+1 yılŞöyle bişey var güzelim..Güneydoğu ailelerinde evlilik adetleri gelenekleri farklıdır..Ailesiyle beraber yaşamak zorunda kalabilirsin kapanmak zorunda kalabilirsin baskı görebilirsin töre denen bir kültürleri var eşini kaybedersen eşinin kardeşiyle evlendirilebilirsin..Ayrılma durumun olursa yeni bir eş edinme durumunda burun kesme kulak kesme kafasına sıkma infazlarına kurban gidebilirsin..
Hakkari-Batman-Siirt-Şırnak-Tunceli gibi şehirlerde bu adetler mümkün ve olasıdır..O sebeple iyi derecede analiz etmelisin..325 Yorumla
Soran+1 yılÇok nadir köyüne gidiyor.Doğduğundan beri istanbulda yaşıyor ailesiyle arası pek iyi değil zaten. Bilmiyorum napacağımı.Teşekkürler bilgilendirmen için ..
- +1 yıl
Hakkaride 12 ay kaldım askerlikten..Tunceliyede takviye olarak gittim..Hakkaride ki ortamı iyi biliyorum bol miktarda aşiret ağası var bazı köylülerle konuştum tv den gördüklerimin hemen hemen aynısı var..Birbirleri arasında kız davasından defalarca çatışmaya girdikleri oldu..
- +1 yıl
Yazdım ya aslanım nereye gittim ne bu sıkıntın?
- +1 yıl
birincisi aşiret ağaları dediğin çoğu devlet eliyle o günlere gelmişler yani senin türk ve asker diye bilip güvendiğin kişiler tarafından. ikincisi birkaç köylüye sorarak bu tespite ulaşamazsın bu sadece senin inanmak istediğin bir şey. üçüncüsü sadece askerlik yapmışsın içlerinde yaşamadan tam olarak bilemezsin ve yanlış bilgi vermiş olursun.. saydığın illerin genelinde kızları sevmedikleri istemedikleri kişilere vermiyolar
- +1 yıl
Ne yani sen şimdi eşi öldüğü içi kocasının kardeşiyle evlendirilen kız yok mu diyorsun? Boşanmak istediği için kızın burnunu kesme kulağını kesme infaz etme yok mu diyorsun? Kaynana kaynata amca enişte 50 kişinin aynı evde yaşadığı ortam yok mu diyorsun?
Aslını inkar eden bizden değildir utanma sıkılma bunlar kendini üç beş kişinin temsilcisi zanneden aşiret sistemin güneydoğuda yaptığı zulümlerdir..Kendi gözümlede gördüm tv ye ne hacet var geçeceksin bunları.. - +1 yıl
Batıdada bunun tam tersi var onu da eleştiriyorum aileler kız çocuklarının üstüne fazla düşmüyor özgür kız hayranlığı aşılatıyor..Bunun bir ortası olması lazım..Ama bu anlattıklarım 3 5 kişinin değil güneydoğu bölgesinin kanayan yarası..O sebepten batıya göç etmiş çok fazla sayıda güneydoğulu var..Bunlar bu ülkenin gerçeği..Herkes aynıdır demek bilimsel değil tabiki istisnalar vardır ama genele bakacak olursak durum hazin..
- +1 yıl
Batıda olanlar şu, güneydoğudan batıya kaçan kız batıda bulunup infaz ediliyor..Doğru batıda da var..Kardeşim sen ne saçmalıyorsun milletin gözünün önündeki sidiğe bok mu diyorsun? Kendinizden utanacağınıza bu konuyu kendi kendinize düzeltin ben gerçeği yazıyorum ne kötüleyeceğim bunu inkar etmeyen güneydoğulu da çokken sen burda bana ne maval anlatıyorsun..
- +1 yıl
Ne oldu lan yaşadığın yerde göremediğin çıtırları batıya göçerek bulup kandıracağını düşünen, o zihniyetini geçmişini mazini töreni şecereni ortaya dökünce sinirleniyorsun bakıyorum..Ne emmeye ne gömmeye geliyorsun az daha zorlasam bana batıdakiler feodal doğudakiler reformcu diyeceksin..Hadi ikile..
- +1 yıl
Götümün dibinde bok yalamaya hala devam ediyorsun..Bi çekilir misin?
- +1 yıl
Evladım cevabımın dibinden ikiler misin rica ediyorum hadi lütfen..
- +1 yıl
Amele mıknatısıyım:D
- +1 yıl
Ardından 100 köpek havlamayan kurt kurt sayılmaz..Bazı kuyruğuna bastıklarımı bilerek engellemiyorumki eksi verip deşarj olsunlar yoksa intihara kadar yolları var..Eksi yemekten zevk aldığımmı bilseydiler zaten artı verirlerdi geçelim:D
- +1 yıl
Tipsizliğini buffonla rötüşleyen bir ensest daha..
En İyi Cevaplar
kuzenin dogru söylemiş bende 1 yıl urfada kalmıstım yatılı bir kursta en sevdigim yatakhane arkadasımın kursun sonlarına dogru pkk destekçisi oldugunu anladım 9 ay gizlemiş adam ve ben farkına bile varamadım o kadar normal görünüyordu ki yani görünüş aldatıcı olabilir haberin olsun
15 Yorumla- +1 yıl
sonuç yine aynı yere geliyor sen mal oluyosun :) şunu da unutma askerdeyken sırf kürt ve kürtçe konuşuyo diye dayak yiyen küfür işiten, dışlanan insanlar var bunlar bittiği halde devam ediyosa o zaman gel bütün kürtleri kötüle . yukarıda kurs demişsin burda da askerdeyken diyosun
- +1 yıl
öncelikle mal olan sensin ki daha ne demek istedigimi bile anlamıyorsun ben verdigim cevapta insanların gercek yüzlerini saklayabilecegini gercek amacını gercekten cok zor anlasılabileceginden bahsetimişim ve aldatıcı olabilir demişim o adam kesin öyledir demedim ama sen gerzek bir yaran var belliki tüm kürtler kötüdür tüm kürtler pkklıdır demişim gibi yorum yapmıssın artık ne yaptılarsa sana ikinci olarak hem 1 yıl kursa gittim urfada hemde 1 yıl askerlik yaptım daha sonra yani ikisinide yaptım
+1 yılBatmanlıysa ne olmuş insan değil mi onlar?Çok saçma pkk desteklese ne olur?
Kendini savunmak suç mu?Benide terörist ilan edersiniz şimdi..O da teröristtir kesin.Öldürün asın,mayın döşeyin, pkk kılığında kapıdan bacadan alın,roboski gibi bomba yağdırın.Asit çukurlarına atın ne batman kalsın ne doğu sözde insanlık yaşasın.Bu ön yargının k.a.33 Yorumla
Soran+1 yılHer yorumun altına yazdım neredeyse.ben seviyorum adam olsun yeter diyorum.Ama evlenirken aileler de birbiriyle evleniyor bu bir gerçek.Ve ailem istemez bişey diyemem ben bir sürü olay duydular bugüne kadar haksız da değiller ama ben seviyorum ..
- +1 yıl
Şu sözümü unutma anadan geçilir yardan geçilmez...
Takdir sana kalmış kızdığım önyargı aslında terör denen bir şey de yok bu legallerin illegal gördüklerine verdikleri isim.Kimse kusura bakmasın bu ülkede devlet terörü pkk teröründen daha fazla :)
Ön yargi
23 Yorumla
Soran+1 yılsadece ikimiz olsak benim umrumda olmaz ama ailesini tanımıyorum ailem ne düşünür bilmiyorum..
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum da neyse teşekkürler yorumun için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
+1 yılYorumda karadenizli olduğunu söylemişsin.
Asla ve asla karadenizliler kürtlere yani doğulu olanlara kız vermez.
Kan çıkar , yinede vermez.
Zaten kaçmaya kalksan biliyorsun vururlar :)22 Yorumla
Soran+1 yılevet en hasından hemde :(( çevremdeki çoğu kişinin böyle düşündüğünü fark ettim. İleriyi düşünemediğim bir ilişkiyi sürdürmem ben ne yapacağımı bilmiyorum kaçma gibi bir durum söz konusu olamaz :(
- +1 yıl
Sürdürme sende , hayatındaki tek erkek o değil .
Hayatına girecek tek erkekte o değil .
Biliyorsun sonunuz yok kendini üzüp sıkıntıya sokucağına ayrıl.
ablanınkı onyargı
cocuga gelırsek, 8 ay olmus hıc mı konusmadın sıyası bır sey.
Acık acık sor sıyası dusuncesınıbunu mu dert ettın yahu13 Yorumla
Soran+1 yılElbette ki konuştuk o tarz bişey duymadım ağzından
Soran+1 yılçok teşekkürler
+1 yılne olmuş batmanlısı şu bu abartıyorsunuz olayları ya ne içine çekecek eğer senin için sıkıntı yoksa bunu kafaya bile takmamalısın
15 Yorumla
Soran+1 yılbenim için sıkıntı yok elbette ama zaten ailesiyle arası çok iyi değil bilemiyorum ..
