ben düşündüm, hayalini de kurdum, ve cevabim cimrilikten yana... sebebi ise şu, savurganlik evet o da bir dert fakat onunla başa cikilabilir durdurulabilir. cimrilik bir insana sinmişse işiniz zordur o artik ruhunu dahi vermeye korkar alişilagelmiş bir huydur bu psikolojiye de baglidir onunla daha zordur yaşanikmaz cimrilik ile... İyilikten yana dusunecek olursak paylasmak, hediye vermek, herhangi birine gonulden bir sey vermek parayi azaltmaz aksine sevap islendigi icin Allah iki katini nasip eder...
Ben cimri insanlardan nefret ederim. Eğer eşim savurgan olursa buna tahammül edebilirim hatta para bitene kadar onunla savurgan da olabilirim bence eğlenceli olur. Ama cimri insana asla katlanamam ben Allah öyle biriyle yazdıysa bozsun.
Benimde elim çok açık tabiri caizse har vurup harman savuruyorum denebilir, sözlüme yüz lira versem bir ay sonra bile verdiğin parayı harcıyorum diyo, sanırım beni sevdiceğim hatunum toparlıcak
Eş/Dost/Aile hiç fark etmez , cimri insanlara tahammülüm yok. Öyleleriyle buluşmam bile. Hesaba ayağı sürüne sürüne giden mi dersin, yalandan çantasıyla uğraşan mı... Iyyyyy Öğğğ hepsi çingen hepsi. Şimdi bir düşün eşinle alışverişe gidiyorsun; elini bir şeye atsan suratı asılacak. Allah'ım sen koru.
İkisi ile de yapamam. Cimri parayı biriktirir onu amaç olarak görür araç olarak görmesi gerekirken ne kendi için kullanır ne de diğer insanlar için. Savurgan biri de dengeyi bilemez parayı idare edemez böyle biriyle de eş olunmaz. İnsan ne savurgan olmalı nede cimri yeri geldiğinde kendisi için harcamalı yeri geldiğinde de birikim yapmalı
İkisinden biriyse cimrilik iyi derim. Düşünün baylar asgari ücretle çalışıyorsunuz maaşı aldiginizin ertesi günü eşiniz 950 tl ye saçını boyatip geliyor 😂 ya da düşünün bayanlar eşiniz maaşını almış gitmiş lüks bir mekanda arkadaşlarıyla yemeğe gidiyo.
Bu durumda cimrilik iyi. Ama cimri insanları da sevmem, savurganlari hiç sevmem zaten
Herşeye bir cimrilik katacaksa savurgan olsun ben ayarlarım onu hadi savurganlık bir sekılde toparlanır ama herseyde cimrilik yapan bır ınsansa benden de kısar o zaman da hos olmaz aslında tutumlu olsa birazcık ne herseyden kısan ne de herseye atılgan bırı olmasa cok hos olabılır
Savurgan bir eşle hayat zorlaşır. Cimri bir eşiniz olursa en azından borcunuz olmaz, olsa bile cimri eş sayesinde ödenir. Savurgan eşiniz olursa ölene kadar borç ödersiniz bence. Savurgan insanlar değişmiyor. Tutumlu olmayı beceremiyorlar.
2 Nadide sevgilimi örnek olarak göstermek istiyorum 1 İbrahim cidden cimri bir çocuktu ve bunu kendisi de kabul ediyordu ama onunlayken hayatımda eksilen ya da artan hiç bir şey olmadı zaten ondan önce de kendi paramı harcıyordum onunlayken de, 2 Asrın gerçekten parası olan ve bu parayı saçmayı seven biriydi, onunla ilişkim daha zor ilerliyordu çünkü sürekli gereksiz harcamalar yapıyordu bu da dışardan sanki ona muhtaçmışım görüntüsü veriyordu. 🌺
Kadınlar için cimri erkek, erkekler için savurgan kadın kabustur. Dolayısıyla erkek cimridir gibi bir şey çıkıyor ortaya adsfg. Cimri olmayan adamlar için cimrileri seçtiniz kızlar, üzdünüz.
Bızım bır danıdık vardı Allah rahmet eylesın cımrılıkte mastır yapmıştı adam esı en sonunda kendını astı ona Allah rahmet eylesın adam karısı oldukten sonra bır daha evlendı gelen kadın malı mülkü yedı adamda kahrından öldü
savurgan olsa el de avuçta bişi kalmaz cimri olsa hem dinen günah hemde o ne öyle var yemez gibi gerektiğinde harcamasını bilecek eğitime eve sağlığa yaşam şartlarına harciycak ama boş şey içinde har vurup harman savurmıyacak.
Cimri biri sayılırım? (öyle diyorlar :d ben tutumlu olduğumu düşünüyorum ) kolay kolay herşeye para harcamam aysonunu denk getirmeye çalışır herşeyi hesaplayıp dengelemeye çalışırım ve bence savurgan olmaktan çok daha iyi.
Erkek ve kadın tutumlu olamayı bilecek. Parayı yerine göre harcicaksın. Kadınların çoğunda şu vardır. Aynı ayakkabının kaç tane rengi varsa hepsini alırlar buna lüzum yok şahsen. Cimri insanla da olmaz savurgan insanlada ne yapsan düzeltemezsin.
Kendi paranı kazandıktan sonra o kadarda fark etmez ancak evlilik söz konusu olunca yine de boş yere para harcaması yerine çok az harcaması daha iyidir bence..
Savurgani bilmemde cimriyle cok zor oluyor😆basimda biliyorum. baya baya zorlanarak biraz esnettim ama istedigim kivama gelmedi henuz 😆savurgan da bir o kadar zordur tahmin edebiliyorum
Cimri iyidir. Savurgan borca girince nolcak. En azından cimri harcamaz o para hep kalır. Benim kanatimce ne cimri olucaksın ne de savurgan bu devirde tutumlu olucaksın. Zor zamanınds biriktirdiğin parayı çat diye çıkarıp verebimeli insan.
Her ikisi de cekilmez olur bir yerden sonra.. denge her zaman iyidir. Ne cimri ne savurgan.. bitecekmis gibi cimri ziyan etmiyen.. yeri geldiğinde de savuruyormuscasina cömert olan iyidir..
En İyi Cevaplar