Biz biraz zorlanıyoruz. Ramazanda dışarda su içtiğim için baya uzun sure tavir yapmıştı. Halbuki kendisi de oruçlu degildi. Diger insanlar neden bu kadar önemli.
Cevabın nedir?
Aynı durum benim başımdan da geçti :)
Bizde tabi ateist ve dindarın yerleri değişikti, bir çok konuda anlaşamıyor olsak da, sorun yaşamadık ayrılığımız farklı sebeplerden oldu
Sonra ateist bir kız arkadaşım oldu ve biz hepten bokunu çıkardık, onunla ilişkim daha kısa sürdü :))00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞu ramazanda dışarıda su içenleri ayıplayanlar muharremde aynı hassasiyeti aleviler için falan gösteriyor mu acaba?
70 Yorumla
Bir noktadan sonra yürümez. Benim alenen mantıksız bulduğum şeye onun inanması, hatta bunu önemli değerlerinden sayması bana gelmez mesela.
Hele hele böyle bir sebepten bana trip atacak insan bırak sevgiliyi, arkadaşım bile olamaz.00 Yorumla
2 tarafta biribirini eleştirmemeli ve birbirlerine saygı duymalılar ve bu konuları hiiiç açmamalılar sen onu eleştirme oda seni eleştirmesin
16 Yorumla
Soran+1 yılBen dini konulari konusmayi sevmiyorum zaten. Diger ateistler gibi kendimi ispatlamaya çalışmıyorum. Ama o beni eleştiriyor.
Soran+1 yılAma o da oruç tutmuyordu. Ve saygısızlık olsun diye yapmadim. Oruçlu olan kendi orucuna bakar benle ne işi var. Yoldan gecen insanlarla duygusal bağ kurmuyorum açıkçası.
Soran+1 yılKötü değilim zaten ben dindar insanlarla ayni yerde yaşıyorum açlıktan aglarcasina miyavlayarak yardım isteyen bir kedi yavrusu vardı onu kim aldı yanına? Tabi ki ben. O orda ölene kadar aglayacakti o dindar insanlar mi? Evde keyif yapiyorlardi sokak inlerken.
Soran+1 yılAyrica oruc tutanlar cocuk degiller o kadar da iradeleri var.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
55Cevap
Diğer konusunda 834 cevap paylaştı. Valla onu bilmem de sevgilim vardı kapalı ve çok dindardı bende ateistim, kız önce yanıma geldiğinde başını açmaya başladı, sonra bir caeye oturduğumuzda ben çoğu zaman bira ısmarlardım bardağıma ortak olmaya başladı, zamanla kendi de bira istemeye başladı, çok ta iyi anlaşıyorduk ama yürümemesine aileler sebep oldu, kızın ailesi uç noktada dindardı. Ama şahsi görüşüm kız ateist erkek dindarsa pek yürümez, erkekler genelde kızı kendine uymaya zorlarlar, uymadımı kavgalar başlar.
10 Yorumla
+1 yılBen Ateistim / canım dindar :) Yürütüyoruz..
Ezan okunduğunda aziz Allah celle celalü-hü der bende tekrarlarım :)
şimdiye kadar din&inanç adına hiç ayrı düşmedik, bunu tartışmıyoruz bile..
vizyon&bakış meselesi
, zeka ile orantılı13 Yorumla
Soran+1 yılZeka ile ilgili olduğuna kesinlikle katılıyorum.
- +1 yıl
E sen de onu diyorsan nasil ateist oluyosun. Sen bence sadece dindar degilsin. Eger tamamen tanriyi reddeden biri olsan sana o ve dusunceleri cok sacma gelir. Tamam saygi duydun diyelim kalkip tekrarlamak da biraz garip..
- +1 yıl
dindar birisi ateistle evlenmez o kişi dindar değil cunku dindar biri dini nikah düşmiceğini zina olcagını bilir bilmiyosa dindar demek sacma
Ben evlenmezdim. Bir çok sorun çıkar. Ben çocuklarıma 15 yaşından başlayarak dini kuralları öğretmek isterim. Özellikle kızımı namuslu yetiştirmek isterim zina günah derim felan, ama eşim karşı çıkar. Bu yüzden evlenmek istemem. Evlilik huzurlu olmayacaksa, bekar hayatı yaşamak daha iyi.
