3 günde çok rahat bir insanı tanırım. 3 ay aynı ortamda kalırsam sıkılırım ben. 3 yılın sonunda nasıl evleneyim? Zaten hangi kızı beğensem bir iki hafta sonra soğumaya başlıyorum.
Kız kavgası görünce dünyadaki tüm kızlardan geçici süreliğine soğuyorum. Geçen bir kız esnerken ağzını kapatmadı, öyle tiksindim ki... İşin kötüsü o kızla aynı ortamdayım. Görünce bir soğuma alıyor yeniden. Bir kız karşıdan karşıya geçerken sağına soluna bakmadan geçmesi durumunda bir araba birden frenleyip dursa ve korna çalsa o kızdan soğurum. Bu da yetmez, dünya üzerinde solunum yapan bütün kadınlardan geçici süreliğine soğurum.
Kaldı ki sabah uyanmış hâlleri. Yüzde makyaj yok, kırışık surat, anormal bir yatış şekli... Zaten sevgilim olacak kişiyle evlilik öncesi aynı evde kalsam 2 gün sonra terk ederim muhtemelen.
Bir insanı çok çabuk tanırım ve çok çabuk sıkılırım.
Asla katılmıyorum ben bu kadar teferruatlı tanıma taraftarı değilim kaldı ki ne 3 ne 5 istersen ömrünü ver insan gizlemek isterse huylarını gizler örtbas eder. Alelen yapmıyor diye iyi çocuk oluyor herkes de saçma. Ben güvenirsem olay bitmiştir 3'e 5'e gelemem..
hayır bence 3 yıl doğru değil mesela biz sevgilimle 8 aydır birlikteyiz ve ben onu okadar iyi tanıdım ki yani artk tanıyabileceğim birşeyi kalmadı herşeyini biliyorum sadece tek bakışla bana anlatabiliyor ne istediğini ve biz her gün birlikte olamıyorum işte bazen daha sıkta olsa genel olarak haftada 1 kez oda 35/40dka kadar oluyor o başka şehirle okuduğu için bnde haliyle başka şehirdeyim bu nedenle görüşemiyoruz ama dediğim gibi bence tanımak için birini gerçekten iyi tanımak için o kişinin szi çok sevmesi lazım ve utanmadan çekinmeden sana herşeyini söylemesi lazım açık sözlü olması lazım açık sözlü olunca utanmadan çekinmeden konuşabilir ve genel olarak bence böyle birini tanımak için bazen çok az zaman lazım olur
Saçma. Bu süre değişebilir. Bir insanı kısa sürede de tanıyabilirsin, tanıdığını zannederken çok uzun yıllar sonra gerçekten tanıyamamış olduğunu da farkedebilirsin.
Karşındaki insanın kendisini gizleyebilme becerisine ya da senin ne kadar gerçekleri görebilir biri olduğuna bağlı. Birbirleriyle ne kadar vakit geçirdikleri falan da önemli tabii ama 3 yıl ya da 5 yılı yok bunun.
Evlilik konusu ise biraz ayrı bir mevzu aslında insanlar genel olarak asıl evlendkten sonra birbirlerini tanıyor. Aynı evde yaşamadan çok da bilemezsin tanıyamazsın mesela.
Aynı evin içinde yaşamadığınız, sevişmediğiniz, birlikte tatile çıkıp otel bulamayıp sokakta kalmadığınız, hastalığını görmediğiniz insanı tanımış sayılmazsınız. O bile bir dereceye kadar tanımadır zaten :D
kisa surede alinan evlilik kararlarinin bircok nedeni vardir 1. eski sayfalari kapatmak misilleme yapmak 2. elindeki kisiyi kaybetmemek icin boyle karar almak 3. guven probleminin erkenden kalkmasi 4. yaşın ilerlemesi 5. ask degil mantik evliligi icin evlenilmesi
Kim dedi üç yıl sürüyormuş benim dünyamda 6 ay sürmez nasıl mı sevdigin insanı sinirlendirecen emin olun ki bir insanın sinirli hali aslında sakladıgı gercek yüzüdür sevgilin neyden hoslanmiyorsa birazda onlardan yapacaksın nefretini belli etsin sinirlensin o zamanda ben kim oldugunu göreyim herkes mutlu olmak icin yalan yaşamanın peşinde
evliliği zorlaştırıyoruz hepten.. Hayırlı işler yokuşa sürüldü.. Hayırsız işler tavan yaptı.. Neye güveniyoruz bunu hala anlamış değilim.. İnsan Cennetini kazanmak için arayışlarda olsa , hak yerini bulur.. 3 sene değil 3 dk sürer... dünyamızı fazla süslüyoruz , zaten kendi süslü cazibesi aldatmıyor mu.. :(
insanlar sevgililiği tanımak için yapmıyorki.. zararını gördüğü halde bütün olumsuz kelimelere rahmen, içinde kurduğu belki düzelir anlayışıyla ısrar ettiğide aşikar Şimdi bir mafya herhalde üç yıl sonra tanınmaz Bir hırsızda dolandırıcıda herhalde birini soymak için üç yıl beklemez. Oyüzden evlilik için bu kelimeyi karşılaştırmak yersiz olur derim.. çünkü bazı kişileri tanımak için bazen dakikalar bile yeterli..
Bu durum, kişiden kişiye değişir. Kalbini uyandırmış, feraset sahibi bir insan için bu süre 3 dakikadan daha kısadır. Öyle insanlar da vardır ki muhatabını 33 senede dahi tanıyamaz. İki duruma da bizzat şâhidim. Evlilik meselesinde (mâkul ölçüler çerçevesinde) acele edilmesi taraftarıyım. "Birbirimizi tanıyacağız." bahanesiyle yıllarca vakit geçirip, evlilik hayatının yüzde doksanını evlilik dışı yaşamanın âlemi yok diye düşünüyorum.
