"İki insan ayrılırken, şefkatli konuşan taraf aşık olmayan taraftır" demiş Alain de Botton. Gerçekten ayrılık aşamasında şefkatli konuşan taraf, aşık olmayan mıdır? Aşık olan insan ayrılırken daha acımasız mı olur?
"İki insan ayrılırken, şefkatli konuşan taraf aşık olmayan taraftır." Gerçekten aşık olan insan ayrılırken acımasız mı konuşur?
Bir erkek gercekten seviyorsa gonulden, zaten kirilip incinmesini istemez. Ve cirkeflesmez. Sorudaki konuda Sirf bu yuzden ayrildigim kizlardan nefret etmisligim var, ne o aglamalar beddualar, sen gorursun amalar... susarak giden tesekkur edenlere halen bir deger vermisligim var.
Canı yanan insan bağırıp çağırır. Kolay kolay susamaz. Canı yakan da, zaten üzdüğü için daha fazla üzülmesin diyerek yani vicdan azabı duyarak şefkatli konuşur. Ve genelde de söylenen sözler "Sen çok iyilerine layıksın." "Sen çok iyisin." "Ben seni haketmiyorum." vs..
Gercek askin acisi, oyle bir duyguymus ki; insanin en onemli duygusu hayatta kalma imis ve bu ask hayatta kalma duygusununda onune geciyormus. Bunu bilmiyorsan hic tecrube etmemen dilegiyle. Not yani senin tarafindanim
Karşılıksız duygunun insanları saldırganlaştırdığına şahit oldum, oluyoruz.. Ve evet, karşındaki insana bir zaafın yoksa mantık çerçevesinde o an söylemen gerekenleri doğru seçip, güzel bir konuşma yapabiliyorsun. Bence doğru..
Yav o pelin ne kadar tatlı ya kara dayıda gıcık alıyordum zır zır aglıyor supe suratı asık diyer dililerde cok sevdim kıpır kıpır cocuksu tavırları sempatik olması cok hoşuma gitti
Daha iki gun once cok severek ayrilmak zorunda kaldim. Oyle olmasi gerekiyordu beni jirdi ve ckk yipratti ama icinde ne firtinalar koparken bulerek iyi ayrildim ileri donup baktiginda iyice pismanlik duysun diye..
Aşık olan çok seven taraf o an onu kaybetme korkusu acısıyla ne dediğini bilemez kırar sevmeyen taraf ise kolaydır bitirmek kafasında bitirmiştir pek çok cümleye gerek duymaz bırkaç cümle yeterlidir bitirmek için 😔
kesinlikle acımasız olur. Allah uzun ömür versin Çok yaşa aklına gelebilcek bütün küfürleri söyler kendimden biliyorum artk soğumuşsam çok sefkatlı davranıp ayrılıyorum. ama seviyosm bütün sülaleye söverim
Evet katılıyorum ama sevkatli konusan tarafın sevmediği söylemek ne kadar doğru olur bilemiyorum , içten içe canı yanıyor olabilir , diğer aşktan ölen de acısını dışarı yansıttığı için acımasız görünür
Aşk genelleme yapılacak bir konu değil. Belki de insan ilişkileri ile ilgili hiçbir konu hakkında genelleme yapılmamalıdır zira insanlar değişkenlik gösterir.
Öncelikle soruyu soran kısıyı tebrik etmek istiyorum tespit mükemmel evet ayrılırken sevmeyen şefkatli konuşmaya çalışir gerçekten seven ise acımasız olur çünkü herşeyini vermiştir ama karsilastigi haketmediginı düşünür
Cicek isimleri ile baslayip hayvan isimleri ile son bulur :) ve evet sanirim sefkatli konusan taraf evet asik olmayan ama kufredene de ne derecek asik denilir bilmiyorum :)
Bence de öyle. Şefkatli konusuyorsa zaten coktan bitirmistir kafasında herseyi. Acimasiz olan taraf kabullenmiyordur durumu acisini bir sekilde cikarmaya calisiyordur karsisindan
Olabilir.. Ama sanmiyorum.. Sefkatli konusan vazgecemeyen taraftir.. Acimasiz konusan ise belki baskasina gidicektir.. Belki de umudunu kesmesi icindir..
Kişiden kişiye, karaktere göre değişir. İnsanın psikolojisini tamamen alt üst edebilir bu kahrolası ayrılıklar :D Çevremden bir abim, nişanlısı bundan ayrıldıktan sonra tamamen çöktü, 1-2 yıl sonra normale döndü :/
Evet öyle seni üzmemeye çalışıyorsa o şekilde konuşuyorsa hiç sevmemiştir aynı şekilde çıkma teklifini reddederken de aynı o şekilde seni üzmeden hayır dediyse seni asla sevmiyecek
Anlaşarak ve severek ayrıldığım kişiden helallik alarak oldu... kalp kırmayı istemedim çünkü seviyordum bazı şartlar yüzünden oldu bu yüzden pek bir şevkatli ayrılık oldu
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > "İki insan ayrılırken, şefkatli konuşan taraf aşık olmayan taraftır." Gerçekten aşık olan insan ayrılırken acımasız mı konuşur?
En İyi Cevaplar