Eğitimli, çalışan, daha evlenmemiş, kadınlara örneğin, her gün birileri doğrudan ya da dolaylı olarak, "Evlenmelisin, çocuk (lar) doğurmalısın, bunlar olmazsa sen pek de bir şey değilsin, bak zaman doluyor, yakında bu mümkün olamayacak" baskısı yapıyor. Anneleri, ablaları, evli arkadaşları, kendileri, bedenleri.Bazılarımız için hayat zaten zor. Bir de çevrenin baskısıyla yanlış kararlar alınıyor ve önlerindeki tek hedef çocuk oluyor. Çocuk için evleniyorlar çocuk olunca da bazıları soluğu mahkeme de alıyor boşanıp kaldığı yerden devam ediyor.
Yaş ilerledikçe çocuk sahibi olmak için mi evleniliyor yoksa ömürlük bir hayat arkadaşı için mi?
Şimdilerde aile yapısı ve aslında o hiç önemsenmeyen ama önemli olan bekaret takılmadiği için aile kurmanın bir mantığı kalmamaya başladı. Aslında evliliğin en büyük sebebi cinsel istekdir. Bu dediğime hiç itiraz etmeyin bilim de böyle söylüyor. Ee şimdi üniversitede bir kız bir erkek beraber ev tutup kalıyorlar. İlişkiler vıcık vıcık oldu. Evliliğe bir özlem kalmadı evliliğin bir manası kalmadı. Neden evleniyorlar peki aile ve cevre baskısından. Zaten herkes kendini tatmin ediyor. Durumumuz vahim bence 😔
Hayattaki en saçma şeylerden biridir, çocuk yapmak için evlenmek ve sorunlu bir evliliği çocuk var diye devam ettirmek. Bunu yapanlar çok var da. Benim anne olma gibi bir isteğim yok zaten. Ha ilerde evlendiğimde olur yani bilemem, ama evlenmeye niyetlenmem için çocuk fikri bir sebep olamaz.
Yaş ilerledikçe hormonlar yüzünden anne/baba olmak duygusu ağır basıyor. Evet çoğu evlilik ileri yaşta yapılıyorsa genellikle çocuk için yapılıyor. Boşanmayı göze alarak evlenenler bile var. Maksat çocuk yapmak zaman geçirmek. Ömürlük aşk isteyenler de var tabii ama aşk kolay bulunmuyor.
Çok güzel bir tespit. Memnun oldum. Sırf elalem ne der diye diye olmadık adamlarla evleniyorlar (kişiyi yeterince tanımadan hırlı mı hırsız mı bilmeden) sonra laf olsun diye çocuk doğuruyor. Aynı şey erkekler için de geçerli. Onlar da çevre baskısı yüzünden dış güzelliğe aldanıp evleniveriyorlar sonra kadın manyak çıktı diyor. Ya bir tanı bir sorgula değil mi?
İşte bu yüzden görücü usulü evlilikler aşk evliliklerinden daha uzun ömürlü oluyor. Şimdi belkide sen hangi devirde yaşıyorsun gibiinden yorumlar gelebilir, ancak bu yorumlar bu gerçeği de değiştirmez. Görücü usulü evliliklerin daha uzun ömürlü olmasının ana nedenide; Aşk evlilklerinde kız olsun erkek olsun karşısındakini gördüğünde, tabiri caizse ağzı açık ayran budalası gibi apışıp kalır. ya da başka bir deyişle aşkın gözü kördür derler ya, işte o hesap. Ancak görücü usulü evlilklerde, aileler çift adaylarının iyi ya da kötü her yanını araştırır, çünkü onlar aşkla değil akılla, mantıkla yaklaşırlar olaya. ortada olumsuz bir durum varsa çok geç olmadan farkedilir ve belkide sonu hüsranla biteck bir evlilik girişimi henüz başlamadan noktalanır.
Hem çocuk hem de hayat arkadaşı için olmalı.. ama bu bilince biraz daha erjken ulaşılmalı.. Yaş 35 olunca değil.. Bak mesela "yaş ilerledikçe çevrenin baskısı ile evleniyorlar, sonra hemen boşanıyorlar" demişsin.. Gençlikte laylaylom yapmak veya en mükemmeli aramak yerine iyi bir hayat arkadaşı aransaydı o kadar acele evlenilip acele boşanılmazdı bence..
Ha tabi ben de bu yaşa kadar bekar kalmış biriyim ama benimki tamamen şanssızlık..
hey yavrum hey.. kimi cocuk icin evlenir.. kimi gelinlik giymek icin.. kimi dugunum olsun diye.. kimi evden kacmak icin.. vs vs herkesin degisik bahaneleri vardir ama asil guzel sey sevdigin insanla bir omur yola cikip guzel bir aile kurmak icin evlenmektirm. evlilik sorumluluk ister helede bebek duble sorumluluk.. bekarsan sorumlulugun 1 ise evliyken 3 olarak say cocuk vs 5 ekle 😂
Hem çocuk için hem de mutlu olmak için. Belli bir yaşa geldikten sonra kimsenin kalıcı olmadığını anlıyorsun. O çok sevdiğin anne ve baban sana tekmeyi vurup meftağ oluyorlar. Sonra da hayatta yalnız kaldığını anlıyorsun ve bir amaç ediniyorsun. Dünyaya senden bir şey bırakmak. Güzel ve iyi evlatlar yetiştirmek. Ama evlenecek doğru insanı da ha deyince bulamıyorsun. Belki de hiç bulamayacaksın. Tamamen bir rastlantı sonucu gelişen bir olay bu.
Sevgi aşk saygıda vardır elbet ancak bunlar var diye evlenme zorunluluğu toplum baskısından toplumun yönlendirmesinden ve dinin emretmesinden dolayı oluyor. Toplumun zihninde de evlenmenin gerekliliği canlı bir şekilde duruyor. Yani evlenmessen evde kalmış muamelesi görüyorsun halbuki bir sor bakalım istiyormu evlenmek :) Kısacası insanlar evlenmeye zorlanıyor ya da özendiriliyor. Gerek çocuk için gerek aile baskısından kurtulmak için evlenen bolca mevcut.
kadınlarda yaş 25 ini geçtiği zaman tehlike sinyalleri çalar.30 dan sonra ise hem istediği erkeği bulada çok sıkıntı yaşa hemde çocuk doğurmada. işin özeti 25 e kadar idare edebilirsiniz ama 25 den sonra büyüklerin dediği gibi eşini bulmalısın. tıp bile 29 dan sonra doğumlar daha zor diyor...
Bence insanlar evlenmeli cocuk yapmalı kariyer ne için bir sorgulamak lazım para ne için bir sorgulamak lazım sadece kendisi için yaşayan tek başına bu dünyadan göçer oysa büyük bir aile olma şansıda var bence.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Belki birazda soyle dusunmek gerek ewek kizlar cocuk istiyolar sonra erkekler cocuktan kacinca kadin bosaninca sirtini dayicagi omrunun geri kalanini yanliz gecirmeyecegini anlayinca kendini daha hissediyor onun kanindan bir cocugu var cok guzel bir duygu bu durumu bnde yasiyorum hayirlisi :-/
Hic dusunmedim biraz dusunecek olursam her ikisi içinde gecerli. Hem cocuk icin hemde guzel yasamak icinde yani kimsenin niyeti tek bir neden degildir bütünye bakar cocuk icinde evlenir sevdigiyle mutlu bir omur içinde
Cocuk için değil evlendiğinde cocıgu olavagı kesinmi bu dünyaya artık kolay kolay akıllı biri cocuk getirmek istemiyor eskisi gibi 5 cocuk yok herkes 2 yle yetiniyor ikiside etkili ama sadece cocuk değil
İnsan, tek başına yaşayabilecek bir programlama diline sahip değildir. Fıtrati gereği birliktelik ister. Meseleye böyle bakmak lazım. Yok çevre baskısı yok bilmem ne diyerek değil... Bekarlık da yalnızlık da, insana has vasıflar değil...
cocuk için evlensem coktan üç cocuk annesiydim ama sevmek ve sevilmek isteğiyle bu yasa geldim. insan sevmediğine katlanamaz bacası sevgi tüten bir yuvam olsun istiyorum , hayat şiir gibidir akar gider matematik hesabı değildir
Bayan açısından bilemem ama erkek açısından yaş ilerledikçe erkek yalnızlaşıyor. Çünkü arkadaşları evleniyor. Bayanlar gibi gün gibi şeyler yapıp bir araya da gelemiyor. Bu durum erkeğe evlenmek zorunda olduğunu hatırlatıyor
Yas ilerleyince evet çoğumuz çocuk için bakıyor evliliğe neden bakilmasinki aile es evlat değil midir? Bazen sevgi saygı aşkı doğurabilir bazende saygısızlık askıda öldürebilir..
Yaş ilerledikçe ister hayat arkadaşı isterse çocuk için fark etmiyor. Bence psikolojik bir şey. Yani yaşım ilerleyin evlenmek istediğimde birini bulamam falan...
ASlında ne kadar yanlış bir düşünce sırf çocuk için evlenme durumu. Yarın bir gün anne baba ayrıldığı zaman ilerde onun ceremesini sıkıntısını çocuk çekiyor.
Hayatta en çok istediğim şey hayırlı cimcime bir kız evlat sahibi olmak ama anne olmak için bile sevmediğim adamla evlenmem, Allah korusun ama bekar öleceğimi bilsem yinede sevmeden evlilik yapmam
Ben 30-35'den sonra çocuk istemem, olursa öncesinde olur. Çünkü çok yaş farkı olsun istemiyorum çocukla aramda. Oynayabilmeliyim onunla çocukken, ergenlikteyken iyi anlaşabilmeliyim.
çevremde 30lu yaşlarda evlenmemiş çok kişi var hepsi aynı şeyi söylüyor 'bari bir çocuğum olsaydı'. o yaşına kadar bekar yaşayanlar özgürlüğüne düşkün oluyorlar bir eşin egemenliğine girmek istemiyorlar pek
bence 32-33 geç bir yaş. Neden mi? 33-35 yaşından sonra her geçen yıl sağlıklı bir bebek dünyaya getirme şansın giderek azalacak. Doktor değilim ama, bu yaşlardan sonra özürlü bir bebek dünyaya getirme olasılığının her geçen sene yüzdelik değer olarak giderek arttığını biliyorum. Bu ihtimal %1 bile olsa ürkütücü, ki özelliklede +35 den sonra bu oran dahada yüksek. Hayatı fazla erteleme derim.
annesi babasi ölmüş, dostlari arkadaslari evlenip coluk cocuga karistirmislar ve sen yalnizsin elbet evlenip coluk cocuga karismak ister ve bu sekilde olmasi gerekir
Çocuk için evlenen olmaz, kesinlikle düzen kurmak istedikleri için bu şekilde oluyor. en azından cinsel düzen yemek düzeni yaşam düzeni bilmem anlatabildimmi?
insanların niyetini bilemiyorsun berbat bir durum bu... birinin sana çıkar ilişkisi güderek gelmesi ama ben mesela bu devirde dünyaya çocuk getirmeyi istemiyorum olmasada olur
her ikiside ben mesela 35 te evlenmeyi düşünüyorum nasılsa zengin olurum 35 e kadar savcı da olurum sınır var bizde üst yaş sınırı eğitim varken evlenemiyoruz çocuk için değil yaa ömürlük çocuk mesele değil evlatlık alırsın 😉
Çocuğum olsun torun verim kadın zaten var düşüncesi gençken o olmaz bu tutmaz yaş geçince hepsi olur Allahım sen iyisini nasip et isterse en çirkini olsun kalbi ğüzel olsun benim olsun
çocuklar için galiba genelde kadınlar evleniyor çevremde kadınlar şöyle konuşuyorlar erkekler evlenmekten çekiniyorlar bayanlar öyle değil hevesliler evlenmeye hele çocuk olayında çok haz alıyorlar
yaş ileledikçe çocuksu hisler coskular zayıflar insani erdemler daha fazla önem kazanmaya başlar buda ilkeli bir yaşamı kriterleri daha fazla ön plana çıkarır evliliktede böyledir
Herşey vaktinde güzel bence farz edelim 30 yaşında evlendin ilk çocuk kız oldu 31 yaşında doğum yaptın ikinci çocuğu bir kaç yıl sonra yaparsın tahmini 35 gibi falan ikinci çocuk da farzedelim erkek oldu ne zaman askere gonderip düğünü nü yapcan?
En İyi Cevaplar