Kıyamet gününde hesaba çekilirken biz de Allah'a soru sorabilecek miyiz ?

Anlıyorum ki artık; Allah, "ben neyi nasıl istersem öyle yaparım, ama herşeyin hesabını benim hiç faktörüm olmamış gibi sorarım." diyor.

Şayet müsade ederse, kıyamette benim de Kendisine sormak istediğim bazı konular var.

O'nun sorularına cevap haricinde, istediğimiz şeyleri söyleyebilecek miyiz; sorabilecek miyiz ?

(Diriltilirken nasıl bir beyinle-düşünceyle yeniden oluşturulacağımız da meçhul gerçi. Önceki huzura çıkışımızı şu an hatırlamadığımız gibi, hesap günü de dünyayı anımsamayacağız belki. Ne olacağı belli değil.

Ve insan, Allah'tan umduğu yardımı-alakayı göremedikçe, ona olan güvenini de kaybetmeye başlıyor yavaş yavaş...

Asıl sınav inanmak değil sanırım; asıl sınav SABIR. Bu saçmalığa, bu adaletsizliğe ve diğer olumsuzluklara ne kadar sabredebilecek bakalım...)
Güncellemeler
+1 yıl
Bu soruyla direkt alakası yok ama şimdi düşünürken daha önce açtığım bir konu aklıma geldi. Onu da sizlerle burda paylaşmak istiyorum: link

(Linkteki konuyla ilgili söylemek istedikleriniz olursa, mesajınızı o sayfada yazın ki; karmaşa olmasın.)

İşin doğrusu, kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum. Sadece yanıtlarınızı merak ediyorum. Sorumla ilgili bilginiz ve yorumunuz varsa paylaşın lütfen.
Kıyamet gününde hesaba çekilirken biz de Allah'a soru sorabilecek miyiz ?