Bir ilişkinin gerçek aşk olup olmadığını nasıl anlarız? O delicesine tutulduğumuz, düşünmekten yemeden içmeden, uyumadan kesildiğimiz kişiye hissettiğimiz geçici heves olabilir mi? Blki de bu yüzden 2 günde bir bitiyordur aşk sandığımız his. Çoğu kişi gerçek aşkı yaşayamıyor olabilir mi?
Hissettiğiniz duygu gerçek aşk mı, yoksa geçici heves mi?
her kesin farkli dusunceleri oldugu gibi benimde var ben kendi hiss etdiklerimi soyleyim aski anlatamamam onu yasarim acisiylada tatlisiylada ikisde guzel dogru bazen ask cok aci cekdirir ama deyer be seviyorsam bir insani tum kalbimle deyer dogrulari soylemek gerekirse ben sevdiyimi ilk basda gorunce hoslanmadim yani ne bileyim iste duygularim yokdu ilk baslarda sevmeyide dusunmuyordum hayatimda ilk kez bakin gercekden soyluyorum birini samimi tum kalbimle sevdiim bizim ayrildigimiz zamanlarda oldu kavga etdiyimiz gunlerde bir askda neler ola bildiyse bizdede oldu ve olmakda biz ayrildigimiz zaman sandimki onu unuturum 6 ay 8 ay hatta 1 yil ayri kaldik dedim gecer ama gecmedi hatta benle evlenmekk isteyen bile olmusdu ma ben istemedim sanki kalbim diyorduki o donecek sakin baskasina evet deme dondude biliyorum bu sozlerime inanmayacaksiniz ama benim onume zengin biri ve sevdiyimi koysalar deselerki birini sec ben sevdiyimi secerim inanamyacaksiniz ama gercekden oyle benle evlenmek isteyen zengin biri idi ama ben onu secmedim cunku kalbimde ona karsi bir hiss yokdu ve ben evlenmek icin evlenmem evlenirsemde sevdiyimle insallah hatta annemgil filan onu bandan ayrimatya calsidilar zenginle evleneyim diye ama basaramadilar cunku ben sevdiyimi hic bir zengin luks hayata deyismem ve ayiramadilarda basaramadilar birlikdeyiz dogru evlenmedik ama birlikd ve cok mutluyuz aska inanmazdin tamam konusdugum erkekler oldu ama hic kimseyi boyle sevmedim ALLAHDA ne yapti etdi onu bana geri verdi cok sukur insallah basta biz olmak uzre butun sevenler kavusur seviyorsaniz asla vazgecmeyin sevginizi paraya lukse deyismeyin sevip sevilmek dileyi ile simdilik bu kadar
Olabilir neden olmasın? Aşkın tanımı herkes için farklı ama, ve evrensel bir aşk tanımı yok. Olamaz da. Ben kendi yaşadığım hissin aşk olduğuna kendi karakterimi onun için törpüleyebildiğimde kanaat getirdim. Gözleri aklımdan çıkmayınca bir an bile. Hiç dua etmezken, şimdi her gece sırf ve tek onun için ettiğimde.
senin bu tarif ettiğin duyguyla tam 4 yıl sevdim koruyup kolladım peşinden koştum beraber oldum ve günü geldi ayrıldık fakat sadece düşünüyorum özlem duymuyorum her hangi bir şekilde acı çekmiyorum bu sadece bir alışkanlık sanırım çünki aşk alışkanlıktan ibarettir sevdiğin kişiden vazgeçemezsin derler hep fakat o kadar büyük sevilecek bir insan olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi 4 yılımı verdiğim insan bile 2 kelimeyle benim için bittiyse eğer sevdiğinizi sandığınız kişilerin aslında alışkanlıktan başka bir şey olmadığını görürsünüz
ayran gonullu olmakta var isin icinde. ama ask dedigin seyin ask oldugundan suphe etmezsin. sarildikca daha cok ozler onu karsinda her gordugunde kalbin daha hizli carpar ask sevgi budur. dunya sadece asik oldugun kisinin etrafinda doner senin icin. asktan suphe edilmez
Aşk denilen şey ilk başlarda o midemizde uçan kelebekler, onu gördüğümüzde duyduğumuz heyecan, elini tutarken heryerimizin zangır zangır titremesi, bulusurken ne giyecegini bilememe durumu vs.. Sevgi kendinden önce onu düşünmen, ona bişey olmasin diye icinin gitmesi, hasta olduğunda bir sıcak çorba yapip icirmen, sarilip uyuman. Ask biter sevgi bakidir. Her gelen sevmez hicbir seven gitmez. Hoslanti sadece dış görünüşü beğenme durumudur
Herkese göre farklıdır aşkın tanımı. Ve huzurun bir üstünü görmeden bir öncekine aşığım diyor da olabilirsin bu bilinmez :) Gün geliyor ömrümün geri kalanını harcayacağım kişi bu olmalı! diyorsun içinden, ve kötü de geçse onunla zaman olsun yeter ki yanında yöresinde olayım diyebiliyorsan bence aşıksın..
Aşkın tanımını yapmak zor bence. Her insanda farklı duygu oluyor. Tam olarak şu diyemeyiz. Açık açık duygularını itiraf eden insanlar bana nedense aşık gelmiyor.
Aşk o kişiyi gördüğünde her şeyi unutursun. Sadece o olur hayatın başka birşey düşünmezsin sürekli onunla olmak istersin kalp ritmi hızlanır heyecan artar ateş yükselir ve asla kızamazsın içinde sonsuz bir mutluluk olur 😉😍💕
Kesinlikle öyle. bir insanın sana ilk başta hissettirdiklerini yanlış yorumlarsan yanlış kararlar alırsın. sonra aynı şeyleri hissettiremiyor diye yarı yolda bırakırsın
@Caaankkkızzz yani bunu nasıl anlatabilirim bilmiorum.. surekli yemek yemek su içmek gibi heyacan olmadan surekli aynı seyler gerceklesiosa ilişkide konusacak konu bulunmuosa, belli bir sure sonra tartısma cıkıorsa sebep bulunmadıgından monotunluktan dolayı vs vs bunlar sebeptir bence alıskanlık olmasına... cunku ask saygı sevgi varsa bagdas kurup saatlerce konusmak bile mutlu eder insanı, bakmak kendinden cok onu dusunmek, onun mutlu oldugu harektleri yapmak hergun huzurlu uynamak, heyecanın azalmamsı askı isaret eder... bolsuktan yasanmıslıklardan dolayı cıkan tartısmalar heeycansız gunler alıskanlıktır bence..
Tam anlayamadığım için sana anlatıyorum. Sevgilim il dışında ikimizde okuyor iyi bir bölümde. 2.5 veya3 aya bir geliyor eskiden bunu dert etmezdim ama yaşım büyüdükçe dert etmeye başladım. 21yaşındayım. 3yıl oldu ilişkimiz başlayalı. Mesela yarın gelecek yanıma uçak biletini aldı. Ne bir heyecan Ne bir mutluluk var. Hatta bazen bir şey olsa da gelemese çok dedim. Biz bununla çok tartıştık. Hepsi saçma sapan kıskançlıklar, saygısı Yok bana karşı. Saygı bitince de sevgi azalıyor. Ben çok uyardım bak bu davranışlarından vazgeç sevgim bitecek diye yaklaşık6-7ay böyle çekmişimdir. Şimdi ise hissiz. Uzak olmayı denedim ama her seferinde barıştık. Bir türlü beceremedim bunu. Böyle mesaj atayım konuşayım falan istiyorum ama bu onu sevdiğimden değil canım sıkıldığından bu alışkanlık mı? Bir de yarın geldiğinde ben ne yapayım? Nasıl davrnayım?
@Caaankkkızzz Maalesef dediklerimi yasamıssın işte.. Bu alıskanlık tabi ki.. tartısmalar aranızdaki özel yasananlar, uzaklık,3 yıl derken e noluyo bu saygı azalmasına nası olsa beni terkedemez dusuncesine inanıp istedgini sana söylemesine kavgalara neden oluyor... sen baksana bazen gelmesini istemiorum bile diosun.. yani heyecan sevgi ask deger kalmamıs sende artık, canım sıkıldıgı için mesaj atıorum diosun buda neden? sevgili oldugnuz için e her erkekle de rahat konusamadıgın için ona mesaj atıp vakit geciriosun paylsaıosun vs vs.. ama bence ömur boyu üzülmek varken bell bir zaman üzülürsün.. kararını ver bitir bu ilişkiyi sende daha fazla zarar görmeden uzulmeden bitir.. eger fedakar davranıp devam edersen cok cok pişman olur acı ceker kendini kullanmıs hissedersin 3 4 yıl zman kaybı görmus olursun.. tabi ben senin dediklerinden yola cıkıorum görus bildiriorum..
Anlıyorum tabiki dediklerimden yola çıkarak yorum yapıyorsun bende zaten olanı söylüyorum. Evet herhangi bir erkekle konuşmuyorum. Hem kızıyor hem zaten bende istemiyorum açıkcası. Fakat bana hiç güvenmiyor. Benim 3 yıl önce erkek arkadaşım yokken çok yakın yaklaşık 6senelik dostum vardı. Erkekti. Sevgilim çok diretti konuşmamam için bende dostuma anlattım böyle böyle tabi aradan 4ay geçmiştir ben seçim yapana kadar. Sevgilim hiç bıkmadan devam etti onunla konuşma demeye. En son tamamen bağlarımı kopardım. Çünkü artık bıkmıştım başımın Etini yemesinden. Şimdi sana bunu niye anlattım çünkü hep bunu örnek göstererek bana güvenmedi ve sürekli aldattığımı düşündü. Ne alaka değil mi? Arkadaşlarım falan biliyor ben okulda sınıfta hiç erkekle konuşmam ya koca anfide yanıma oturur birileri onlar normal şeyler fakat sevgilim bunları bile büyütmüştü. Bu yaşadığım 2016 da oldu. Bir gün dersteyim. Önemli bir ders ses kaydı alıyorum telefonu kapattım teneffüste açmayı unutmuşum kızlarla
Dedikodu yapıyorduk normal bir şekilde işte. Sonra ikinci dersin sonunda telefonu açtım bir görsen o gelen mesajları senin telefonun neden kapalı? Kesin bir erkekle konuşuyorsun Allah uzun ömür versin kardeşimsin sen en adisin vs bu şekilde
Bir keresinde de bu Amerikan futboluna gidiyor bende gitmesini istemiyorum çünkü çok ağır bir spor bir yerine zarar verecek. Dedim ki iyi sakatlanmalar. Şakasına tabi sonra bunun omuzu çıkmış. Allahım hiçbir yerden ulaşamıyorum buna evini arıyorum annesi cıkıyor diyor ki seninle konuşmak istemiyor çat telefonu kapatıyor. Uzun bir aradan sonra açtı bu aramalarımı hayatımda bu kadar küfür yemedim. İşte hepsi senin yüzünden sen dedin diye oldu vs vs...
@Caaankkkızzz ben sana birsey söyleyeyim kesinlikle ilişkiyi bitir.. bak tecrubemi söylediklerimi önemse lutfen yoksa bu kadar kesin konusmam.. sen ilşki içerisnde oldugun için anlamıosun ben dısardan birkişiyim.. yani satrancı dısarda izleyen bir kişi hamleleri daha net görur öyle düşün... Topu tamamen kendisi almıs ve yönlendirio ilişkiyi.. Tamamen algı oyunu bu.. bahane bulup tartısma cıkarıo suclu seni gösterip seni baskıda bırakıp canını sıkıo e dogal olarak belli bir sure gorusmeyip triplesionuzdur sonra ruh hali iyi olunca beyfendinin konusma olsun davranıs olsun normallesiyio.. ama dedim ya sende de heyecan yok onda da, bu yuzden sıkıldıgı an bir bahane üretip tartısma cıkarıo ara verio kendince sonra dedgim gibi ilşkinizi bilemem ama opusup sevismeye gelince ya da mutlu olunca bir konuda hoop sana dönüyo.. kısacası baslarım böyle isin içine yapcaklarına diyip son ver.. kendini bu kadar baskı yaoptırma psikoljin de bozulur ve üzülürsün..
@Caaankkkızzz yanlıs anlamazsan beni takip edebilrmisn bende seni edeyim mesaj yazıcam sonra cıkarabilirsin listenden.. cunku seni dusunuorum herkes goruo..
En İyi Cevaplar