsiniz
100 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Yani tabiki de bir kadına el kaldırmak vurmak doğru değil asla.. Ama en azında kocana evin döner sermayesi gibi davranmak yerine biraz daha kadınsal özelliklerini önplana çıkarabilirsin..
13 Yorumla- +1 yıl
@MıkeUsta ne diyorsun sen ya? Dövdü diye baştan mı çıkarsın adamı? İyi ki dövdün der gibi bir de yatağına mı alsın? Bunun annenin, kızının, kız kardeşinin yazdığını düşünsene. Şiddet gören bir kadına, şiddet görmemek için dişiliğini ön plana çıkar denmez. Sizin bu zihniyetiniz ölmediği sürece kadınlar ölecek. Yazık.
- +1 yıl
@aklınıkullanya lest go girlss <33333
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- +1 yıl
Valla boşanmak kolay değil tabiki de, eşinle konuş dayak da hazmedilecek bir durum değil evlilikte. Sen bu düşüncede olursan eşine bu cesareti tekrar vermiş oluyorsun. Eşinde bebek var nasılsa her sinir ettiğinde dövebilirim diye yine atağa geçecektir. Siz böyle yaparak birçok kadın gibi erkeklere cesaret veriyorsunuz. Bak ben eşimle ağır tartışmalar yaşadım eli havaya daha 1 kez kalkmadı. Haberlerde öldürülen dövülen kadınları görünce gözleri doluyor erkekliğine lanet ediyor düşün. Ve erkek olarak bunlara tahammül etmek onlara o cesareti vermektir dedi erkek haliyle. Senin bebeğin var ise bunu eşini karşına alıp konuşarak çözeceksin, tekrar aynı hatayı yaparsan kabul etmem karşılıklı ayrılık yolunu seçmek zoruna kalıcam,çocuğumu bu ortamda büyütemem birdaha olmasın de güzel dille. Ona bunu kabul etmediğini etmeyeceğini belli et. Başka türlü çözemezsin. Tekrar döverse ( AYRILL) ben bunu evli bir kadın olarak söylüyorum sana kardeşim,çünki yarın seni döven yine döver belki öldürür,çocunuzu da döver, o ortamda büyüyecek çocuğun halini psikolojisini düşün, Emine bulut un çocuğu gibi sahipsiz kalabilir bebeğin. Bu daha mı iyi olur. Hele ki erkekler aşırı yüz buldu bu adaletsiz verilen kararlardan. Kendine değer ver bunu karşı tarafa belirt.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
işin içine şiddet girdiyse hele ki böyle bir ülkede korkunç bir durum. boşanmak istemiyorsun ve bebeğin var. böyle bir durumda hiçbir şey olmamış gibi davranırsan gelecekte de şiddete uğrama ihtimalin çok yüksek. ben sana kendi ailemden örnek vereyim. ben daha doğmadan önce babam anneme çok şiddetli bir yumruk atıyor ve annemin burnu kanıyor. babam alkollüymüş. sonra annem ağlıyor ve babam bir daha sana el kaldırmam asla diye söz veriyor. yaptığı hatanın farkında. ama yalandan özür dilemiyor, tüm samimiyetiyle ve çok üzülerek. sonra ananem öğreniyor ve babama bağırıyor. yani burada ailenin desteğini bilmesi gerek eşinin. seni yalnız görmemeli. senin de bir süre ailenin evine gitmeni öneririm. söylemek zorunda değilsin onlara ama söylersen daha iyi olur. seni kaybetmeli yani bir süre. öyle hissetmeli. ve şunu da belirtmeliyim eğer bir kez daha bunu yaparsa asla affetme. çünkü böyle boktan bir sebeple bunu yapan bir daha yapmaya kalkabilir. kendine çok dikkat et. her şeyden önce o bebeği düşün. annesinin şiddet görmesindense bir çocuk ayrı olmalarını tercih eder. benim babam asla bir daha vurmadı. yani evet, hatasını anlarsa ve seni kaybedeceğini bilirse belki küçük bir ihtimal evliliğiniz devam edebilir. ama inan bana bu çok küçük bir ihtimal.
