"Sevgim gerçek olmasaydı, ağlayabilir miydim?" demiş şair.
Sizce, ağlamak sevginin gerçekliğinin kanıtı mı?

Sizce, ağlamak sevginin gerçekliğinin kanıtı mı?

Ne yazık ki değil. Tiyatro da olduğum zamanlarda ağlamamı gerçek mi değil mi kimse fark edemiyor idi. Hala da öyle.
Eski Sevgilim için yalandan ayrılarak ağladığım 1 Nisan şakası yaptığım bile oldu. Hiç fark edilmiyor.
Tabi beni önemli olan tanımak. Tanısa idi anlardı.
Kötü yanı şu. Yalancı çoban gibi oldum. Ağladığımda takmıyorlar artık. Tabi gözyaşları akıyor sadece.
Bir de son tabi bu. Erkek adam da ağlar.
(Yine de hüngür hüngür bağıra bağıra ağlamayın dostlar.)
Tabikide kanıtı , bir insan sevmedigi birisi icin niye aglasin ki , umrunda olmaz yani (Bu arada o sözü söyleyen şair de Yunus Özyavuz (Sagopa Kajmer))
Kişinin duygu yoğunluğuna bağlı. Çok nötr durur ama içinde yaşar kimileri. Ben mesela hemen hemen herşeye çok kolay ağlarım. Ama bu çok seviyorum anlamına gelmez.
Eig için teşekkürler :)
Sinir krizine girmiş olabilitesi de yüksek şairin. Biraz o anki ruh halini de düşünmek lazım. Şahsen ben sadece sinirliyken ağalayabiliyorum da.
Cevap
78Cevap
Bence gerçek kanıtı. Çünkü insan acı çekince gözyaşlarına hakim olamaz. Örneğin parmağınıza iğne batsa anında bir göz dolması oluşur. Sevdiğin insanın gidişi kalbinizin yerinden çıkması gibi bir durum olduğu için ağlamak sevginin kanıtlarından biridir.
Bunu özellikle ve zorla yaoan insanlar da olabiliyor ama bana kalırsa ağlamak gerçekten bir sevginin doğruluğunu kanıtlayabilir tabi bunun yanı sıra ağlayan kişinin düşünceleride bu durumu etkileyebileceğine inanıyorum.
Sevmedigin insan için ağlamam zorlasamda olmaz sanırım. Ama insanlara inandırıcı gelmiyor sevdiğim adam bile acındırma olarak görüyordu onun için tek ağlamak en güzeli :)
hayır. alışmış olmaktan da ağlarsın, kurduğun hayallerin yıkılmasından da ağlarsın. sevmediğin biriyle de yapılır bunlar. sahte ağlamalara girmiyorum bile
Her şair biraz kendine hastır. Herkesin duygularını ifade etme yöntemi farklı olabilir. Elbette ortak, benzer duygular da var fakat ağlamadi diye sevmiyor yorumu çıkarılamaz bence
Tabiki de değil. Takıntı haline döndüyse olay sinirden de ağlayabilir insan. ya da gururuna dokunduğu için de olabilir. İlla ağlamaya bağlamak olmaz..
Sevgiye dair eldeki tek veri buysa, gözyaşlarına güvenma. İnsanlar inanamayacağın kadar oyuncu olabiliyor, kadın erkek farketmez.
tanıdığım süper yalanci biri var her an kendini aglama moduna sokuyor artık göz yaşları pek anlam ifade etmiyor nedense
ağlanır, evet, ancak daha sonra da aşk bitince -ki illa ki biter- "uff ne salakmışım" diye kafayı duvara vurup ağlamayı gerekti
İnsanlar sevdiği birisini kaybedince ağlarlar bu da sevginin kanıtı değil midir, ailenden birini kaybetsen ağlamaz mısın.
gerçeğin ta kanıtıdır ağlamak, içten gelen gözyaşları, damla damla dökülen yaşlar en doğal haldir ağlamak.
gözlerine bakıp gözlerinden sessizce düşüyorsa damla ve sözü bitip sessizce yine uzaklaşıyorsa yanından evet inanırım büyük bir suç işlemiş olsa bile.
Ota b. oka ağlayan biri degilimdir kolay da ağlamam ağladıysam sevmisimdir
Eğer öyle olmasaydı insanlar mutluluktan ağlamazdı. Katılıyorum, kanıtıdır.
ağlattıktan sonra sevildiğinin farkına varan insan ne işe yarar?
aşkı göz yaşında arayan insanla aşkı yaşayamazsın
Timsah gözyaşları diye bir şey duymadın galiba sen. Ya öyleyse?
Eğer bir insan sahte timsah gösyaşları akıtabiliyorsa onun kalbi taşa dönüşmüştür.
Ağlamak saflıktır temizliktir bana göre
Ağlayan insanları üzmeyin zaten ağlıyolar...😪😪😥😥 beni yine arabeske soktunuz yahh
Öz ağlamazsa gözden yaş gelir mi? ben son bir aydır hergün agliyorum.
Aglamak vardir aglamak vardir. aradaki farki bileceksin. timsah gozyaslarida olabilir.
Değildir, duygusal biri değilse ağlayan, bunu bilemem
İnanmayıp ağlatacak kadar ne yaptı acaba karşıtaraf?
Değil başka bir şeye ağlamadığının garantisi var mı?
Kadinlarin gozyasinin yuzde 1 i suymus yuxde 90 ı duymuymus
Değildir rol yapan olur belli etmeyen olur herkes sevgisini göstermek istemez
bence kaçış yolu. aglayacak bisey yapma olsun bitsin
Kalp üzülür, göz yaşarır, dil susar..
Sevgi olmayan yerde ne hüzün olur ne gözyaşı..
ben çok duygusalım hemen ağlayabilirim
herkesi de sevebilirim :)
nasıl olacak? :D
Birisi için ağlıyorsak bence gerçek duygular beslemişizdir...
yoo ne alakası var. her ağlayan aşıkmıdır. ya da ağlamıyorsa sevmiyormudur. bence yanlıştır.
Duruma konuya göre değişir ama aşk içinde ağlanır bence de
Ben her filmde ağlıyorum nerdeyse, halbuki çok sert biriyimdir
Gözümün içine baka-baka yalandan ağlayan insanlar gördüm... Laf mı bu da?
Kadınlarda timsah gözyaşı oluyor genelde 🙂 Zor ağlayan Insanlarda kanıttır ağlamak.
Biri icin aglasam harbi sevmis olmam gerekir ya da kalbimin kirilmask ya da gururumun zedelenmesi
timsah gözyaşı ile, gerçek gözyaşını ayırt edebilmeye bakar. ağlayan kişiye şaşırtmalı bir soru sorduğunuzda ağlamaklı cevap veriyorsa gerçektir, duraksayıp normal ses tonuyla cevap veriyorsa sahte... bence...
Bana göre öyle. İnsanın içindekilerinin dışavurumudur o damlalar.
Ben hicbir sey hissetmesem de istedigim zaman aglayabiliyorum
Nice sahte gözyaşları varken, gerçek sevgiyi kanıtlamak okadar kolay değil
Sahte gözyaşları derler ya ben nedense buna katılmıyorum. Ama seven ağlar diyede bir kural yok.
Ona ağladı ne belli, dolmuştur veya üst üste gelmiştir. O da işte işin bahanesi olmuştur belkim.
sevginin degil de duygusal olarak bosalma hissiyati tetikler aglar ve simarmak icin hazirdir!
artık herkes rahatlıkla sahte gözyaşı dökebiliyor..
onun da bir inandırıcılığı kalmadı..
Ağlıyorum sahte rimelli kadinlarin omuzlarinda. o halde varim adghh
bence alakası yok ben herseye cabucak agladıgım icin sevmesem bile ağlarım
Kizlar osturamasa ağlıyor bu yuzden ilgisi yok. Ha osturmaya aşıktir onu bilemem
bence değil çok iyi oynayanlar var (timsah gözyaşlarııı)
değil. kaç tane öyle ağlayan biliyorum arkanı dönünce ağzına geleni sallıyolar
hangi duyguyu barındırıyorsan o duygu patlama anında gözyaşların akar
Ser de erkeklik olmasaydı ağlardım demiş bir şair. Alakası yok bence.
olabilir.. bazıları timsah gözyaşı döker anlamak gerek
Gözyaşlarının gerçek olup olmadığını hiçbir zaman bilemezsin.
Yalanciktan da ağlayabilir insan
Ona timsah gözyaşları derler
Hayatımda sadece bir erkek için ağlamıştım oda yıllardır kalbimde
Sevgilin seni aldatır ağlarsın ama sevdiğinden değil bana bunu nasıl yapar diye
bencede öyle ağlamak zordur kimisi için
Evet gerçek duyguların belirtisi bu ağlamak
Ota boka ağlayana kıl oluyorum
Bence evet. Sevmedigim kimse için aglamadim
ben zor ağlarım. herşeye ağlamam benim icin kanıt.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar