Hersey bizim icimizde gizli ask mesela onu disariya yansitman zordur urkersin olup olmadik seyler yaptirir sana yapmak istememene ragmen biz Şu an genciz en buyuk hatamiz birine kolayca guvenmek buyuzden kendimize once sadık kalmayi ogretmek isteriz yapamayiz cunku icimize karsi gelemeyiz buna alisiriz zaman sonra yaslsninca da tam tersini isteriz gecmisten bekledigimiz onca hatayi geri felsfi etmek icintam tersi dusunceyi sadakatsizlik ama oda olmaz cunku coktansadik olmayi basarmussindir yani istedigin sey istemedigin seyleri yapmana nedenolur bu bir donemectir
Ortalamaya bakarsak belli bir yaştan sonra söylediklerin doğru ama o kendinde olan bir şey benim demek istediğim tercih edilme oranının düşeceği yani çok azdır herhalde 50 yaşında biriyle olacak kadın erkek
Haklısınız elbette. Wilde bir yaş aralığından söz etmiyor aslında burada. 50 sinden sonra bir adamın düşünecek başka şeyleri vardır. Bir kadının da torun sevme yaşıdır sanırım. O yüzden asıl hangi yaşa artık "yaşlı" diyeceğimiz cevaba netlik kazandıracaktır gibi geliyor bana :)
Kim bilir? :) Lakin gerçek şu ki; hangi yaşta olursak olalım hep bir şeyleri eksik yaşıyor ve yarım kalıyoruz. Belki de asıl sadakati zorlayan şey bu. :)
Hep derim şuanki kafamla 15 yaşında olsaydım diye tecrübe böyle bir şey ne yazık ki DNA kızda bu bilgilerle doğuyoruz ama belki de bildiğimiz halde o anın tadını çıkarmayı tercih ediyoruz
genclerde yas erken ve uzun bir yol var... ve dolayisiyla uzun bir gelecek, ömür beklentisi olan bir kimse pek çok seçenek içerisindedir yani bu olmadıysa öbürü o da olmadiysa vs... devam eder yani bir tek noktaya bagli kalmazlar ve dolayisiyla herseye binevi sadakatsizlik yaparlar... ancak yaslilar icin ise tam tersi... yukardakilerin zitti oldugu icin... yazmaya usendim😊
Sır charlotte da saklı zaten soruda demişsin bakış açını değiştir yaşlı sadakatsizlik peşinde ama vucudu ve yaşının verdi enerji yetmiyor. Gençlerde ise enerji o kadar fazlaki tecrübesizlik, merak ve istek duygusuyla atılıyorlar zamanlada hatalı atılımlar yaptığının farkına varıyor doğruyu bulana kadar yaş geçiyor.
arkadaşlar önemli olsn içten sevmek asla dış gorunuşe bakmayın ben misal brnı seven insanın dış gorunuşle deyik tsnıyıo kalbımden temızlımden sevmesını isterım misal sadık olsun benım gibi ben sadıpım sevdiğime deyer verıyosam oda bana deyer vericek herley karşılıklı ben birisi sevdim halada seviyorum biz bununla sosyal medyada tsnıştık yazıştık falan fistan işte oyle tsnıştık cok sevıyorum onu hala bu bna brnım hayatımda gormediğim değeri gosterdı brn buna orada tutuldum sonra bays konuştuk falan kediside vardı kedı hakkınds dln sonra aşk mevzularıns falan girdik kızla herşeyimix uyuşuyo hatta burclarımız karşılştırdık gene uyuşuyo sonra ben uykusuzdum yarın 6 da işe gidicektim buna rahmren ben bunla sabah 4 e kadsr konuştum gece 12 den ben resmen ona bağlandım yaanı hergün mrk edıyorum yazıyorum işte olsam bile mesaj atsa kaçıcak yer arayıp cvp verıyorum hiç stmadı ama ben mrk etıp cok attım işte mesleği öğrenmeyı bırskıp tek derdım o oldu gun boyu onu düşğnüyorum aklımdan cıkmıyor seviyprum onu oda sadık birisiymiş benım gibi sonra bi ara ben buna tam 50 tane mesaj attım güzelim gülüm bitsnem nerfesin cok ozledım senı nolursun gel mrk edıyorum falan dedım banada en son karnım baya ağrıyo demişti budsn dıyemrm bunu kızlar sebebını anlar zaten acaba hastanedemı falan diye cok mrk edıyorum aramızda yol mesafesı 1 saat var cok seviyodum onu o gece yazdı bana ya okuldaydın gormedım ben hem içim rahstlsdı hemde ağladım resmen ağladım baya bi brn deyer veıyorum burada kendimş yedım nerde diye 50 mesaj atmışım o kadar yanaı kız geldi 4 mesajda yanıt verdı efendim okuldaydım bakamadım bitti ya ben orada resmen meratdan oluyorum sonra gene kendine bağladı benı gece konuluyoruz hayal falan kuruyoruz burada yaşarız diye bide pamuk diye bi kedisi var bende hsyal kuruyorum işte boyle yaşarız diye dln ama varya cok sevıyorum onu ama o gece tutturdu story atıcam dedı tamam dedım brklıyorum dedım gitti geldi sonra baktım story sine ben kıskabc birsi oldugum için acık bi fotomu attı acaba dedım sonra ilte baktım işte diyokı story ye yazmışkı ben cok kişile konuştuğum için benım bikmem ne sananlar var ama trk birine sadık ol diyo ben mutlu oldum tabi ama varya dışarıda ainirliyim onun yanında olmadıgım halde int konuşmamıza rahmen kedi oluyorum var onun fotolarını galerimde göz fotosunu istedim ondan duvar ksğıdım yaptım o olmadıgı zmnlar onun gozunr bskıp hayal kuruyodun işte sonra onun o attıgı story ye biris cvp verdi adamm yazdı bi erkek ben tabi kıskandım bu bna dedıkı ss atımmı bende srn bilirsin dedım stmadı ama dayanamadım sadık birsiyim ya sevdiğimi düşğnğyorum ya sonra at bakım dedım sttı cpcuk buna adamm yazmış buda saol cano kalp koymuş tanımıyolar birbirlerini daha cok sevıyodum onu hep korkuyodum acaba gittimi acaba benı bırakıp gittimi diye ben buna bna deyer ver sana ihtiyacım falan var yazıyorum ilte bişi demıyon ben o kıza gğzelim gitanem gülüm her şey diyorum kız tanımadıgı erkeğe cano dedı bna bikere demedı sonra ben cok kıskandım kendimi yiyorum arkadan bişide diyemıyorum cok korkuyorum gidicek diye ağlıyorum dln bna ağlama diyo ama benım tek istefiğim o ya bak brn kıyafet giyinişinr ksrışan biriydim normslde o acık giyinmedıne rahmen kedi oluyorum onun yanında bişi diyemıyorum nabıcamıda hiç bilmiyorum şuanda ona 10 dan fazla mesaj attım ve şu an kendisi yok bi anda gitti ve ağlıyorum buraya geldim içimi dökmeye saolun sizde daha cok şey varda ey yawrum ey cok sevıyorum onu o gidene kadar bırakmıcsm gitsede bırakmıxsm onunla bersber herşeyin ğstesinden geleim istiyorum şimdi zorlasam baya desem ona feyer vermıyosun falan diye bunalıcsk ve gidicrk diye cok korkuyorum kendimi bitiriyorum işte ustalarımda kızmYa başladı telefon hep elimde diye mrk edıyorum kızı aöıyorum ana ekranı onun gozunun fotosu var öpüyorum telefonu yaanı onun gozunu o ben onu fun boyu düşünüyorum o bilrmiyorum ya şimdi misal ysmıştım ona nolursun giderken bi anda gitme bana soyle oyle git mrk etşmim dedim anlaştık dedı ve grne gitti şu an başkasıyla ı konuşuyo hem güven kırdırıyo hem deyer nolur yardımcı olun
Genciz, toyuz. Anı yaşayıp, istediğimizi yapma eğilimindeyiz. Düşünemiyoruz, o an hangisi ilgi alanımızdaysa ona yöneliyoruz. Bu yüzden, sadık kalınamıyor sanırım. Yaşlı insanlarda ise, kendilerini kanıtlama "ben yaşlanmadım" olayını gösterme isteği oluşuyordur. Fakat neyin ne olduğunu ve ne gibi sonuçlar doğuracağını, bildikleri için cesaret edemiyorlar sanırım. 😏
gunun sartlarinda artik birine sadik kalmak gercekten cok zor. tv ve internet icat oldu olali insanoglu sevdigine sadakatini, sevgisini yitirmeye basladi. Secenek cok, o olmazsa bir baskasi olur diyor. Bunu soylemesine neden olan basta Internet denen illet. Guzellige degil fenaliga kullaniyoruz..
Oscar' ın deli dehşet düşünceleri :D İnsan kabul de edemiyor, inkar da... Yaşlandıkça muhtaç oluyoruz, gençken de çok toy kalıyoruz. Gençken kapını çalan çok, yaşlanınca kapını çalan az. Artık kaç kapılıysa kalbimiz :/
Herşeyin zamanı var. Gençlikte dinçsin, güzelsin, enerjiksin. Elini sallasan ellisi. Böyle bir durumda sadık kalmak zor tabi. Yaşlıyken de vicdan sahibi olmuş olduğun için istesen de kaçamak yapamazsın. Gençken yaşlı gibi düşünmek lazım aslında.
Bütün sorun toplumsal bence gençler hergün manita değiştirse yadırganmaz ama yaşlı birisi için aynı şey geçerli mi sizce? Sanmıyorum. Tabi bir de yaşlılar da durum farklı yılların emeği oluyor birbirlerinin gözü kulağı oluyorlar.
Gençlikteki yapılan sebaatsizlik sonucu oluşan pişmanlık yaşlılıktaki imkanların el vermemesi sonucu yapılamayan aldatma sonucu oluşan pişmanlık ikisi durumun özetidir
Gençler vicdan muhasebesi için daha zamanları olduğunu düşünüyor sanırım, yaşlılarsa yolun sonuna yaklaşmışken son zamanlarını vicdanlarının pişmanlığıyla geçirmek istemediklerindendir..
Yıllar geçtikçe insan yol arkadaşına daha da bağlanır belkide yaşlılar bu yüzden sadakatsizlik etmiyor.. Genç kişilerde secenek çok olunca mudannasi olmuyor karşısındaki kişiye karşı
Bence bunun sebebi tecrübesizliktir, herşeyi gözünde büyütmektir, ahlaki değerlerin ve erdemin önemini anlamak belki belli bir yaştan sonra mümkün olabiliyor?
Ben sadık olurum yeterki karşımda ki insan olsun. Şimdikiler herşeyi toz pembe görüyor. Anma ve lakin yaşlıları yamana atmayalım geçleri ayartıyor ve asılıyorlar.
Gençlerde bir doyumsuzluk var sürekli yeni tatlar isterler farklı heyecanlar isterler, yaşlılar ise çoktan doymuşlardır çünkü yeterince yemek tatmışlardır ve tattıkları yemeklerin her biri ayrı bir tecrübedir.
Evet doğru söz çünki yaşlılar gençken sadık olamadıkları için yaşadıkları için yaşlanınca sadık kalırlar gençler yaşayacakları için sadık değillerdir ta yaşlanınca kadar
Geçmiş ve tekrar geçmiş.. gençler geçmişinin boşluğuyla sadakatin ne olduğunu bilmediklerinden , yaşlılar ise geçmişlerini dolduran birine sadakatsizlik yapamayacakları için
hormonlar. ne eksikse onu artırmaya, ne fazlaysa bastırmaya çalışmak işte. bir nevi yaşam döngüsündeki fizyolojik kompanzasyon mekanizmasını ifade etmiş.
Kişinin tercihi. Ben sadık kalmayı tercih ediyorum. Benim olanı bir başkasıyla paylaşamam. Bu düşünceye sahipken, ben bu düşüncenin aksini yapmam. Sadakatsizliği kendime yakıştıramam.
Yaşlılar gün geçtikçe daha da yalniz kaliyor, bu yuzden daha temkinli hareket ederler , pismanlik yasamamak icin. Gençler ise sadakat için çaba sarf etmeye gerek duymazlar gönüllerince yaşarlar
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > "Gençler sadık kalmak isterler, kalamazlar. Yaşlılar sadakatsizlik etmek isterler, edemezler" demiş Oscar Wilde. İyi de neden?
En İyi Cevaplar