02 Yorumla- Diğer konusunda 821 cevap paylaştı.
+1 yılben ateistim şahsen ama önemli olan din değil gönüllerdir. sevdikten sonra dini inancın bir önemi olmaz benim için. sevgilinde böyle olsaydı sorun olmazdı ama bakıyorumki seni dine göre 2. plana atmış. işte bu yüzden farklı inançsal görüşlerde biriyle ilişkide bulunmak sıkıntılı :/
00 Yorumla ben de ateistim ama hiç bir zaman insanların içinde yiyip içmedim neden biliyormusun saygıdır bu onları geç kendine olan saygındır. ama farklı bir ortamdasın herkes yiyip içiyor bir bakıyorsun bir grup saldırıyor bize sebebi oruç tutmuyoruz.
06 Yorumla
Soran+1 yılYa köyde yaşamıyoruz. Orucunu tutan da var yiyen içen de var. Kimse kimseye karışmıyor. Bu saygiyla ilgili degil tercih meselesi. Oruc tutan insan iradelidir zaten. Adam cocuguna doner yediriyo kendisi onu bekliyordu. Ne var yani bunda.
- +1 yıl
türkiyenin %95 i müslüman sen gelipte camileri yıkın diyemezsin ama lakin bir yere kadar bir mahalleye 3 4 tane cami yapılırsa buna ben itiraz ederim 1 tane neyinize yetmiyor diye oruç konusuda aynı şey onların sana karışmaya hakkı yok ama saygıdır.. bu benim düşüncem yiyene içenede bişey demem
Soran+1 yılOna kadar saygılı olmanın baska kriterleri var. Bence bu mahalle baskısına giriyor.
- +1 yıl
bak sen evlenemeden önce bu konuları konuşacaktın benim meşrebim şu şu diye hiç mi flört ederken konuşmadınız bunları eşinin bu düşüncesi vardı belki seni degiştirmeye çalışıyor yanlış yapmışsın hiç bişe senin özgülügünü kısıtlayamaz al karşına konuş olmuyorsa çocuk falan yoksa ayrıl
Soran+1 yılBenim düşüncemi biliyordu. Ben kuran kursunda fazla kalmaktan dinden soğumuş bir insanim. Benim değişeceğimi düşünmüş kendince. halbuki ben öyle bir söz vermedim.
+1 yıltamamen ikinizin anlayışına bakar. islamda müslüman olmayan biriyle evlenmek caiz değildir. ama olaki evlendiyse bir şekilde onun karşısındakine karşısındakininde ona anlayışlı olması hoşgörmesi lazım.
00 Yorumla
+1 yılHayır yürümez. Ben yapamam şahsen dinimi karşımdakinden daha çok seviyorum çünkü. . :)
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldindarlarla bir ömür geçmez. ne zman bakarsan hep abdest alır, dünya yansa Allah büyüktür der şaka gibi , bizde biliyoruz Allah büyük ama çoğu dindar yat kulağın üstüne Allah yardın eder düşüncesinde olduğu için 1 gün bile geçmez bu kafada olanlarla
12 Yorumla
Soran+1 yılCok komik anlatmissin da benim esim oyle olsa yine iyi. Yapmaz ibadet falan ama dilinden dusmez din muhabbeti. Benim aslinda din konusunda ondan daha cok bilgim var. Beni de muhabbetine cekmeye calisiyo cok sıkılıyorum.
Cevap sahibi+1 yılAllah sana yardım etsin, kocana akıl :)
+1 yılBence Diğer insanlara hassasiyetten çok seni düşünüyordur. Sonuçta ölümden sonra hayat diye bir şey var. Orda seni kayıp etmek istemiyordur. Ondan senin bu konularda tavrına hassas biraz.
00 Yorumladinini bana yansıtmadığı sürece en ufak sıkıntı olmaz. ayrıca kimsenin inancı için en önemli ihtiyacını kısıtlamak zorunda değilsin bu ister eşin ister başka insanlar olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılInsanlara bunu anlatamıyoruz. Saygısızlık ne demek bilmiyorlar. Ben desem ki oruç saçma ne gerek var veya agziniz kokuyor desem bu saygisizlik olur. Ama benim yedigim ictigim kimseyi ilgilendirmez bu benim kisisel özgürlüğüm.
- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBence kaçarak kurtul. O ne öyle. Sen oruç tutmuyorsun ki, ramazan temmuzdaydı o sıcakta dışarıda su içilir.
20 Yorumla
+1 yılateistle dindar nasıl evlenebilir ki? Bilmeden mi evlendiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim dinden soğuduğumu ama zamanla değişeceğimi düşünmüş öyle anlatıyor. (dini konuda egitimim oldugu için). Halbuki ben dine karsi nefret ya da istek duymuyorum. Nötrüm bu konuda.
Bu tarz davranırsa yürümez şöyleki o oruç olmadığı halde susadını bildiniz için su içmesi gerektini söyleseniz buda yanlıs olurdu bunları her iki tarafta inancına göre hoş görerek bakması lazımki yinede bu tür şeyler hayat boyu karsınıza çıkıcaktır
00 Yorumla
+1 yılOrucun ne oldugu arastir osmanli zamaninda yahudiler bile senin yaptigi yapmiyordu saygidan dolayi etik birazda yaptigin aykiri birsey degil ama hos bir hareket degil esin ondan dolayi tavir yapmis
05 Yorumla
Soran+1 yılOsmanli zamaninda degiliz zamaninda ben de dinimi yaşıyordum kimsenin yedigine ictigine de bakmadim gözüm de kalmadi
- +1 yıl
Ama kimsenin kalmadigini da bilemezsin yanlis miyim
Soran+1 yılOruc tutmanin zorlugu yiyecek gormekse eğer evde iftara yemek hazırlayanlar ne olacak? Açlık veya susuZLUK. Görerek değil vücudun ihtiyaci oldugu zaman hissedilir.
- +1 yıl
Neyse ablacim dinsizin hakkindan anca imansiz gelirmis imanim tam allaha sukur sana laf anlatamicam baksana kocan bile anlatanamis 😜😜😜😛😄
Soran+1 yılÇok güzel yorum yaptın. Kendinle gurur duyabilirsin.
Yürür bal gibi yürür canlı örneği kendi ebeveynlerimdir yeter ki anlayış olsun :)
00 YorumlaAteist tarafindan degilde dindar taraftan sorun cikar
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle oluyor beni dışlıyor. Çocuğumuz olsa onu dinsiz yetistirirsin diyor.
Soran+1 yılBekliyorum belki duzelir diye.
Soru bastan ölü doğmus bir soru zaten. Senin kocan dindar değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılAma oyle zannediyor. Hep dinden bahsediyor. Ama ibadete useniyor.
saygı olsa bile yürümez. ateist olan müslüman olanla beraber camiye girmek istemez mesela en basit örnek
00 Yorumlaçevremdekilerden biliyorum, maalesef çok yürümüyor.
00 YorumlaRamazan ayında dışarda su içmemek diğer insanlara saygıdandır. He ama sizin için saygı önemli değilse su içmenizde de insanlatın size ne kadarda saygısız bakışı atmasından rahatsız olmazsanız...
00 Yorumlaİslama göre erkek farklı dine sahip kadınla evlenebiliyor ama kadın için tam tersi caiz degil... Gerçi senin durumun farklı olabilir hiçbir dine baglı degilsin çünkü...
00 Yorumlaİnsanlar oruç tutuyo oluyo sen su içerken ve ister istemez canları istiyo bikere bu günah inanmıyorum günaha falan diyosan ayıpp
03 Yorumla- +1 yıl
İyi de, kimse birilerinin orucu yüzünden su içmekten mahrum kalmak zorunda değil. Madem o kadar iradeleri zayıf, içmesinler.
Ki zaten oruç tutuyorsan, su içen birini gördüğünde orucunu bozmamak daha makbuldür, 'Oruç tutuyorum sen su içme, sen sigara içme, sen de yemek yeme, herkes bana ve benim inancıma göre davransın, çünkü bir tek benim hayat tarzım saygıyı hakediyor, sizin oruç tutmama hakkınız kimsenin mikinde olmamalı' demek büyük kaypaklık ve saygısızlık.
Sokakta su içmenin ayıp tarafı yok, zoruna giden tutmasın oruç falan.
Soran+1 yılDoğuştan ateist değilim heralde. Etkilemediğini biliyorum. Kimsenin de canı çekmez. Odak noktası o değil çünkü.
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılsaygılı olsalar yürür falan diyeceğim ama müslüman olanın ateistle evlenmesi olur birşey değil ki
00 Yorumla özünüz de insan olduğunuzu kabul ettikten sonra yürür
00 Yorumlaİslam Ahlaki değerlerin bütünüdür aslında.
Dışarıdaki insanlar ölsün o zaman siz yaşayasınız diye.
Çok saçma sorular bunlar !00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDindarın başka bir dine mensup biri ile evlenmesi haramdır.
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte bunu ben biliyorum ama o dindar bilmiyor naparsin.
Dindar biriside bile be ateist ile evlendiyse bitirmeyi goze almistir derim
00 Yorumla
+1 yılMüslüman birisi dinsiz birisi ile evlenemez. Nikah olmaz yani.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet dini hükmü bu. Ama biz evlendik.
- +1 yıl
Allah katında geçerliliği yoktur. Zina yaparsınız sadece.
Ateist dindari dininden dindar da ateisti ateistliğinden etmeye çalışmazsa olur.
12 Yorumla
Soran+1 yılBen ona karismiyorum hatta namaz kaldığında kendini huzurlu hissettigi icin onu destekliyorum. Ama o beni dışlıyor.
+1 yılya o seni ateistliğe çeker ya da sen onu dinine çekersin halat çekme oyunu gibi bişey bu ama güçle değil ZEKAYLA...
00 Yorumla- Diğer konusunda 24,8b cevap paylaştı.
+1 yıldindar birisi ateistle evlenmez evleniyosa dindar değil
dini nikah düşmez o dindar dediğin şahıs zina yapıyor sürekli00 Yorumla Sorun olmaz çünkü evllenence muslluman olacaksın istesende istemesende birgun şeçdeye kafanı koyacaksın
00 YorumlaBöyle bir şaçmalık olur mu ya? Direkt cehennemlik biriyle insan neden yuva kurar hayret bir şey.
00 Yorumla
+1 yılyürümez dinende yasak tabı bu din dediğin islam din ise eğer diğer dinlere karışmam 😊
00 YorumlaDiğer konusunda 970 cevap paylaştı. Biri Allah a inaniyor digeri inanmiyor yurur mu sence biraz mantikli olalim..
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılZor olmali bencede rahat bir evlilik beklemek saçma olur
01 Yorumla
Soran+1 yılBence olgun bir insan bunu başarabilir ama benim eşim ön yargı ve toplumun genel geçer düşüncelerini sorgulamadan kabul ettiği icin zorlaniyoruz.
Kendine müslümansa sıkıntı yok. Dinle kafayı yemiş biriyse yürümesi imkansız.
00 Yorumla- Diğer konusunda 30,8b cevap paylaştı.
+1 yıleğer sana saygı duyuyorsa benim fikrimce yürür ama ortada saygı yoksa 1 saniye bile durma onunla.
00 Yorumla
+1 yılTavukla fil çiftleşebilirse ateiatle dindar evlenebilir oda belki
00 Yorumla
+1 yılSaygılı olursa yürür ama bir tarafta diktalık varsa yürümez
00 Yorumla
+1 yılKullandim super ihtiyacim oldugu icin degil ama sabaha kadar 6 yorulmadan terlemeden 10 numara
00 Yorumla
+1 yılİnsanların dili dini ırkı beni irdelemez
10 Yorumla- Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılYuruyecegini zannetmiyorum.
00 Yorumla atla hamamböceğinin evliliği yürürmü hiç
00 YorumlaYürümez. Cocuklar ne olcak buddhist mi?
00 Yorumla
+1 yılÇok cahilsin keşke ölsen
00 Yorumla
+1 yılAteistle Dindar evlenemez ki yürüsün.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvlendik ama pişmanım çünkü dislaniyorum
ateşle barut yanyana olur mu gibi soru olmuş
00 Yorumlaoha seni nasıl hala müslüman yapmadı
00 Yorumlakarşılıklı saygı olduğu sürece sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılbir müslümanla yapabileceğimi sanmam
00 Yorumla- Diğer konusunda 575 cevap paylaştı.
+1 yılYürümez saygı göstermeyi bilmelisin
02 Yorumla
Soran+1 yılBen biliyorum zaten. bir insani elestirmek saygisizliktir benim yaptigim degil
- +1 yıl
Seni eleştirmemiş saygısızlığına tepki göstermiş neyse konudan sapmayalım birlikte yapamazsınız
Oruç tutanlara saygı diye bir kavram vardır
04 Yorumla
Soran+1 yılSaygisizlik olarak yapilmiyor. Oruclu insan suyu gorerek degil vucudunda ihtiyacini hissederek susar.
Soran+1 yılSaygisizlik icin icilmiyor. O saygisizlik dedigin daha farklidir. Acliktan agziniz kokuyo desem o saygisizlik olur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaygı duymak zorundasın
02 Yorumla
Soran+1 yılSaygi duyuyorum namaz kılması konusunda bile destek veriyorum. Ama insanlik hali bir su içmekle saygisiz olunmaz. Yeri geliyor insanlar cocugunu yemeğe götürüyor kendi orucuna devam ediyor.
Cevap sahibi+1 yılHaklisin canım ne diyelim Allah hidayet versin ;)
Saygi denen sey var ya onemli bisey bence
00 Yorumla
+1 yılarada saygı varsa yürür
00 YorumlaDiğer konusunda 701 cevap paylaştı. Ateist kız mı erkek mi
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim
Soran+1 yılAynen kapanmami istiyor.
çocuklar ne olacak. ateist mi müslüman mı
00 Yorumla
+1 yılYürümez hiçbir şekilde.
00 YorumlaSaygı önem degil bunu idrak edemiyonmu
00 Yorumla- Devamını Gör (19)