Merhabalar genetik bir hastalık nedeniyle çocuğum olmayacak. Fiziksel ve hissi olarak bir kadından hiç bir eksiğim yok ancak genetik olarak erkek yapıda olduğumu öğrendim ve kist olduğu için yumurtalıklarım alındı daha 16 yaşındayken. Şimdi 24 yaşındayım bunu evlilik maksadıyla bir yakınım tarafından tanıştığım bir erkeğe söylemeli miyim. Ya da ne kadarını anlatmalıyım sizce. Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevabın nedir?
Böyle bir sorun bende de var maalesef. Allah yardımcımız olsun. Kromozomlardan bahsetmene gerek yok (başlangıç için) ama sevgili olduğun anda, birbirinize çok bağlanmadan, 1 ay içinde MUTLAKA bunu söylemelisin. sakın düşünme bile. Hemen söyle.
34 Yorumla- +1 yıl
Ben bu 1'5 yıllık ilişkim vardı denedi o yolu. Çocuk olayını anlattım sıkıntı yapmadı mükemmel bir . ilişkim vardı. Sonra kromozom olayını anlatınca ayrıldı bidaha yüzüne bile bakmadı
- +1 yıl
Sizin sorununz nedir merak ettimetme anlatmak isterseniz dinlerim.
- +1 yıl
Yazcaktım ama Xper yetersiz diye yazamıyor muşum. Malesef. Siz yazabilirseniz
En İyi Cevaplar
Çocuğun olmayacağını en başında söylemelisin bence.
10 Yorumla
Tabiki söylemelisin anlayışla karşılayacaktır seni seviyor değer veriyorsa cocuk içinde ısrarlı olursa evlat edinebilirsiniz sende istersen hem bir çocuğun hayatına yön vermiş olursunuz anne baba sevgisiyle yetiştirirsiniz
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. Bence karşı taraf konusunu açana kadar söylemek zorunda değilsin. Eğer bir erkek senden bu sebepten dolayı ayrılmak isterse de öyle bir insan için üzülmeye bile değmez.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
37Cevap
+1 yılBence söylemelisin. Seviyorsa zaten evlenir yaa. Yetiştirme yurdundan evladınız olur sizin de. Bir çocuğun hayatını kurtarmış olursunuz işte. Takma bu kadar kafaya.
23 Yorumla- +1 yıl
Takılmicakk gibi değil ki Ama :( bu yüzden allahın veerdiği dert yüzünden sana ölen biten insanların senden uzaklaşması
- +1 yıl
Yok yaa benden büyüksünüz aşağı yukarı abim sizinle yaşıt o yüzden abla diye hitap ediyorum bir kardeş olarak. Ablam cidden sevdikten sonra gerisinin önemi yok karşındaki seni üremek için sevecek değil ya seni sen olduğun için sevmeli. Söyle gitsin.
- +1 yıl
Haklısın
elbette söyle böylede elbet seni kabul eden çıkacak inşallah
214 Yorumla- +1 yıl
Sanmıyorum ya
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun Tabi karşındaki insanın maneviyat güçlü olması lazım herseyin Allahtan geldiğini dusunurse % 200 kabul eder şunu unutma arş u ala da Herkese bir nasip kısmet var için rahat olsun elbet çıkar kendi manevi bakış açımizi güçlendirmemiz lazım Kalp gözü ile bakmak lazım Hayatin asıl gayesini her daim hatırlamak lazım ki o zaman
- +1 yıl
Öyle bir insan o da abdestli namazlı biri ama bilmiyorum ya gerçekten bu olay soğutur bir erkeği benim fikrimcr
- +1 yıl
Anlaşıyoruz ama bir resmiyet var yaş farkından dan dolayı
- +1 yıl
24 ben 33 o
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Rabbim sormuş taht mı istersin baht mı. Demiş ki baht ver tahtını ben yaparım. Baht olmadık tan sonra tahtın da pek önemi yok
Anlatmalısın. Vazgeçecekse şimdiden vazgeçsin.
Evlendikten sonra dert olur başına. Niye söylemedin diye hayatını zindan eder.11 Yorumla- +1 yıl
Sırf bu yüzden vazgetmesi çok üzere beni ama zaten psikolojik olarak normal değilim 9 senedir.
+1 yılPeki kromozonlarin xy olunca kadınlardan farkli bir yanin var mı çocuk mevzusu haricinde
011 Yorumla- +1 yıl
Hayır hiç bir fark yok hatta. Normalde illa bir anormallik oluyolmuş ama bende hiç bir anormallik yoktu şimdi de yok zaten doktora da ilk defa gittiğimde regl olmadım diye gittim. Hiç bir doktor inanamadı o kromozom testini 5 kez tekrarladılar. Zaten beni gören doktor raporu görünce ağzı açık kalıyor.
- +1 yıl
Neden ağzı açık kalıyor yani cinsiyetin karışik mi olması gerekiyormuş bide vajinan falan şekli tammı yoksa organların değişik mi
- +1 yıl
Yani bozukluk oluyormuş muhakkak. Mesela vagina olmayabiliriz göğüs olmamış. Bende hepsi normal. Bir kadından farksız
- +1 yıl
Gene de şükret bu durumu ya onlar olmasaydı evlilik bile olmazdı şimdi seni gerçekten oldugun gibi seven biri çıksa onla evlenebilirsin durumu anlattığinda kabul edebilir
- +1 yıl
Öyle tabiki ama bu durumu bilerek yaşamak koyuyor insana
- +1 yıl
Böyle olmayı sen istemedin ki bunu düşün dua et bol bol
- +1 yıl
Öyle tabi şükür yinede
- +1 yıl
Peki hani normal kızlar gibi zevk aliyormusun vajinandan veya klitorisin den birde bunun mesela hormon tedavisi alsan düzelmiyormu
- +1 yıl
Farkı yok dedim ya. Hormonel bir problemimde yok hissi olarak da görüntü olarakda normal im. Zevk konunda da problem yol ilaç kullanıyorum zaten oyum kontrol ilacı o da regl olmak için
- +1 yıl
Ne diyim inşallah çocuğun olur ilaçla veya tüp bebekle falan
- +1 yıl
Saol
- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılBaştan sona kadar tüm ayrıntıları anlatmalısın. Bu tartışılacak bir şey değil.
07 Yorumla- +1 yıl
Ben nasıl diyim bir erkeğe benim genetik yapım XY diye.
- +1 yıl
Genetik yapının bir erkeğinki gibi olduğun ayrıntısına baştan gerek olmayabilir. Ama küçükken geçirdiğin bir rahatssızlık sonucu yumurtalıklarının alındığı bilgisi üzerinden çocuk sahibi olamayacağını söylemek zorundasın. Eğer adam bunu evlendikten sonra öğrenirse hiç hoş şeyler olmaz...
- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
Merakımdan soruyorum, bu XY durumu, yaş ilerledikçe hormonal sorun çıkaracak mı başına?
- +1 yıl
Yok o çıkarmıyor da yumurtalık gittiği için kalsiyum eksikliğinden kemik erimesi başladı
- +1 yıl
:-( Anladım...
Geçmiş olsun ve Allah gönlüne göre versin Mühendis. - +1 yıl
Saol :(
Çocuğun olmayacağı kısmını söylemen gerekiyor sanırım
01 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle düşünüyorum ama ilerisini söyleyemem ona. Kimseye diyemem ben bile kabullenememişken bir başkasının kabullenmesini beklemem. zaten ama ben hiç bir şey demeden uzaklaşmayı düşünüyorduö
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Empati kur, kendini onun yerine koy, cevabı bulacaksın çekirge.
04 Yorumla- +1 yıl
Tamm empati yapınca herşeyi anlat diyorum ama genetik olarak bir erkeğe beni beğenen birine nasıl derim benim gebertirim XY diye :(
- +1 yıl
Haklısın
+1 yılSöylemelisin, söylemezsen daha kötü şeyler olabilir.
04 Yorumla- +1 yıl
Ben söylemeden uzaklaşmayı düşünüyorum başka bahaneler bulup
- +1 yıl
Söylemen daha iyi olurdu lakin anlaşılan sen bu şahıstan çok hoşlanmıyorsun. Nasıl hareket etmek istiyorsan öyle hareket et.
- +1 yıl
Ben korkuyorum sadece. Çünkü bu yüzden vazgeçmesi yıkar beni. Daha önce de yaşadım bu acıyı :(
- +1 yıl
O halde bilmesi gerekenleri bildir ona.
Söylemelisin tabiki. Fakat cocuk sahibi olmak için bu bir sorun değil zaten evlat edinirsiniz daha bebekken karşında ki insanın anlayışlıı olması gerekiyor yoksa işin zor olur
01 Yorumla- +1 yıl
Yok ki o anlayışta bir insan evladı
+1 yılAnlatmalisiniz.
Zor bir durum ama yanınızda olamayacaksa baştan belli eder en azından.00 Yorumla
+1 yılBence söylemelisin zaten seviyorsa vazgeçmeyecektir.
00 Yorumla
+1 yılYok söyleme evliliğinizin 6. yılında ortaya çıksın.
00 YorumlaÜzüldüm, geçmiş olsun. Kesinlikle demelisin. Benim gibi çocuk sahibi olmayı istiyorsa bir de...
03 Yorumla- +1 yıl
:( bende çok istiyorum
- +1 yıl
Evet çocuk için o bir yol elbet. Peki ya genetik kısım
Kesinlikle söylemelisin. Bu vebal ağır gelir sonra.
00 Yorumlaen başınadan bilmeli sonra çocuk olmuyor diye boşanma durumları çıkmasın
00 Yorumla
+1 yılTamamiyle anlat daha sonra pişman olursun daha kötü şeyler olabilir. Kızacağı yoksa bile bunu demediğin için bile ayrılabilir
00 Yorumla
+1 yılyanı cocgun olmuyorsa sende cocuk esırgemeden bı cocuk al kardesm vardır herseyde bı hayır
02 Yorumla- +1 yıl
Keşke herkes ben gibi bu şekilde düşünse. Ama maleser ben bu şekilde düşüncesiyle karşılaşmadım
- +1 yıl
söyle evlencegın adama kbl edıyorsa bu sekılde kbl etsın
+1 yılEvlatlk alın ben esin olacak kisi yerimde olsam seni bırakmam hani
07 Yorumla- +1 yıl
Malesef yaşadım bu şeyleri sırf bu yizden bırakan insanlar oldu
- +1 yıl
Benim esim dese bana bunu ben hayatta bırakmam ki demek ki onlar seni sevmiyor bosver olmadığı daha hayirli senin icin
- +1 yıl
O zaman beni hiç seven olmamış. Çocuk olayını bildiği halde devam eden bir sevgilim var di. Fakat genetik kısmını söyleyince ayrıldı
- +1 yıl
Sen onları bosver seni her sekilde kabul eden insanlar ile birliktelik düsün bence
- +1 yıl
İnsanlara açmAktan kendimi anlatmaktan acBa ne diyecek diye kazanmaktan yoruldum gerçekten
- +1 yıl
Su mesaj kutunu bir acabikir misin birsey diyecem de
- +1 yıl
Açtım
Gizli Üye(36-45)+1 yıleğer söylemezseniz hukuki açıdanda suçlu olursunuz. ameliyat kaydınız bunun için delil. bilginiz olsun
04 Yorumla- +1 yıl
Söylemeden evlenmem kimseyle zaten. De konuşsam mı konusmadan ayrılsam mı buna karar veremedim ben
Cevap sahibi+1 yılkolay kolay hiç bir erkek bunu bile bile kabul etmez işte bu yüzden iki evliliğe devlet onay vermeli
- +1 yıl
Ne özenli olur ki evliliğin evlenmem daha iyi o zaman
Cevap sahibi+1 yılilerde ne olacağını bilmiyoruz zaten ciddi şekilde kısırlık artıyor çokta takmayın. hayırlısı...