- +1 yıl
senin için sıkıntı yoksa gerisini düşünme şimdilik bırak iyi olmayabilir senle iyi olması daha önemli
- +1 yıl
sor direk böle böle duydum de açıkla madem sıkıntı yapıyorsan
Soran+1 yılÖyle yapıcam teşekkürler..
- +1 yıl
önemli değil
Bu nasıl bir önyargıdır ya :D bence siz evlenince seni dağa kaçırcak söylemedi deme :D
00 Yorumla
+1 yılön YARGI .. bu yüzden kusasım var bu tarz insanlara...
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim kimseye karşı bir ön yargım yok lütfen yanlış anlamayın.İster hanefi olsun ister alevi olsun insan olsun adam olsun yeter.Ama ailem öyle demez işte
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖn yargı hakikaten cehaletin, ırkçılığın, insanlıktan çıkmanın anasıymış. Bir kez daha tecrübe ettim...
Basit düşünmek gerek o bir "insan". Senin gibi, kuzenin gibi, herkes gibi bir insan.
Her Kürt pkk sempatizanı mı ya da her pkk sempatizanı Kürt mü? Ya da her Batman'lı Kürt mü? Ya da her Batman'lı Kürt pkk sempatizanı mı? Şu devirde ırkçılık yapan canlı insan mı?
Evet tüm bunlar muhataplarına yöneltilmiş sorular...010 Yorumla
Soran+1 yılBenim umrumda değil ne olduğu.Sadece onu kırmadan ne düşündüğünü nasıl öğrenebilirim onu merak ediyorum.
Cevap sahibi+1 yılSen sekiz ayda halen onun kim olduğunu anlayamadıysan, böyle bir şüphe içinde varsa boş ver ayrıl.
Şu an bu soruyu onun gördüğünü düşün. Şu yapılan aptalca yorumları gördüğünü düşün.
Sekiz aylık ilişki ve böyle bir soru.
Ayrıl gitsin...
Soran+1 yılkimse kimseyi 8 ayda ya da 1 yılda tanıyamaz.Daha öne yaşadım o yüzden bir fikir edinmek istedim insanların sağı solu belli olmaz arkadaşım aklında bulunsun.
Cevap sahibi+1 yılBir insan sempatizan olacak ve 8 ay ilişki yaşayacaksın, konuşmalarından, arkadaş çevresinden, gittiği yerlerden... anlayamayacaksın sen bunu.
Evet o seni hissettirmeden içine alır. Bir bakmışsın dağdasın..
Soran+1 yılİnsan istemedikten sonra gerçek yüzünü göstermez.Sevgilim öyledir demiyorum ama şu hayatta hiçbişeyden emin olmayız.Terbiyeni takın
Cevap sahibi+1 yılSen bu kafayla mı bana terbiye dersi vereceksin. Baştan sona ön yargı esir almış ruhunu.
"Evet o seni hissettirmeden içine alır." Bu cümle kuzenin sana söylediğinden hareketle yazılmış ironi içeren bir cümle. "Dağ" ifadesinden kasıt da pkk kampları.
Terbiyesizlik bunun neresinde?
Soran+1 yılBen onun başta nereli olduğunu biliyodum bu kadar törelerin yoğun olduğunu bilmiyordum. Korktuğum şey ailesi.Onu seviyorum ayrılmayı düşünmüyorum ailem istemezse yapacak bişey yok ayrılırım. Bu kafayla derken kafamı nerden biliyosun hayırdır ? Ne yaşadım ne gördüm nereden biliyorsun. Kuzenim beni düşündüğü için öyle söyledi cahil ya da başka bişey kimsede bir kötülük aramam ben öyle düşünüyosa yapacak bişeyim yok. İyi günler
Cevap sahibi+1 yılDiziler hep bu hale getirdi. Doğuda doğru düzgün töre kalmamışken; İstanbul'da yaşayan biri için neyin töresi?
Kafanı nereden biliyorum? Durup dururken birine terbiyesiz diyen birinin kafa yapısı gözümde canlandı da oradan biliyorum.
Allah tüm ırkçıları, ön yargılarının esiri olan insanları ıslah etsin.
İyi bayramlar.
Soran+1 yıldağ ifadesinden dolayıydı özür dilerim ithamım için iyi bayramlar
- +1 yıl
Bir bakmışsın dağdasın:D gülesim geldii..
kuzenini dinleme seni neyi görüyosan ona inan
14 Yorumla
Soran+1 yılOna inanıyorum ama kendilerini gizliyolar sen anlayamazsın diyolar ben ne düşündüğünü nasıl öğrenebilirim direkt sorayım mı :/
- +1 yıl
direkt pkklı mısın diye soracak kadar aşağılamayı kabul ediyosan sor o zaman da kendinden utanırsın. şimdiye kadar siyasi görüşü hakkında çok az da olsa bir fikre sahip olman lazım ve şu bir gerçek ki hangi siyasi partiye oy veriyosa bile bu onun pkklı olup olmadığını anlamına gelmez
Soran+1 yılBu konularda pek konuşmadık elbette ki pkklı mısın diye soracak değilim.Şunu destekliyorum dediğini de hiç duymadım.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen o cocugu haketmiyorsun. Ayrıl ondan onuda üzersin.
23 Yorumla
Soran+1 yılneden haketmiyorum nasıl böyle bir yarıya vardın sen ?
Cevap sahibi+1 yılİrdelemeye baslamıssın demekki kafalarınız uyusmuyor.
Soran+1 yılhe canım he
- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılsevgilin seni içine alcakmış asjdhjasdhal
10 Yorumla
+1 yılsen karadenizlimisin.
010 Yorumla
Soran+1 yılevet neden ki :((
- +1 yıl
ayrıl o çocuktan. çocuğu yakmayın. karadenizliler doğuyu sevmez.
Soran+1 yılçocuğu nasıl yakıcam ben anlamadım :(
- +1 yıl
uzun bir ilişki olduğunda sana bağlandığında defolup gittiğinde yazık olmasın çocuğa. şimdi ayrıl. siz karadenizliler böylesiniz. komik insanlarsınız. gram karadenizi sevmem o yüzden. çok gereksiz insanlarınız var. ve ne yalan atayım karadenizli olan kimseyle arkadaşlık yapmıyorum artık. isterse dünyanın en iyi insanı olsun.
Soran+1 yılBiz karadenizliler mi ? Nasılmışız biz anlamadım. Herkes önyargı yazmış önyargısı olanlardan biride sizsiniz şu an gördüğüm kadarıyla.Ben hiçbi yeri savunmuyorum ne pkk ne de başka bişey. İnsan olsun adam olsun yeterli benim için.Ailem kabul etse de etraf ne der. Bi yorum istedim ayrılmak o kadar kolay değil..
- +1 yıl
ön yargımı. emin ol senden daha iyi tanıyorum karadenizlileri. canını sıkma. bütün koylarınızı bilirim. merak etme ön yargı beslemem kimseye. ama bütün karadeniz benim gözümde gereksiz oldu. bunu da karadeniz insanı yaptı. ve şu an sende bu durumu yaşıyorsun. ne olacak söyleyeyim mi. gün gelecek ailen öğrenecek ve seni ayırmak için elinden geleni yapacaklar. diyelim evlendiniz her zaman ona bir pkk gözüyle bakacaklar. her zaman üzüleceksiniz. ve gün gelecek bir korkak gibi gideceksin.
- +1 yıl
kusura bakma karadenize karşı bağnazım. başlatan sizsiniz. ben sadece ortama ayak uyduruyorum. hepinizin içinde doğuya karşı bir ön yargı var. boşuna kendinizi kandırmayın.
- +1 yıl
yakın arkadaslarımdan bır tanesı de dogulu ve kürt oysakı.. Nasıl bır kandırmaymıs bu. Ha bır de enıstem de kürt. Oysakı karadenızlıyım. Bak sen olcak sey mı bu?
Sız kotusunuz ben de sıze ayak uydurruyorum dıyorsun, sen de kotu oluyorsun, ne farkın kalıyor.
Müslüman mısın bılmıyorum ama sana su ayetle cevap verecegım;
ıcınızden bır topluluk baska bır toplumu kucuk gormesın, kotulemesın, alaya almasın. Belkı o toplum ıcınızdekılerden daha ıyıler.
Baska soze gerek yok, ıyı gunler. - +1 yıl
evet tam olarak karadenizliler için yazılmış. kendinde savunuyorsun şu an enişten kürtmüş. bak karadenizlilerden daha iyi biriymiş. güzel ayet sevdim. bu arada bilmem farkında mısın saat gecenin 3ü nerdeyse. iyi günler olmaz iyi geceler olur.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar