Merhaba ks'nin değerli üyeleri herkes aşık olduğu insan ile yuva kurmak evlenmek ister fakat bazı durumlarda aşık olmadan evlilikler oluyor. Peki siz aşık olmadığınız biri ile evlenir misiniz? Aile baskısı, maddi durum, şan şöhret gibi sebeplerden dolayı aşık olmadığınız biri evlenir misiniz? Ben ne olursa olsun sevdiğim ile evlenirim ✌🏻️💑
İnsan neden evlenir? Evlenmeden ilişkii yaşayan bir çift evlenmek zorunda mıdır?
Bir insanla mutlu olmak istiyorsan önce arkadaş iyi bir dost olmalısın. Kendinize ait hobileriniz sosyal yaşamlarınız hatta arkadaşlarınız olmalı. Beraber vakit geçiren çiftlerin en büyük problemi bir kaç sene sonunda sohbet edecek konu bulamaması ya da heyecanı tükenmiş ilişkilerdir. Aşk ile sevgi çok farklı şeylerdir. Aşk ilişkinin heyecan ve tutkusudur. Sevgi karşıdakine değer vermek onun mutlu olması için çabalamaktır. İlişkinin heyecanı, fiziksel özellikleri ya da ulaşılamaz oluşu gibi kafamıza takılan herhangi bir konu bizi aşık olmaya itebilir. Aşk geçicidir. İlişkideki heyecanı kaybetmemek için mutlaka bireylerin kendine ait arkadaşları ve etkinlikleri olmalı. Sevmediğim hatta yanında özelimi dahi paylaşmaya değer bulmadığım insanla evlenmeyi bırak arkadaş olmayı dahi tercih etmem Evlilikte maddiyat son derece önemlidir. Çalışıp çabalamayan bir insanı kimse hayatında istemez. 2000lira maaş alabilirsin fakat azimle çabalamaya kendini geliştirmeye devam eden bir insan mutlaka yükselecektir. 8bin lira alan bir kişinin herhangi bir özelliği olmadığı için işten çıkarıldığında yarısı kadar maaşla çalışmayada başlayabilir.
Aile baskısı ya da para için değil Özgüveni olan hayatı ve kişisel gelişimi için mücadele eden erkeğe ve kadına saygılı bir insanla herkes rahatlıkla evlenebilir. Gerisi sadece kafa uyuşmasına bakıyor. Evlilik çocuk oyuncağı değildir.
Şimdi herkes sevmediğim insanla evlenmem felan diycek. Lütfen geçelim bunları. Mecburen evlenmeniz gerekirse görücem hepinizi. Tamam kabul ben de severek evlenmek istiyorum fakat o anki şartları kestiremediğim için bir şey söylemiyorum. Kim bilir ne gibi şeyler yaşanacak. Mesela diyelim ki deliler gibi aşık olduğunuz kişi sizi aldattı hem de en yakın arkadaşınızla ve bir daha da kimseyi sevemeyeceksiniz fakat sevemeseniz istemeseniz de biriyle eveleneceksiniz ya da yalnızlığa mahkum olacaksınız. Kaldı ki bu acıdan sonra bir de yalnızlık sıkıntısı hiç çekilmez.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Mantik evliliği yapmaya karar verdim kisa bir sure once, ama olmadi. Yolun basindayken döndüm kararimdan. Hic bana gore degil. Evlilik ayni evi 2 uni arkadasi gibi paylasmak degil. Evlilik, sevgi demek ask demek, ayni evi odayi yatagi yillarca paylasmak demek. Bunu yillarca yapabilmek arada sevgi olmadan, olacak bir iş değil!!!
Aşık olsam da 😂 evlenmezdim çok büyük konuşuyorum hep ama gerçekler bu Bu devirde kimseye güven olmaz evlilik yazı tura gibi %50 şansına iyide gelebilir kötü de niye boşu boşuna insan kendini riske atar ki :) Evlenmeden önce tanışıyor sunuz derseniz de İnsanların çoğu evlendikten sonra 360 derece donuyor :) öyle yani
Çok şükür ailem kiminle evlenmek istiyorsam evlenmeme izin vereceklerini çocukluktan beri söyler oyuzden bu yönden şanslıyım 😊 Fakat daha doğru kişiyi bulamadım nasip kısmet sevdiğim biriyle evleneceğim insallah 😇
bilmiyorum ki aşk ta bir süre sonra bitiyor seversen evlenirsin. evlendiysen bir kere sevmeyi denemelisin hemen boşanmakta olmaz. belki ailen senin için en uygun kişiyi seçti kader kısmet Allah herkese hayırlısını versin
Evlenmek için aşık olmak şartmıdır emin değilim. Yani insan görücü usulü de evlenmek isteyebilir. Fakat günümüzde bunu tercih etmeyip aşık olarak evlenmek isteyen insanların türlü dertlerle evlilikten soguduklari bir gerçek var diyorum ben 😂
Ben evlenirim benim için aşk arka planda olmasa da olur önemli olan anlaşabiliyomuz hangi üniversiteyi bitirmiş kaç dil biliyor her şeyden önce insan olması önemli
aşk önemli içimizin ısınması lazım sevgi oldugu yerde çiçekler açar hızmetı bıle severek yaparsın eşine karsı.. sevdıgın bırının kusurları göze çarpmaz
aşkın anlamından bir haber bu nesil. o kadar kolay bir olay değil. burada yazanların da hiçbirinin gerçekten aşık olduğu ile yuva kuracağını zerre düşünmüyorum
Ailem hoş gördüyse, beni Allah için seven biriyse ve gerçekten inançlıysa (şan şöhret, yakışıklı, kilolu, sivilceli vs. vs. gibi maddeleri boşvererek ) evlenirim.
Ben ilişki içerisinde olacağım kişiyi mantık yoluyla seçiyorum. Beraberken bir şeyler paylaşabildiğim kişiye aşık olabilirim ancak. Aşık olmadığım, bu kritere uymayan insanla evlenmem.
Onda kendime karşı ilgi ve saygı ve değer görürsem muhakkak bir şans verirdim. Aşk herşey değildir zamanla geçip gider bir yerden sonra sadakat ve sevgi kalır en önemlisi o. Zamanla sevebilir insanlar birbirini
ben evlenmem karşılıklı aşk veya sevgi olmalı çünkü bazı hatalarda tahammül gerekir.. aşık olma ihtimali yoksa olmaz. ama ilerde aşık olabilirim (kendisi iyi biri) diyeceğin biriyse olur...
En İyi Cevaplar