Yanlış demek çok doğru değil bunlar kişisel tercihtir kimi 1 senede evlenir kimi 10 senede bazen 10 sene çıkıp evlenen mutlu değilken 1 sene sevgili olup evlenen mutlu oluyo yani tanıma konududa değişkenlik gösterir.
İnsanları tamamen tanıdığında o insandan sıkılmaya başlarsın, ilişkilerin monotonlaşması, artık karşı tarafın cazip gelmemesi tamamen bununla alakalı, kısacası bence bir insanı tamamen tanımak yerine anı yaşamak iyidir.
Çok yakın bir arkadaşım bundan 5 yıl önce 2 gün tanıdığı bir kız ile 1 ay sonra evlendi. şu an 2. çocuğu hamile yenge ve gayet mutlular. Biz 2 günlük tanıdığımız kıza evlenek mi desek bıcak çeker anasını satim
3 yıl tanısanız da 10 yıl tanısanız da o parmağa yüzük takıldıktan sonra her şey 0'dan başlıyor. 0'dan tanıyorsun, o tanıdığını zannettiğin insanı tanımadığını anlıyosun.
insanlar surekli degisir ve gelisir. bu sebeple insan davraniş ve eylemleri stabil olmaz, sartlara göre değişir. bu kadar temkinki yaklasmak insani mutsuz eder. bazen aldanmak ve sürprizlere açik olmak gerekli.
ben sevdiyimlie 2yildir konusuyorumda gorusuyorumda ve bir birimizi daha iyi tanimaya calisiyoruz her kesin gorusu ffarkli ama ben oyle 2 ay konusup sonra evelenmek tarafatari deyilim benim 23 onun 30 yasi var ben kendimi cok iyi hiss ediyorum boyle
Ya ben erkek arkadaşımı 5yılı geçti tanıyorum ama bazen öyle bir olay oluyor ve tepki veriyorki yaa nasıl 5 senede ben bunu anlayamadım durumu felan oluyor yanii , hani ne kadar zaman geçerse geçsin huylarda illa değişiyor
Zannetmiyorum. Zamanla insanlar değişir, yani 3+ yıl flört ettikten sonra tam tanıdığını iddia edipte evlenmek mantıksız. 😏 Kişiye göre değişen ve sürekli birlikte vakit geçirmelerine bağlı bir durum.
Aksine. bence ne kadar çok beklersen o kadar sakoncalı. sonuçta hemen hemen her şeyi yaşamış olacaksınız ve bir zaman sonra hayatınız monotonlaşacak. buda tehlikeli sonuçlar doğurabilir. benim için en ideali 1. yılda evlilik en fazla 2. yıl. 😊
Birini tanımak değil 3 yıl süren ; Onun sevmediğimiz yanlarını görmemek için kendi gözümüzü boyadığımız bir boya tabakası vardır, o sevmediğimiz yanların ısrarla boyayı aşındırması sonucu, gözümüzden boya tabakasının kalkmasıdır 3 yıl süren.
Eğer kişiler olgun bireylerse çoğu zaman sorun olmaz. Ancak yaş 25 in altındaysa bir süreliğine beklenilnesi gerekir. Çünkü insanlar büyüdükçe fikirleri, zevkleri değişebiliyor. Tabiki de genelleme yapamayız.
bence 3 yıl gerekmez insan aklı hiç kimsede yk zaten gezdiğin süreçte tanıdığında tek pürüz çıkarsa anlarsın yani illa 3 yıl beklemen gerekmiyo iki günde birbirini tanıyıp çok güzel yuva kuranlar var seneler boyu birbirini sevipte ewlendikten sonra neler olduğunu görüyorsundur önemli olan yaptığı yalnışları anlamak direk
Bir insanı beraber geçirdiğin süre boyunca tanımaya devam edersin. 3 yıl değil bir ömür tanır durursun. Olay tanıdıkça daha çok sevmekte. Evliliğe katkısı bu yönde olmalı.
ikiside sakincali bir durum bence sonucta her seyini bildigin birisiyle evlenirsen heyecan olmaz bilmeden evlenirsen pisman olabilirsin bence ne cok bil ne az
Sacma. Tamam hemen taniyamazsin ama bence sık sık görüsüyorsan ve bu zaman icinde zor günlerde gectiyse birlikte, belli olur kisinin karakteri. Yani en gec cicim aylarindan sonra 👍🏼
Ben öyle düşünüyorum hep en az 3 yıl zaten kariyer hedefli birini bulursam birbirimizi bekleriz ve sorun olmaz. Aslında herkes kendi algı ve yaşam şekline göre birini bulsa sorun olmaz
Benim için 3 ay bile fazla. Bir ay konuştuğum bir karşı cinsin detaylı kişilik analizini yapabiliyorum. Ona göre ya yol veriyorum ya da şans veriyorum.
7 senede tanıyamamışım bu yalan bence insanlar sürekli değişim içinde 3 sene değil 1 günde bile değişiyorlar 3 sene birlikte olursun tanıdım dersin sonra bir olay olur anlarsın hiç tanımadığını
kim demiş 3 yıl sürüyo diye valla bazen bir ömür bile sürebilir ve sürsün de zaten ben birini ne 3 günde ne 3 yılda tanımak istemem hergün yeni bir şeyini öğrenmek isterim
kimine göre 3 kimine göre 2 kimine göre 1 yaşadıklarınız önemli ne kadar süre görüştügünüz önemli yani anlattıkları önemli bir sürü celişki var 3 yıl icin
En İyi Cevaplar