evet bence ayrılırken daha iyi tanıyoruz karşımızdaki insanı maskeler düşüyor o yalan dolan aşkım cicim bitiyor arkasına hemen sosyal ağlardan kıskandırma teknikleri ya da birlikte gittiğiniz bir cafe ya da restauranta başkalarıyla gitmeler falan filan iştte o anda aslında o insanın ne kadar sahte ve iki yüzlü olduğunu anlıyoruz ve kahretsin ben ne yapmışım bu insanlar diyoruz...
Evet çok doğru. Çünkü insan güdüleri öyle acımasız çalışıyor ki ilk tanıdıklarını sadece ondan bir beklenti amaçlı olarak algılıyor. Fakat ondan kendini alikoyacak bişey olunca otomatikmen kötü düşünceler değişir ve bu kişi hakkında bilgi toplar iyi niyet ortada güneş gibi doğar.
Önemli olan ayrılıktan sonraki bağlılık, ozaman kalıplaşma ve herşey olur ama birbirinden artık zor kirilirlar çünkü birbirini iyi tanımış oldukları için nerde nasıl kırıldığını ve kalbini geri kazanmak için bilgiler edinir. Hani 1 laf var derler ya ilk dostluk aşklar arkadaşlık vs kavga ile başlar bunun gibi bişey.
Anladım ama bir insanı hep iyi tanımazsın ki. Karmaşık olduğu hali. Sinirli olduğu hali. Üzgün olduğu hali. ya da ne biliyim bütün herşeyin ortaya çıktığı zamanlar. Bu durumlarda da insan ortaya bir kişilik, tavır koyar. Tanımak değil mi?
Vallaha on sene sevgili olup birbirini daha tanıyamayanlar hatta birbirine ek süre isteyenler tanıyom bir de sevip de parasızlıktan evlenemeyenler sevmek de zor ayrılmak da ben mesela eski sevgilimi ara sıra anıyordum olmucağını bildiğim halde
Yüzde yüz doğru. Defalarca yaşadım bunu :) Nitekim Abdülkadir Geylani hazretlerinin bir sözü de bunu doğrular. '' Akıllı kişi , işlerin sonuna bakar ''
İnsanlar ayrılırken birbirlerinin gerçek yüzlerini görüyor, çok az insan medeni bir şekilde ayrılabilir, insanların menfaatleri bittiği zaman gerçek niyetleri ortaya çıkar
İlişki başlar yaşanır ve biter , gulucuklerle başlayan ilişkide kiyamadigimiz sevgilimiz ayrılırken neden kötü adam veya kadın olsun ki.. Hisler bitebilir bu ikimizinde kötü olduğunu göstermez, adliye köşelerinde birbirine hakaret eden eski eşleri anlamış değilim , beyaz gelinlikle iyiydi de boşanınca mı kötü olan, medeniyet her koşulda mantıklı olmayı gerektirir, fikrim bu:)
En İyi Cevaplar