http://hizliresim.com/DP247l
''Aşk, utanma ve çekinmenin olduğu yerde vardır'' diyor Montaigne. Aşk işi cesaret işi değil miydi?
http://hizliresim.com/DP247l
''sentiment is a chemical defect found in losing side'' demiş sherlock holmes reis.
Bu sözü aklımızda bulundurarak aşk tabi ki utanma ile başlar sonra bu utanma kaybolur. Daha sonra bir şey bu aradaki aşkı yok edip sadece alışkanlık ve psikopatlık derecesinde bağlanmaya dönüştürüyor. İşte bu kötü bir şey :/
Sadece saplantılı olarak kalmak çok kötü bir şey. Mesela karşılıksız aşklarda bile var bu. Benim bir arkadaşım red yediği halde 8 yıl bir kızı takıntı haline getirdi.
Sağol fındık 😌
ikiside hakli ikiside haksiz :)
aşk her yuzyil farkli yasaniyor o dönemin sartlarina göre evrim geciriyor
ancak en nihayetinde ask tüm zorluklara beraber gogüs germektir en nihayetinde
Aşkın başlangıcı utanarak çekinerek kıyamayarak olur bitanem ama o el tutulduysa iki tarafta ASLAN kesilmeli, biri ASLAN biri çakal olunca olmuyor kuzum malesef
Evet doğru! Aşk çok saf temiz bir duygudur cesaret istemez.
Cevap
26Cevap
En gerçek aşk platonik aşktır varsayımına göre doğru bir söz. Zaten aşk, doğru bir duygu değil, bir yanılsama bana göre
Öyle. Gerçek bir kişilik değildir aşık olunan kişi. Beynin yüceltmesiyle, hayallerle yarattığı "ideal" dir.
Son yorumunu beğendim zzz abi
@eingenieureandagent eyvallah gözüm
Ekran görüntüsü aldım yeri geldi mi konuşma arasına sıkıştıracağım bende bu sözü
Aşk cesaret ister, cesaret delilik ister, delilik bilgelik ister, bilgelikte sabır ister. Aşk kolay iş değil. Bakma bizim ergenlerin bu kadar basitleştirdiğine. Ahlak konusuna hiç girmedim bile farkındaysan.
Aşk karşindaki dünyanin en mukemmel kisisi sanmanla herkes gibi oldugunu anlaman arasinda geçen zamanandir.😉düşbaz reisde boyle dedi.
😂😂😂😂
Sabah sabah güldürdü ya 😂 kardeş sen yanlış gelmişssin :D soru mal nedir? Nasıl avlanır? Değil😂 neyse güldük bari
Bide kalitesiz ima 😂 ay onu da yeni gördüm. Engell
Sabah sabah rüyanda mı anlattı bunları sana Montaigne?
Karma karışık :)
Kıskanıyorum rüyalarını
Evet, bana hiç Montaigne gelmiyor. Gelirse sormak istiyorum kıskanmak da aşka giriyor mu üstad diye :)
İyi o zaman, ben daha şimdi yatıyorum. Bir istiare yapayım; belki bana gelir de esas soruyu senin yerine ben sorarım ona :))
iki türlü aşk vardır biri kalbin içindedir diğeri de kalbin kendisidir... demiş yunus emre... bence aşk iki kişinin aralarında benzerlik aramasidir aşkta utanma var mıdır bilemem ama bizi benzerlik aramaya iten şey çekingelerimizdir
Doğru söylemiş insan sevdiği insandan utanır üzecek bir harekette bulunmamak için de çekimser yaklaşır. Sevmek zaten en büyük cesaret unsuru :)
aşk varsa eğer duygularını karşı cinse her türlü yansitirsin ama çekingenlik olur böyle ya da öyle anlarsa diye
Çok doğru söylemiş. Utanmayan ve çekinmeyen bir kadını biz KAŞAR diye tabir ederiz. Utangaç ve çekingen kadın hem güven verir hem de zevk verir. Türk kadını bu tip kadınlardandır. Ben bir türk kadınını on avrupalı kadına değişmem
çok yanlış düşünüyorsun bu iliskilerde erkekte utangaç olabilir kadın destek çıkar
Aşk her şeye göre bir şeydir zaten net bir tarifi olamaz ama bence saçma sapan bir şey
Dokunmadan sevmek nedir yaa büyük bir saçmalık sonra sevdiğine dokunamayan erkekler gidip başkalarına cok güzel dokunuyo 😄
Birini sevmek güç verir, biri tarafından sevilmek ise cesaret. Bu cesareti yalnızca o kişi sana verebilir, aşkın cesur olduğundan değil.
Cesaret gostermezsen bastan kaybedersin ama utanma yoksa hoslanmiyorsun demetir bence.
Bence aşk hem cesaret hemde utanma ve çekinme iLe oLur..
Genelde insanlar aşık olduğuna karşı utanır çekinir bu normaldir gözünün içine bakamaz
montaigne bir çok şeyde haklı olabilirde pek fazla takmamak gerek schopeanour oku
Aşktan anlamadığım için bilemiyorum 😅
Aşk ilk başta utanıp sonrasında alışmaktır.
Haklı. Dokunmadan sevmektir gerçek aşk
herkezin lafına inanma boşver
iyide ben hep utanıyorum
Aşk herkeste farklıdır. Parmak izi misali.
Hayır aşk cesaret işi değil.
Utanmayın gençler ne demişler savaşmayın sevişin
Cesaret açılmakta sadece. Utanmak güzeldir :D
Monteyn haklı
Sallama sen beni aç götürüp suz getirirsin ingilizcede
Doğru demiş...
Kime inanalım şimdi
Her ikisi de var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar