Bilim adamlarının çalışmalarına göre, aşkın ölümcül hastalıkları bile iyileştirebilecek güçte olduğu söyleniyor. Bunun sırrı nedir? Aşkın bu kadar doğal bir ilaç etkisi yaratmasının gizemini biliyor musunuz? Siz hiç aşkınızın size iyi geldiğini hissettiniz mi?
Aşkın iyileştirici bir gücü olduğuna inanıyor musunuz?
Peki ya Aşk öldürüyorsa? Senden yillarini calmişsa?4 yil boyunca bunun çilesini çektiysen ya? 20 yasindayken sevdigin senden sonsuza dek koptuysa? Asla kavusamiyacagini kavuşsan bile bir mucize olmasi gerektigini biliyorsan ve bunu bile bile yaşiyorsan? Seni yillardir seven sana cok yakin olan deli divane birisi varken onu üzüyorsan hemde hic ugruna hic degmeyecek o asik oldugun insan ugruna.. ve utancindan bu kisiye böyle bu sekilde asik oldugunu onlara söyleyemiyorsan? Hadi bir şans vermeyi denedin diyelim ona.. bir ikiGün iyi davranmaya kalktin. Bir sey söyledi. Bir sey yapti. Bir yere gittiniz. Ve her yaptiginizŞeyde her gittigin yerde keskeOnunla olsaydim dedin. Onunla olsam ne kadarda mutlu olurdum aslinda bu su anda coook mutlu olmam gerekenYerde diye düsündün.. ve seni seveneHaksizlik ettin. Seni memleketinde bekleyen insanlarin yanina gidemedin sirf o lanet olasi Aşk yüzünden. Sirf oGözlerine bakmaktan korktugun kişi yüzünden. Bütün büyüklerini seni seveni hep arkanda duranlari ezdin gectin. Onlar sanaAgir konustu, Sen dinlemedin cünkü kendi beyniniDinlemek zorundaydin gidersen kalbin herseyi ortaya dökcekti gözlerinOna öyle bakcaktiki herseyi söyliyecekti sanki. Ve en kötüsüdeOnlar sebebini bilmiyordu. 4 yil icindeMusmutlu sevinc dolu civil civil bir insanken simdi derslerine calisan disarlardaYine gezenTozan belki mutlu gibiGörünen amaEn büyük mutsuzlugu yasayan bir insan.. Aşk mi? IyimiGeliyormus insana?:) Keşke iyi gelseydi. Keşke sevmekten bu kadar korkmasaydim keşkeBu kadar imkansiz olmasaydi. AmaOldu. Imkansizda oldu acılıda oldu. VeAşk dedigimiz o şey bir defa oluyormus bir defa yaşaniyormus. Yüregin yalnizca bir defa öyle carpiyormus. BirDefa öyle seviyormus. Oduygular aslaGeri gelmiyormus. Simdi banaSorsalar.. deselerkiHayatinin en mutlu oldugun yillariydi bu dünyada yasamadigin mutlulugu yasadin o bir kac ay icinde. Hafizandan silmek istermisin? Evet derim! Çünkü bu dünyadaYasadigim en büyük mutluluk şu anda cektigim enBüyük acilarin sebebiydi...
Yunan Mitolojisi'ne bakıldığında Eros (Cupid) ile Psyche'nin hikayesi vardır. Psyche kelimesi psikoloji kelimesinin kökenidir. Normal bir kral kızı olan Psyche aşk yani Eros sayesinde ölümsüzlük iksiri içer ve tanrıça olur. Bu hikayeye bakarak aşkın psikolojiyi yücelttiği düşünülebilir ama aşk başarılı olmalıdır.
Bak ben aska inanmiyorum ask olabiliriz bende oldum ama 4-5 aya unuttum bundan sonra aska hic inancim kalmadi duaunsene sana ask seni cok seviyor ama bir sure sonra unutacak ne anlami varki oyuzden kimsenin sevgisine inanma nyse soruna cevap olarak ask verem hastaligina kadar goturebiliyorsa iyilesturme guvude olabilir ask vucudu cok etkileyen birseu oyuzden inaniyorum
Binbir çeşit, mutluluk hormonu ve muadili hormon salınıveriliyor o esnada. Bu hormonlar birçok ruhsal ya da fiziksel hastalıkta, dışarıdan ilaçlar sayesinde karşılanıyor.
Çok abartılmasından yana olmamak ile birlikte, bir şeylere iyi geldiği elbette söylenebilir.
Tıbbi olarak moralin iyi olması iyileşmeyi hızlandırır. Sağlam insanın bile morali bozulunca tansiyonu düşer çıkar. Çok sinirlenen daralan insanlar şeker hastası olur. Yani sağlam insanı çürütür sinir stres. Tabiki güzel bir ilişki insanı zinde tutar ancak kavga ve gürültüler dediğim hastalıkları başlatır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hem iyileştirir hem güzelleştirir :) .. ben aşık olduktan bir hafta sonra bir arkadasımla spontane bir şekilde buluşmuştum, yüzümde sıffır makyaj saç baş dağınık yapılı değil, kıs sürekli ya sana bir güzellik gelmiş naptın kendine bakıma mı girdin biyerine bişi mi yaptırdın , bir güzelleşmişsin ya oran ne güzelmiş buran ne güzelmiş diyip duruyo , ben şok, aşkın güzelleştirdiğine emin oldum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ölümcül hastalığı bilemem ama iyileştirici olduğu kesin ama aşk olarak değil sevginin iyileştirici gücü var. Bir varlığa ne kadar sevgi gösterirsen o kdr kendini güvende hisseder ruhen güçlenir dolayısıyla vücutta kendini düzeltmeye başlar. Açıklaması budur herhalde
Bozuk kalp bütün bedeni bozar. Kalbin ilacı sevgi, aşk güzel duygulardır bu yoğun duygularla çarpan kalp huzur ve mutluluk salgılar ve otomatik olarak bedeni iyi yönde etkiler.
Kalbin kırık değilse, birisi için nefes alıyorsan, hayata tutunuyorsun demektir.. oysa ölmek çok kolay, bir anlık gaflet, herşeyi bitirir.. Yaşamak, onun için yaşamak, önemli..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bn inanmıyordum açıkçası ama şimdi inanıyorum.. aşık olduğun zaman ve bu aşk karşılıklıysa senden mutlusu olmaz gülümsersin etrafına neşe saçarsın kalbinin bile ritmi değişir ve kendini iyi hisedersin huzurun odur çünkü
Aşk, yaşandığı an itibariyle iyi gelebilir insana. mutluluk zaten başlı başına bir tedavi biçimi Ama aşk bitince yaşanan o travma , eldeki bütün olumlu şeyler götürüyo...
ask aglatmaktir can cekismektir ve hickirarak aglamaktr cok yemek yemektr ve saatlerce dusunmektr bumuymus ilac o bilim adami kafayi yemis soguk carpti herlde
Hayır inanmıyorum, hatta bilakis aşkın kötüleştirici gücü olduğuna inanıyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Baslarda ilaç gibidir herseye iyi gelir. sonra bisi olur ve ne ilacı bırak resmen depresyon sebebi olur. neden acaba baştaki etkiyi kaybedioz ve ilişki iskenceye dönüşüyor
Aşka inanmıyorum 😂 umarım bir gün beni buna inandirabilen birisi çıkar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet. onlayken hersey silinirdi. dertler bile acimazdi. korkmazdim da. sanki bir superkahraman beni kollarinin arasina almista tum dunyaya karsiymis gibi olurdu. iyileirdim.
Bence aşk iyileştirici bir güce sahip. Çünkü körelmekte olan duyguların tekrardan hissedilmesinde büyük rol oynar. Beyni düşündürmeye iter. Gülümseme ve heyecan arttığı için alyuvarların sayısı artar.
En İyi Cevaplar