- Aşk İlişkileri konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılBaşbuğ'umuz Mustafa Kemal ATATÜRK olmasaydı yine olurduk ama babamız kim belli olmazdı,ismini her duyduğumda minnetle ve rahmetle anıyorum.Ve bir gram beyni olmayan cahiller için ATA'mızın şu din hakkında ki sözlerini okumalarını istiyorum
‘Din vardır ve lazımdır. Din lüzumlu bir müessesedir. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki din, Allah ile kul arasındaki bağlılıktır.
Tanrı birdir, büyüktür; dinsel usullerin oluşumlarına bakarak diyebiliriz ki: İnsanlar iki sınıfta, iki devirde düşünülebilir. İlk devir, insanlığın çocukluk ve gençlik devridir. İkinci devir, insanlığın erginlik ve olgunluk devridir. İnsanlık birinci devirde tıpkı bir çocuk gibi, tıpkı bir genç gibi yakından ve maddi vasıtalarla kendisiyle ilgilenmeyi gerektirir. Allah, kullarının gerekli olan olgunlaşma noktasına ulaşmasına kadar onlarla içlerinden bazıları aracılığı ile ilgilenmeyi tanrılık gereğinden saymıştır. Onlara Hz Adem Aleyhisselamdan itibaren kayıtlara geçmiş veya geçmemiş sayısız denecek kadar çok nebiler (kendilerine kutsal kitap gönderilmemiş peygamberler), peygamberler ve elçiler göndermiştir. Fakat peygamberimiz vasıtasıyla en son dini ve medeni gerçekleri verdikten sonra, artık insanlıkla aracı ile temasta bulunmaya lüzum görmemiştir.
İnsanlığın anlayış, aydınlanma ve olgunlaşma derecesi sayesinde her kulun doğrudan doğruya, tanrısal ilhamlarla temas edebilme kabiliyetine eriştiğini kabul buyurmuştur ve bu sebepledir ki, Cenabı Peygamber, peygamberlerin sonuncusu olmuştur ve kitabı, en mükemmel kitaptır.
Allah kavramı insan beyninin çok güç kavrayabileceği fizik ötesi bir meseledir.
Allah’ın emri çok çalışmaktır… Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre ilim ve fen, her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunludur.
Allah dünya üzerinde yarattığı bu kadar nimetleri, bu kadar güzellikleri insanlar yararlansın, varlık ve bolluk içinde olsun diye yaratmıştır ve azami derecede faydalanabilmek için de, bugün evrenden esirgediği zekâyı, aklı insanlara vermiştir.
Allah birdir. Şanı büyüktür.. Peygamberimiz efendimiz hazretleri, Allah tarafından insanlara dini gerçekleri duyurmaya memur ve elçi seçilmiştir. Bunun temel esası hepimizce bilinmektedir ki, yüce Kur’andaki anlamı açık olan ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz, son dindir. En mükemmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa ve gerçeğe tamamen uyuyor ve uygun düşüyor. Eğer akla, mantığa ve gerçeğe uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi tabiat kanunları arasında çelişki olması gerekirdi. Çünkü, tüm evren kanunlarını (maddi ve manevi alem kanunlarını) yapan tanrıdır.
O (Hz. Muhammed), Allah’ın birinci ve en büyük kuludur. Onun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir, fakat sonuca kadar o, ölümsüzdür.
Ezan ve Kur’an-ı Türklerden başka hiçbir müslüman milleti bu kadar güzel okuyamaz. Bunlara muhteşem müzik ahengi veren Türk sanatkârlarıdır.
Bizim dinimiz akla en uygun ve en tabii bir dindir.53 Yorumla- +1 yıl
Adam döşemiş direkt :))
- +1 yıl
Döşenilecek yeri olanlara gelsin :)
Soran+1 yılŞakıııırttt
En İyi Cevaplar
+1 yılBen bir kaç şey söylüyorum açıkçası.
- İstanbul'u Fatih Sultan Mehmed fethetmiştir, Atatürk ise çanakkalede, boğazda tüm insanlarımızla savaşarak korumuştur.
- Atatürk'e dinsiz diyorlar, bir araştırsınlar bakalım Çanakkale'de, Kurtuluş savaşında, 19 mayısta, 30 ağustosta, 23 nisanda cephelerde savaşırken nöbetleşe kimler NAMAZ kılıyormuş...
- Olmasaydı ne olurdu biliyormusun?
-Annenin kim olduğunu bilirdin, babanın kim olduğunu bilemezdin.
- Farklı ülkelerin sömürgesi altında yaşardın ve kölesi olurdun.
- Vatanın OLMAZDI! Göçebe yaşardın.
- Milletine ait bir bayrağın, dünyaya bedel dil'in, belirli bir halkın olmazdı.
- Ezilen yurtların arasında kalır, içinden asla çıkamazdın.
