Birine kızdığımızda "deli vb. karı" tarzı argo kelime kullanırız. Ama evlenince "karı koca" olunur ve bence burada karı kelimesi çok aşağılayıcı. Sizce de öyle değil mi?
Aslında kültürümüzde olan kullanılması gereken bir kelime ama biz insanlar o kelimeyi kabalaştırdık, mesela; Karıya bak, karı gibi, karı kılıklı, karılar hamamı, karı ağızlı daha birçok sayılabilir ve karı kelimesi çok kötü örneklerle kullanıldı hepside kaba ve itici geliyor bana Bu sebepten üslup ve kullanılma şekli çok önemli.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Cok guzel aciklamissiniz. Argolarin icinde gectiginden olsa gerek biri kari deyince cok sinir oluyorum ben mesela. Feminist falan da degilim ama iste haklisiniz üsluptan olsa gerek. Tesekkur ederim.🌷
ne söylendiğinden çok ne söylenmek istedi düşüncesiyle ilgilendiğimden dolayı aşağılayıcı bir tavır ve düşünceyle söylenirse tabikide aşağılayıcı olur. Lakin bazen komik söylendiği ve söylediğimde olur Bu konuda alınacak birşey görmüyorum ortada.
Kesinlikle. Hic hoslanmiyorum bu kelimeden argo geliyor bana. O zaman biz de sinirlendigimizde kocaya bak diyelim. Fakat kocaya bak degince kotu gelmiyor kulaga nedense.
En İyi Cevaplar