Eski sevgilim neden bu şekilde beni üzüyor?

Eski sevgilimle uzun bir süre arkadaştık, o arada sevgilisi vardı ama karşı tarafın umursamadığı, problemli bir ilişkiydi. Biz gizli gizli görüşür olduk ve o kızdan ayrılır ayrılmaz biz başladık. Onlar ayrılmadan önce beni sevmiyormuş ama ben onu o bilmese de çok seviyordum.

Sonra ilişkinin başladığı koşullar sebebiyle güvensiz davrandım, onun "sen gidersen anında ona dönerim, yalnız kalmak istemiyorum" lafı da buna etken oldu. Zamanla birbirimizi çok sevdik, o bana güvendi ama ben ona güvenmeyi başaramadım.

Tartışmalar başladı. Tartışmalarda giderek bana saygısını yitirdi, bir noktadan sonra ezilmeye başladım. Arkadaşlarıyla görüşmesine karşı kıskanç değildim ve yurtdışı seyahati hariç hiç yapma etme demedim ama çok vakit talep ettim. Kuzeninin, arkadaşlarının yanında telefondan bana ayrılmak istiyorum defol vs deyip, yanıma gelince çok iyi davranmaya başladı.

Derken beni bilerek kıskandırmaya başladı, telefonları gün boyu açmayarak yurtdışında tanıştığı kızdan gelen mesajları saklayarak vs ve bir gün ayrıldık. İlişki 1 yıl sürdü.

Ayrıldıktan sonra yolda sıkça karşılaştık bir süre, artık karşılaşmıyoruz. Gördüğünde ben ağlarken o gülüyordu, sadist gibi.

Şu an tamamen onun keyfine tabi bir halde durum. Ayrılalı 6 ay oldu, kimseyi bulamamış ama yalnızlık onu korkutmuyormuş. Dönüp dönmeyeceğinin garantisini veremezmiş. Telefonu açması bile tamamen keyfen.

Şu an maddi durumu iyiymiş,"beraberken arabam yoktu şimdi var, olsaydın seni gezdirirdim ama gittim işte" bile dedi. Asla sevmiyormuş ama arada beni düşünüyormuş vs vs ama bu beni umutlandırmayacakmış, bir süre özgür yaşayacakmış. Üstelik eski sevgilisini de aramış ve kız açmamış, bunu bile anlatıyor bana. Sürekli olarak geçmişteki hatalarımı yüzüme vuruyor, sonunda sabrı kalmamış bilerek üzerime gelmiş vs.

Ben onu çok sevmiştim ve hatalarımı kabul ettiğimi söyledim. Beni neden böyle üzüyor sizce? Ayrıldıktan sonra ona hava atmak gibi bir çabam olmadı, kıskandırmadım. O ise terkeden benmişim gibi sürekli kıskandırma peşinde. Hiç çevresi yoktu eskiden, anlattığına göre varmış şimdi. Bir yandan da vicdanının rahat olmadığını söylüyor.

Niye böyle psikopat gibi davranıyor, beraberken sorunlardan önce harikaydık?
Güncellemeler
+1 yıl
güncelliyorum, bu durumda benim boşvermekten (şu anki şartlarda mümkün değil) başka yapabileceğim bir şey var mı? ortak arkadaşımız (benim 5 yıllık arkadaşım) benimle çıkmak istiyor ama çok çekiniyorum arkadaş olmalarından, sevmiyorum da. sadece alkollüyken bir samimiyet oldu ve sonrasında istemedim. bunlar hep benim kafamı karıştırıyor.

pişman olması için ne yapmalıyım? bana ettiği haksızlığı görmesi için?
Eski sevgilim neden bu şekilde beni üzüyor?