- Şerefli bir geçmişin olmazdı!
- Kadınlara hak, çocuklara bayram, gençlere bayram ve yeniliklerin olmazdı!
- Arkandan "1 Türk Dünyaya Bedeldir" diyen Ata'n olmazdı çünkü "Pis kanlı Türkler" diyene destek verirdin.
"Bence kendini kandırıyorsun arkadaş... Burası şerefiyle tarih yazmış Türkiye Cumhuriyeti, beğenmiyor, eleştiriyor ve karşı geliyorsan 1 vize alıp istediğin yere gidebilirsin..."
Aynen bunları her sıkıntı yaşayana söylüyorum.54 Yorumla- +1 yıl
Söyledin her bir madde ilk okul kitapların da yazan şeylerden ibarettir gerçek tarih öğrenmek istiyorsan git biraz oku derim sana Ataturku zerre kadar sevmem ama saygim var diyelim simdi sen diyorsun ki yok Atatürk kurtardı o olmasaydı sömürge olurdun kardeşim ne saçmalıyorsun sen tarihde iki farklı türde mustafa kemal vardır 1. İstediği devleti kurmadan önce dindar olan bir kemal simdi canakkale savaşında 400 tane yarbay vardı ve atatürk bunlardan biriydi ayrıca kurtuluş savaşını o başlatmadı sütçü imamdir başlatan ve Abdülhamid han mustafa kemali zorla anadoluya zorla göndermiştir kendisi gitmek istememiştir ondan sonra atatürk sadece yunanlilara karşı bir zafer kazanmış diye sanılıyor gerçi buda bir yalan da yunanlılar ingilizlerin emriyle oraya girdiler onların emriyle izmirde kaç bin tane evi yakip çekip gittiler yinede zafer diyelim biz ayrıca filistin cephesinde mustafa kemal emrindeki orduyu bırakıp cepheyi terk etmiştir filistin sırf bu yüzden kaybedilmistir
- +1 yıl
Tarihdeki ikinci atatürk ise amacina ulasmis artik dindar kesimin desteğine gerek kalmamış ve artik islami bu kadar sahiplenen benimseyen bir milleti şuurunu kaybetmesini sağlamak için yapilan adımları atmak için uğraştığı bir kişiliktir
Atılan adımlar
Hilafetin yikilmasi din ve devlet islerinin ayrilmasi ve diyanet islerinin kurulmasi
Sarık fes gibi arap adeti saydığı şeylerin ülkeden bir an önce atılması ve yerine yahudi adeti olan şapka takılması ve takmayanlarin cezalandirilmasi bu cezalandirmadan bile din düşmanı olduğunu anlayabilirsiniz azıcık mantiginiz varsa tabi ya da ben acikliyim simdi sen diyorsun ki ben lâik çağdaş bir ülke istiyorum herkez özgür olucak ama daha bunu söylerken bile kendin söylediğin şeyle celisiyorsun ozgurluk diyorsun şapka giymedigim için beni cezalandiriyorsun bu neyin özgürlüğü kur an i kerim okumayı yasaklatiyorsun millet gizlice kur an i kerim öğrenmeye çalışıyor sonra sen halkini düşünmüş bir lider oluyorsun ha eğer - +1 yıl
@Excellencewo Ben ömrümde senin kadar saçmalayan başka bir kişi ile tanışmadığımı altını çizerek söyleyebilirim. Tarihin yansıttığı gerçeklere dahi kendini inandıramamak sanırım senin gibi gerçeği kulaktan dolma değil, yandaş yazarların kaleminden değil direkt olarak tarihi yaşayan insanların bıraktığı kitaplardan öğrenmeni bilhassa tavsiye ederim.
Altını çizerek söylerim;
1- Atatürk kurtardı ve sömürge olurdun. Fransa cezayir'i sömürdüğünde sadece fes yerine şapka getirip Türkiye'den gitmezdi bunu ben kadar sen de iyi biliyorsun.
2- Bir insanın dindar olup olmadığına sen karar veremezsin ya da düşündüğünü açığa çıkaramazsın. Bunu düşünmek bile senin imanını riske sokar.
3- Abdülhamit han anadoluya değil samsun'a Atatürk'ü göndermiştir ve neden gönderdiği Abdülhamit han'ın ve Atatürk'ün el kitabında yazmaktadır. Araştır öğren.
4- Filistin Osmanlı'ya ihanet etmiştir. Ölen onbinlerce Osmanlı askeri var ve bunun sebebi Atatürk değil Filistin-İngiltere birleşmesi (ihaneti) - +1 yıl
@Excellencewo ve gelelim altın maddelerine;
1- Hilafet yıkıldı ve din ile devlet işleri ayrıldı ki bugün kimse dini siyaset gibi pis bir şeye alet etmesin ve insanlar "padişahım çok yaşa" değil "rabbim sana şükürler olsun" diyebilsin diye...
2- İnternet, facebook, twitter ve diğer sosyal ortamlar hatta televizyon bile insan şuurunu etkileyen olumsuz şeyler. Peki neden kullanıyorsun? Şapka-Fes devrimi de modernleşmenin bir ayağı olamaz mı sence?
3- Atatürk şapka takmayanlara değil sarık ile milleti ayrıştırmaya çalışanları asmıştır. Keşke şimdi de assa (!)
4- Kur'an-ı Kerim'i Atatürk yasakladı dersen uzun metrajlı bir hakaret ederim sana. Kullandığın kelimeleri de düzgün kullanarak "hâşâ" de!
Atatürk o dönemde geriyi savunan yobaz zihniyeti silmeye çalıştı. Aynı senin zihniyetin gibi...
Gizli Üye(30-35)+1 yılM. Kemal’i neden red ediyoruz?
M. Kemal’i red etmemizin sebebi onun içki içmesi veya zina yapması değildir. O ve onun dine uygun olmayan fiillerine iştirak edenler, kendilerine zulmetmişlerdir. Gizli yaptıkları sürece burası bizleri ilgilendirmez. Allah (celle celaluhu) ile aralarında olan bir meseledir.
Bizim M. Kemal’i red etmemizin nedeni, müslümanlara yaptığı zulümdür…
Kuran’da müslümanların hangi kanunlar ile yönetileceği Cenab-ı Hakk tarafından bildirilmiştir ve bu kanunlar ile hükmetmeyenlerin kafir, zalim, fâsık oldukları beyan edilmiştir… M. Kemal’in Rabbimizin emirlerini uygulamadan çıkarması, ona itaat etmememizi ve onu red etmemizi gerektiriyor. Bunu keyfimizden yaptığımız söylenemez. Kuran emrettiği için onu red ediyoruz.
Öte yandan dinimize hakaret etmesi, Kuran için; “Gökten indiği sanılan kitapların dogmaları…” demesi ve daha birçok benzer sözleri de, M. Kemal’i red etmemizin başlıca sebeplerindendir.
Resulallah (sallallahu aleyhi ve sellem) efendimiz şöyle buyurdu:
“Dinleyin ve itaat edin! Üzerinize tâyin olunan vâli/yönetici, başı siyah kuru üzüm gibi Habeş’li bir köle olsa bile, sizin aranızda **Allah’ın kitabını** uyguladığı müddetçe dinleyin ve itaat edin.”
(Buhârî, Ahkâm 4; Müslim, İmâre 37; Nesâî, Bey’at 27)109 Yorumla- +1 yıl
Diyaneti atatürk kurmuştur ve
elmalılı hamdi yazırı atam görevlendirmiştir.
Japonhada camii yaptırmıştır.
Hazreti Muhammed için senin benim adım silinir fakat hazretiMuhammdeinki baki dir demistir.ve bunun gibi islami oven birçok sozu vardir.
Suudi arabistan krali mezarlari tek tek imha ederken sıra peygamberimizinkine gelince eger o mezarın1 tek tasina dahi dokunursaniz kurtulus savasini birakir ordularimi ustunuze yonlendirorim diye telgraf cekmistir... - +1 yıl
Atatürk'ün onları dediğine nasıl bu kadar emin olabiliyosun baş katibimiydin saçmalama ya.Dindar olmayı çağdaşlıktan bağımsız görüyosunuz oysaki bizim dinimiz mantık dinidir.Başını kapada şu beynini aç.
- +1 yıl
Pcden girmiyorum o yüzden link atamıyorum ama bu yazdıklarımı da arastır bence... Bi insana çamur atmak kolay ama o çamuru silmek zordur...
Cevap sahibi+1 yılSiteyi açın orada hepsi belgeleriyle mevcut neye inanmak istiyosanız ona inanıyorsunuz asıl siz gözünüzü açın biraz, dindar olmak çağdaşlıktan bağımsızdır demiyoruz, çadaşlık yolunda ilerlerken dininizi unutmayın unutturana da itiraz etmesini bilin tabi bu cümlelerim müslüman ülkesi olan Türkiyede müslüman olan insanlar için geçerli.
- +1 yıl
Ha sizin gibi dusunmeyen herkes dinsiz.
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılDin ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması inkilabı laiklik, İslamda böyle bir yönetim sistemi yoktur Kuran, islam hayatımızın her alanının şekillendirirken her alanına yön verirken, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demek dinsizliği zorla hayatımıza enjekte etmekten başka bir şey değil...
- +1 yıl
ya hazreti muhammed bile insanları müslüman olmaya zorlamamış, onların istediği gibi ibadet etmesine izin vermiş bunu engellemek kimin haddine...
ayrıca devlet bir insan ya da bir canlı değildir...
+1 yılfazla abartiliyor. iyi bir komutan zeki bir insan. ve ölü.