30 Yorumla Hanımefendi gerçekten işiniz kolay değil beni çok kötü dövdü dediniz benim amcam'da böyleydi birken 3 üçken 5 oluyordu yani devamlı işin içinden çıkamadıkça cevap veremedikçe şiddete baş vuruyordu sizin durumunuzun'da böyle olma ihtimali yüksek lütfen kendinize ve bebeğinize çok dikkat edin daha yeni evlisiniz ilk yıllarda bile hemen şiddete darp etmeye kalkan bunu yapabilen bir canavar sonrasında daha kötü şiddetler gösterebilir gerek duygusal gerek cinsel gerek fiziksel olarak size geri dönüş olabilir bu durumu ailenizle paylaşmalısınız.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 436 cevap paylaştı. Çok üzüldüm bu durumuna ve çıkmazda olmana... Rabbim yardımcın olsun.. konuş anlat sor neden böyle davranıyor diye.. ama arkadşım gerçekten şiddet varsa saygıda yoksa emin ol ilerde daha kötü olur sabret diyicem ama emin ol Allah korkusu olmayana sabredilmez:(
10 Yorumla- +1 yıl
Üzülerek söylüyorum ki iş tartışma boyutunu geçip fiziksel şiddete varmış olduğu için, boşanmak kendine yapacağın en iyi şeydir. Ek olarak anne babası boşanmış çocuk olmak, anne babası bir ama birbirine şiddet uygulayan sözlü hakaretlerin ve tartışmaların olduğu bir evden iyidir emin olun. Her şey çocuğa bağlı değil lütfen şu bakış açısından artık bir kurtulalım da birey olarak kendi değerimize uygun hareket etmeyi öğrenelim :)
00 Yorumla - +1 yıl
ya bilmiyorum herkesin ilişkisi sorunu farklı ama dövmek nedir ya , ne cürretle sana vurabilir nasıl izin verirsin buna , büyüklerine ailene danış söyle birine anlat sana kim yardım edebilirse ondan yardım iste yani , eşin olabilir ama o sonuçta bir el adamı sen ona emanetsin sana kızamaz ve bağıramaz buna engel ol karşı koy cidden şimdi sesini çıkarmazsan bunun ardı arkası kesilmez
00 Yorumla - +1 yıl
Neden hemen çocuk yaparsınız ki anlamış değilim..
Boşan yazmayın demişsin daha başka bir şey diyemem kendini ezdirme şimdi basit bişey yüzünden seni döven yarın herşeyi yapabilir..
Allah yardımcın olsun..11 Yorumla- +1 yıl
Vallaha ya ne hemen bebek yapıyorsunuz?
- +1 yıl
ayrılamıyorsan bence anne evine gidin benimde ailemde bu tarz sorunlar var annem 48 yaşında ilk zamanlar dövmüş hamile iken dövmüş hep şiddet görmüş ve şuanda yaşıyoruz bunları böyle evlilikler sürmüyor süremezde boşanmaya çok yakınlar şimdiki aklım olsaydı asla evlenmezdim diyor demem oki bi insanın kütüğü neyse değişmiyor bacım
00 Yorumla normal yani Türk kızları sert erkek seviyor naziklik yaramıyor, hak etmişsin bence. Ne kadar odun varsa onu bulursunuz, geçmiş olsun
12 Yorumla- +1 yıl
Kocasının ona şiddet uygulayacağını nerden bilsin allah aşkına. Saçmalama lütfen. Hak etmişsin ne ya kafanda bi sıkıntı mı var? Türk kızlarının sert erkekleri sevdiğini nerden biliyorsun. Hoşlandığın kız başka birine gittiği için mi bu sözlerin? Yazık cidden yazık. Kardeşinin ablanın sevgilinin ailesindeki biri tarafından şiddet gördüğünü düşün. Onlara aynı şekilde oh olsun mj diyeceksin. Sizin gibiler yüzünden işte bu kadına şiddet. Hiçbir insan şiddeti haketmez. Üzülüyorum sana...
- +1 yıl
Sana yazıklar olsun ya. Terk edilme nedenlerini kendinden aramak yerine kadınların yanlış erkek tercihinde bulunduğunu düşünüyorsun ya yazık. Sen önce kendini eleştir, sarsılan egonu git bi okşa. Şiddet gören bir kadın hak etmişsin nasıl dersin? Yanlış eş tercihinden onu sorumlu tutamazsın, insanlar değişebilir. Türk kızları öyle demeden önce kendine bak, ileride bir Türk kızıyla evleneceksin. Ki dilerim hiçbir kız bu hataya düşmez de ömrünü senin gibi bir cahile vermez.
Isiniz zor, karisini bir kere döven gene döver. Adam dövmeye meyilli. Bu huyundan vazgeç yoksa seninle yaşıyamam desen işe yararmį acaba?
10 Yorumla- +1 yıl
Sen bir insansın. Hayvan muamelesi görüyor olmana göz yumamazsın. Benim babam da aynı senin kocan gibi biri. Şiddete meyilli, agresif.. Sana tavsiyem tepkini koy. Eğer koymazsan bunun devamı gelir
00 Yorumla - +1 yıl
Daha çok dayak yemek için bence kocişine daha çok yalvar ki daha çok dayak ye! bir de soruyor musun
00 Yorumla neden böyle bir erkekle evlendin sırf parası için mi
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Nişan dönemi böyle degildi evlenince tanıyamadım
- Soran+1 yıl
Parası okadar yok ben daha zenginim ona göre
Böyle bir olaydan sonra hala ne yapmalıyım diye soruyorsan yapılabilecek pek bir şey yok gibi görünüyor!!!
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 543 cevap paylaştı. aradın die dövdüyse ne yaparsan yap gözünün üstünde kaşın var der yine döver alah yardımcın olsun kardeşim
00 Yorumla- +1 yıl
Ben tam anlamamak hiçbir şey
00 Yorumla 2 defa aradın diye mi dövdü seni
ulan böyle saçma sapan adamları nereden buluyorsunuz arkadaş ya20 Yorumlakonu avmde olmasımıydı konusuz kavga olmuş ne biçim eşler ediniyorsunuz diyeceğim fakat sonradan altından neler çıkıyor böyle
00 Yorumla- +1 yıl
bosan ya da sende onu dov fantazi yapcam diye yataga keleepcele ve kirbacla
00 Yorumla - +1 yıl
Sen bunu burda soruyorsan dahaa çooook dayak yersin.
00 Yorumla - +1 yıl
saka demıyorum ıronıde yapmıyorum hıcv ıse hıc yok.. vur kafasına saglam bır sopayla
00 Yorumla - +1 yıl
sadece aradin diye döven biri daha büyük bir kabahatte neler yapar kim bilir...
00 Yorumla - +1 yıl
Bende 2 senelik evliyim 8 aylık bebeğim var ve çok kötü dayak yedim az önce napıcam bilmiyorum. Aileme söyleyemem onların üzülmesini istemiyorum. Gidersem birdaha bebeğimi göremiceğimi söylüyo. off nekadar kötü bir durummuş napıcam ben?
00 Yorumla - +1 yıl
Sen hamileyken sana nasıl şiddet uygular derssiz kalırsan sineye çekersen bunun sonu gelmez haberin olsun boşanma olmasa da en azından iletişimi kes aile evine git bir süreliğine tepki göstermezsen daha da ile gidecektir eminim.
00 Yorumla olelerine erkek degil disarda birini dovemio sana vuruyo bazen bolelerinu gördükçe kendim erkegim die utaniyom:(
16 Yorumla- +1 yıl
Neden gün içinde atayamıyorsun aldatıyor mu seni yoksa
- +1 yıl
Pardon ya yoruma yazmışım yanlışlıkla
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Karakola git darp raporu al ilerde tekrar şiddet uygularsa falan ihtiyacın olabilir
10 Yorumla sana el kaldıran biriyle evli kalma sakın bebeğin olabilir ama ilerde ayrılmazsan daha kötü de dövebilir insan sevdiğine kıyabiliyorsa seni sevmiyordur cidden ondan ayrılman lazım
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
1 sene evlisin hemen bebek mi yapılır? Kızım sen salakmısın?
00 Yorumla bir hata yapmışsındır - eğerde öyle degil ise de, ve hala eşindinden ayrılmak istemiyorsan - sorun kendinde demektir.
00 Yorumla- +1 yıl
yine bir meslek grubundan birinin reklamını yaptırmak için feyk hesapla açtırdığı başlığa yazmak değildir süphesiz.
00 Yorumla 1 sene geçmiş fakat merak ettim Şu an nasılsınız ne değişti hayatınızda
10 YorumlaAkşam işini iyi yapacaksın bence o kocanın kafasını ş.. m
00 YorumlaDövmek için ne kadar boş bir sebeptir bu ya şaştım
01 Yorumla- +1 yıl
dövmek için mantıklı bir sebep olamaz ki. Şiddet bu.
- +1 yıl
Siddet sindirilecek birsey degil.
00 Yorumla bu soruyu her gun sormaktan bikmadin mi
00 Yorumla- +1 yıl
Uyurken kafasina biseyle vur.
00 Yorumla - +1 yıl
sende onu dovvvv istir onu
00 Yorumla - +1 yıl
Once polise oradan rapor almaya hadtahaneye..
00 Yorumla - +1 yıl
Dövebilir artık onun malı olmuşsun tapunu almış
03 Yorumla- +1 yıl
Senin zihniyetine sokayım
- +1 yıl
Artık bizim malımız oluyorsunuz
sözün bittiği yer ne diyeceğimi bilemedim
00 Yorumla- +1 yıl
tepkini belirt sozde olmasa bile tepkini ver
00 Yorumla - +1 yıl
Kadınlara çiçekle bile vurulmamalı.
10 Yorumla Bosan
00 Yorumla- +1 yıl
asıl bebeğin için boşanman lazım zaten
00 Yorumla - +1 yıl
yaslariniz kac?
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. aramamanız lazım
00 YorumlaPolise git
00 YorumlaKarakola başvur
00 Yorumla- +1 yıl
Al karsina konus
00 Yorumla - 1 yıl
ayrıl knk
00 Yorumla - +1 yıl
boşan.
00 Yorumla - +1 yıl
Bosanmalısın
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
ohaaaa yaaaaa
00 Yorumla
Detaylı bilgi
İstismar, ihmal ve şiddete maruz kalan bir kadına Aile Bakanlığı tarafından verilen destekler;
6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun yürürlüğe konularak yasal altyapı güçlendirilmiş, kurumsal hizmet birimlerinin geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atılmıştır. Bu kapsamda Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) hizmet vermeye başlamıştır. Bu merkezlerde şiddet mağduruna yönelik “barınma hizmeti, geçici maddi yardım, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, hayati tehlikenin bulunması halinde geçici koruma altına alınmasının takibi ve izlenmesi, kreş yardımı, hukuki destek, tıbbi destek, istihdama yönelik destek, eğitim-öğretim konusunda destek” gibi konularda hizmetler sunulmaktadır.
22 Mart 2018 itibariyle, 68 İlde hizmetlerini sürdüren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM), 81 ilde yaygınlaştırılması faaliyetleri sürdürülmektedir. ŞÖNİM bulunmayan illerde ise koruyucu ve önleyici hizmetler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmektedir.
Bakanlığımıza bağlı kadın konukevlerinde fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik şiddet mağduru kadınlar ve beraberindeki çocuklarına ihtiyaç halinde süreli barınma hizmeti verilerek gerekli koruyucu önleyici hizmetlerden faydalanması sağlanır. Kadın konukevlerinden hizmet alan kadınların durumlarının, aileleri ya da eşleri ile olan anlaşmazlıklarının incelenmesi ve sorunlarının giderilmesine yönelik mesleki çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu kadın ve beraberindeki çocuklarına doğrudan ya da ilgili kurumlara yönlendirmek suretiyle güvenlik, danışmanlık, tıbbi destek, geçici maddi yardım, kreş, mesleki eğitim kursu, grup çalışmaları, sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetler vb. alanlarda destek sunulmaktadır.
Kadın sığınma evinde ne kadar kalabilirim?
Konukevinde kalma süresi, kadının ilk kabul birimine kabul tarihinden itibaren altı aydır. Kalış süresi, kadınların güçlenme süreci değerlendirilerek gerekli hallerde uzatılır. Uzatma süresi, sosyal çalışmacı ile çocuğu var ise çocuk gelişimcinin görüşü alınarak, değerlendirme komisyonu tarafından belirlenir.