Sevgiliniz size kapanirsan o zaman evlenirim seninle dese ne yapardiniz tepkiniz ne olur?
Cevabın nedir?
+1 yılPatates, dünyanın 125 ülkesinde yetiştirilir. Toprak altında yetiştiğinden ve ihtiyaç olduğunda topraktan çıkarıldığından, yüzyıllardır yağmacılara ve hırsızlara karşı etkili bir besin deposu oluşturur.. Potasyum açısından zengin oluşu ve çok az sodyum içermesi nedeniyle yüksek tansiyona ve kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucudur. Aynı zamanda antioksidandır. Potasyum içeriği, muz, ıspanak ve brokoliden daha fazladır..
Patatesin, 8-10 bin yıldan beri var olduğu tahmin ediliyor. İlk kez Güney Amerika'da bugünkü Şili ve Peru'da İnkalar tarafından M. Ö. 1400'lerde hasat edilmeye başlandı. İspanyollar, 16'ncı yüzyılda Amerika'daki keşif gezileri nedeniyle patatesi Avrupa'ya getirmişti. Ürüne 'patata' diyorlardı..
Peru bugün patatesin dünya başkentidir. En büyük üretici değildir ama en çok çeşit, şekil ve renkte patates bu ülkede bulunur. En büyük üretici de tüketici de, Çin'dir..
Patatesi, keşif gezilerindeki denizciler çok sevmişti. Hem doyurucuydu hem de içerdiği vitaminler, onları hastalıklardan koruyordu. Ama Avrupa'da hemen kabul görmedi. Hıristiyanlar, İncil'de bahsedilmediği için patates ekmeyi reddettiler. Şeytanın yiyeceği ilan ettiler. Özellikle İskoçlar ne ektiler ne de yediler. Bugün bile hala bazı bölgelerde bu sebepten dolayı patates yenmez. Patates, uzayda yetiştirilen ilk üründür. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ile Madison kentindeki Wisconsin Üniversitesi'nin ortaklaşa çalışmasında, uzun uzay uçuşları ve uzay kolonileri için 1995'te uzayda patates yetiştirme denemesi yapıldı ve başarılı oldu. Patates, uzay mekiği Columbia'da yetiştirilmişti...
Fransa Kraliçesi Marie Antoinette, 1780'lerde çiçeklerini saçlarına süs yaparak patatesi modaya sokmayı başarmıştı..12 Yorumla- +1 yıl
Asdasfafs😂😂
En İyi Cevaplar
+1 yılkapanmam. işine geliyosa
114 Yorumla- +1 yıl
beni bu dünyada hiçbişey kapatamaz derim.
- +1 yıl
senin yerin ayrı sevdiceğim 😂😂 ama sen niye kapatıyon beni yaaa derdin ne 😂😂😂
- +1 yıl
beni olduğum gibi kabul et 😂
- +1 yıl
haha şaka bir yana arkadaşlar hakkaten kapatamaz kimse beni
- +1 yıl
kapanmam. büyük konuşmaksa evet konuşuyorum. ama kapanmam.. beni seven adam beni olduğum gibi alsın.. ben böyleyim. işine gelmeyene kapı açık
- +1 yıl
ben çok açık giyinen biri değilim. aala bir şort giymiş bir insan olmadım. tek açık yerim kafam. onada karıştırmam kardeşim o kadar
- +1 yıl
saol bebekim 😘😘
+1 yılBen demem öyle birşey diyenlere de kızıyorum. Ya kardeşim kapalı istiosan kapalı al kimse kimseyi değiştirme hakkına sahip değil. Hee kısa giyme dar giyme dersin o ayrı ama bas açıklığı kadının özgür ifadesidir kapalı istiosan kapalı alirsin
45 Yorumla- +1 yıl
seni şu an ciddi ciddi ayakta alkışlıyorum 👏👏👏... önyargı olmuşum sana kariı bunu anladım.. helal be.
- +1 yıl
ben çok iyi bilirim o gıcıklığını..
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBuna bence insanın değil eşi, anne ve babası dahi karışamaz. Kişinin Allah ile arasında olan bir durumdur. O yüzden ben hiçbir şekilde eşime kapanması yönünde baskı yapmam
14 Yorumla- +1 yıl
Tamam ama bu konu onu aşar :) doğru olanı eşi söyler, onu uyarır ama yapıp/yapmamak insanın kendisini ilgilendirir. Yani tamamen kocanın sözünün geçeceği bir durum değil bu
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
32Cevap
+1 yılO zihniyette insanın yüzüne tükürmediğime dua etsin ne evlenmesiymiş o zihniyetteki insanla evlenmeyi bırak arkadaş bile olmam, benim evleneceğim kişi tehdit etmez zorba olmaz anlayışlıdır başkalarının tercihlerine saygılıdır beni değiştirmeye çalışmaz
10 YorumlaAllah İçin değil de beşer için kapanılmaz ayrıca bir zahmet kimse içinden gelmeden ve bilincinde olmadan kapanmasın. Sonra hafta başı açılıp kapanıyorlar çocuk gibi. Allah'ın emri diye kapanılır başka biri istedi diye değil
16 Yorumla- +1 yıl
Ama baska biri icin kapanilir. Erkekler icin kapanilir yani kadin haklari sifir oldugu gösteren bir örtü. Kendi isteyinle kapansan bile beynin yikanmis kuran Allah falan diceksin türban erkeklerin uydurdugu bisey kadinlarda salak gibi uyuyor erkek özgürlügünü yasarken kadinlar Hala tek kocam
+1 yılOna göre evlenecekse boşa vakit kaybetmişiz hadi herkes yoluna. Ben kapanmanın sorumluluğunu taşıyabileceğime inansam kapanırım zaten onun demesine mi kalmış
10 Yorumla
+1 yılBence kısıtlaması yanlış ya. Sonuçta karşındaki kız olsun erkek olsun fazla kısıtlanmamalı. Eğer kapanmak içinde varsa kapanırsın zoraki olacak birşey değil.
10 Yorumla
+1 yıldemem öyle bir sey hatta kapalı biri açılmazsa evlenmem esas
28 Yorumla- +1 yıl
ben kapalı bir kızla hayata bakış açım dolayısıyla anlasamam zaten bana açık kızlardan cok kapalı kızlar bakar inanır mısın. Ama anlasamayacagimi bildigim icin uzak duruyorun çünkü denedim kapalı bir kizla ay kendimi yok olmuuor
- +1 yıl
o yuzden uzak duruyorum. Benim takıldıgım kapalı kiz daha iki yüzlüydü benle yapmak icin birlikteydi bende bu iki yuzluluge katlanamadim tatmin olduktan sonra uzak durdum
- +1 yıl
hayir. Kapali olup muhafazakar olup allah icin kapanıyorum diyip bunu yapmak iki yüzlülüktür. Acik kızın zaten günah olduğunu kabul edip istediği gibi yaşıyor. Yaptiginın günah olması başka bir sey iki yüzlü olmak baska o yüzden hayır
- +1 yıl
Benim yaşam görüşüm çok farklı. Benimle öyle bir kiz ya da öyle muhafazakar bir aile anlaşamaz sevgili olsak o kız üzülür çünkü kızlarını bana vermezler
Ne alaka canim tabiki kapanmam beni nasil kabul ettiyse oyle devam etsin. Nezaman kapanmak istedigimede ben karar veririm
20 YorumlaTamam ben kapanirim ama sen de carsaf giyeceksin derim. Bizim kararlarimizi etkileyecek insanla zaten isimiz olmaz.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılZaten kapalıyım ama o kafada biriyle olmaz bugün kapalılığa yarın çalışmana öteki gün başka bir şeye takar.
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. Açık konuşmak gerekirse kapalı kızlar bana çok itici geliyor. Kapalı birisi ile asla birlikte olamam.
212 Yorumlasimdi kapali bir kiza acil demek kadar sacma bisi la bu.. insan icinde olmayan birseyi yapmak zorunda degil.. kafana göre sana uygunu neyse oyle davran.. istemedigin birsey icin kimse dayatma yapamaz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ben kimseyi zorlamam. Zorla güzellik olmaz. Hz. Peygamber'imiz bir hadislerinde şöyle buyuruyor. Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz. Sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz. Bilmem anlatabildim mi.
10 YorumlaEn azından açık saçık giyinmemesi gerekir diye düşünüyorum :(
10 Yorumlazaten kapaliyimdaa ama boyle biseyle karsi karsiya kalsam dusunur icimden gelerek kapanirdim
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 833 cevap paylaştı. islamda zorlama yoktur. kapancaksam Allah icin kapanirim. bana kimse karisamaz
10 Yorumla
+1 yılerkeklerin kapanırım kapanmam diye yorum yapması..:))
10 Yorumla
+1 yılyuru get la derim. manyaga bak evlenme la mala. bak derim nettt
10 Yorumla
+1 yılKadın isterse kapanır zaten. Erkeğin sevdiği kızı ilk nasıl tanıdı ve sevdiyse öyle kabul etmeli.
10 Yorumla
+1 yılOna göre hareket edemem, bu konularda.
10 Yorumla
+1 yılgit kapalı birini bul derim. onun için mi kapanacam.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Kabul etmezdim kesinlikle beni olduğum gibi sevecek insanla evlilik düşünüyorum 😊
10 Yorumla
+1 yılDaha neler😊 benim dememle kapaniyosa hicte kapanmasin daha iyi😊
10 YorumlaÇüş bunu mu dedi yoksa sana :D
12 Yorumlakapan işte adam seni sadece kendine istiyor knk. herkesten kıskanıyor yani knk
04 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılKapalı birini arıyorsa benle işi neymiş ki.
12 Yorumla- +1 yıl
☺😇
+1 yılAllah için kapanmayan biri sevgilisi için kapanıyorsa net sığırdır.
00 Yorumla
+1 yılkapaliyim zaten acik olsaydim o da deseydi kapanirdim sorun degil
00 Yorumla
+1 yılkapanmak Allah için olur insanlar için değil
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılHadi lan ordan. deyip ayılırım.
20 Yorumla
+1 yılBeni olduğum gibi kabul etmiyorsan hoşçakal dedim
111 Yorumla- +1 yıl
Derim*
- +1 yıl
dicen 😂😂😂
- +1 yıl
Öyle zihniyette biriyle olucağımı düşünmüyorum ama öyle bişi olursa böyle derim
- +1 yıl
gönül bu otada konar botada. körkütük aşık olsanizda mi?
- +1 yıl
Beni olduğum gibi kabul etmeyen biri bana aşık değil demektir tek taraflı aşk zaten olmaz bana göre
- +1 yıl
ayrica bahsedilen durum evlilik 25-30 ve artik evliyseniz pekte bir anlami yok
- +1 yıl
İyi de bu bizim düşüncemiz siz evleneceğiniz zaman kendi düşüncenizle hareket edersiniz iyi akşamlar
- +1 yıl
iyi be banane ben soruyu soran değilim. öylesine takıldım zihniyetini anlamak için iyi akşamlar
- +1 yıl
Bence önce kendi zihniyetini anlamaya çalış tekrardan iyi akşamlar
- +1 yıl
kendi düşüncelerimle eksiği fazlalığı göremem. biriyle tartışıp kanaat getiririm. iyi akşamlar
+1 yılBen erkeğim ulan derdim sadhafg
10 Yorumlaistemiyorsam kapanmam de kapat suratına kapiyi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılBeni tanıdığında açıktım begeniyosa oyle begenir
10 Yorumla İyi sende kapan o zaman derim
10 Yorumla
+1 yılben kapanirsam elalem ne der bana yahu 😃
20 Yorumla
+1 yılBeni olduğum gibi kabul etsin yoksa işine baksın
10 Yorumla
+1 yılo beyinde biriyle evlenmezdim
20 Yorumla
+1 yılkapanmasın aşırı da açılmasın ortadan gidelim biz
10 Yorumla
+1 yılo zaman olmaz
beni yönlendirmesi yanlış10 Yorumlazaatlu
19 Yorumla- +1 yıl
nickem sjsjsueieu
- +1 yıl
cay iciyorum ajahsgsysuwhwgege
- +1 yıl
Merhaba
+1 yıloyle ınsanla işim olmaz
20 Yorumla
+1 yılOnun için kapanmam ben Allah için yaparım.
10 YorumlaKapanmayacağıma göre yallah Arabistana.
10 Yorumla
+1 yılkapanmam sjsjsj
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir şey demem, kapansa da açıl derim
20 Yorumla Öyle bir şey diyemez bana.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı. Böyle canım biri sevgilim olamaz
00 Yorumla
+1 yılSen kapan ben açılırım derdim :)
00 Yorumla
+1 yılbu bayan sorusu ama bende boş geçmeyim selam
10 Yorumla
+1 yılKapanmak herşey değildir
00 Yorumla
+1 yılAyrılırım.
20 Yorumla
+1 yılBana saygı duymazsa ayrilirim
00 Yorumlacanın cehenneme 😏
10 YorumlaAyrilirdim
10 Yorumla
+1 yılevlenmem
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılkapanmam
10 Yorumla
+1 yılkapanırım..
10 Yorumla
+1 yılkendide kapanacak mı
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 845 cevap paylaştı. direk kapanırım. 😀
20 YorumlaYol veririrm
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılDefol git derim
10 Yorumla - Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgiliniz size "kapanırsan evlenirim yoksa olmaz" dese ne yapardınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler