Bosandim, Cocuklarimi Unutamiyorum, Ne Yapmaliyim?

13 yillik bir evlilikten 12, 8, 5 yaslarinda 3 cocugumuz oldu. Etrafimizda hep ornek cift olduk. 5 yil ingiltere, 2 yil İstanbul ve 6 yildir Antalya da esimin ailesiyle ayni sokakta yasamaktaydik. Bu sokaga 6 km mesafede bir ev aldim ve Agustos 2016 da yeni evimize tasindik. 2 hafta icinde esim cocuklari bir bahaneyle annesigillere goturerek evi terk etti ve akabinde bosanmak istedigini soyledi. Ansizin gerceklesen bu olay beni psikolojik olarak cok yipratti. Evliligimiz sirasinda ortak hatalarimizda oldu arada. Ancak bu hatalarin bedelini tek basima odemek zorunda kaldim. Agustos ayindan beri birkac bulusma haricinde cocuklarimla gorusemedim. Bu cok agirima gidiyor. Ortak hatalarin bedelini tek basima odemek cok agirima gidiyor. Zira bu bedeli cocuklarimla odemek daha da zor geliyor. 8 Kasim 2016 da anlasmali bosandik. Ev bende (borcu devam ettigi icin), cocuklar annede kaldi. Ama cocuklarin annede kalmasini asla istemedim. Zorunda kalarak kabul ettim. Cocuklarin velayeti konusunda cok tartistik, hatta bu tartismalarin neticesinde yasadigimiz olaylar sebebiyle de halen 3 tane mahkememiz devam ediyor. Canim cok yaniyor. Hergun yeni bir plan yapiyorum. Her planin merkezinde cocuklar zarar goruyor. Cocuklar zarar gorsun istemiyorum. Bu planlarin icinde esimi oldurmek ve/veya ailesini oldurmek ve/veya kendimi oldurmek her surec var. Her surecte cocuklarimin zarar gorecegini biliyorum. Onlar zarar gormesin diye tutuyorum kendimi. Ama ne kadar daha kendimi tutabilecegimi bilmiyorum. Bu dusuncelere sahip oldugum icin beni cahil biri bellemeyin lutfen. Cahil biri de degilim. Ama care de bulamiyorum. Esime evliligimiz boyunca birkac tartisma disinda siddet uygulamadim. Kadini koruma amacli pozitif ayrimcilik yapan kanunlar canimi acitiyor ve beni planlarimi hayata gecirme hususunda tahrik ediyor. Cocuklarim, eski esim ve plan icindeki diger sahislar zarar gormeden cocuklarima nasil kavusabilirim? Degerli yorumlarinizi bekliyorum, caresizim!
Bosandim, Cocuklarimi Unutamiyorum, Ne Yapmaliyim?