Bitek maddi gücüm olmadığı için boşanamıyorum 2 yaşında kızım var ve ben ms hastasıyım aşırı yorgunluk bitkinlik oluyor çalışmaya gücüm kuvvetim yok annemin ev kira emekli maaşıyla geçiniyor oturduğu evin her tarafı dökük çok eski sobalı kirası uygun diye orda oturuyor bir bebek bakılabilecek ev değil kışın buz gibi oluyor kızım üşütür diye korkuyorum kızıma bakamamaktan onu süründürmekten korkuyorum ne yapıcam hiç bilmiyorum bu evlilik eziyete dönüştü ne saygı kaldı ne sevgi ne hoşgörü ne anlayış nefret ettik birbirimizden kedi köpek gibiyiz. Ayrılsam beni ne gibi zorluklar bekliyor onuda hiç bilmiyorum kafam allak bullak elim kolum bağlandı keşke arkam sağlam olsa maddi gücüm olsa bir dakika durmazdım daha 25 yaşımdayım 3 yılda yaşlandığımı hissediyorum
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinle konusmayi dene durumu anlat tamam sevmiyorsaniz en azindan saygili olmasini istedigini ve bunu cocuk icin yapmasini söyle kizin biraz buyusun bence babasiz buyumesi hic iyi olmaz ileride iyi yetistirilmis bir birey olmasi zor benim annem ve babam da sevgi yok ama benim icin bir aile duzeni oldu sırf benim icin katlandilar ve su an duzenimiz cok iyi bence cocuga yazık etmeyin
01 Yorumla
Soran+1 yılEşimle kaç kez konuştuk her konuşmamızın sonu kavgayla bitti eşimle konuşulmuyor hiç mantıklı düşünen olgun biri değil
En İyi Cevaplar
Valla güzelim keyfini bir köşeye bırakıp kızını düşünüceksin sen artık annesin senin hayatın yok yavrun için çabalıyıcaksın bir işin ucundan tutacaksın para kazanıcaksın biriktir biraz sonra boşanırsın kocanda eşek değil ya çocuğunun nafakasını verir..
02 Yorumla
Soran+1 yılKeyif mi? Senin ms hastalığı konusunda bilgin yok sanırım bir araştır istersen iğne günleri insanlar nasıl oluyor ne gibi yan etkiler yapıyor bir bak
- Aile & Toplum konusunda 652 cevap paylaştı.
+1 yılilişkini gözden geçirip öyle düşün. bir adam çocuğunun annesine böyle davranmaz, sevmese bile katlanır. dilini tut biraz da kadın olduğunu hissettir
00 Yorumla
+1 yılBu durumda sitedeki kişilere örnek olsun. Öyle evlenelim demekle iş bitmiyor. Senim işim zor
013 Yorumla
Soran+1 yılNe yapıcam ben :( kendimi öldürmeyi bile düşünüyorum ama yavrum var yapamıyorum
- +1 yıl
Ohoo öyle hemen intihar olmaz. Çocuğun için çocuğunu bırakıp gidecek halin yok bırakıp gittiğinde biri alıp lüks içinde büyütecek değil. Eşin ne iş yapıyor
Soran+1 yılMontaj ustası eşim. Zaten burdada maddi durumumuz iyi değil ama çok şükür yinede başımızda erkek var. Ama çok borcumuz var birini kapasak öteki yerden icra geliyor avukatlarla uğraşıyoruz. Ayrılsam annemle benim hiçten maddi gücümüz yok çalışayım desem bir yere kadar çalışabilirim sonrasında bünyem kaldırmaz hastalıktan atak geçiririm. Benim hastalığım çok sinsi atak geçirdiğimde tekerlekli sandalyeye düşme riskim var allaha şükür şimdi ufak tefek sıkıntılarım dışında unutkanlık konsantrasyon güçlüğü hafıza problemleri aşırı halsizlik dışında. Ama atak geçirince yatağa bağlanma riskim var keşke sağlam olsamda ayrılsam ben çalışır bakarım kızıma zaten para kazanmasınıda seviyorum. Off köşeye sıkıştım ben bu hastalığa evlendikten sonra yakalandım doğumdan 4 ay sonra sağ kol sağ bacak denge kaybı ve konuşma güçlüğü yüzümde kafamda uyuşuklukla çıktı.1 ay hastanede yattım kortizon aldım ve eşim bu hastalık teşhisi konulduğu gün ben o haldeyken hastaneye yanımda bile gelmedi
Soran+1 yılSonradan gördüm ki evde p*rno film seyretmiş. Benim ona en çok ihtiyacım olduğu vakit o neler peşindeymiş. Ve bana dedi ki benim hiç bir tarafım tutmazken psikolojim mahfolmuşken erkekler hasta kadın bakmayı sevmez sana ilerde kalıcı birşey olsa bakarım ama zorla bakarım kader deyipte dedi
Soran+1 yılYa daha neler neler olduda çook uzun muhabbetler kısaca hiç sevilmiyorum değer vermiyor kıymet bilmiyor. Benide görsen bu adam seni öpsün başına koysun dersin herkes öyle diyor çünkü bakımlı alımlı güzel bir bayanım sana nasıl bu şekilde davranabiliyor diyorlar
- +1 yıl
Geçmiş olsun. Valla durumun zor hastalığı önceden bilsen belki bu zorlukta çocuk da yapılmayabilirdi. Eşin neden hastaneye gelmedi iş nedeniyle de olabilir sonuçta onunda sıkıntısı var icra avukat diyorsun öyle şeylerle uğraşmak zor. Sen kızına bakmaya devam et etrafta yardımcı olabilecek kimse yok mu. Sen yine aynı şekilde devam et eşinle aranda şiddet flan yoksa
- +1 yıl
Dur diğer iki yorumu okuyamamıştım
- +1 yıl
İyide ozmn nie evlendin ki zamanında ailenle aran mı iyi değildi
Soran+1 yılİnsanlar kavun değil ki koklayıp alasın ben ne bileyim bu kadar merhametsiz karaktersiz biri olduğunu aşık olmuştum şimdi aşktan eser bırakmadı
- +1 yıl
Yorumlara baktım da sitede dikkat et aklını çelmesinler sonra senin için daha büyük sıkıntı olursa bu günleride arayabilirsin bence.
- +1 yıl
Sen yinede dayanabildiğin kadar dayan çocuğun var ailenin durumu iyi değil hastasın hepsi biarada psikolojini toparlamaya çalış yüzün güler bigün inş
Soran+1 yılYok onların amacının ne olduğunun bilincindeyim akılları sıra metres tutacaklar böyle insanlara çaresiz kadınlar yağ bal. Ben bana bakacak birini arayacak kadar gurursuz değilim şükürler olsun buraya yazmamdaki amaç kimseye anlatamıyorum belki akıl veren olur iyi gelir bana diye. Bizim fırsatçı türk erkekleri de hemen faydalanmaya çalışıyor
- +1 yıl
Evet aynen öyle farkındaysan sıkıntı yok zaten de sana psikolog bile zor reçete yazar çünkü herşey üstüste binmiş anca sıkıntın olunca paylaşabilecek biri olabilir ki içine atmayıp seni daha kötü etmemesi için. Etrafındaki arkadaşların derdini sıkıntını paylaşabildiğin varsa sıkıntı yok. Yoksa istersen burdan kafana bişey takılınca paylaşabilirsin. Sen şimdi öyle idare etmeye çalış hastalık bebek sorunlar derken sinirlerin yıpranmış
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
12Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılbelki nazar değmiş olabilir evde bol bol nazar ayetleri aç eşine saygılı davranmaya çalış suyuna git. Belki saçma gelebilir ama şu zamanda çok büyü yapan var eşinin peşinde ya da senin peşinde seni çekemeyen biri büyü yapmış olabilir bir hocaya oku görün derim umarım Allah yardımcın olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılPardonda sen niye gidiyosn evden. Soyle ona o gitsin. Kendine yeni hayat kursun. Bagladigi nafakayla belki gecinmeye calisabilirsiniz. O konuda suphem var ama hazirla bavulunu kocan olcak herifin. Bugun bu evden gidiyosn de. Biraz özguvenli olun yahu
00 Yorumla Meslek sahibi isen üniversite diploman varsa iş bulabilirsin rahatlıkla. Çocuğuna da bakacak biri illaki bulunur.
00 Yorumlahım durumunu anlıyorum ama bunun için yapacak şeyler var tabi
010 Yorumla
Soran+1 yılbir arkadaşa anlatmıştım yukarıda okursan eğer
Soran+1 yılMontaj ustası
Soran+1 yılÇook. Hep kavgayla sonuçlandı asla bana hak vermez sonuna kadar haklı olsam bile
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
yani böyle biri ile evli kalman senin yararına değil bu saatten sonra zararına olur ve bence ne kadar uzatırsan bu işi o kadar kötüye gider. Demen o ki bu sorunlar artık büyümüş birikmiş artıkça artmış artık halledilecek bir yanı kalmamış, bu durum da yapman gereken şeyler var artık
bu senin elinde herseyi başarabilir sin knslm istersn
01 Yorumla
+1 yılRabbim size huzur versin. Oturup bir hatalarınızı düşünün. Asla boşanma güzelçe konus bunlar gecicidir
00 Yorumla
+1 yılaynı durum bende in anki bende bosancam benimde bitane oğlum var derdini dinlemek isterim
096 Yorumla- +1 yıl
allaha şükür durumum iyi sanada bakarım yavrunada benim bitane oğlum var 2 yaşında tanışmak isterim seninle hayatımı birlestircem bana sevgime saygı duyacak birini istiyorum
- +1 yıl
ulan şerefsiz evli kadına yanaşmaya utanmıyormusun kanı bozuk it
- +1 yıl
ne diyon lan o. p sana mi sorcam boşanmayı dusunuyo seni ilgilendirmez o kendisi karar ver a. g. c
- +1 yıl
gelmisin 26 yaşına ama adam olamamışsın 21 yasindayim ama böylede şerefsizlik olmaz em nefret ettiğim 2 şeyden biri 1. si şehit eşlerinin evlenmesi 2. si senin yaptığın bu şerefsizlik
- +1 yıl
ulan s1kik ama ol lan önce ev kadına yazılırmı
- +1 yıl
sana ne oğlum milletin şeyin bekcisimisin dumbuk
- +1 yıl
gelmiş in yaşıyorsun resmen a. k soysuzu
- +1 yıl
konuşma kavat kavat
- +1 yıl
Sus ulan a. k kanı bozuğu
- +1 yıl
senle ugrasamam oğlum baban belli değil belli uza
- +1 yıl
senin varya gelmisinin geçmişinin a. g akıllı ol klavye delikanlısı p. z. v. k
- +1 yıl
😂😂😂 diyene bak sen gel buraya da seni 3 asırlık mezar taşlarında ağıtlar yazan at kılıç kalkan resmi olan atalarımla tanıştırim mk kanı bozuk 0. c.
- +1 yıl
Sus ulan 0c. evli kadına yavşıyor 0c. adam olmayı öğren lan önce mk soysuzu
- +1 yıl
senin ben anani bacini s... o. p. c khpe oglu
- +1 yıl
evli kadında skm senide
- +1 yıl
sövmek le olaydı anandan gezegen kurduydum kansız 0c. seni
- +1 yıl
klavye erkeği burdan fazla urume delikanliysan karşıma gel ıstanbul sultangazideyim gel tapan yiyosa
- +1 yıl
1 günlük mesele İstanbul'da olsaydım o bacaklarını popona sokardım emin ol mk oglu seni
- +1 yıl
senin gibi kac tane o. c hanginizle ugrasayim oğlum babanız olmaktan bıktım ananiz bu kadar mi o. p yapmayın evladım ananizi bu kadar piyasa mali etmeyin
- +1 yıl
tipini sıfatını siktimin 0c. seni
- +1 yıl
lafla peynir gemisi yürümez koçum delikanliysan gelcen
- +1 yıl
hadi babanı dinle git yat buralar sana göre değil anlıyorum anani fazla yaptım için için aciyo daha acitmiycam söz hadi sutunu ic yavrum
- +1 yıl
ulan amina kodumun oğlu dedenin dedesi kim dicem susacan ya da onun dedesi bre soysuz gelmisin sövüp durursun sövmek le olsaydı bu işler senin gibi şerefsizlerin anasından yeni bir dünya kurardım s1ke s1ke
- +1 yıl
mk keşkereği seni
- +1 yıl
anan bak diyoki oglumuza öyle davranma yazık diyo koca cim diyo anan yanımda bak koynumda seni soruyo o. p anan nerde oğlum diye
- +1 yıl
peki sana bir soru sorabilirmiyim terbiyesiz
- +1 yıl
sonradan mı serefsiz oldun yoksa anadan doğmamı
- +1 yıl
oğlum ağlama sakin ol tamam skmycm fazla rahat ol agliyo
- +1 yıl
gelmiş 26 yaşına hayal kuruyor hala mk oglu
- +1 yıl
hadi sktr git
- +1 yıl
ananla bir olduktan sonra böyle oldu evladım babana soru sormaya utanmiyomusun
- +1 yıl
namık kemal ne demis hayal kuranı bir kere kurma yani bin kere skm demiş. o. p. c
- +1 yıl
ulan amin akodugumun oğlu gelmiş 15 cm pipisi ile ahkam kesiyor ananı bir severim Avrupa yakasındaki bütün camlar çatlar çığlığına
- +1 yıl
Dur çektim konuş
- +1 yıl
ne zaman gördün oğlum olcuntun mu anana sor 18 cm o iyi bilir khpe evladı zorlama oğlum fazla agliycan nerdeysr
- +1 yıl
sende anana sor diyaframı durdu demin suni tenefusle açtım çapı boyu kaçmış
- +1 yıl
sen milletin seyinin bekçisi olma evladım babanı dinle ananın karının seyinin bekçisi ol yoksa benden baskasida skr dikkat et aman ha benden sonra hamile kalmasın seni yaptım pişman oldum bidaha yapmam piyasa bir döl israfı yeter hadi oğlum yat sen bu konular sana göre değil boşa cabalama daha fazla ananla bacini mk
- +1 yıl
he he anladım Tamam git sokaga 10 tane insana sor bakim ben evli bir kadına bunu sordum de benim yaptığım şerefsizlik mi degilmi de bakim ne diyecekler
- +1 yıl
ha oğlum sivasa ya da istanbula gelirsen ananida getir unutma misafir ederim ikinizi anan yatakta bir harikaydi op anani benim yerime dudaktan
- +1 yıl
en nefret ettiğim şey şehit eşlerinin evlenmesi 2. si evli kadınlara sarkmak
- +1 yıl
sinop Yörük köyüne gelirsen sülalecek bir ağırlayak seni atla silahla bacım çocuğu kürt bacım çocuğu seni
- +1 yıl
ıkisinde skm seni de yavrum hadi uza
- +1 yıl
Kürt olduğunu nerden anladım biliyonmu
- +1 yıl
oğlum sen babanı dinle uza hadi
- +1 yıl
boş yapiyon ve kardeşimsin
- +1 yıl
yrgmdan anladın anan biliyo cunki söylemiş bak sana
- +1 yıl
şükürler olsun ki türküm ve şerefli bir insan olarak dünyaya geldim
- +1 yıl
Kürt seni
- +1 yıl
ben senin babanim kardeşin değilim
- +1 yıl
mk kürdü
- +1 yıl
anasını siktimin kürdü
- +1 yıl
kanı bozuk kürt 0c
- +1 yıl
ben kurt değilim oğlum ben zazayim dingil dersimliyim
- +1 yıl
senin anani bacini severim Amina kodumun oğlu sinoplular hep böyle bacım çocuğu
- +1 yıl
anani sikmekten ben yoruldum sen siktirmeden yorulmadin
- +1 yıl
biz Asya göçmeniyiz İran üzerinden anadolu ya geldik bacım çocuğu soysuz
- +1 yıl
Burda bir zaza tanıdım hepsi aynı boş yapıyor laf var icraat yok hepiniz korkak bacım cocugusunuz
- +1 yıl
senin soyunu sopunu seveyim ben göçmen degil misin bacım ana li
- +1 yıl
hadi hadi ordan got boş yapma
- +1 yıl
lafla peynir gemisi yürümez
- +1 yıl
oğlum ben lafa değil icrata bakarım çık gel delikanlik yapan sensin gel de bak anani seni nasıl ziplatiyom kafasinda
- +1 yıl
bütün zazalar aynı mk boş yapıyor
- +1 yıl
bacım çocukları Amina kodumun göçmen köpeği
- +1 yıl
aynı sinoplular gibi
- +1 yıl
en azından türküm bacım çocuğu
- +1 yıl
gel yavrum babana hadi hadi ordan git bacnin Amina korum yoksa
- +1 yıl
shsbshhsjzhz
- +1 yıl
sülalede kız yok
- +1 yıl
hshshdhdhd
- +1 yıl
senin gibi türkün Amina koyayim ben o kelime yanlış olmuş oğlum Amina kodumun cocugu olacaktı yanlış gelen
- +1 yıl
gel sinop a işte bacım çocuğu
- +1 yıl
anan var oğlum o yeter
- +1 yıl
Heh Heh Heh öyle
- +1 yıl
numaranı yazsana sen şuraya
- +1 yıl
çok kafa agrittin koçum hadi uza girtlagini sevdirme bana
- +1 yıl
sen yaz oğlum ver numarani
- +1 yıl
10 yıl sonra dicek sin ki bu cocuk harbi anamı sikti
- +1 yıl
öyle lafla da değil
- +1 yıl
yaz nonu
- +1 yıl
kendine güvenen sensin
- +1 yıl
ben senin anani bu sene içinde sık cem rahat ol yazdım seni beynime intikam kötü olur unutma dünya küçük
- +1 yıl
adres veriyorsun hadi numaranı ver
- +1 yıl
hadi oradan mk zaza si
- +1 yıl
ben kendime güveniyorum oğlum yaz ozel den nonu bana ya da burdan bak anani nasıl kucagima alcam izle gor
- +1 yıl
dikkat ettiysen abartmayı ve boş yapmayı çok seviyorsun
- +1 yıl
zazaların huyudur
- +1 yıl
ya evladi
- +1 yıl
oğlum bos yapma ya çok kafa agrittin en temiz seni engellemek senin yüzünden görüş yapamıyorum kahpe oğlu yeter anani siktim
- +1 yıl
hadi hadi ordan git yarın sgkda gidicem isim var mk işsizi Heh olursa sinoba gelirsen sgk uğra orada olurum
- +1 yıl
zaza yim ben de ben seni bulurum
- +1 yıl
al sana açık adres
- +1 yıl
lan Amina kodumun oğlu seni sulaleni paramla satın alırım kavat aç köpek onun bunun yaninda çalışan it
- +1 yıl
senin gibi zazanin Amina koyam ben bacım evladi
Soran+1 yıl@FırsatBirgünDüşer takip yollarmısın mesaj yazıcam az önceki takip eden bendim
- +1 yıl
hee heeh Heh tam tam
- +1 yıl
yolladım
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayat zor ablacım kaderin böyleymiş allah sabır versin çocuğun için katlanmalısın.
00 YorumlaElimden gelen yardımda bulunurum yeter ki bir kadın bu rezil hayattan kurtulsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılsığınma evine gitsen olmuyor mu
03 Yorumla
Soran+1 yılOradada iş bulasıya kadar tutuyorlar 3 ay falan. Çalışma gücüm olsa annemdede çalışırım o evden taşınır daha yeni eve geçeriz
- +1 yıl
kardeşin filan yok mu
Soran+1 yılHayır tekim
+1 yılAllah yardımcın olsun.
00 YorumlaElimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırım.
00 Yorumlaaslında bu senın elinde
02 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi?
dua et çabala Allah yardımmeder
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılbosan o zmn
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaranızı düzeltmeyi dene
00 Yorumlasebeb nedir
02 Yorumla
Soran+1 yılHangi birini sayayım ki şimdi çok uzun
+1 yılseviş yoksa boşan
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimle hiç anlaşamıyoruz boşanmak istiyorum bir akıl verin ya?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler