Unutmak dediğimiz şey istesekte hatırlayamayacak olduğumuz şeyler değil midir? Oysa yaşanılan iyi/kötü herşeyi zamanla unuttuğumuzu zannederiz ama aksine unuttuğumuzu zannettiğimiz şeylerin yokuluğuna alışırız sadece. Bu bir nevi insanın kendini kandırması gibi bir şey olsa gerek. İnsan hafızası, yaşanılan hiçbir şeyi silmez, sadece o yaşanılanları perdeleme ihtiyacı hisseder. Yaşanılanları, yaşanılacak olanlar ile üstünü örtmeye çalışır... #BirTutamAşkk #UnutmakAlışmak
Unutmak yoktur alışmak vardır ! Unutmak dediğimiz şey aslında "alışmak" değil midir?
Doğru kuzum unutmak diye bişey yok, alışmak var sadece hatta bazen acıyı sevmek var. ama ne olursa olsun yaşananlardan ders almalı insan büyük yüzden unutmamalı...
Sadece yaramız kabuk bağlar; Tam unuttum derken bir şarkı çalar, biri onun gibi güler, onun kullandığı kokuyu sürer, tüm unuttukların boşa gider ve kabuk bağlayan yarandan kan damlamaya başlar...
tam olarak alışmak degildir aslinda unutmak. kisi hafizasi yasanilan bazi şeyleri asla silmez evet, ama bunlari maskeler. boylelikle hep bir sonraki yasadigin bir oncekini gölgede bırakır. sen de bu surecte unuttuguma alistim dersin, ama olaya ask iliskisi boyutuyla bakarsan mesela, ölüyorum askindan dedigin bir insan hayatindan ciktiginda yaşadığın depresyonu, ben artik hayatima bakacagim kendime geleceğim diyerek baska bir insana sığındığında unutabilirsin. ve bazen de iyi ki bu insanla karşılaşmışım dersin, diğerini unutmuş olursun. asıl alışmak iste o surecten sonra başlar. yani ayni sey degildir.
Belki de unutmak değil değişim vardır. Mesela ayrıldığın eski sevgilini unutmazsın ona karşı o zamanlar ne hissettiğini unutmazsın. Sadece duyguların değişir. Yıllar önce sevdiğini düşündüğün kişi için artık tek hissettiğin boşluktur. Farklı olaylara farklı yorumlar getirilebilir. Unutmak bazen hatırlayamamakta olabilir. Bazen de dediğin gibi alışmaktır
Ümit Besen abimiz boşuna yazmamış; "alışmak sevmekten daha zor geliyor"diye. Unutulmaz sadece üstüne zaman örtülür.😢Ölene kadar içinde inceden bir sızı, içe akan bir kan olur, yara olur.😢
En İyi Cevaplar