+1 yılŞimdi. Dok gittin mi yoksa hislerin mi diyor tabiki de
06 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım
- +1 yıl
Genettik demek değil ki butun ailede olacak tıpi bir tehşis olmadan karar verme
- +1 yıl
2009 da doktorlardan öğrendim bunu. Benden başka kimse de yok zaten genetik olarak yapım erkek ama ben fiziksel olarak da hissiyat olarak da kadınım. Genetik yapım Xy
- +1 yıl
Anladım ve zor bir durum o zaman nasil evleneceksin. Erkeklerden zevk almamalısın doğru mu
- +1 yıl
Hissiyat olarak bir problem yok dedim en başta. Fiziksel olarakda yok hemde en baştan beri. İç ve dış organlarda hiç bir anormallik yok. Sadece regl olmuyorum tek olmayan sey bu ki. ilaçla regl de olabiliyorum rahim var
- +1 yıl
Teknoloji gelişmiş tıp ilerlemiş canım
Sedece çocuk kısmını söyle
06 Yorumla- +1 yıl
Bende aslında onu düşünüyorum ama yoruldum artık kanunu birilerine anlatmaktan
- +1 yıl
Anlatmadan uzaklaşmak nasıl fikir peki
- +1 yıl
Bugün çocuk istediğini aile kurmAk va istediğini söyedi
Yalanla evlilik kurulmaz tabi ki söyle
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun öncelikle ama dürüst olmalısın
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :(
+1 yılsöylemelisin olduğu gibi
02 Yorumla- +1 yıl
Sen olsaydın olduğu gibi anlatabilir miydin.
- +1 yıl
evet anlatırdım, evlendikten sonra öğrense işler karışır
Bence açık açık herşeyi anlat
00 YorumlaKesinlikle söylemelisin!!!
00 Yorumla
+1 yılSöyle zaten severse bunun için ayrılmaz.
00 Yorumla
+1 yılTabiki söylemelisin kuma alırsınız tüp bebek felan
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle soylemen lazım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. evet kesinlikle söylemelisin
00 Yorumla
+1 yılBence soylemeyisin bilmeye hakkın var
00 Yorumlatabiki söylemelisin. kendini onun yerine koy
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTAbıkı soylemelısın bu saklanamaz
00 YorumlaSöylemelisin
04 Yorumla- +1 yıl
Ne kadarını? Genetik olarak XY olduğunu da mı
- +1 yıl
İlerisi için sorun olmaz mı peki. Hiç mi birlikte doktora gitmek istemicek eğlendiğim kişi
seninde işin zor be
08 Yorumla- +1 yıl
Herşeyi geçtim kimliğimi kabullenmek bile sıkıyor be insanı. Hani görüntü olarak his olarak kadından daha kadınım ama o genetik olayını bilmek yıkıyor beni. :(
- +1 yıl
9 senedi daha küçük bir kız çocugu iken başladı bu dert. 9 yıldır ne çektiğini bir ben bir allah bilir. :( umarım öyledir.
- +1 yıl
Öyle tabi ama ne bilim ya kendimi kötü hissediyorum tamm kadın olmasına kadınım ama kromozomlar yok öyle değilsin diyor :(
- +1 yıl
Evet tabiki yani bugüne kadar yaşadığım kadarıyla aldım, yani bir kız erkek ilişkisinde kızın hissetmesi gereken herşeyin fazlasını hissedebiliyorum
Söylemelisin.
00 YorumlaTabi ki soyle vebal bu
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 777 cevap paylaştı. Anlat ne varsa
00 Yorumla
+1 yılSöylemen gerekir.
00 Yorumla
+1 yılanlatmalısın..
00 Yorumla
+1 yılSöyle
00 YorumlaSoylemelisin...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSöylemelisin bence
10 Yorumla söylemelisin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılSöyle
00 Yorumla
+1 yılSöylemelisin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBaştan konuş
00 Yorumla Kesinlikle söyle
00 YorumlaSoyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılayy soylemelisin
00 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi