Hep filmlerde denk geliyoruz böyle romantik hareketlere. Centilmen erkek sevgilisini almaya gelir, hızlıca iner ve sevgilisine kapıyı açıp arabaya binmesine yardımcı olur. Sizce bu davranış demode mi? Bence hoş ve düşünceli bir jest. Tabi, "Ben kendi kapımı açarım. O ne öyle?" diyenler kızlarımız da var. Beyler, siz böyle düşünceli hareketler yapar mısınız?
Bir erkek sevgilisine arabanın kapısını açmalı mı?
bunun modası demodesi olmaz... gerektiği yerde ve zamanda , ya da hiç olmadık bir zamanda bunu yapmalı erkek.. jesttir , her türlü.. nezakettir.. 7-24 bunu yapmak saçmadır belki ama.. yapılmalı mı bazen.. kesinlikle evet.. şimdiyse bakıyorum , kız arabaya binmeye çalışıyor.. çocuk arabayı hareket ettiriyor, 50 cm ilerleyip yine duruyor.. kız yine binmeye çalışıyor.. yine aynı şey.. gülüyor bunu yaparken.. ve işin acısı.. kız o an çekip gitmek yerine, onurunu ayaklar altına alıp o arabanın peşinden gidip binmeye çalışıyor hala.. ilk örnek nerdeee , bugünlerde şaka - espri adı altında yapılan küçük düşürme nerde..
Erkeğe zulüm etmek sizi mutlu mu ediyor yani. Kapını kendin açsan bitane kapı açacan. Adam senin kapını açacak olsa önce kendi kapısını açacak sonra geri kapatacak, taa diğer tarafa geçecek senin kapını açacak, oraya kadar gelmişken ayıp olmasın diye bide geri kapatacak, tekrar aracın diğer tarafına gidecek kendi kapısını tekrar açacak ve binip tekrar kapatacak. İnsan insana bunu yaparmı?
Ayy aman isyerimin karşısında bir bankaci bayan var aman yarabbi düşman başına adam bir kere kapiyi acmadi yolun ortasındaydi çünkü arabasi adamin gel bin basip gidelim tarzi bir hareket etti inanirmisin kiz gozleriyle hareketleriyle rezil etti gel ac gibilerinden omuz kiviriyodu bide en son adam inmedi ama oturdugu yerden uzanip kapinin kolunu acti bizde yan komsumla izleyip gulmustukde adam daha çok celallenmisti rezil olduk dermiscesine o gün bugundur kendinisi biniyo arada bir aciyo adam kapiyi garip doğrusu arada bir jest iyi olur ama fazlasi gereksiz 😑
Benim hayvan sevgilim etrafta baska avcilar yoksa boyle seylere cok onem vermez. Gecen hafta bir is icin sehir disina ciktik. Dort kisilik bir grup otelde kaldik. İki gun boyunca hic kendi sigarami yakmadim, sandalyemi cekmedim. Kapilari hic kendim acmadim. Niye? Etrafta potansiyel suc unsurlari vardi. Bu kadinin sahibi var ayaginizi denk alin mesajlari verildi. Sonra donduk. Doner donmez ne oldu? Bavulumu kendim tasidim misal. İki gun prenses gibi hissetmisim, hizmetciler bavulu odaya cikarin diycem ama yok :(
@first_class_aviator eve kadar birakti. Asansorun onune de koydu bavulu ama kapiyi da ben actim, asansorden kapiya bavulu da ben tasidim. Hakkaten okuz ya. Simdi kahve iciyorum. Sigarami da krndim yaktim.
Ben de bu şeyleri fazla önemsemem. Yani açsa da olur açmasa da olur diyenlerdenim. Hatta Bununla ilgili bir anımı anlatıyım; Eşimle benim özel bir günümüzdü o gün. Yani evlilik yıldönümü gibi bir şey. Nereye gideceğimizi bilmiyorum neyse sürüyor arabayı eşim. Sonra durdu birden. Hızlıca indi arabadan aha dedim kapıyı açacak. Normalde böyle huyları yoktur şaşırdım biraz da sevindim. Meğer tekere bakmaya inmiş sonra arabaya tekrar bindi. Sonuç hüsraaaann 😭😄. O günden sonra kapımı açacak diye hiç heveslenmem yani. Kursağımda kaldı 😅
Hiçbir zaman mecburiyet olarak görmedim bu eylemi fakat abilerim ve erkek arkadaşım bu nazik davranışı sürekli sergilerlerdi hatta öyle ki bazen karşılık vermek için yarışırdık birbirimizle ben de abilerimin kapısını açardım yine sevgiliminde öyle bu çok ince bir düşünce ve içten geldiğinde kendinizi bir kraliçe gibi hissediyorsunuz samimi olarak yapılmıyorsa cidden çok iğreti duruyor istemsizce gülüyorsunuz :)
Kadın erkek eşittir diye bas bas bağırıyorsunuz. Ama Her şeyi bizden bekliyorsunuz. Erkek evlenme Teklif etsin. Erkek kapıyı açsın. Erkek Araba alsın. Erkek sadece benle ilgilensin. Sizin sorununuz bu işte. Ne istediğinizi bilmiyorsunuz ya da bir şey istedikten sonra ne istediğinizi unutup tam zıttını istiyorsunuz.
Açmak zorunda değil elbette. Düz bir kafayla bakarsak sağlıklı her kadın o kapıyı açabilecek kabiliyete sahiptir. Ama benim hoşuma giderdi böyle bir hareket. Erkeğin cilvesi de bu bence. Senin için her şeyi yaparım demenin uygulamalı hali. Senin için kapını da ben açarım gerekirse demektir. Şu ne açıcam eli ayağı tutmuyor mu yorumunu yapanlar umarım sevdiğim insan için her şeyi yaparım demiyorlardır. İki yüzlülük çünkü bu.
Kadınlar her zaman istediğini yapabilir, bunun için bir erkeğe ihtiyaçları yok fakat bu tür davranışları beklemek bir zayıflık değildir. Bir erkeğin bu tür davranışları sergilemesi gayet hoş ve düşünceli biri olduğunu gösterir. Yani benim hoşuma gider, demode bulmuyorum. En azından ben böyle düşünüyorum.
Kesinlikle açmalı. Değer verdiğini gösterir. Nezaket her kadını etkiler.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Arabanın kapısını açmaktan ziyade elimdeki paketleri görür görmez elimden kapıp taşıyan, zor açılan kapılardan geçerken nazikçe sonuna kadar açıp buyrun diyen erkeklere zaafım var.
Bence acmali ben mercedes vip le dolasiyorum izmirde arkadaslarim biryerde durunca hemen kapiyi aciyorlar bir havalar bir havalar ah ah 😊erkek oldugum halde hosuma gidiyor kadin olsam bayilirim herhalde
Bazı kadınlar vardır, sadece kapı açılmaz önüne paspas diye serilesi gelir insanın. Bazıları vardır, ağzında sakızı "aşkom" diye kapıyı açmanızı bekler. İşte bu farkı yaşatan insana göre davranış değişir... Umarım anlatabilmişimdir.
film onlar be, özenmeyin özendirmeyin arkadaşım sonra yok hediye almadı bana şu filmde osman karısına alıyo hüseyin karısını yemeğe götürüyo fasada fiso birisi bayanlara filmlerin hayal ürünü olduğunu anlatmasını istiyorum
bey değilim ama yorumlamak istiyorum ; erkeklerin her allahın günü dakikası bunu yapmalarına gerek yok şık bir ortam olur ne bileyim böyle başka kadınların olduğu bir ortam olur yapsınlar kolları kopmaz ya yapsınlar arada :D
bence cok sacma bir davranış bu bana göre sevgi gösterisi değil sahte gösteriş sabah kalktığında yüzüne gülümsemek günaydın deyip öpmek yaptığı işlerde onu övmek daha samimi kolumu yokta kapısnı ben acıyorum cok sacma
sürekli sürekli olması çok itici. ama özel günlerde veya durduk yere bazı anlarda böyle jest yapması çok hoş olabilir. değer verdiğini gösterir bence. şahsen ben sevgilimin arada böyle şeyler yapmasından mutlu olurdum
yok la ben izin vermem zaten hayır beni arabasıylada almaya gelmes, in onun yerşne ikimiz bisikletle gidiceğimiz yere gideriz yani daha iyi ben centilmen hareketlerini sevmem onun yerine sert ve öküz ve de odun olcak sfdsjfıh
He he olmadı yere uzanalım üzerimizden geçin sonra ayhh sıkıldım üff bunun lüzümsuzlukları beni bitiriyor deyip pin kucağında alırsınız soluğu sonra o da kıcınıza tekmeyi koyduğu zaman mal mal kalırsınız böylesiniz işte
Sevgilimle beraber en anlam veremediğimiz hareketlerdendir bu.
Hakkaten anlamıyorum, kadının eli yok mu? Neyin düşünceliliği bu? Kadınları ötekileştirip sınırlandıran kardeşim sistemin aklınca rol kesmesinden başka birşey değil.
Son uzun ilişkimde özellikle hazırlanıp bir yere gittiğimizde hep böyle davranıyordum. Normal zamanlarda bazen unuturum ama mesela taksiye biniyorsak zaman mekan farketmez hep açarım. Neyse şu an sevgilim olmadığına göre maziyi açmak saçma :D
Kadında evde oturup yemek yapmalı diyosan olur çıkar ilişkisi yani. Hem eşitlik hem centilmenlik olmaz bana göre. Ayn brand'dan alıntı yapalım sevgilimi seviyorum çünkü. Karşılıklı çıkarlarımız var tüm ilişkilerde olduğu gibi.
Sen ve şu eksileyenler eminim onlara değer veren birçok erkeğe paçavra muamelesi yapıp, değer vermeyen cool tiplerin peşinden koşmuşsunuzdur.. Ondan sonra da hiç bir şeyin farkında değilmiş gibi burada "ne alaka" dersiniz..
@Diloooms işte size göre basitlik bu. Değer vermek sevmek filan. Esas basitlik, sırf kızlar peşine düşsün diye cool takılan erkeklerdir. Asıl basitlik, bunların peşinden kosan kızlardır
@Diloooms yoo yok 😂😂 Şimdiye kadar ben kimseye teklifte bulunmadım :) Kimsenin peşinden koşmam sevgilim hariç Ki o beni beğenip bana ilgisi olduğunu söyledi.
iyi hoşsunuz tamam da kadınlar romantik olmak zorunda değil nazik olmak zorunda değil ama gel gör ki erkekler bunların hepsini yapmak zorunda yapmazsa odun oluyor neden eşitlik ilkesi nerede yoksa bu bahsettiğiniz eşitlik pozitif ayrımcılık gibi işliyor olmasın size
açmamalı. bence çok mantıksız bir hareket. bu bir nezaket göstergesi değildir ya. ya da bir sandalye çekme aynı keza. yapmayin arkadaşlar herkesin eli kolu var bu işi kim başlattiysa.. 😂
Yaparım. Anneme, ablama yapıyorum. Eşime/sevgilime de yaparım ne olacak. Gülümseten hareketler bunlar. :) Yalnız hayat hiç bir zaman o filmlerdeki gibi olmayacak. Bu da bir gerçek. :)
Ben açmam açıkcası. Canımdan çok sevdiğim var. Kendi canımı veririm onun için ama kapıyı açmam. Sandalyesini de çekmem. Çünkü ne yaparsan yap, yaranamazsın. Daha çok isterler.
bence camı açmalı, sonra camdan içeri başını sokmasını sağlamalı sonra cama başını sıkıştırmalı, ulan nerden girdi şu film hayatımıza, aklımızı karıştırıyor😂😂😂
ABartılacak bir şey olmamakla beraber olması güzel olur. Demode değildir bence. Eşim de bu konularda çok kibardır sağ olsun. Kapımı vs açar markete bile girsek.
Açılır açmakta sorun yok ama bunu ödeve dönüştürmek erkeğin hep yapması gerekiyormuş gibi düşünmek rahatsız edici. O sebeple açmıyorum en az benim kadar birey olduğunu bilsin diye.
Neden centilmenliği erkeklere has bir davranış olarak değerlendiriyorlar anlamıyorum. Sanki sürekli ve sadece biz centilmen olmalıymışız gibi... Saçma.
Benim askisim yapiyor ya hep once benim kapimi acar falan hatta montumu giymemede yardimci oluyor ama tabi fazla kisa giyinince montunu bacaklarimada ortuyor oyle pis bir huyumuzda var 😂😂😂
Her zaman değil ama bazı zamanlarda yapsa hoşuma gider. Hiç beklemediğim anlarda. Tabi biz toplu taşıma kullanıyoruz orası ayrı. İstanbul trafiğine yüklenmemek lazım sonuçta. 😄
arabaya yürürken onun bineceği taraftan geçiyorsam buyrun efendim diyerek açarım :) ama yok kendi tarafımdan yaklaştıysam arabaya ona özel gidip açmam 😊
Biz daha birine sadık kalıp aldatmacadan mutlu olmayı beceremiyoruz sen gelmişsin arabanın kapısını açmaktan bahsediyorsun. Keşke tek sorunumuz bu olsaydı 😂
Düşünceli bir davranış ama inip açmasına gerek yok 🙂 aynı arabanın o ön koltuğuna ben arka koltuğuna oturucakken önce arka kapıyı açan sevgilime burda öpücüklerimi yolluyorum çok düşüncelisiiiin 😘👏🏻👋🏻
En İyi Cevaplar