ölmüs bir insanin ne yapip ne yapmadigiyla ilgilenmek yerine gelecege odaklansaydi millet, bukadar zengin bir ülkede sefalet iconde yasayan olmazdi.
savastan cikmis bir ülkenin toplumuna moral olsun diye " türk milleti zekidir caliskandir " diye gaz vermis bizim aptal toplum yillardir bu gazla kendilerini diger irklardan daha zeki ve caliskan sanarak yasayip aptalligin ve tembelligin dibine vurmus.
40larda savastan cikan bir ülkenin bile gölgesi dahi olamiyorsaniz hangi zeka ve caliskanliktan bahsediyosunuz.
atatürkün size verdigi secme secilme hakkini dahi kullanamiyacak kadar da korkaksiniz ayrica. isteseniz iktidara cikardiginiz insanlarin hatalarini gördügünüzde indirmesini de bilirsiniz ama, ya sonraki gelen daha kötü olursa diye yapilan yanlislara göz yumdugunuz icin her gelen zikip atmis ülkeyi.
burda atatürk olsaydi söyle olurdu demek yerine afam gibi sahip cikin ülkenize.50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Hergün aynı soruları sormaya başladınız yine cevap vereyim atatürkün müslüman olup olmaması değil mesele müslümanda olabilir olmayadabilir.mesele alkol alıp almamasıda değil önemli olan devlet adamlığıdır devleti nasıl idare ettiğidir.mustafa kemali sevende bu yönleriyle sevmiştir veya nefret etmiştir.nihayetinde bir insandır hatalarıyla sevaplarıyla yaşamış hizmet etmiş ve ölmüştür.halen sevmeyeni yargılamak seveni yargılamak rezilliktir.kim neyi isterse sever veya sevmez.onu muhteşem hatasız göstermek adına yüzlerce yalan uydurmak ona hakarettir sizin ona yakıştırdığınız şeyleri o kabul edecekmiydi acaba.işte bu uydurduğunuz yalanlardan dolayı sevmeyeni daha çoktur.bırakın nasıl bir kişiyse öyle kalsın.şimdi senin başlıkta müslümandı tamammı demen ergenin castınt müslümandı tamammı demesi kadar gerçekci.müslümansada ıspat ister değilsede ıspat ister.o nedenle adamın yakasını bırakında rahat etsin.mustafa kemali sevmeyenler için ne düşünüyorum evet salladıkları şeyler var kemalistler için düşündüğümse duble sallıyorlar bu soruyuda aynı soruda sorsaydın güzel olurdu.mustafa kemalin en büyük düşmanları kemalistler ve o yere göğe sığdıramadığınız ismet paşa ve sürüsüdür.kulaktan dolma işlk okul tarihiyle değil azcık tarih araştır hangi gerçeklerle karşılaşacağını gör.nasıl dini istismar eden sahtekarlar varsa mustafa kemalide istismar eden sahtekarlar var.o nedenle bazı tarihi gerçekleri kabul etmedikçe kemalistler gözümde sahtekardır
10 Yorumla152 ülke bu adam YÜZYILIN ADAMIDIR,DEHADIR,İNSANCIDIR,LİDER SAYGIN Bİ KOMUTANDIR diye altına imza atıyor ama bizim ülkedeki sünepe takımı bu adamı kabul etmiyor,siz kimsiniz ya? :) bu ülkedeki okumuşluk sevisesi büyük dededen bildikleriyle şehirefsanesi masallardan öteye gecemeyen bilgisiz okumamış cahil ya da art niyet güden ve koca cahil bir milleti canı pahasına dünyanın bircok tehtidinden koruyabilmiş,o cahil insanları yılmadan sınmadan şehir şehir gezip bilgilendirerek büyük üstün davranışlar sergilemiş bir olan bir insanı sen kimsinde sevmezsin,su kafa deyip geciyorum onları...
70 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. zavallılar olarak görüyorum...Atatürk'ü sevmeyenlerin sakallı hoca, şeyh dedeleri o işgal zamanlarında Atatürk hakkında katli vaciptir görüldüğü yerde öldürülmelidir diye fetva verip ülkeyi işgal eden haçlı ordusuyla anlaşırken dinsiz dedikleri Atatürk sayesinde o haçlı ordusu bu topraklardan kovuldu. Atatürk sayesinde padişah denen senden benden bir farkı olmayan etten kemikten bir insana, kula kulluk etmekten kurtuldular. Haçlı piçlerini bu topraklardan temizlemeseydi ezan sesini nah duyarlardı bu topraklarda Atatürk'e dinsiz diyen o sözde müslümanlar. Hepimiz kimliğimizi unutacaktık, dinimizi unutacaktık, dilimizi unutacaktık. Babamız belli olmayacaktık koskoca Türk milletini piç bir millet haline getireceklerdi.
20 Yorumladin kısmı beni alakadar etmez ister hacı olsun ister münafık. şimdi şöyle ben de lise son sınıfa kadar atatürkü çok severdim bir idoldü benim için her zaman savunurdum ben de hep öyle anlatıldı çünkü okulda. sonra duyduğum bazı şeyler vesile oldu daha derin araştırmaya karar verdim ve hiç de bize anlatılan gibi olmadığını gördüm. he insanlara kızmıyorum onlara öyle öğretilmiş ve bu tabuları yıkmak kolay değil. herkesten de aynı derecede derinlemesine araştırma yapmasını bekleyemem. ama atatürk eli kanlı ırkçı bir diktatördür bundan da eminim.
kemalizm 18 yaşından sonra devam ediyorsa bir problem vardır ben bunu bilir bunu söylerim. araştırın gençler dersim ve zilan deresi katliamlarına bir bakın atanızın neler yaptığını daha iyi görün1013 Yorumla
Soran+1 yılKatılmıyorum..
- +1 yıl
Bunu diyen birinin savunduğu insan da öcalan ne kadar garip?Şehirleri bombalamadımı sizin zihniyet?Bombaladı?Atatürk size istediklerinizi vermek zorunda değildi,siz başkaldırdınız,neden lazlar vs sorun olmadı kürtler oldu?Vatan vatan diye kudurdunuz sürekli,dersimde silahlarla sivillerin arkasına saklanmayı biliyorlardı ama?Şu an pkkyı besleyenler kim?O masum dediğiniz halk besliyor,ordan gidiyorlar,istanbul vs her tarafta kürtler uyuşturucu ticareti,hırsızlık vs hepsi onların elinde.
- +1 yıl
Kim nerde vermiş söz hani belge yok,kimse duymamış,kimse görmemiş ama olmuş.
Soran+1 yılpkk kendı halkınada zarar verdı unuttma unutturma
Soran+1 yılİşte kendi halkına zarar vermış.
- +1 yıl
Bırakta kendi liderimi senden daha iyi bileyim,nefret edenlerin hep görüşü budur zaten,biz daha iyi biliriz,klasik rte zihniyeti,sizden öğrenecek değiliz zihniyeti,abicim geç bunları,bunların belgesi var mı belgesi varsa buyur ekle buraya susayım,yoksa demagoji yapma.
- +1 yıl
Bunların dediysem bu başta diyorsun ya söz verdi diye,bunun kanıtı var mı ortada?
- +1 yıl
Diyorum ya bırakta kendi liderimi senden daha iyi bileyim,varsa kanıtın göster susalım haklısınız diyelim ha yoksa kanıtsız laf iftiradan öteye geçmiyor,Atatürke tapan biri değilim,ancak hataları olmuşta olabilir ama bu vatan için yaptıklarına kimse kötü diyemez.Şu güne kadar gelen iktidarların 1 tanesi onun yaptıklarının 10 da 1 ini yapamadı,ekonomik olarak varsa buyur göster?
Gizli Üye(36-45)+1 yılvalla şahsen ben atatürkten nefret ediyorum hiç bir zaman sevmedim sevmemde ha o olmasaydı annemde belli olurdu babamda çünü atatürk değil Allah yazdı kadaremizi o sadece vesile oldu Akıllı bir insan olduğunu kabul ediyorum inkar edemem ama akıllı olduğu kadar kafir biriydide din düşmanıydı bunuda göz ardı edemem eğri otur doğru konuş derler evet kendisine karşı minnet borcumuz olabilir ama bu demek değildir ki onu seveceğiz ben 10 kasımıda saygı duruşunda durduğumda bazı arkadaşlar bana hani atatürkü sevmiyordun diyordu cevaben ben atatürk için değil vatanım ve binlerce şehidim için saygı duruşuna geçiyorum atatürkün müslüman olup olmamasıda aslında pek umrumda değil çünkü artık iki türlü insan vardır iyi şeyler yapan iyi insanlar kötü şeyler yapan kötü insanlar...
ama bazen şunu düşünmedende duramıyorumAH BE KARDEŞİM SAVAŞTA KAZANDIĞIMIZ ÜLKEYİ MASA BAŞINDA NASIL KAYBEDERSİN !!! (Lozan)22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılha bu arada toprakta kabul etmemişti kendisini !!!
- +1 yıl
Yobaza bak hele
Aşk İlişkileri konusunda 474 cevap paylaştı. Ataturk u sevmeyen kitle belli.Ayni fabrikanin urunu hepsi.Yillarca sevmemeyi,nefret etmeyi,yaptiklarini gormezden gelmeyi onun hicbir cabasi olmadigini yalan yanlis yayinlarla okudular durdular.Ortaya da coban kopeginin cizdigi yoldan baska bir yoldan gidemeyen bir suru cikti.Coban ve kopeginden baska kimse suruyu baska bir yoldan goturemez.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 470 cevap paylaştı. bir insandan sebepsiz yere nefret edilmez eğer geçerli bir nedeni varsa kendince nefret etmek için o zaman sorun yok birde herkes senin ikona olarak gördüğün birini sevmek zorunda değil birde o açından olaya bak yani sen diyorsun benim görüşlerime saygı duy ama ben senin görüşlerini ayaklar altına alayım cıkks olmaz ayrıca atatürkü seven ya da sevmeyen birçok kişide atatürkün fikirleri ile çok fazla eksik bilgiye sahip olduğunu görebilirsin yani bu sevgi bir çeşit fanatizm gibi
25 Yorumla- +1 yıl
Hep öyle derler çekemeyenler,hep yanlış biliriz biz,bi onlar bilirler herşeyi zaten.Atatürk kötüymüşte şöyleymişte böyleymişte yav bırak onun yaptıklarının 10 da 1 ini yapamadı kimse.
Soran+1 yılBenım herkesın goruslerıne saygım var.Ama Atatürkü sevmiyorlarsa ardından sayıp sövemezler sevmesınler tamam ama saygı duymak zorundalar.
- +1 yıl
narrowminded-3 sen neden üzerine alındın tam olarak anlayamadım yanlış olanı söylüyorum sadece hiçbir görüşü desteklemiyorum ve her görüşe nötr olarak bakıyorum bir örnek verecek olursam atatürk dindar biriydi falan diye insanlar birbirini kandırıyor atatürk dindar falan değildi zaten dindar olmasıda gerekmez olayları biraz geniş bir çeerçeveden bakın diyelim ki atatürk yaptığı herşeye tüm başarılarına rağmen dediki benim dinle alakam yok o zaman bu onu daha az sevmeni mi gerektirir
- +1 yıl
yada bu onun başarılarını gölgeler mi birde okuma bilme konusunda bu hep çok tepki çeker çünkü herkes über entellektüel kültürlü görgülü insanlardır sanki herkes öyle olmak zorunda gibi her lider arkasında manifesto niteliğinde bir yazıt bırakmıştır kavgam gibi atatürkte nutuk u bırakmıştır sen burada atatürkü öven yere göğe sığdıramayan kaç kişinin nutuk' u okuduğunu sanıyorsun
- +1 yıl
ayrıca biraz empati biraz da açık görüş lütfen adam ateisttir tüm dindarları aptal ilan eder adam dindardır tüm inanmayanları gerizekalı konumunda görür insanları olduğu gibi kabullenin yazılan bir yazıdan kim ne anlamak istiyorsa alt metninde onu görüyor ben atatürk iyi veya kötü demedim zaten atatürk veya herhangibir lider ünlü kişilik vesaire şu an karşımda olsa onu üzerine yapıştırılmış olan kimliğiyle değil sadece bir insan olarak değerlendiririm
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kelimeler kifayetsiz kalıyor...Onun gibi birisi daha gelmez bu dünyaya.İngiliz komutanların bile örnek aldığı birini sevmeyenler ölsün.!
40 Yorumla
+1 yılatatürk herşeyden önce çok iyi bir komutan ve bir askeri dehaymış
sevmese bile insanların saygı göstermesi gerekiyo bence60 Yorumla
+1 yılDini beni ilgilendirmez o bu ülkenin kurucu lideri yahudi de olsa ateist te olsa benim gözümde yine aynı Atatürktür benim gözümde daha yüce olması için arapların dinine inanması hiç gerekmedi din kişiseldir
02 Yorumla
Soran+1 yılYahudide değil ateistte değil..Oda dınını seven bı ınsan.Suan herkes nasıl ozgurse onun sayesınde.Ozgurluk kavramı onun sayesınde geldı.Kadınlar onun sayesınde ıs hayatına gırdı.Ama keske yapmasaydıda o zaman anlasaydılar degerını.
- +1 yıl
Tamamda bunları burada birbirimize anlatmamız birşey değiştirmez millete anlatmak lazım ben anlıyorum seni o din din diye birkaç yobazın peşinden giden hemcinslerinede anlat bunları eğer o olmasa hangi adamın kaçıncı karısı olurlarmış söyle bunları peşinden gittikleri idoloji çok eşliliğe izin veriyor kadına dayağa izin veriyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılatatürkten nefret edenler ona dinsiz diyenler din üzerinde dilencilik yuapıp para kazanalar atam onların soyunu kurutacaktı ya ömrü yetmedi o yüzden sevmezler
51 Yorumla- +1 yıl
eksiyi veren de din dilencisi heralde :)
+1 yılHiçbir zaman onun kadar çok sevilemeyecegini bildigi icin bazilari ona çamur atmaya çalışıyorlar.ondan nefret etmiyorlar daha ziyade onun hedefine yürüyen gençlerden korkuyorlar...
10 Yorumla
+1 yılBirilerine göre ya Allah'a ya da Atatürk'e tapmalısın. Oysa Allah'a şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenek de var. ... Murat Menteş. bense Allah'a tapar, Atatürk'e teşekkür ederim o kadar.
10 Yorumla
+1 yılCehalet devrede: Ya Atatürk'e tapıyorsun ya Müslümansın diyorlar.Hayırdır ikisi birden neden olamıyoruz ve seviyoruz diye tapınmak zorunda mıyız?
Fem dersanelerine teşekkür edin.14 Yorumla
Soran+1 yılBiz zaten Atatürke tapıyoruz demıyoruz.Allah'a inanıyoruz Atatürk'üde seviyoruz.Ama cahiller bunu anlayamıyor ıstee.
- +1 yıl
Beyin yıkamanın yan etkileri :)
- +1 yıl
aynen yobaz kafaları almıyor bunu maalesef...
+1 yılAtatürkten nefret edenler bu vatan için ne yapmış?Bu önemli,laf etmesi bedava yoksa.
13 Yorumla
Soran+1 yılİşte bu laf herseyın cevabıı.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıl3 kuruş menfaat için babalarını bile satabilecek dönek yobaz sürüsü
40 Yorumla
+1 yılBende çok severim Atatürk'ü, sevmeyene de hiçbir lafım olmaz ama sağda solda Atatürk böyleydi bunları yapıyordu diye kötüleyenler ağır or*spu çocuğudur benim gözümde...
10 Yorumla
+1 yılPeygamberden nefret edenler hakkında ne düşünüyorlarsa aynısını düşünüyorum :)
12 Yorumla
Soran+1 yılPeygamberden nefret eden kişileride Atatürkten nefret eden kişileride sevmiyorum.Herkesi aynı kefeye koymayı bırakın artık.
- +1 yıl
Önce ne dediğimi anlamaya çalış,bir soru sormuşsun bende içimden geleni söyledim.Onlar peygamberlerinden nefret edenler hakkında ne düşünüyorsa bende Atatürkü sevmeyenler hakkında aynısını düşünüyorum.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTüm insanlardan başka bir insanı sevmelerini bekleyemezsiniz...Şimdi herkes diyecek ki; O olmasaydı sen rahat rahat şunu yapamıyordun bunu yapamayacaktın. O zaman yaşasın Edison Elektriği buldu.Elektrik bulunmasaydı nice olurdu halimiz...
18 Yorumla
Soran+1 yılİllaki biri bulurdu elektriği.Ama onun yaptıklarını suankı durumda kımse yapmazdı .Yalansa yalan de.
Cevap sahibi+1 yılBüyük İskendere, Hannibal, Jül Sezar,Şarlman, Fatih Sultan Mehmed(Çağ açıp çağ kapatmıştır...)Cengiz Han vs...Bu saydıklarım dünya tarihini değiştiren en büyük liderlerdendir...Osmanlı Patişahları ve Selçuklu Hükümdarlarının kaç tane haçlı seferini bertaraf ettiğini de unutmamak gerekir...
Soran+1 yılAtatürkünde yaptıgı seylerı unutmamak gerek
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle haklısın unutmamalıyız..Ama herkesin sevmesini bekleyemeyiz. Sevmeye zorlayamayız.
Soran+1 yılEdison buldu tabı :D
Soran+1 yılÖyle karısık bı durumlar vardı tabı ama hıc arastırmadım o konuyu
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUlusalcı kemalist bir ailede buyumeme ragmen ben boyle bir düsünce yapısına ait değilim. Herkesin kendince nedenleri sebepleri vardır.
Din konusuda beni alakadar etmez.10 YorumlaAnnem çok seviyor çocukken bende severdim şimdi özel bir düşüncem yok onun için. Herkes birilerini sevebilir,sevmeyebilir. Bizi ilgilendirmez.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılHepsi kurşuna dizilmeli
10 Yorumla onlar için yumurtadan çıkıpta kabuğunu beğenmeyen derimm
10 YorumlaMekanı cehennem olsun çok kotu bir insandı
10 Yorumlaonlardan biri olarak gayet mutlu oluyorum canımm
21 Yorumla
Soran+1 yılOnun kadar olamazsın işte sen ;)
Gizli Üye(36-45)+1 yılataurk ne iyi bir komutandi nede iyi bir yonetici turkiye yi geriletti
422 Yorumla
Soran+1 yılHadi lan ordan.Cok bılıyosun sen.
- +1 yıl
Beyin yoksunu insanlardan bir tanesi
Cevap sahibi+1 yılsenden iyi biliyorum onun dikdator yonetimi yuzunden abuk subuk inkilaplari yuzunden bu ulke geriledi 2 kez yenilen almanlar bile bize en az50 yil fark attilar bu arada lan senin babandir ataturk hakkinda kac kitap okudun
- +1 yıl
Babanı belli etti diye mi düşmansın sen Atatürk'e?
Soran+1 yılBeyınsız ıste kopek.KEndı ne bok yapıyosa ulke ıcın ne yararın var nede faydan kopek senı anca havlarsın
- +1 yıl
Kim ileriye götürdü tayyip mi :) Hoca hacı kesimi sizi din tüccarları,bu ülke ne çektiyse sizlerden dolayı çekti,aziz nesini her seferinde haklı çıkardılar zaten.
Soran+1 yılKopek soyları ölselerde kurtulsak
Cevap sahibi+1 yılsizin sorununuz bu iste yasa ile koruyorsunuz adami turk solunun yuz karasidir ataturk, kurdugu parti de turk solunu oldurmustur bu parti politikalari ile bir yere gelinmez bilincsiz kemalist genclik ayrica hakaretlerin seviyenin belirtisi oldi soran
- +1 yıl
Halbuki oksijen aynı oksijen. Neyle birleştiriyosan artık acayip kafa yapmış.
Cevap sahibi+1 yıltabi gerxekleri bilmeyince aforoz edersiniz peki kemalist genclik su an sapka kanunu halen gecerli siz neden atanin inkilabina sahip cikip silindir sapkayla dolasmiyorsunuz siz ataniza , inkilaplarina sahip ciksaniza
- +1 yıl
Ay hakkaten komiksin ya...
Cevap sahibi+1 yılmilletin kilik kiyafeti ile ugrasacagina dilini yokedecegine sanayilestirsene bir insanin bu harfleri ogrenmesi yillarini aldi yillarca geride kaldi daha dune kadar okumasini yazmasini bilen , ogtete bilen ogretmen oluyprdu boyle devrim mi olur hep bastan savma
- +1 yıl
Git azcık kitap falan oku yaa.
Cevap sahibi+1 yılasil siz okuyun cumhuriyet donemini bu devrimi arastirin bu devrim devrimlerin yuz karasidir lise yillarinda ki bu cumhuriyet sisteminin okuttugu kitap mi dogruyu yazacak burada ki kemalistler kac tane. mustafa kemalin yakinlarinin kitabini okudu siz uyuyun cahil yobaz kemalistler ataturk un yaptigi devrim anca bu kadar olur
Soran+1 yılLan sus yobaz kopek
- +1 yıl
Merak etme senin ömründe okuduğun kelime.sayısından fazla cumhuriyet tarihi kitabi okudum benHa unutma ilkokulda cin aliyi bile okuduysan bu geriletti dedigin adam sayesindedir. Yoksa simdi ingiliz somurgesi olmus bir lira ya kopek gibi calisiyoduk elin heriflerine.
Cevap sahibi+1 yılasil yobaz sissiniz mustafa kemal in m sinden anlamazsiniz onun olusturmak istedigi ulkenin u sunu bilmiyorsunuz koru koru baglisiniz m kemal inkilap yapriginda bu inkilaplar toplumun sosyal yapisina kulturel yapisina uymamis muhakefet edenler asilmistir istiklal mahkemeleri, dersim katliyami bunun kanitidir muhalefete dahi tahammul bile edemiyen dikta bir rejimdi o bonemler cumhuriyet doneminin yuz karasi bunlarin hepsi gercek
Cevap sahibi+1 yılcumhuriyet donemi asiri turkculuk propagandalari bu gunku kutuplasmaya zemin hazirlamis , dersim katliyaminin ardindan bir kurtculuk hareketi cikip bu gun ku yillardir basimiza bela olan teror un tohumlari o gunden atilmistir m kemal in yanlis secimller bu ulkeye pahaliya mal. olmustur ilk etapta bile yanlisti o hamlelerin hepsi sonucuda yanlisti ileriyi goren bir lider degil di
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılsen dogu perincegin ataturk ve din kitabini okudun mu
ayrica turkce okunan ezanda hayyal elfelah kismi neden turkce soylenmedi bunlar kucuk ayrintilar gibi gorunsede derinlemesin de , sonuclarinda cok farklidir ataturk bir konuda basariliydi cok iyi insan kandiriyor
sizide kandirmislar ataturk bir at.ist tir- +1 yıl
he he devam et eğlenceli oluyo
Cevap sahibi+1 yılbeynin oyle koru korune baglamis ki gercegi gormuyorsun
afet inanin ataturk ile ilgili kitabini oku kendi itiraf ediyor.
Bir duygu hissedemiyorum o an
10 YorumlaBir şey düşünmüyorum.
12 Yorumlabeyin sikici insanlar. sittir ediyorum.
00 Yorumla
+1 yılgereksizler işte ya salla gitsin.
00 Yorumla
+1 yılBen de çok seviyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 618 cevap paylaştı. yorum yok...
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat