+1 yılAllah Teala, Kuran'ı Kerim'de insanları şan ve şeref sahibi kıldığını ve onları yarattıklarının birçoğundan üstün kıldığını söylüyor. Özetle böyle. En şerefli demiyor. Dikkatimi çekti: "birçoğundan üstün kıldığını" söylüyor.
Şan, şeref ve üstünlük konusu. Nedense, buradaki şeref kavramı ahlakça en üstün gibi algılanır hep. Çünkü, dinle uğraşan insanların aklına nedense akıl üstünlüğünden çok ahlak üstünlüğü gelir. Sanırım, burada siz de şerefli olmaktan yine ahlakta üstün olmayı anlıyorsunuz ki bence değil. Kuran'ın hiçbir yerinde insanın ahlakça çok üstün bir varlık olduğundan bahsedildiğini hatırlamıyorum. Tam tersine ne kadar aceleci, ne kadar nankör olduğundan, vs bahseder.
Allah, insanı yeryüzünde şan ve şeref sahibi kıldığını, üstün kıldığını söylerken zannımca akılda üstün kıldığı söylüyor. Hiç başka tarafa çekmeye lüzum yok. "Biz Allah'ı zikretmiyoruz. O zaman şerefli değil miyiz?" manasında sözleriniz bu açıdan çok yersizdir.
Hem Allah, şerefli ve üstün kıldım diyorsa BİTMİŞTİR. Sorgulayacak bir tarafı yok. Anlatmak istediğim nüans umarım anlaşılmıştır.02 Yorumla- +1 yıl
ben dediğini gayet anlyorumda sana tek bişey sorcam beyın sahıbi ile akıl sahibi arasındaki fark nedir
- +1 yıl
Ben nereye geleceğini biliyorum ama yine yanlışsın. Kavram kargaşasına boğmayalım. Kuran ayeti o kadar net ki, tartışmak bile lüzumu yok. Allah, bu ayetinde, inananı inanmayanla veya insanı, bir diğer insanla kıyaslamıyor. İnsanı, diğer bütün mahlukatla kıyaslıyor. Sen istersen, inanmayanları, hristiyanları, budistleri, musevileri Allah'ın tanımının dışında tut. Ben, tutamam. İman edenlerin durumu ise daha bir başkadır. O ayrı. Allah'ı zikrediyorsa taçlanmış bir insan olur.
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 522 cevap paylaştı. sabah sabah kalbim Allah'ı zikretti sayende :) o new yorkta 5 minare filmindeki olan çok güzeldi.
03 Yorumla- +1 yıl
olsun en azından yaradanı zikrettrdi
- +1 yıl
brk93 kardeis anlat konuş sende bılmıyolr kızmamk lazım sadece bılmıyolr öğrenselr gercden böle konuşmıcklr
Acaba kim bu soruyu soracak diye bekliyordum..Allah zaten her insanın içine zikretmekve şükretmenin verdiği dduyguyu,o inancı vermiş ama gel gör ki bunu farkeden insan var edemeyen insan var bn farkedipte hissedemeyenlerdenim ..
25 Yorumla- +1 yıl
bn senden de beter durumdayım
- +1 yıl
aminn
- +1 yıl
bende oyle diyorm hep ama boyle dememiz yanlis cunku seytan bize 'sen hic iyi biri değilsin Allah seni bu gunahlardan dolayi affediceginimi saniyorsn..' gibisnden kandirip hayattan kusmemize ve intihara sebep oluyor.ama kendini rahatda birakmiycaksn 'ben imamin ogluyum/kiziym bana.biseyolmaz' dersen o olmaz iste :D
benim en sevdiğim :)
https://www.youtube.com/watch?v=u_e4bIUhR0Y
12 Yorumla- +1 yıl
bizde seni sevıyoruz :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılkimse zikretmiyor. kedi köpek çiçek böcük hepsi can derdinde. bir birini yemenin peşinde. bir birinin kalbini deşip vahşice yemenin peşinde ama vahşet onun doğasında yaratılışında. o, masum, suçsuz. çaresiz!. herkes öyle. o zaman suç kimde? biri zikirden mi bahsediyor?
25 Yorumla- +1 yıl
beyın sahibi olmayalım akıl sahibi olalım :) insanı diğer canlılrdan ayran özllk
Cevap sahibi+1 yılne, anlamadım. sarhoşmusun sen?
- +1 yıl
keşke sarhoş olabılsydım hakıkatlrden dolyı :))
Cevap sahibi+1 yılnedir hakikatler sen bana bir anlatsana açık şekilde
- +1 yıl
tek tek aklındakı sorulrı sorarasan bıldıklrım çerçevesinde anltmaya calşırım kardeşim hakıkatler gözünün önünde keneden yaratılan herşey buda çok genş bı konu
Soran:
Bu Hadisde bak ne diyor.
“Peygamber 30 erkeğin cinsel gücüne sahipti” ( Buhari, MuhtasanTecıîd-i Sarih, hadis no: 192.)15 Yorumla- +1 yıl
şimdi bu hadisin doğru yanlşlığı hakkında bılgım yok farzdelım doğru bunda senı rahtsız eden ne var
- +1 yıl
hur ıraden var bışley dıyemem hesap gününde hakıkatlerde buluşmak üzere
Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. sen kendin allahı zikretmiyorsan herkesi öyle sanıp bu soruyu sormuşsun gibime geliyor
allahı çok şükür zikir ederiz kurban olayım rabbime ismini dilimizdende düşürmeyiz bence sen kendini sorgula bu sitedekileri değil15 Yorumla- +1 yıl
ben seneden de gubahkarım sevgılı kardeşim emın olblrsn doğru dyosun sadece bir kez de olsun ALLAH ı untmayalım dye devaml hatrlayım dye yazdım istfade edenlrde varsa istşifade etsın dye paylaştım
- +1 yıl
benim gibi düşünen varsa buyrun soruma allahı zikredelim deseydin katılan katılır katılmayana susmak düşerdi ama senin başlık geneli kapladığı için her kes üşüştü ve yorumlarda nerdeyse küfre yakın yorum yapan şerefsizler var şimdi bende sana soruyorum bu konuyu açıp islam karşıtı dinsizleri ne diye konuşturuyon bunu başlattığın için sende günaha girmedinmi, acaba
- +1 yıl
inş girmemişimdri ammeller nıyetlre göredire sığınarak paylaştım cunku
- +1 yıl
amin cümlemize
Videodaki adamlari gördüm. Sanirim Islam ickiden daha fazla kafa yapiyor.
Islami saat 22:00 sonra yasaklasinlar oyuncak is degil bu.31 Yorumla- +1 yıl
+1 Gelde katılma, cocuklarin ulasamayacagi yerde muhafaza ediniz :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanoglu me yapsada her zaman sukretmesni blir Allah'in verdgi herseye sukrederler ama bu her yerde dillendirilmez arkdsm sahsrn bn burda knuselamasina krsyim
11 Yorumla- +1 yıl
eyw gözümsün :)
Çocukken hayali bir arkadaşım vardı artık yok hayali olduğunu öğrendim
Tanrıların da ;)116 Yorumla- +1 yıl
ahırettede haylidi gerçekmiş demmessin inş :) hidayete ereresin inş
- +1 yıl
hakıkatte buluşmak üzere
- +1 yıl
la sen islamın da ayakta kaldığını mı sanıyosun?
entellektüel düzeyde inanç oranı sıfıra yakın la
cahil cühela kesim, gelenekler, ve baskı şiddet sayesinde ayakta.
gelecekte nasıl zeusla dalga geçildiyse allahla da gçilecek merak etme.
bilginler cahiller kadar emin olabilseydi keşke ne kadar da eminsin peygamber gönderildiğinden :D
nerde la japonların peygamberi, hintlilerin, afrikanın, kutupların vs? :D
neden hepsi aynı bölgeden çıkmış? çünkü bu bir kültür la peygamberlik kültürü :D - +1 yıl
işte senin bilgin de bu kadar :) peygamberlerin hep aynı bölgeden mi çıkarıldığını sanıyorsun. ve merak etme sen islam dinini söndürebilecek insan daha anasının karnından değil daha anasının rahmine bile yerleştirilmedi, yerleştirilmeyecek de. sana şunu söyliyim geçmişde sapıtan çok kavim geldi dünyaya bunların bir çokğu da arap ülkelerinde ve sizin gibi inanmayıp sapıtan toplumlara gönderildi. hepsi peygamberler gönderildi ve peygamberler insanları kötülüğe değil hidayete erdirmeye çalışdı
- +1 yıl
ve onları Allah yoluna davet ettiler ve karşılığında ne para ne güç istediler günümüzdeki insanlar ya para için birşey yapar ya da güç için yaparlar. ve o peygamberler o insanları doğru yola davet etti. o peygamberleri dinleyener hariç hepsi helak oldu ve bunların hepsi bütün konular da bu 4 kitapda anlatılıyor peki sana soruyorum o dönemde yaşayan bir insan yazdı diyelim inanmıyorsun ya sen peki bu insan nasıl 500 yıl önce yazılmış bir kitapdan haberdar olabiliyor?
- +1 yıl
çünkü bu kitaplarda aynı konuların anlatılması için tek bir insanın yazması gerekiyor bu kitapları peki o zaman bir insan 2000-3000 yıl yaşayamayacağına göre o zaman kim yazıyor bunları? cevap ortada Allah. inanan toplum için ap açık deliller vardır. inanmayanlar için se cehennem.peki söyle bana kim hangi insan böyle bir kitap yazabilir? şu anda dünyanın en iyi yazarlarını toplasan, değil 10 sayfa 1 sayfa bile yazamazlar buna inanmıyorsan al eline kalem defter yazmaya çalış
- +1 yıl
la kadını dövün demek için veya muhammetin eşlerini hangi sırayla ziyaret edebileceği gibi saçma şeyleri yazmak için veya dünyayı düz zannetmek için uğraşıp kitap mı yazayım sana? :D
bak hala sanki görmüş gibi anlatıyor kavimler helak oldu falan diye kanıtın ne? KANIT ne? :D
Kuranı tekrarlama burda senden daha iyi biliyorum merak etme :D
KANIT getir KANIT.
Yoksa ben de sana derim dünyayı spagetti canavarı yarattı diye. Oh herkes sallasın bakalım :D - +1 yıl
kur-an ı senden daha iyi biliyorum diyen bir bebe daha :D lan kaç kere açıp da okudun kaç kere eline aldın gelmiş bide burda bana bilmişlik taslıyor. ne kadar basit deme kanıt getir demek. bunu yapamayacağımdan değil senin önüne yığarım ama senin gibi bir insana değmiceğini anladım bunu kanıtladın. hayal dünyan ne kadar genişmiş :) hadi dön sen spagetti canavarlarının yanına onlarala evcilik oyna sen :)
+1 yılinsan nankördür
O, Kendisinden isteyebileceğiniz her şeyi size verdi. Allah'ın nimetini saymak isterseniz sayamazsınız! Doğrusu insan çok zalim, çok nankördür.
14:3420 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah'ı anmak tamam ama
https://www.youtube.com/watch?v=lHTN3hxnieosu tarz görüntülerin dinimiz de yeri var mı ?
11 YorumlaAllah diyen kurbagam var panpa djddkdjdhjdjs
Kibrinizi yirim lan.50 Yorumla- 09 Yorumla
- +1 yıl
gurbanların olurm aslan kardeşim :))
- +1 yıl
san hastayım :))
- +1 yıl
senı sevdiğimi dile getrmek istdm aslan kardeşim :)
- +1 yıl
gönül penceresinden bakmayı bılıyosun :)
- +1 yıl
amin
la hadislerin hepsi uydurma binlerce hadis mi olur
bunların içinde hoşunuza gidenleri alın alın gitsin
ya kadınların hepsi kargadır veya namazı 3 şey bozar eşek anırması, şeytan dürtmesi veya kadının geçmesi türündeki hadisler ne olacak? :D019 Yorumla- +1 yıl
insan uydurunca ne kadar basit uyduruyor öyle değil mi. yok kadınların hepsi kargaymış yok namazı 3 şey bozarmış bir de cevaplara bak ne kadar basit namaz bozulmaz yavrum önce onu öğren sadece namazı kılan kişi şaşırır o da ezberden okuduğu için duaları dikkatini oraya vermesi gerekir eğer aklı başka bir yere giderse sözleri karıştırabiliyor ayrıca namaz kılan kişinin önünden geçmek namaz kılana bir zararı olmaz aksine önünden geçene çok büyük günah yüklenir. bide eşk anrmsı dmiş ya at knedeni byrdn
- +1 yıl
bu sözlerin bazıları gerçek de olabilir yalan da olabilir islam dinini sadece tek bir açıdan mı araştırıyorsun sen. sana tavsiye islam dinini insanların sözlerine göre değerlendirme ve her insana güvenme her insan doğru savuncak diye bir şey yok bana dahi güvenme yanlızca kur'an-a güven yanlızca onu oku hoş bu devirde kur'an-ı dahi değiştirmeye çalışanlar var ya. ayrıca ben sana hadislerle savunmuyorum islamı ayetlerle savunuyorum.
- +1 yıl
hadiste şöyle birşey vardır o sözün gerçekden Hz.Muhammed den geldiği kanıtlanamaz ama Kur'an 1400 küsür yıldır değiştirilememişdir değiştirilemez de çünkü hafızlar sayesinde şimdi diyeceksin nerden biliyorsun değiştirilmediğini çünkü okudum o kitap öyle birşey ki dünyada yaşadığın şeylerde düşünürsün hadi bazı yanlış lar görünce hemen farkedersin ama kur-an öyle değil her sözünde nur akıyor onun yanlış olduğunu düşünmek imkansız.
- +1 yıl
ilk adımı attın hadisleri çöpe attın
şimdi 2.adımdasın bana kızma hepimiz bu yollardan geçtik
kadını döv diyen, dünyayı düz zanneden, zeus gibi yıldırım gönderen ayetlere mi inanıcaz
hadi gel ayetlerinde uydurma olduğunu kabul et
eminim iyi birisisin ama islam uydurmadır bunu kabul edeceksin. gerçekçi birisiysen. - +1 yıl
gerçekden benim hadisleri çöpe attığımı mı düşünüyorsun :) ben hadislerin saçma olduğunu savunmuyorum ben sana insanların sizin gibileri islamdan soğutmak için ellerinden geleni yapabileceğini anlatıyorum. ve insanların yalan hadislerle internet üzerinden senin link verdiğin site gibi yerlerde insanları kandırdığını anlatmaya çalışıyorum bunlardan bir kaç tanesini de yazmışsın ''kadını döv'' diye ne hadis var nede peygamberimiz öyle bir söz söylemiştir.
- +1 yıl
3. sü zeus gibi yıldırım göndermediler ama ayetlerini yalanlayan o insanları helak ettiler hemde nasıl biliyormusun yıllar boyu açlık ve kuraklık çeken firavunun yağmur bulutu sanıp kuraklık bitti diye sevindiği şeyin halbuki onun kavmini helak etmek için diğer kavimlere de olduğu gibi gelen o kara bulut ve ardından gelen o ses gibi, sora o taşlaşarak helak olan lut kavmi gibi yok edilmiştir. ve madem araştırıyorsun lut kavmini de araşdır ve ne olmuş gör :)
- +1 yıl
Erkekler, kadınlar üzerinde hakim dururlar, çünkü bir kere Allah birini diğerinden üstün yaratmış ve bir de erkekler mallarından harcamaktadırlar. Bunun için iyi kadınlar, itaatkardırlar. Allah'ın korumasını emrettiği şeyleri, kocalarının yokluğunda da korurlar. Serkeşlik etmelerinden endişe ettiğiniz kadınlara gelince; önce kendilerine nasihat edin, sonra yataklarında yalnız bırakın, yine dinlemezlerse dövün. İtaat ettikleri halde onları incitmek için bahane aramayın.
- +1 yıl
Çünkü Allah, çok yüksek çok büyüktür. nisa suresi 34. ayet ayeti doğru anla doğru yorumla orda bahsettiği dinimize göre hareket etmeyen eşlerle ilgilidir öyle pat diye durduk yere dövün denmiyor diğerlerine gelince sana kanıtı versem imana gelecekmisin sanki diğer insanlar gibisin sen de gözün kör önününü dahi göremiyorsun o yüzden hadi kardeşim sen yoluna ben yoluma.
Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. Ben aldığım nefese bile şükrediyorum .
35 Yorumla- +1 yıl
fotosentez seklnde oln mı :)
- +1 yıl
aslansın maydonoz
amin inş dermnsız dert vermez rabbım
Alllah diyeliimmm zikredelim Allah diyelim ziiiikiiiirrr edeeeeliiiiiiiiiiiiiiiimmm :D
hahahaha10 Yorumla
+1 yılhergün şükrederim ve zikredeerim ALLAHIMI çok şükür
ELHAMDÜLİLLAH00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılkedi köpek ağaç ne zaman konuşmayı öğrenmiş benle niye konuşmuyolar la ?
00 Yorumla
+1 yılNefss Kanka nefiss Allah nefsimizi köreltsin
20 Yorumlaallah .
30 YorumlaCok Sükür Her An Zikrederim ! Sükür ederim
20 Yorumla
+1 yıluhha da uhha uhha da uhha tamam çektim.
11 Yorumla
+1 yılzikrederim ELHAMDÜLİLLAH
00 YorumlaYeşil Sarıklılara Dikkat !
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 64,4b cevap paylaştı. Allah
Muhammed00 Yorumladayı amacın ne ona gore gıyıneym
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAAAAAAAAAAAAAAALLLLLAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH
10 YorumlaAllah
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok asabisin
03 Yorumla- +1 yıl
ne asabılğım oldu