Flört aşamasının ne kadar uzadığı, etrafın ya da ailenin ne dediği hiç önemli değil aslinda. İlk başlarda bayanın ailesinin hoşuna gitmese bile, taraflar bir birini sevdiğini yeterince belli ediyorsa zaman geçtikçe kabullenip sahipleniyor iki ailede.
Evet flört dönemindeki gibi heyecanlı olmuyor evlilik hayatı. Ve Gerçekten cicim ayları çabuk geçiyor. Birbirini "kısmen" tanıyan fakat evlendikten sonra değişik huyları oldugunu öğrenen , aynı zamanda birbirini sevip saygı duyan, Her gün fikir çatışmaları olduğu halde anlayış gosterebilen bireyler olarak daha sağlıklı bir evlilik sahibi oluyor.
"Tecrübe ile sabit" Uzun flört dönemi evliliği rafa kaldırmıyor. Percinliyor. ( 10 Yıllık flört döneminden sonra evlendim eşimle )
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Flört aşamasının uzaması demek, o zaman zarfında birlikte bütün aktiviteleri yapmak demek. Evlendiğinde yapacak bir şey bırakmamak demek. O kadar uzun zamanı birlikte geçirince evliliğin bir heyecanı kalmıyor. Şöyle düşünmeye başlıyorlar: Zaten birlikteyiz, istediğimizi de yapıyoruz. Şimdi evlenirsek düğün masrafı, ona masraf buna masraf, ee zaten evlenirsek değişen bir şey olmayacak, en iyisi erteleyelim derler ve bir süre sonra sıkılır ayrılırlar.
diyelimki flort asamasi 7 ay 6ay surdu nisanlandi evlendi ciftler peki evlendikden sonra ic yuzleri ortaya cikmaya baslayinca nolur tabikide siddetli gecimsizlik tabikide 10 yil demiyorum flort olsun tabikide oyle bir sey dogru diyil ama 6 7 ayda cok kisa bir zaman ben sevgilimle 2 yildi konusuyorum ben evlenmek icin acele etmem bu zmanalarin tadini cikariririm ha sevgili olduk 6 ay nisanli 1 aydan duyun sonrada evlenince problemler ortaya cikar ay neymis biz biri birimizi tanimamisiz o zmana kardesim tani evlen
Uzun süreli flörtlerde iki taraf da oldukça yıpranıyor. Hem olumlu hem olumsuz pek çok şey flört döneminde tüketilmiş oluyor. Her şey başlangıçta çok güzeldir, heyecanlıdır, gittikçe bu heyecan azalır. Heyecan azalınca, arada evlilik gibi kuvvetli bir bağ yoksa ayrılık yolu gözüküyor. Hoş, şimdikiler evlilikte bile heyecan bitti diye ayrılabiliyorlar o da ayrı mesele.
Şimdi evliliğin düşünülebilmesi için ben şahsen 3 aşamaya dikkat ediyorum.
1) Onun bana sadakatine. (benim sadık olacağım her zaman garanti olduğu için) 2) Birbirimize duyduğumuz güvene (Aşırı zor güvenen bir tarafım var) 3) Beni nasıl etkilediğine yani aramızdaki uyuma. (Bu maddede aklım başka yerlere gitmiyor, amaç onun davranışları benim günlük yaşantımda sıkıntılara sebep mi oluyor yoksa motivemi ediyor bu önemli, beni her an ayağımdan tutup aşağı çeken birini eş olarak asla kabul edemem)
Bu üç maddeyi şu ana kadar geçebilen olmadığı için flört bile çok kısa sürüyor :)
flörtlük haline alışan iki insan evlilikten umduğunu bulamaz o günlere geri dönmek ister yani evlilik hayal değil ama mutluluk hayal gibi gözülüyor ve aldatılmakta cabası.. hani insan alıştığı flörtlük hayatına geri dönmek isteyince mecburen aldatmış olacak başka biriyle..
sevgi mutluluk işte bu kadar ince bir çizgi üzerinde dans etmeye benziyor
Evlenmeden önce birlikte yaşamayı öğrenmek daha sağlıklı bir birlikteliğe götürür çiftleri. ya da birbirlerinin kusurlarını bulmaya görmeye başlarlar uzaklaşırlar birbirlerinden.
Bazı kişiler evlenmeyi değil birlikte yaşamayı severler tercih ederler. İlişkiyi diğer dış etkenlerden korumak gerekir. Sadece iki kişi arasında geçmeli ilişki başkaları dahil olursa buna ailelerde dahil ilişki zarar görür bence.
Çoğu zaman o flört devri biter gider.. Çünkü o zaman kişiler hep negatif tarafları görmeye başlar.. Her irdelenen negatif taraflar daha çok soğumaya ve uzaklaşmaya neden olur.. İşte o nedenle aşk bir anda duyulan istek ve tutkudur ve sevgiye dönüşmez ise biter diyoruz..
Birlikte olmaya devam ettikten sonra kağıt üzerine imza atılmış veya atılmamış, önemi yok. Aileleri, akrabaları, dostları susturmak için sözleşme yapılıp iş resmiyete dökülüyor o kadar. Çevreyi ikna etmeye lüzum yoksa direkt sevgili olarak da devam edilebilir ilişkiye.
bir erkek tarafi olarak bu normal geliyor ama kiz annesi veya kiz babasi olnca bunlar normal seyler olarak gorulmiuor gelelim ki sana sen bacini sevgilisiyle gezmesne tozmasna biyerlerde kalmasna resmiyete dokmeden ya da isin adi konulmadan izn verirmsn hoslanrmsn bundan? hic bu acidan baktin mi nisanlilarsa rahatca gezerler de kalirlarda biyerlerde
yaklaşık 3-5 sendir siteye üye olurum çıkarım yine gelirim ama sen hep buradaasın emekliliğe az kalmış olsa gerek ama nedense 5 yıldır yaşında hep 24 doymadınmı hala,
Flört süresi evliliğin kalitesini belirlemekte her ne kadar bir unsur olmada flört döneminde yaşananların kalitesi çok önemlidir. Bireyler flört dönemini basite indirgeyip olumsuzluklarla dolu yaşıyorlarsa mutlaka evlilik yolunda alınan kararlarda belirleyici olacaktır. Ama süre bir etken değildir.
20 yaşında meslek sahibi olan insanlar olsak hemen evleniriz sorun değil. Ama o sınav bu sınav derken para kazanana kadar vakit geçiyor. Uzun süre ilişkide insanlar yıpranıyor evliliğe ulaşamadan bıkıyorlar. He diyeceksiniz ki zengin doğup maddi imkanı olanlar da evlenmiyor doğru. İşte o kısımda karakter meselesi
ilişkıler sureklı kabuyk degıstırmek zorundadır.. tanısmasından cıkmasına sözunden nısanına nıkahından ebeveynlıge bır suru merdıven var.. dogru zamanda atlanılmalı ve orada fazla beklenmemeli.. evet kanıksamak ve monotonlasmak ılıskılerın bas dusmanı
kesinlikle öyle oluyor. O uzun zaman içerisinde her şeyi paylaşıyorssun karşındakinin her şeyini bilecek kadar tanıyorsun. Biraz gizem kalmalı ne bileyim her şeyini bilmemelisin karşındakinin, yaşadıkça keşfetmelisin.. evliliğe bir şey kalmıyor. tecrübe ile sabit olarak kesinlikle uzun flört olmamalı diyorum
Okul, askerlik ve iş hayatına atılmak derken erkek hayata geç başlıyor günümüzde. Bundan dolayı flört süreleri uzuyor evlilikle sonuçlanabilecek birçok ilişki bu süre zarfında heba olup gidiyor. Ama bunu devam ettirebilip olayı evlilikle sonuclandirabiliyorsa çiftler ne mutlu onlara. Uzun flört sürelerinin çok az bir kısmı hariç ülkemizdeki nedeni kariyer ve ekonomik nedenlerden dolayıdır, yani bir tercih değil mecburiyet. O yüzden uzun ilişkilerin oranıda çok çok az kalıyor genel içinde.
Bian önce evlenmek istiyorsan flört ne kadar uzarsa uzasın karşındaki erkek kova burcuysa 1. sıkma 2. değiştirme değiş 3. her zaman değil yeri geldiğinde yönet Sıradan ve pısırık biriyse evlenme zaten boşver 😉
Artık günümüzde herkes evlilik hayali kuruyor zaten uzun bir ilişkiye gerek duymuyorlar bugun tanışıp sevgili olup evlilik hayalleri kuran insanlar var sonra bana diyorlar ki neden aşka inanmıyorsun varda biz mi inanmadık.
engellemesini bırak bence insan sıkılır bir süre sonra ben şu an 3 senelik bir ilişki içerisindeyim allah izin verirse 5 sene anca sevgili kalmak istiyorum evlilik olmasa da bir söz nişan olmalı diye düşünüyorum sevgililik nereye kadar
Engellemez. Gerekli koşullar sağlanınca evlenilir. Evlenmek için evlenilmez. Çoğu şeyi hazır hale getirene kadar uzun bir vakit elbet geçecektir. Geçsin geç olsun güç olmasın derim. Ayrılık olacaksa da olsun. Sorun etme
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ne kadar çok zaman o kadar çok kavga .. en geç 3 yılda yüzükler takılmalı yoksa el oglu el kızı alacak
Flört uzasın daha bile iyi bu, karşındaki kişiyi en ince ayrıntısına kadar tanırsın işte oh miss :) Evlilik hayal olmaz, belki ayrılma ihtimalin daha yüksek olur ama ilişki sağlıklı kurulur
Kişilere göre değişir 10 yıl sevgili kalıp evlenleri biliyorum ben. Lakin benim ilişkilerimi uzun sürdüremiyorum o yüzden 2 ay sevgili kalıp evlenicem planlar o yönde :)
Adalet tez elden verilmelidir deniliyorsa, ya da Adalet gecikmez tez verilmeli Deniliyorsa İnan bana seninkide Buna benziyor uzun süreli flörtlerde Sorun oluşma olasılığı yüksek, Çünkü evlilik döneminde Flört etmen gerekli olan şeylerin bir çoğunu Flört döneminde de yaşıyorsun o sebebe, her şeyin ortası makbuldür
Engellesin, ne var yani? İlla evlenmek mi zorundasınız? Ki inanın ilişkiye en büyük zararı evlenmenin verdiği istatistiki olarak kanıtlanmıştır heralde.
Cok buyuk ihtimal hayal olur. Cunku yasanabilecek ne varsa yasanmis, konusulacak ne varsa konusulmus oluyor. Evlilige de pek bir sey kalmadigi icin iliski monotonlasabiliyor ;)
Bu flört, söz veya nişan süreci ne kadar çok uzarsa o süreç içerisinde bir çok aksilik olup, problem yaşanabilir. Bunlar yaşandıkça insan tahammülsüzleşir. Bu psikoloji ilişkiyi yıpratabilir.
Bence alakasız. Uzun olmali ki bir birinizi tanıyın benim 4 5 senelik bir ilişkim vardi. İlk zamanlar güzeldi ama zamanla bir birini daha iyi tanıdığın için doğru kişinin o olmadiğini aliyorsun.
o kişiden kişiye ilişkiden ilişkiye değişir fakat uzadıkca evlenme olasılıgı düşüyor bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
tanisma asamasi diyelim buna flört cok absürt kalyor hayal olmaz tam tersne hayal kurar insan :) eger tabi uyusuyolarsa birbirlerne umut vericek hareketler oluyosa..
En İyi Cevaplar