‼️ Evlenmeyi düşünmeyenler bu soruyu pas geçebilir. Bu soru evlenmeyi düşünenlere sorulmuştur.
Bence her iki cins 24 yaşından sonra doğru insanı bulursa ve istiyorsa evlenebilir. Sağlıklı evlilik için kişilerin duygusal olgunluğa erişmesi gerekiyor. İnsan duygusal olgunluğa 24-26 yaşları arasında erişiyormuş. Erken evliliklerin ilerleyen süreçte kişileri sıkacağına, geç evliliklerinde yapılmak için yapılacağını düşünüyorum. Bence doğru zamanda doğru insanı bulmak lazım.
Doğru insanla tanıştığımızda mı evlenmek isteriz, yaşımız ilerleyince mi?
Belki doğru insanla tanışmadan önce yanlış insanlarla tanışmamız gerektiği doğrudur... Böylelikle en sonunda doğru insanla tanıştığımız zaman bu hediye için nasıl minnettar olmamız gerektiğini öğreniriz... Belki doğrudur kaybedene kadar neye sahip olduğumuzu bilmediğimiz fakat başka bir doğru da gelmeden (elde etmeden) önce bizde ne eksik olduğunu bilmediğimiz... Birisine aşık olup vurulmak sadece bir kaç dakika, hoşlanmak bir saat, sevmek bir gün alır, fakat birisini unutmak ömür boyu. Kalbinde gülümseme oluşturacak olanı bul... Hayatında birisini çok özlediğin zaman onu rüyalarından çıkarıp gerçekten kucaklamak istediğin anlar olur... Hayal kur, ne hayal kurmak istersen... Gez, nereye gitmek istersen... Ol, ne olmak istersen... Çünkü senin bir tane hayatın olacak ve sadece bir şansın var bütün bunları yapabilmek için... Belki yeterli mutlulukların var seni sevimli yapan ya da yeterli deneme yanılmaların seni güçlendiren, yeterli kederlerin (acıların) seni insan yapan, yeterli umutların seni mutlu yapan. Her zaman kendini başkasının yerine koy. Eğer bu seni yaralayıp incitirse, başkalarını da incitebilir
kesinlikle doğru insan.. Yaş' ın hiç bir önemi yok.. Ama doğru insanın çok çok önemi var.. Her insanın kalbi - duyguları - istekleri - yaşamak istediği hayalleri var.. Erkek - kız farketmiyor.. yaş ikinci planda kalır daima.. Önemli olan karşılıklı güven ve o gönül bağını kurabilmek.. :)
Anam benimki geldi 30 yaşına onun ulaşması gereken olgunluğa bu yaşımda ben ulaştım double olgunum. Ama yok adam 3 ay ayrı kalınca evlenelim diye geliyor, 7-8 aylık bir beraber yaşamanın sonucunda ben sıkıldım biraz kendinize özel hayatlarimiz olsun ayrı vakit geçirelim diyor. Hayir, etmem etmem ama bununla 2. Defa tekrar barismayi kabul ettim yine aynı döngü. 3. sü olmayacak kafası almıyor herhal ondan böyle davraniyor, bilemedim. Yaş önemli değil önemli olan his diyor ve susuyorum.
evlilik hayattaki önem sıralamsında geride yer alan kişiler için daha sonra zamanı geldiğini düşündüğüzaman gerçekleşir. ama aşık olduğunu düşünerek bazılarına göre zamanında bazılarına göre erken evlenenler de vardır hangisi doğrudur bilmiyorum ama tercih meselesi bence genelleme yapamayız:)
En uygun yas 24-25 ne gec ne erken. Dogru insana gelince %100 katiliyorum bir devirde dogru ne kiz nede erkek bulmak cok zor imkansiz gibi birsey. O yuzden flort edecegin cinsle iyice tanisman huyunu suyunu ogrenmen lazim bazilari var gorgusuzler 4. 5. Gunde atliyorlar yataga boylelerinden uzak duracaksin ilerde olacak cocuklarda bunlar gibi edepsiz olur
yasim 21 ama annemin yuzundemi nedir kendimi ev kalmis gibi hissediyorum , hayir yana ev kizi filanda degilim daha universitem bile bitmedi , ama annemde bir telas var istiyrki hemen simdi nisanlanamayim ve mezun olduktan 1 ay sonra dugun filan olsun , yahu daha mezun olunca yeni yasayacagim hayati hem param olacak hem isim derdime ne olmus annelerdeki bu telas ne diye?
20 yaşından sonra herkes aşk yaşamaya başlıyor. Haliyle ayrılıklar da meydana geliyor. Sonra aşktan dili yanan 30 yaşına kadar doğru insanı arama peşine düşüyor. Bunu bulamayanlar da o yaştan sonra mantık evliliği yapıp bekar kalkma korkusundan kurtulmayı tercih ediyor 😂
Yaş ilerleyince insanda ister istemez "evlenmesem laf mı çıkar, e çocuğum olmayacak mı" düşünceleriyle, yani bir nevi zorla evlilik düşüncesi ortaya çıkıyor olabilir. Ama bence "evleneceğim insan bu!" hissini aldığımız zaman evlenmek isteriz.
Bir insanın doğru olup olmadığını anlamamız için zaten belli bir süre geçirmemiz gerekir ki bu da genel olarak birkaç yılı buluyor. Bu süre zarfı içinde zaten belli bir olgunluğa ve ideal evlilik yaşına yaklaşmış oluyoruz genel olarak.
Doğru insanı bulduktan sonra uygun zamanı yaratmak gerekir diye düşünüyorum. Evlenmek için evlenilmez, bunu yapanların gerçekten aklından şüphe ediyorum. Ömür boyu tek kal daha iyi hayatını zehir edeceğine..
Simdi 20 yaşındayım ve okuyorum. doğru insani buldum diyelim okulu bırakıp evlenecek miyim? Hayır. Benim icin doğru insan demek kafalarin uyusmasi demek. Yani okulun bitmesini bekleriz sonra evleniriz. Bulunca değil yani şartlar olgunlasinca
Doğru insanı bulunca ama doğru insanı 18 20 yaşında buldun diye de o yaşta evlenilmez. Yaş konusunda senle hem fikirim eğitimi tamamlarsın okursun üniversiteni mesleğini alırsın zaten bu sürede 22 23 yaşında oluyosun sonra evlenirsin.
Doğru insanın ne zaman geleceği belli olmaz. Ama geldiğinde direk evlenirim. Çünkü o doğru insandır. İlişki için yapılabilecek ilerki safha ise bolca dua etmek nazardan saçma tartışmalardan uzak kalmaktır.
türkiye de bekler insanlar iyi bir kısmet çıksın diye (özellikle kızlar) Sonra yaş ilerleyince mahalle baskısı dedikodular çoğarlmaya başlar. Acaba bakire değilmi falan diye sırf onlara son vermek için aceleye getirilmiş bir evlilik yaparlar.
Türkiye de görücü kız isteme de ilk sorulan soru oğlunuz ne iş yapar? Sanki işiyle evlenecek. Adammı içermi ayyaşmı sarhoş serkeşmi v. s sormazlar. Doktor olup karısına şiddet uygulayan nice diplomalı sığırlar tanıyorum
bence erkek 23 kiz bu yasinda altinda olmali cunku erkekler bir yastan sonra rahatlıga alısıp evlenip sorumluluk altina girmekten korkuyorlar ya da cekiniyorlar
23 Yaşından önce evlenmenin doğru olduğuna inanmıyorum. İnsanlar erken evlenince aldatma veya boşanmaya gidiyor. 23 Yaşında bir erkek ev geçindirecek olanağa sahip değildir zaten. Kız ise henüz ev geçindirecek olgunluğa sahip değildir olsa bile ömür boyu evli kalacağınızı farzedersek sıkılabilirler.
mantığım ve kalbim aynı anda aynı kararı verdiği zaman. yani mantığım hayır kalbim evet derse ya da mantığım evet kalbim hayır derse olmaz o iş. ikisininde evet işte bu demesi gerek ki evleneyim.
Erken yaşta çıktı diye hemen evlenmek bence doğru değil. Evlilik belli sorumluluk gerektiriyor erken yaşta bu sorumluluğu yüklenmeye hazır olmak kolay değil. Doğru insanla doğru zamanda evlenmek gerek. Doğru insan çıkmadı diye de önüne gelenle evlenmenin doğru olduğuna inanmıyorum. Doğru insan çıkmadıysa gerekiyorsa arayın ki bulasınız.
tabi ki.. ama 18inde biriyle 35ine gelen için zamanı vardır demek aynı şey değil... 18 deki bulduğuna inanıyorsa bekle daha zamanın var demek, 35 indekine de doğru insanın zamanı gelmemiştir demek saçma değil mi? gerçekten şans işi. herkes için aynı olmuyor
Ayrılıklar sevgisizlikten değil uyumsuzluktan oluyor. Sevgisizlikten ayrılanda var ama genelde anlaşmazlık sevgiyi bitiriyor. İlerleyen süreçte görücez bakalım bizde.
Gec veya erken kaderindeki kisiyle evlenirsin zaten geldimi onu bilirsin ne olursa olsun birbirinizden kopamazsiniz cunku kader bir araya getirir yine mutlaka. Oyle kisi cikmadikca geri kalan askindan ölup geberdiginiz kisiler sadece hevesdir.
21 de evlendim eşim 19. 2seneye yakın çok güzel binirlikteliğimiz var. Doğru kafa dengi birini bulursanız affetmeyin yapıştırın evliliği yaş maş boş. Ama emin Olunması gerek..
Ben evlenmeyi düşünmeyen bir insan olarak şunu diyebilirim ki karşına o doğru insan çıkınca sana evliliği düşündürtüyor. Bana bir kız düşündürtmüştü şimdi o yok ama. :(
27 yaş ideal dir her 2 bireyinde ne çok yaşlı ne de çok genç oldukları zaman dilimidir Ruh eşinizi bulduktan sonra evlenmenizde bir sakınca yoktur Tabiki Biraz da yaş önemlidir insanlar büyüdükçe genelde olgunlaşmaya başlarlar Sonuç Olarak Kader de ne varsa o olur kaderini sen seçersin o zaman ki duyguların sana yön verecektir bu soru bana göre bana uygun birini bulduktan sonra evlenmek olurdu birazda yaşımız ilerlesin canım hemende evlenmeyin :)
Doğru insanı ne zaman bulacağımız belli olmaz. Fakat gerçekten inanıyorsam doğru insan olduğuna, tanıdıktan sonra evlenirdim. Zaten doğru kişi olduğuna inanıyorsam, olgunluğundan şüphe etmezdim.😏
Bence daha ufak da olabilir ben şu an 22 yaşındayım ve gerçekten sürekli hayatımı paylaşabileceğim bir insan arıyorum aşkı mutluluğu huzuru yaşayabileceğim duygu yoğunluğu 21 inde başladı tabi buna sürekli yalnız kaldığım için extra yoğunluk
Öncedenmiş o erkek istediği kızı alır lafı. Şimdi kızlar istediğini alıyor. Ben istedikten sonra şimdi de evlenirim ama evlilik çocuk oyuncağı değil ve ailemin yanında gayet rahatım. Evde yemek yap, temizle bir de çocuk falan hazır değilim. Bunlar biraz gözümü korkutuyor.
Benim Allah'a şükür öyle sıkıntım yok. Etrafta tanıdık bilindik insan çok. İstesem dediğim gibi evlenebilirim. Annemin iş arkadaşının oğlu var. Benimde çocukluk arkadaşım benden bir yaş büyük. İstesem evlenirdim. Çocuk öğretmen. Ailesinin apartmanı var. Bir ev bizim olacak. Altında arabası var. Kayınvalide derdim olmayacak teyze derim kendisine çok severim. Yemeğimizi bile yapar yedirtir evlensek. Ama dediğim gibi benim çocukluk arkadaşım ve bir şey hissetmiyorum. Bunun gibi aday çok. Kısacası tek derdim evlilik olursa bulurum.
Doğru kişiyi yaşım ilerleyince bulacağıma inanlardanım nekadar olgun görsekte kendimizi ufak yaşların verdiği cahillikler elbet var ve devir öyle bir yerde ki tırnağının kırılması bile ayrılığa sebeb olabiliyor
Bu teori çok yanlış. Büyüklerimiz genelde erken evlenmişler ve ölene kadar birlikteler. Şimdi ise 25 yaşında evlenip 26 olmadan boşanan insanlarla dolu her yer..
Önceden kadınların çoğu ev hanımıydı ya evlendiysen boşanmış olmak hoş karşılanmıyordu. Şimdi devir değişti bu yüzden yoksa insanlar istese şimdide evlilikler uzun sürer.
Kimse kimseyi beklemez kandırmayalım birbirimizi :D Cinsellik ve başka türlü konularda bazı şeyler yaşamak istiyorum içimde kalmasın bekar hayatını doya doya yaşayım diyorum anlayacağın :D
En İyi Cevaplar