Sosyal medya işi bence çok tehlikeli. Gerçek hayatta yanımızda olan insanları bile yanlış tanıdığımızı düşünebiliyorken , onlar tarafından kötü durumlara düşebiliyorken hiç gormedigin tanımadığın biriyle sosyal medyadan arkadaş olmak tamamen saçma bence. Ya bu insan belki sorunlu biri , belki sıkıntıları var , belki kötü bir amacı var , belki de kendini olmadığı biri gibi tanitiyor bunu bilemezsin hiç bu yüzden güven olmaz. Bugün seninle sosyal medyadan tanışıp konuşan yarın sen onun hayatındayken de başka biriyle tanışıp konuşur ki Şu an belki de var ve seninle konuşuyor bu da olabilitesi yüksek bir durum. Velhasıl kelam olunmaz.
Açıkçası sosyal medya 21. yüzyılın gerçekliği; yeni bir bağlam. Hayattan hiçbir farkı yok. O yüzden hak edene güvenmeli, hak edeni sevmeli. Eğer ihanete uğrayacaksak, onun sosyal medya yahut başka bir yerden oluşunun ne önemi var? Sosyal medya vasıtasıyla arkadaş da elde edilir, insanlarla hayat da paylaşılır. Aynı insan ile bir barda tanışsan, yahut bölümünden birisi olsa; o da ihanet etmeyecek mi? Olay mecrada değil, insanda efendim.
Bu or bunun için zaman lazım ve çok iyi tanımak lazım bunların yanında birde insanları çözmek lazım. Evet arkadaşta oldum sevgilide ve memnunum arkadaş değilde özellikle amacım hiç sevgili bulmak değildi ama bazen olaylar kendiliğinden tatlı gelişiyor ve güzelde oluyor ama benden sana tavsiye çok dikkatli ol.
orda yazdıgıyla bir insana nekadar güvenebilirsinki saf olma her şeyi kuralına göre oynaman lazım he bu dediklerin olmazmı olur ben esimle internetten tanıştım ama 2 sene reelde görüştük çıktık öyle evlendik hee esimle tanışmadan da internetten tanıştıgım kişiler vardı bişeyler yasadık gezdik tozduk ama kimi üzüldü kimi arkadasca ayrıldı sonuç hüsran hepsiyle olabilirdi evlilik işi ama olmadı seninde olacagının bir garantisi yok o yüzden imzayı atmadan kimseye verme 😅😛ben verdim çok pişmanım 😛
olunur. ben misal ek iş olarak aranjeyim. facebookta binlerce takipçim var. hepsiyle tanışıyorum. binlerce görüştüğüm arkadaş dost dediğim insanlar var. adam olan her yerde kendini belli eder. ayrıca sosyal medyadan sevgilimde olmuştu. herkez bir değil.
Olunur. Sosyal medyadan tanışıp, nikah şahidi olduğum bir arkadaşım bile var. Kiminle konuşacağını, görüşeceğini iyi seçmelisin sadece. Nereden tanışırsan tanış, insan insandır, tamamen güvenemezsin kimseye zaten.
olsa bile uzun vadeli olmaz çünkü büyük ihtimalle ayri sehirdesinizdir ki mukemmel çiftler bile sehir degistirince ayrılıyor uzun mesafe ilişkileri zor ve masraflı + aldatma aldatılma ihtimali yüksek. varsa öyle bir durum fazla kaptırma kendini 😉
Tabiki sadece kendini çok kaptırmamak gerek dikkatli olmak gerek benim kuzenim azerbaycandan bir kızla evlendi geçtiğim aylarda sosyal medya üzerinden tanıştılar
Ucu açık bir soru. Herkesin kendi isteğine bağlı olan bir durum. Arzu ettiği kriterlerde bulma imkanı vardır tabi ki. Yine de sonuç hüsranla bitmesi çok yüksek bir olasılık.
Sosyal medya çok arkadaş edindiğim oldu ama kalıcı arkadaşlar değildi. Tanımadığın bir insana derdini anlatmak güzel olur sonuçta seni kim olduğunu ve çevrendekileri tanımıyor.
bence olunmaz konuşma tarzını görmeden , bakışlarını görmeden yani davranış şeklini görmeden internet üzerinden birisiyle arkadaş vs. şeyler olunmaz kardeşim , insanların hertürlüsü var yani
Tabikide olunabilir ama insanların maksadını bilemiyorsun. Bu yüzden temkinli olmakta fayda var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendi profiline bak gerçekten seni yansıtıyor mu ordakiyle gerçek hayatta ki aynı mı? Değildir genelde insanlar kendilerini kusursuz göstermeye çalışır. Kısaca sosyal medya hayâl kırıklığıdır.
ben güvendim çünki kişisine göre değişiyor ortamına göre değil tanıdıktan sonra güvnilir olup olmadığını görürsün zaten hem evlenen arkadaşlarım da var :D
En İyi Cevaplar