Hiç kuran okumuyor musun?
Müminler , müminlerden başka kafirleri dost (ve yönetici) edinmesinler. Kim bunu yaparsa, ona Allah'tangiçbir şey yoktur.
Ancak onlardan sakınmak için dost görünmeniz başka. Allah sizi kendisiyle sakındırır. Ve dönüş Allah'adır
Al-i imran suresi 40.12 Yorumla- +1 yıl
Alanyada ki ruslari hic gordun mu?
- +1 yıl
Kurandaki ayet cok farkli. O zamanki donemde savas doneminde indi ayet.
En İyi Cevaplar
+1 yılBence evliliğinizde problem olur yine de sen bilirsin
10 Yorumla
Sen kendi kararını kendisi verebilen ayakları üzerinde duyan analitik düşünebilen özgür bir birey mi yetiştirmek istiyorsun yoksa sani veya babasını taklit eden hep bir fikir babası olan asla ilham gelmeyen bir birey mi?
Önce bu soruyu cevaplandırmalısın bence...10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu kitabı okuyun beraber, gerçek müslüman olursunuz.
i.dr.com.tr/.../0000000448353-1.jpg011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@elalor İşte baştan sonu okudukları kitapla bu aynısı değil. Okudukları kitapta çeviri hataları ve sıralama yanlışlığı var. Bir kez de bunu okusunlar, ne kaybederler. Ateizm konusunu açmak istemiyorum çünkü çok uzun ama ateist adamın kavgası papazladır. Papaz tanrı isadır der ateist buna karşı çıkar. Neyse Allah akıl vermiş kullansın insanlar diye, ben bir kardeş olarak önerimi yaptım.
Cevap sahibi+1 yıl@elalor Dediğim gibi ateizm konusunu girmeyeceğim. Görevimi yaptım gerisi kişilerin kendi tercihidir. Ateistler içinde kurtuluş var bu kitapta, iyi insanlar olsun bu onları kurtaracak. Çünkü Kur'an'da ateizmden bahsedilmez, Kur'an insanların doğası gereği inançsız olabileceğini kabul etmez ve bunun cezası yoktur. Çünkü hiç olmazsa o insanın vicdanı yönetir onu. Ee Kur'an'da bir vicdandır zaten. Ama eğer dine mensup olur ve o dini çıkar için kullanırlarsa işte onlar hapı yuttu deyim kısaca.
Cevap sahibi+1 yıl@Üfürük Darwin evrim lafını kullanmamış bile arkadaşım, dönüşüm demiş. Darwin Anglikan kilisesine bağlı bir adam, evrim dese başta kilise kızar ama kilise onu savunmuş. Ki zaten Kur'an'da var bunların hepsi, haklısın. :) Aklın yolu bir.
Cevap sahibi+1 yıl@Üfürük Darwin zaten evrim kelimesini kullanmamış. :) O masonların ortaya attığı bir olay, dinsizliği yayma amaçlı. Darwin dönüşümü ispatlamış, yani bir tırtılın kelebek olması gibi. Ondan sonra ne varsa Darwin'e ihale ettiler tabi. Bir kez olsun Kur'an'ı hakkını vererek okumamış insanlarda saçmalıyor işte.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 399 cevap paylaştı. Ateist bir adam, bir çok müslümandan daha müslümandır. Dini kitabi çok iyi öğrenmiştir. Evlilikte ne gibi sorunlar olacak merak ettimde
66 Yorumla
Soran+1 yıldetayda yazdım. mesela ben çocuğuma gerekli dini bilgiyi vermek isteyeceğim kocamsa çocuğa böyle şeyler anlatmamın saçma olduğunu söyleyecek vs vs
Soran+1 yılyoo dindar bir çocuk yetiştirmek istemiyorum kendim de dindar değilim ailem de dindar değil ama Müslümanım sonuçta. Çocuğumun inancının olmasını ona aşılamayı isterim
Soran+1 yılteşekkür ederim. siz de mi ateistsiniz
- +1 yıl
İnancım yok iyi insan olma niyetindeyim sadece. Doğru şeyleri yapmakla uğraşıyorum. Din konulari insanları kısıtlayan şeyler bunları konuşmak bile insanı geriye götürüyor. Herkesin inancı kendisine ve kendi içindedir bu topraklarda ve islamiyetin bakış açısında bu yok. Dinin kuralları, her kelimesi bellidir bunu yorumluyarak inanılmaz o yüzden ben bunları düşünmeyi bıraktım sadece tek düşüncem var iyi biri olmak...
