Merhabalar İlişkinin süreci uzadıkça alışkanlık mı alır sorusu çok genel bir soru olmaktadır. İkinci soruda belirtildiği üzere her ilişki için geçerli olmayan bir yargıdır fakat ilişkinin süresinin uzaması aşk hayatını kesinlikle monotonlaşacaktır bu kesin bir yargıdır. İşte bu durumda ilişki içinde bulunan insanların çok dikkatli davranmaları gerekiyor. Aşkı canlı tutmak için her zaman olmasada zaman zaman ufak kaçamaklar, küçük eğlenceler yani özetle size birbirinizle geçirdiğiniz zamanı ne özel hissettirecekse onları yapmanız gerekmektedir. Buna ek olarak bazı zamanlarda ise daha önce yapmadığınız şeyleri deneyerekte aşk hayatınızı canlı tutabilirsiniz çünkü sizi seven bir kişi sizinle zaman geçirmekten mutlu oluyordur sizin gülmenizi, kokunuzu, ses tonunuzu yani herşeyinizle mutlu olabilecek türde bir insan konumunda bulunmaktadır. Bu yüzdendir ki sevgiliyle geçirilen zamanın aşkı alışkanlık haline getirip getirememesi ilişkideki insanların elindedir. Ona nasıl bakarsanız o yönde ilerleyecektir.
Öyle oluyor görünürde ama işin teması. Bu sadece. İşin içinde boşluğa düşme olayına giriyorsun bir kere. Alışkanlık diyip geçme. Sevmekde bir alışkanlık sevilmekte. Sigara içen bir insana sor bakim bırakınca ilk dönemlerde ne oluyor. Arabasını satmış adama sor bakim arabasızlık nasıl birşey... Bak sana en hafif örnekleri. Bunlar kıyaslanmaz bile çünkü aşk sevgi bambaşka birşey. Fakat küçük şeyde insan ne kadar etkileniyor ki aşkın boşluğunda neler olmasın !!! Haksızmıyım? Dünyadaki en önemli şey zamandır. İnsan zamanını kaybettiği için üzülür ona yanar aslında. Zamanın bir dönüşü olsa emin ol geriye gelip o sevgiliyi siklmezdi bile... insan her konuda sadece zamanı olmadığı için üzülür... Bu sözüm başına her olumsuz birşey geldğnde aklına gelsin... Ne dmeek istedğimi anlarsın... Bu kaza sınav aşk vs. Her olumsuz konuda ama!.. ...
Daldaki kus ele gelince bu ne arsiz seymis boyle diyoruz. Hayatin her alani sevgiliye acilirsa ask biter. Canim sevgilime ben senden sogudum dedigimde savunmasi da su: Ben sensiz nefes bile alamiyorum. Hep senin yanindayim, hep seninle olmak istiyorum, cok seviyorum seni, asigim vs vs. İyi bok yiyorsun. Efendi olsan da hobilerine zaman ayirsan canimi yesen? Okursan diye ikinci tekil yazdim.
Ben bir kız arkadaşımla hiç durmadan tam 13 saat telefonda sesli konuştum. Her monotonluğun arkasında bir tembellik var. Bir şeyler üretemeyenler monotonlaşır tabii. Malzeme bulmayı da becersinler bir zahmet. Her yeni bir malzemenin ardında bir merak vardır ve her merak da insanı heyecanlandırır. Yün iplik gibidir bu. Bir ucunu bulmak için biraz elinle sarman gerekir. Baktın monotonlaşıyor, renk katacaksın. Yeni ve farklı şeyler yapacaksın.
Aşk yerini alışkanlığa bırakmışsa eğer ilişki bitmiştir oradan hemen uzaklaş.. Alışkanlıklar değişir ancak aşk daimdir... ilişkiyi uzatan aşk olduğu için aşık olduğun sürece uzar ilişki ancak her ilişki uzun bir aşka sahip olacak kadar şanslı değildir...
Bu olaya bakış açısıyla alakalı bence. Alışkanlık çok farklı bir şey. Alışkanlık; içinde sevgi katiyen barındırmaz. Aşk zaten geçici bir olgu. Sonsuza dek kalbinizde sıkışmalar, karnınızda kelebekler hissedemezsiniz. Ama aşk olgunlaşır. Sevgiye dönüşür. Alışkanlık çok başka bir boyut.
Ben hep aşık kaldım 7 yıl boyunca sesini duyduğum zaman yüzüm güldü hep başımın ağrısı geçti o konuştukça. Ama en sonunda onun için monotonlaştı ve içinden gelmediğini söyledi sonra ayrıldı benden
monoton monoton serzenişlerini anlamıyorum ben! ne yapalım uçurumun kenarında parende mi atalım? hayat kendi ritminde yürür gider. çalışır çabalarsın, geleceğini kurmaya çalışırsın. arada tatil yaparsın... veya başka bir yaşam istiyorsan onu yaparsın. mesela bir arkadaşım köye taşındı. hafta içi şehirde, kışın haftasonlarında ve tüm yaz köyde. istersen yaparsın.
Evlenmeden önce yok onunla uyancaz çok mutlu olucaz diye söyleniriz. Herşey çok güzel olur. Evlendikten sonra güzel geçer ilk zamanlar sonra zamanla herşey yerini alışkanlığa bırakacak öyle eskisi gibi olmıcak. O olmazsa neden olmadı olsa neden var diye olucak
bence her ilişki için geçerli değil diyenler için bile geçerlidir. Sadece kabul etmek istemezler. Hiç kimse 1 ya da 2 sene sonra ilk günün sabahı gözlerinin parladığı kadar karşıdakine bakamaz. Bunu istese bile...
Evlilik aşkı öldürür derler misali ama buda yanlış ilişki yanlış zaman yanlış mekan olduğundan herşeyin bir zamani var tadında bırakılmadığından dolayı o eli tutuyorsa bir ömür bırakmayacak buna hazır değilse o eli hiç tutmayacak ya hep ya hiç.. 😌
Hah aynen o dediginden monoton bir hal alıyor ikiside çalışıyorsa kadıb hafta sonu temizlik erkek de yardım ediyor hün bitiyor hele birde nakit az ise bitmiştir ne sinema nee tiyatro gezmeye bile zaman yok o yüzden gözler hep kaçamaklarda
bence geçerli çünkü gerçekten kimse sevmiyor sevse bile bir süreye kadar ömür boyu sevemezki. bir süre sonra alistigin bir sey haline geliyor ve sevdiğini zannediyorsun oldukça saçma bir duygu
İlişkiyi her zaman canlı tutman renklendirmen lazım yoksa dediğin gibi sıradan olur. Küçük süprizler ve değişik fanteziler ilişkini ayakta tutabilir. Bunun dışında zor. Hergün pilav yenmez.
Bence öyle olduğunu düşünüyorum 1buçuk senelik sevgilim var ve herşey durdu gibi bişey oldu zaman sadece akıyo ama artık farklı bişeyler yapmıyoruz herşey aynı
Kesinlikle öyle. İlk heyecanları yakalaman zorlaşıyor. Ama birlikteliği eğlenceli hale getirmek,(doğa yürüyüşü, kayak, balık, hayvan beslemek, sinema vb.) sizin elinizde.
Çünkü paylaşacak hiç bir konusu kalmadı aramazlar sormazlar öyle gider malesef alışmış olup sil baştan Yen'i kişiyle tanışmak derdine ilişki öyle sürüyor çocuk şart onun içinde evleneceksin sevgiliyi uzun tutmayıp 😂😂
Alışkanlık değil de sevgi alır aşkın yerini. Tabi gerçek sevenler için bu. Geçici hevesi aşk sananlar için değil. Onlar aşkları ( aslında hevesleri ) bitince sıkılırlar zaten.
Aşk biter yerini sevgi alır. Ki bence en önemlisi ve en zoru sevgidir. Sıkılmalar monotonlaşmalar falan başlarsa bunlar aktivitelerle yeniliklerle aşılabilir. Tabi bunları aşabilmek için sevgi şart..
aşkın zaten ömür boyu süren birşey olduğunu düşünmüyorum baki olan sevgi saygı ee tabi bir müddet sonra alışmada devreye girebilir bu soru benimde kafamda🙄
Her ilişki icin gecerli degil aslında. Bu biraz karakterle ilgili. Toplumun genel karakterinden bahsediyorum. Ulaşabildiginie nankörlük eden insanlar için evet aşk monoton moda geçer.
Hiç sanmıyorum. Henüz hiç aşık olmadım ama galiba oluyorum. Ve şu an ki his bile anlatamam garip ve bunun alışkanlık haline geleceğini hiç sanmıyorum 😄
iki tarafta bakımlı titiz ve o ilk baştaki saygı çerçevesi n deki mesafeyi korur sa bu aşk bitmez sevgiliyle bakımlı hosbirkiz evlendikten sonra kendini salarsa sadece alışkanlık olur
En İyi Cevaplar