Genellikle erkekler, dominant kadın istemez diye düşünüyorum. Aslında ilişkide bir tarafın baskın, diğer tarafın çekinik karakter olması ilişki için ideal olabilir. İlişki içinde olduğunuz kişinin dominant olması, ilişkinizi ne yönde etkiler? Sorun oluşturur mu?
Sevgilinizin "baskın karakterli" olması ilişkinizi ne yönde etkiler?
İkimizde dominantız ve inatçıyız sevgilimle. Ama uzlaşmakta sorun yaşamıyoruz çok şükür. Bence biri baskın biri çekinik olması ideal değil. Bir süre sonra çekinikte dominantta rahatsız olmaya başlar. Bence insan karşısındaki insanında kendisi kadar sesi çıkmasını ister aksi halde insan ilişki yaşadığını anlamaz. Önemli olan her konuda uyum sağlamaya çalışmak uzlaşmacı tavırda olmak dik başlı olmadan fedakarlıklar yaparak anlaşmaya varmak ve en küçük detayı bile boşvermeden anında karşısındakine açıp halletmek. Böyle sorunlar halledildikçe sonra insan bir sürü tartışmışsada tartıştığı bir konu bile aklına gelmiyor geçmişe baktığında çünkü ne siniri kalmış ne öfkesi hepsi halledilmiş. İlişkide dominantlığada çekinikliğede yer yok. İlişki çift taraflıdır eğer dengeli olunmazsa çabuk yıkılır.
Erkek pasifse kadin dominant olabilir. Isler yolunda da gider. Ancak ataerkil bir toplumda yasiyoruz ve hemen hemen her turk erkegi dominanttir. Dolayisiyla klasik turk kadinina pasif olmak dusuyor. Cunku partnerlerin her ikisde dominant olursa ayni ulkede iki kral olmasi gibidir. Surekli catisirlar. Uzun vadeli bir iliski olmaz. Aslinda herkes kendini ve karsindakini tanirsa tencere kapak uyumu saglanabilir.
Kadin dirdiriyla ugrasamam. Fazla rahatligima duskunum. Her dedigini birak istedigi bircok istegi unutacak. Yazin bodrum-çeşmede tatilini yapar, kisin da bana yemek yapar rakimizi iceriz. Olay bu😅😅😅
Ac iste kizim merak ettim😅😅 Ben kendumi baskin biri olarak goriyorum ama benim baskinligim cok farkli. Kaba soz soylemem hicbir kiza mesela. Nazik, kibar ve sevecen olirum. Ama yemek hazirlayacak bana mesela. Raki sofrasi...😅😅 Ev islerinde ona yardim ederim. Yani bunalirsa beraber tatile cikariz. Ev de hanimin dedigi olur, disarida erkegin. Iste olmasi gereken budur.
Dominant kadın yönetmeyi sevse bile ilişkisinde yönetmeyi sevmez.. bunu dominant olan bir hanımdan duydum yani azda olsa ilişkilerde ciftler birbirlerini itmesini istiyor sevgilisinin
Başbaşa iken her konu tartışılıp istişare edilebilir ama kadın, erkeğinin hükmünü azaltacak derecede baskın tavırları toplum içinde erkeğinin de olduğu ortamlarda sergilerse erkeğin onuru zedelenir. Liderlik yarışına girmeye gerek yok. Amaç mutlu bir birliktelik değil mi? Dışarda erkeğini onure eden kadın, mutlu bir birlikteliğin temellerini de kendisi kısmen atmış olur.
İki tarafta yönetme delisiyse olmaz o işler o işler ancak zıttı olursa olur biri yönetmeye istekli biride yönetilmeye istekliyse olur anca bizim gibi toplumlarda kadınların hepsi aslında gizli dominanttir
Kendimi tamam hissederim, güvende olurum, daha çabuk uzlaşırım ve sonsuza kadar benimle kalacağına inanırım. Ama denge tabiki. Fark çok olursa da zulmetmiş olur...
İlişkilerde zaten erkek hep bir adım önde olmalı kadının önde olacağı durumlar var erkeğin olacağı durumlar var. Ama genelde erkek baskın olur kadın fikrini söyler erkek durumu değerlendirir ona göre yol izlenir. Kafaya görede hareket edilmez 😃
Kadın sığıntı olmaz. Bir erkek bir durumda kadını arkasına alıp konuşunca kadın sığıntı olduğunu düşünmez daha çok hoşuna gider bence. Kadının desteğiyle bir karar almıştır zaten dedim ya kadın fikrini sunar erkek ona göre kafasında harmanlayıp karar verir çoğu konuda. Bazı durumlar vardır onlarda kadın önde olabilir. Ama sen her durumda erkeğin önüne geçersen asıl adam kendini sığıntı gbi görür. 😃
Aslan hayvan değil mi 😃 Ayrıca özelliğimiz de benziyor genelde ama benim benziyor hayvan olan benim sen dişi aslan gibi değilsin inatçılıkda var sende 😃
Gerçi bendede var o 😬 Karşımdaki inatçıysa her konuda inatlaşıyorsa en zıt olduğum iş arada birbirini dengelemesi lazım özellikle çiftlerin her konuda ben inatçıyım denirse o işte sıkıntılı 😃
Gız her konuda inatçı olunur mu Alla Alla 😃 Her konuda inatçı olunmaz bazen sen olcaksın o seni idare etcek bazen o olcak sen onu sade ben dersen o ilişki sağlıklı olmaz bence 😃
bu durumda bir an kılıbık olduğumu hissede gibi oldum sanki :) ben baskın bir karakkterim ama sevgilime şunu şöyle yap bunu böyle yap demem aklına bir fikir ekerim biraz yönlendiririm ondan sonra o evet böyle yaptım doğrusu buydu dediğinde evet gerçekten çok haklısın süpersin tarzı konuştuğum zaman ve sonunda benim istediğimi yaptığından yaşadığım hazzın paha biçilimez olduğunu biliyorum keşke kendim gibi birde hatun bulsam çok efsane bir çift oluruz :)
ben denklikten yanayım. üstünlük kurma çabasını sevmem. ille sözüm geçecek demiyorum. mantık ne derse o... senin lafın doğruysa senin dediğin olur. ezbere ille benim dediğim olmalı yaklaşımını sevmiyorum.
günümüzde ille bir taraf üstünlük kurma telaşında. haksız olduğumu anladığımda uzatmanın manası yok. doğru karar neyse mutluluk için o yapılmalı. haksız olmak ezilmeyi gerektirmez. tamam ben yanlış düşünmüşüm veya senin fikrin daha iyiymiş demek kaybettirmez aksine kazandırır. sözü dinlenen kadın özellikle söz dinlemeyi sever:))) ufak sihirli cümleleri kullanmaktan çekinmesek hayat bayram olcakt işte heyhat
ilişkide dominant olmalı zaten erkekler her istedikleri olunca bir zamandan sonra karşısındakinden soğuyor farklı heyecanlar arıyor dominant dediysemde her kafasına eseni yapamaz...
@aasosyalibrahim anlamadan konuşma. Tecrube ettimki konusuyorum. Fazlasi abarti. En azindan taraflarin birbirine hoşgorülu olmasi lazim. Sabah aksam sunu yapma bunu yapma insani candan bezdirir
En İyi Cevaplar