Sen ona haram oluyorsun o da sana canım. evlendikten sonra Gerdek geceniz olucak şükür namazı kılınması gerekiyor sonra muslumanim diyorsun imam nikahın olmasi lazim bunları nasıl asicaksiniz çağdaş hayatlarınizda
13 Yorumla
Soran+1 yılaynen nasıl aşacağız önerin var mı, şükür namazı kılmadan olmuyo mu o kılmasa ben kılsam olmaz mı ki, çünkü ben ona illa namaz kıl diyemem
- +1 yıl
Olmaz hem dünyanı hem ahiretini yakarsın bunun bir imtihan sınav olduğunu düşün. Dinde zorlama yok evet ama Müslümanım diyebiliyorsan Allah'ın emirlerine uyan gerekiyor boş bir vaktinde kuranı türkçe mealinden okumanı tavsiye edebilirim. Ne kadar yaşayacagimizin garantisi yok muslumanim dini gerekcelerimin tümünü yerine getirmesemde oruç tutuyorum gibi birsey yazmissin işte senin sadece inandığın için affedilme Şansın var Allah bilir en doğrusunu fakat ben inanmıyorum diyen birine dünya da serbest ahiretinde büyük azap var. Allah korkusu olmayan bir insan seni nasıl sevebilir iman duygusu yoksa adam onu yaratan Allah'ı inkar ediyor gerçekten biraz okuyup anla kuranı bu soruyu sormazsın.
Soran+1 yılpek okumadığım için sordum zten netten araştırcam
müslüman bir kadın değil ateist, hristiyan, ya da yahudi biri ile bile evlenemez. bırak kadını eteist bir kadın ile müslüman erkek bile evlenemez şer'an caiz değildir.
12 Yorumla
Soran+1 yılböyle bir ayet gerçekten var mı
Neden cocugunu musluman gb yetistirmek istiyorsun? Dusunmesini ogreteceksin oda dusunup kendi sececek...
19 Yorumla
Soran+1 yılçocuğum ateist olursa Allah bana sormaz mı ne biçim çocuk yetiştirdin diye onun yüzünden ben de vebale girerim
Soran+1 yılçünkü bir annenin görevi çocuğuna gerekli dini bilgiyi vermektir
Soran+1 yılöyle zaten ben dayatcam demedim zaten, benim ailem de bana dayatmadı ben istediğimi yapıyorum
Soran+1 yılanladım ben bu sitede sorumun cevabını bulamayacağım. dinimiz çok ince herşeyin hesabı var. müslüman olmayan biri ile evlenmenin vebalini nette araştırırım artık
Soran+1 yılbilim ayrı bir konu, ben sadece dinen vebalini sordum
+1 yılateist oldugu için dini nikahı kabul etmicek ve nikah olmayınca zina yapmıs olacaksınız cocugunuz olursa zina cocugu olucak birdaha düşün derim.
14 Yorumla
Soran+1 yılsanırım dini nikah da sorun :( onu nasıl hallederiz bilmiyorum :(
- +1 yıl
sen vazgeç o sevdadan daha fazla kaptırmadan derim
Soran+1 yılvazgeçemem ki onu çok seviyorum 2 yıldır beraberiz
- +1 yıl
ona söyle o vazgecsin o zaman dinsizlikten:D
Tövbe Allah'ım ya seviyorsan böyle şeyleri niye takıyorsun? Günahsa ona günah sana değil.
14 Yorumla
Soran+1 yılya kardeşim çocuğum olacak ilerde. ben çocuğuma gerekli dini bilgiyi vermek isteyeceğim o da istemez bunu. çocuğumun annesi Müslüman babası ateist olacak. çocuk anlam karmaşası yaşamaz mı bir de dinen müslüman olmayan bir erkek ile evlenmenin vebalini sordum
Soran+1 yılo bana ben ona saygılıyım zaten orada bir sıkıntı yok
herkesin inancı kendine ve kimseyi ilgilendirmez sen onu öyle sevmissin kabul etmissin bir şey demeye hakkın yok ama ilerde çocuk olursa ona da dini anlat ya da başka şeyleri sun zorlama kendisi araştırsın seçsin
00 Yorumla
+1 yılHayır dini nikah yapmak istese bile bu geçerli olmaz ve ilişkiniz zina sayılır
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. sevdiğiniz dini nikahı kabul etsede nikah tutmaz tabi resmiyette evli olmanız yetiyorsa dini nikahı boşver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir." [Mümtehine 10]
10 Yorumlaateist sevgilinle önce uçağa bin uçak türbülansa girdiğinde bak bakalım tekrar ateist mi yoksa başka birşeymi mi :)
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbabası ateist olan bir çocuğu müslüman olarak yetiştireceksin öyle mi?
çocuk büyüklerinden ne görürse onu yapar02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl olacak işte çocuğum anlam karmaşası yaşamaz mı..
Cevap sahibi+1 yılilk senin inancın değişir sonra çocuğunun inancı da babasının inancı yönünde yönlenir benim düşüncem bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist insanlar daha yürekli, daha ılımlı daha insanı oluyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılo benim herşeyim zaten. medeni entellektüel biri, hoşgörülü dediğin gibi birtanem o benim :(
Cevap sahibi+1 yılBöyle bir sebepten ötürü bırakma onu, aksine daha sıkı tutun.
Gizli Üye(25-29)+1 yılkendini ateist birine mı layık goruyorsun büyü evlen o zaman ama duygularınla değil mantiginla karar ver.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben ateistler kötü insanlar müslümanlar çok iyidir demedim iyilik kötülük kavramı kişiden kişiye değişir ama ama sen Allah ı yok sayan biriyle nasıl evlenmeyi düşünüyorsun bak bunu yaparsan ilerde çocuğun da ateist olur hayatın boyunca vicdan azabı çekersin ilerde ve de ahirette
Cevap sahibi+1 yılsen bilirsin ben olacağı söyledim gerisi sana kalmış
Cevap sahibi+1 yılbunu diyorsan Zaten yani başka ne deyim ki bir de Müslümanım diyorsun tövbe tövbe
Evlenme bence baska erkekmı yok hayret birşeysin ya
013 Yorumla
Soran+1 yıldeli gibi aşığım onsuzluğu düşünemiyorum, aşık olacağım kişiyi kendim nasıl seçeyim
Soran+1 yılee yani?
- +1 yıl
Bak benim ateist olup olmamam seni gram ilgilendirmez. Ama burada kızın resmen beynini yıkıyorsun, aşırı dinci adam modülüne girmişsin bilmişlik taslıyorsun. 18 yaşını geçtigi sürece, kadın 60 adamla evlense istemediği sürece dini değişmez. Kimlikte de değişmez zihninde de değişmez, ateist olmak da günah değil, her boka karışmak hep şirk koşmak günah. Bir şeyleri araştırmayıp geliyorsunuz sonra Burada insanlar çelişkiye düşüyor
- +1 yıl
Senin gibi uza gibi terimler kullanan "beyni ergen" insanlarla uğraşmak kişiliğime uymaz. Ben geniş falan da değilim ilk önce laflarına dikkat et bu bir. Okuduğum bölüm ve olmak istediğim meslek dolayısıyla bütün dini kitapları teker teker okudum, karşıma çıkan insanları iyi tanımlamak icin. Ailemde de bir sürü müslüman var. Bir ateistin saygısızlık yapması farklı günah yapmaması farklı günah. Şimdi sana soruyorum, burada ateistlik günah o günah falan diyorsun da, kendi kurduğun cümlelerdeki o saygısız terimlerin ne kadar günah olduğunun farkında değilsin sanırım? Neyse uğraşmıyorum, yazık.
- +1 yıl
Bakın beyefendi, saygıda kusur etmeyi sevmem ama alçak beyninizi biraz geride konuşturursaniz sevinirim. Benimle bu konuşmaları yapmaya kalkışırsaniz olacak tek şey kendinizi rezil etmek olur. Sen kim köpeksin bilemem ama bana beyinsiz diyemezsin, şayet ben insanlarin derdini paylaşmak için varım, iki üç cahille laf dalaşına girmek için değil. Şimdi izninizle, insanların anlayamayacağı şeyleri anlatmaktan daha değişik işlerim var. Uzatmamaniz sizin yarariniza olur.
- +1 yıl
peygamber efendimizin ölümünden yıllar sonra doğmuş mezhepleri dinin temeli gibi göstermek çok yanlış.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuğun büyük ihtimal ateist olur zamanla senle unutursun müslüman olduğunu ama sen bilirsin yinede
00 Yorumla
+1 yıl1 seneye kalmaz bosanirsin evlenirsen tabi
10 YorumlaPişman olursun
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin günahı kendinedir.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. günah mı nasıl nikah kiyacaksin
09 Yorumla
Soran+1 yılresmi nikah
Soran+1 yılneden ya
Soran+1 yılonu ben bir şekilde kabulettirmeye çalışacağım artık
- +1 yıl
krds dini nikahi kiyarsiniz kiymasinada kabul olmaz ki sonucta o adam inanmiyo sni kirmamak icin imam nikahi kiysaniz ne olur herturlu zina
+1 yıldinen evlenemezsin caiz değil
20 Yorumla
+1 yılAteist biriyle evlenemezsin dinen.
10 Yorumlaolmaz evlenemessin. memlekette adammi kalmadi yahu
12 Yorumla
Soran+1 yıldeli gibi aşığım onsuzluğu düşünemiyorum, aşık olacağım kişiyi kendim nasıl seçeyim
+1 yıldinden çıkıyorsun bırak günahı
00 Yorumla
+1 yılCaiz değil sanırım
00 YorumlaHiç caiz değil
00 Yorumla
+1 yılateist iyidir
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,8b cevap paylaştı. herkes kendine
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri