Evet özünde gerçekten sevmek güzel bir duygudur ancak bazı insanlar
sevmenin aslında insan özgürlüğünü kısıtladığını düşünüp
yalnızlığı tercih ederler
Peki gerçekten birisini sevmek sizin özgürlüğünüzü kısıtlar mı?

Birini sevmek onun için bir şeyler yapmaktır. Bu yolu özgür iraden ile seçiyor isen şahsi düşüncen özgürsün der... Olaya yukarıdan bakıldığında sen birine itaat ediyorsundur...
Kimleri ilişkilerinde karşı tarafa itaat eder, kimileri otoriteyi onun eline verir, kimleri riayetkâr dır... Her türlü kısıtlanma var... Sevmeyi seçmekte özgürlüktür. İnsan yaşıyor iken seçimleri sendi yapar, baskı altında kasa bile seçimi kendi yapar... İnsan yaşıyor iken özgürdür...
Olabilir ama sevmek özgür olmaktan daha önemli olduğu için sevmenin sınırlarında özgür olalım..
Sevgi neydi? Emekti :)) sevgi gerçekten fedakarlık ve emek isteyen bir duygu. Beklentiler de beraberinde geliyor bu nedenle özgürlükten ister istemez taviz veriliyor. Yalnızlığı bu sebepten tercih edenlerin özgürlüklerine olan düşkünlüklerine saygı duyuyorum tabiki.
Evet. Birine kalbini vermek hayatını vermek kendinden vazgeçmektir. Kısıtlamak lafı bunun için hafif kalır :)
Cevap
3Cevap
sevmek özgürlüğünü kıstlamaz sadece fdakarlık yaparsın insan seviyorsa katlanacak ya çok saçma oldu kendim yazdım doğru gelmedi bir sevdğin için bazı şeylerden vazgeçiyorsan ksıtlıyor demek ama tatlı bir şey inan
Kısıtlar ama iyi yönde. Sevdiğin kişi yanındaysa artık diğer insanlar gereksizdir gözünde o yüzden arkadaş çevren ve ortamın daralır. Bunu kendi isteğinle yaparsın sadece O'nun varlığı yetiyordur sana..
Ne kadar özgürüm denilsede o cember icinde özgürsun evet bu aşksızda böyle ama o cember daha geniş. Cünkü sorumlulukların o cemberi ufak yapar. Ama sağlikli bir işlişkide tek taraflı kısıklama olmaz.
Özgürlüğümü kısıtlayacağını düşünmüyorum eğer gerçekten aşık olmuş ve sevmişsem..
Bu birde ilişkide tarafların bakış açısıyla alakalı herşeyi kısıtlayan birini istemezdim hayatıma..
Evet kısıtlar. 😏 Sonuçta birini seviyorsan, o kişinin istekleri doğrultusunda hareket eder ve mutlu etmek için elinden geleni yapmaya çalışırsın.
Bu da, ister istemez dizginlenmeye neden olur.
Kısıtlanma konusu doğru sevgilisi olan veya evli olan insan kısıtlanır. Misal vereyim bugün okula bordo ruj sürüp gittim ve sevgilim kızdı oysa ki güzeldi bütün kızlar beğenmişti en sonunda yeni aldığım rujumu kırdı hayvan
Senin kendine olan saygına bağlı kendini kısıtlandırmasına izin verirsen diğer kişiyi özgürlüğü etkiler.
bir kac denemeden sonra kisitlandigimi hissettim daraldim simdi yanlizligi tercih ediyorum kallben...
İster istemez birine aşıksanız sizi mutlaka kısıtlar. Kararlarımız bir yerde o kişiyi dikkate alarak veriyoruz. Buda haliyle davranışlarımızı nispeten de özgürlüğümüzü kısıtlıyor.
Sevmek ve sevilmek güzel birşey tabiki lakin bununda yürümesi için her iki taraf içinde anlayış şart yoksa. mümkün değil ne aşk kalır nede sevgi :)
Kısıtlamaz ama sevdiğin insana bağlı birazda işte 😔
Benim en büyük özgürlüğüm, sevdiğime mânen esîr olduğum yerde başlar.
Aslında sevmek özgürleştiriyor. Birine kalpten bağlanmak ve ona kalbini açmak, acı tatlı herşeyini paylaşmak ruhunu hafifletiyor.
Evet kısıtlar çünkü artık eskisi gibi kendinizi dusunmezsiniz ilk önce sevdiğin insanı düşünürsün. Hayatının merkezine koyarsın. İnsan kendini ikinci plana attı anda mahkum gibi yaşar...
yerine göre olabiliyo rahat olamıyosun artık eskisi gibi sonra alışıyorsun bu duruma zamanla
Sevmek fedakarlık ister. Her yüreğin sevmenin ağırlığını taşıyabileceğini sanmıyorum. Taşıyamayanlar olarak özgürlük kısıtlayıcı diyoruz.
Keşke çok sevilsem kısıtlansam ama elimizde değil yalnızlık gerçekten çok zor
Yani evet belli başli sorumluluklar yüklenir insana bunlarin dişina cikamayinca kisitlanmis sayilir
Bende öyle düşünürdüm.. değil aslında hayatına aldığın kişinin seni ne kadar sevdiği ya da ne kadar sıktıgina bağlı. .☺
Bence sevdiğin kişiye bağlı o seeni kısıtlayabilir
tam tersi seven insan özgürdür
Kisitlamaz duzenleme getirir bence 😊
Sevmek değil de aşık olmak kısıtlıyor
Evet onlardan birisiyim
Sevmek değil ama sevgiyi paylaşmak kısıtlar
her iki cins içinde geçerli kesınlukle kısıtlar.
Kesinlikle kısıtlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar