Kesinlikle hayır. Annem feminist gibidir. Evde onun dediği olur her zaman. Finansal yönden ipler kendi elindedir. Ağabeyimle bir hata yaptığımda akşama kadar dil dökerdi bize. Televizyonda bir filme rastlamış tam o sırada da adam karısına tokat atıyormuş. Ben de o sırada mutfakta yemek yiyordum. Arkadan gelen ses şu: ''İleride karına sesini yükseltirsin kafanı kırarım seni.''
Ki ben özgürlüğüme düşkün birisiyim. Bana hesap sorulmasından nefret ederim. Annem A'dan Z'ye her şeyimi kontrol eder. Ufak bir hatada ise geçici cezalar ve kısıtlamalar getirir. Tabii olağanüstü ikna etme kabiliyetim ile aşırı duysal annemi birkaç saat içinde kandırıyorum orası ayrı tabii.
Evleneceğim kadın annem gibi olursa o evlilik 1 hafta sürmez. Ben ''İşim var, eve geç geleceğim bugün.'' dediğim zaman karım olacak kişi bana ''Ne işi bu?'' demeyecek. Eve geldiğimde ''Nerede kaldın, neredeydin bu zamana kadar?'' gibi sonu soru işaretiyle biten sorular sormayacak. Bu annemde de fazlasıyla meşhur idi. Ki onda alışkanlık olmuştu. Eve geldiğimi gördüğü halde gene de ''Geldin mi?'' derdi bana. Her 10 dakikada bir ''Aç mısın?'' demesini şimdilik es geçiyorum. Olumsuz cevap aldığında kendini haklı çıkarmak için de şöyle bir savunma cümlesi vardır: ''Yiyeceksen ye, yemekler sıcak. Gece vaktinde senin için sofrayı kuramam bir daha.'' der. Saat geç olunca 32 numaralı hüzünlü bir bakış atmamla sofrayı hemen kurar.
Açıkçası annem karakterinde bir kadınla evlenemem. Zira yönetilmekten hoşlanmam. Babamı da etkisi altına aldı son günlerde. Eskiden annemin izin vermediği bir mevzuya babam izin verdiğinde annem de mecburen izin vermek zorunda kalırdı. Şimdi tam tersi oldu. Annem ''hayır'' diyor, babam çaresiz, ben üzgün.
ne kadar bu soruya herkes hayır kesinlikle bu imkansız dese bile her erkek ve kadın annesine ya da babasına azda olsa benzeyen bir hanım ya da beyle evleniyor.. bence sanırım:)
Babam gibi güvenilir, ama görünende değil cidden güvenilir, onun gibi sadık, merhametli ve güler yüzlü olsun ve beni sevsin, yapmacık olmasın samimiyetle sulasın duygularını.
Günümüzdeki ilişkilere bakarak, benim ilişkimin daha çok annemle babamın ilişkisi gibi olmasını isterim. Annemin bazı karakteristik özelliklerini taşıması güzel olabilir, ama bazılarını da hiç taşımamasını isterim.
zaten evliliklerde enbüyük hata bu erkekler eşlerinden annelerinden gördüğü ilgiyi şefkati bekler, kadınlarda babalarından gördüğünü eşlerinden bekler çok büyük yanlışlar. ve mutsuz evlilikler ortaya çıkıyor beklentiler karşılanmayınca
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Allah korusun asla babam gibi olmasini istemem. Malesef herkesin ailesi mukemmel olmuyor benim babam sinirli anlayissiz bir adam anneme su dan sebebler yuzunden kac kere el kaldirdi hatirlamiyorun bile. Baska bir ülkedr hic tanimadigim 2kardesin olmasida cabasi... allahim sen koru annemin kaderini yasamayi istemem babam gibi bir erkek hic istemem...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, KDP'nin Suriye'deki bürosuna (KDP-S) baskın düzenledi. Büro tamamen tahrip edilirken, KDP-S Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo gözaltına alındı. KDP ile PYD arasında bir süredir Şengal'deki PKK varlığı konusunda sert tartışmalar yaşanıyordu. Dün Peşmerge ile PYD'liler arasında da çatışma olmuştu. cnn türk ten aldım haberi
Neredeeeee? Annemin ayarında olabilecek bir kadını bulabilmek çok zor. Baksana, şimdiki kızlar namus amda, götde, ağızda değil; namus beyindedir demeye başlamışlar bile. Bunlardan karı olur mu Allah aşkına? Çoğu yemek yapmayı bile bilmiyor.
Hayır ben bu görüşe katılmıyorum. Kaldı ki kimse aile bireylerinin yerini tutamaz. Hareketleri benzer olursa da uzun vadede bunun kötü sonuçlanacağı kanaatindeyim.
en guzeli git gorucu usuluyle evlen valla daha karli cikarsin cunku simdi insanlar sevio evlenio ama ayrilio aldatio ya givencek kimse kalmadi bosuna mi buyuklerimiz gorucu usulunu onerio ne varsa eskilerde var inan
he he evlenmeden olur mu yeaaa evlilik cok guzel bisey terapi gibi inan ki sen evlenip bir mutlu ol kendi evinde ayaklarini uzat tv ni seyret dersin ki oh be iyiki evlenmisim
kadının kahramanı babasıdır örnek aldığı annesi, erkeğin kahramanı annesi, örnek aldığı babası, ama hayatta babamız ve annemiz kadar iyi bir insan bulup evlenemeyiz..
En İyi Cevaplar