+1 yılYine milletin olayı anlamayıp bol keseden attığı bir konu... Olayı sana özetleyeyim arkadaşım...
Flört etmek hem tanımda hem de gerçek hayatta ve pratikte, iki kişinin birbirine arkadaşlığın ötesinde ilgi duyması ve bu ilginin paralelinde onu daha fazla tanımak için yakınlık kurması demektir.
Bu, biri ile duygusal ilişki yaşanması, sevgili olunması demek değildir. Duygusal olarak ilgi duymak, "acaba bu kişiden bana sevgili olur mu?" sorusunun cevabını aramaktır.
Nasıl olur bu? Flörtleşme döneminde ne yaşanır? Onu, kendi yöntemlerinle duygusal anlamda tanımaya çalışırsın. Bu da genellikle baş başa zaman geçirip konuşarak, farklı konulardaki fikirlerini öğrenerek ve genel hâl ve tavrına bakarak olur. Birlikte bir şeyler içersin, yemek yemeğe gidersin falan. Gençler arasında "çıkma" denen şey budur işte. (Bence iğrenç bir kelime "çıkmak") Dediğim gibi, henüz sevgili olmamışsındır. Ona tam olarak güvenmiyorsundur, henüz yeterince tanımıyorsundur. Amacın budur zaten. Mesela flört ettiğin kişiye henüz bir söz vermemişsindir. Ona sadık olmak diye bir gereklilik yoktur. Aynı anda birden kişiyle flörtleşmek hoş bir davranış değildir elbette ama aldatmak da sayılamaz.
Bu gönül işlerinin genel seyrini sıralayayım sana, olay daha ne anlaşılsın: Biriyle tanışırsın, ondan hoşlanırsın. Dersin ki "lan acaba bununla sevgili olur muyuz?" Ondan hoşlandığını bir şekilde hissettirirsin. (Bizim gençler bunu genelde öküzün trene baktığı gibi bakarak ya da onun dikkatini çekmek için salak esprilerle komik olmaya çalışarak falan yaparlar) Bu yaklaşım karşılıklı olunca başbaşa zaman geçirmek istersin ve "çıkma teklifi"nde bulunursun. İşte bu flörtleşmektir. Eğer bu çıkmalarda karşındakine karşı duyguların artarsa ve bir güven hissedersen sevgililik dediğimiz ilişki başlar. Bunun başlama vuruşu da öpüşme ya da sevişmedir.
O noktada artık o kişiyle duygusal ve cinsel bir ilişkiye girdiğini tescil etmiş olursun.
Sıradaki?12 Yorumla- +1 yıl
İki yıl flört olmaz o zaman?
- +1 yıl
Genellikle olmaz. O kadar uzun süren bir flört süresi genellikle ya o kişiyle ilgili hastalıklı bir duygusal karmaşa anlamına gelir. Aşık oldum ama güvenemiyorum o yüzden de sevgili olmaya çekiniyorum gibi mesela.
Ya da farklı dış yaptırımlar, sınırlamalar sebebiyle olur. Aşkımdan geberiyorum ama dindarım, dokunamam ya da ailem izin vermez falan gibi...
Ya da karşındaki, senin onun tanımanı engelliyor, bir türlü yeterince tanıyamıyorsun demektir ki bu zaten direk şüphe doğurur.
En İyi Cevaplar
+1 yılErkek, kızdan gelen mesajı görünce oyunu durdurup kıza mesaj atıyorsa flört ediyorlardır.
Mesajı görünce telefonu sessize alıp oyuna devam ediyorsa sevgililerdir.253 Yorumla- +1 yıl
Çok haince 👿
- +1 yıl
Bu cok iyiydi ya 👏
- +1 yıl
Noktayi koymusun hocam
3.bp.blogspot.com/.../...a-cirmak-selam-vermek.gif
+1 yılhayir tabi ki 😁
flort cok daha basit bir seydir en yakin arkadasinizin size iltifati sizin ona bakisiniz mimikler vs her sey flort grubuna girer. yani flort hayatin eglencesidir.
sevgili olmak ise bir kisiyle aranizdaki iliskiye bir ad koymayla baslar. boykece birbirinizin sevgilisi olursunuz bunu aciklamaniz da gerekmez tabi ikiniz bilseniz de oylesiniz merak etmeyin.
Anlicaginiz flort cok basit bir seydir. Yabanci filmlerde gormussunuzdur flortoz tipler iste onlar hayati dolu dolu yasayan eglemceli tiplerdir hep. Amaclari kadinlari/erkekleri bir sekilde etkilemektir ama bunu sevgili olmak amaciyka degil sadece dogalari geregiyle on plana cikmak icin de yaparlar 😊12 Yorumla- +1 yıl
Flörtözler hovarda çapkın olanlar oluyor o zaman?
- +1 yıl
oyle de denilebilir 😊
değil flort donemı bır erkeğın gorebıleceğın tek nazık kıbar ve ılgılı halıdır. sevgılı olunca o kıbarcık bır ökuze donusur :D
27 Yorumla- +1 yıl
Bence sevgiliykende kibar ve nazigiz...
- +1 yıl
Ablasi derken... yooo dogru yazdim ki zaten...
- +1 yıl
Niye dalga geciyosun alla alla
- +1 yıl
Yooo alinmadim... pekiii hadi bakalim.. kac gosteriyo fotom..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
144Cevap
+1 yılFarklı flört ilk aşama ona kendini özel hissettirip ilgisini çekmeye çalışmak
Sevgili ikinci aşama ona kendini daha özel hissettirme ve duyguları paylaşaya başlamak
Evlilik son aşama ona kendini çok çok özel canından kanından biri olduğunu hissettirmek et ve tırnak olmak acı tatlı herşeyde onunla olup onu ömür boyu her açıdan mutlu etmek ve özel hissettirirmek
☺10 Yorumla
+1 yılFlört demek biriyle birlikte olmak amacı ile yakınlaşmak için yapılan hareketler bütünüdür. Her flört edilenle sevgili olunmaz ama her sevgiliyle flört edilir. Sevgili dediğimiz kişi ile ise flört aşamasını geçmişizdir birlikteyizdir
14 Yorumla- +1 yıl
O zaman iki yıl kadar flört olmaz dimi?
- +1 yıl
Bunun ayrımına varamadınız mı hala
- +1 yıl
şu an arkadaşlarla tartışıyoruz bunu aydınlanma yaşatıyoruz :)
- +1 yıl
2 yıl boyunca bir yanlışını görmediysen artık sevgili olabilirsin 😊
- Aşk İlişkileri konusunda 627 cevap paylaştı.
+1 yılFlört başkasının çocugunu sevmek sevgili olmak kendi çocugunu yapmak demektir.
Flört tanıma alışma dönemi hazır olduktan sonra kendini ona ait hissetmek bedenini paylaşmak (elin , yanagın ) v. s sevgililik.30 Yorumla
+1 yılFlört etmek sanki onunla birlikte olmayı becerebilirmiyim gibi
bir ön inceleme gibi geliyo bana12 Yorumla- +1 yıl
Ama o zaman flörtle başlayan ilişkilerin daha sağlam olması bitmemesi gerekir herhalde
- +1 yıl
belki bitmez
belki ilişki başlamaz
belki insanlar olmayacak ama gönül eglim mantıgı ile giderler
+1 yılHepsi saçma bence.. evlilik bana anlamlı geliyor yoksa zaten yalnızım..
12 Yorumla- +1 yıl
Birini tanımadan nasıl evleneceksiniz?
- +1 yıl
Birisi aracı olur ya da birisi beni görüp istemeye gelir ancak öyle olabilir nasipse
+1 yılFlört bakışmak, kesişmek, yürümek, yazmak, pas atmak anlamlarındayken sevgili olmak manita olmak vs kavramıyla ifade edilir. Got it?👍👍
30 YorumlaDeğildir. Flört etmek tarafların birbirlerine ilgilerini gösterdikleri ve birbirlerini tanımaya başladıkları evredir. Sevgili olmak daha ileriye dönük, daha özeldir bence.
10 Yorumlafarklı, flörtte rahatsın, istediğini yapabilirsin, ama sevgiliyken hesap sorma hakkın var, bazı durumlarda izin istemek, bana kalsa gerek yok ama izin isteme saçmalığına uyanlar var, yani ikisi arasında bazı farklar var
10 Yorumla
+1 yılDeğildir. Flört mesajlaşmak, iltifat vb. ibaret olabilir. Ama sevgili her şeyini paylaşmak olmalıdır. Gizli saklı kalmaması, güven oluşması demektir. İkisinin arasında dağlar kadar fark var.
10 Yorumla
+1 yılNöp.
Insan sevgilisi varken de flort edebilir. Arada bir enerji olusturmaktir o. Insani yaslanirken ve de cift olmaya alismisken dinc tutar.
Flort edin, flortlesmek guzeldir.10 YorumlaAynı değildir.
Flört dedikleriçşey kişilerin birbirini etkileme ve tanıma aşamasıdır. Kur dönemi de diyebiliriz.
Sevgililik dönemi kur döneminin başarılı geçtiğinin kanıtıdır ve daha yakın bir ilişkidir.10 Yorumla
+1 yılDeğil, flört etmek hoş sohbet cilve olayları. Hani yeni yeni başlamışsındır canım birtanem demeye, tatlı kıskançlıklar işte efenim yemeğini yedin mi kendine dikkat et vs vs.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 382 cevap paylaştı.
+1 yılHayır flört beraber takilmak ama arkadaslik gibi de olmayandir. Sevgili olunca kurallar oluyor. Sanırım flört daha zevkli. Hesap sormuyorsun hesap vermiyorsun ama sevgili gibisin.
10 Yorumla Değildir tabiki de. Flört karşılıklı atışmadır.(Tartışma olarak görmeyin) Başlama imkanı olabilecek bir ilişkinin ilk paslaşmalarıdır. Eğer çift bu paslaşmalarda top kaçırmazlar ise ilişki başlar. :)
10 Yorumla
+1 yılErkeklerin bir çoğu flört döneminde karşısındaki kızı etkilemek için türlü türlü hal değiştirebilir bu o kişinin gerçek karakterini yansıtmaz her zaman ama sevgiliyken erkekler kendi benliklerini ortaya daha fazla çıkarırlar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılFlört çikolatalı süt alacak paranın olmasıdır sevgili çikolatalı süt ü içebilmektir net
30 Yorumla flörtte cilveleşmeler ve kahkahalar fazladır sevgililikte sorunlar ve tripler ama en sonunda sevgili olmak istersin illaki bir yandan da
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılGenelde flört kısmı çok eğlenceli ve güzeldir. Sevgilik kısmı daha fazla sorumluluk getirir haliyle eğlence azalabilir.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 884 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil. Biri keyfimize göre takılalım, istediğimizi yapalım demek.
Diğeri ise ciddi yola giden ilk adım denebilir. 😏10 Yorumla
+1 yılFlört;heyecan, aksiyon, yeni birini tanıma şevki, gizem dersek
sevgili; sakinlik, huzur, dinginlik, birazcıkta motonluk derim ben.10 Yorumla
+1 yılAynı şey değildir.. :) Flört ederken saygılı ve tanıma amaçlıdır.. Sevgili ise bam başka tutku kıskançlık sahiplenme ooo ne ararsan vardır :D :D
10 Yorumla
+1 yıl
+1 yılFlört= tanima aşamasıdır tattliliktir nazdır cilvedir sekerliktir heyecandir cekingenliktir..
Sevgili=Tanimişsindir berabersindir kiskancliklar tripler heyecan bitme vsvs diye gider.10 Yorumla
+1 yılsevgili olmak daha kapsamlı ama bence flört daha güzel aynı anda birkaç kızla yapılabiliyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok farklı şeyler değil, ama tamamen aynı da değil. Paralel evrenler gibi. 😊
10 Yorumla
+1 yılBence değildir tanımaya çalışıyorum birşey görürsem kacıyorum ve bu skor oluyor!! Hayır olmamalı..
10 Yorumla
+1 yılhayır değildir. flört sorumluluğun daha az olduğu evre sevgili %100 sorumluluk en büyük farkı bu
10 Yorumla
+1 yılhayır flört etmek birbirini tanıma aşaması sevgili birbirini tanımış ve ileriye dair bir başlangıç adımı atmış benim gözümde öyle
10 Yorumla
+1 yılhayır. alakası yok. herkes herkesle flort ediyo. ama 1 kisiyle sevgli ya da evli.
10 Yorumla
+1 yılFlört kısmı daha heyecanlı bir evredir, sevgililik rutindir, evlilik ise sıkıcı :D
10 YorumlaSevgililiğe ilk adım yani flört sonrada sevgili olunur zannedersem
10 Yorumla
+1 yılAynı şey sonuçta bence ikisinde de birbirini tanımaya çalışıyor insan
10 Yorumla
+1 yılHayır değil. Flörtleşmek sevgililik döneminden önceki dönemdir. Sevgili olma yolunda flört edilir.
10 Yorumla
+1 yılAynı şey olsalardı farklı kelimelerle tabir edilmezlerdi, fikrimce
12 Yorumla- +1 yıl
Özlemek ve hasret duymakta farklı yazılıyor ama anlamları ayni :)
- +1 yıl
Yalnız bunların eş anlamlı olmadığının bilincindeyiz bence
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Bence flört bir aşamadır sevgili olmak ise artık benimsemek gibi bir şey
10 Yorumla
+1 yılİlişkinin hiçbir evresi Flört evrresi kadar Mutluluk vermez.
10 Yorumlaher flört eden ilişki yaşamaz , her ilişki yaşayan da flört etmez döngü anacım bu
10 Yorumla
+1 yılzannedersemki flort biraz daha uzak davranılıo. tanıma amaçlı.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 797 cevap paylaştı. Maalesef degildir. Herkesle flort edebilirsiniz ama sevgililik mertebesi daha farklıdır, herkesle sevgili olmazsiniz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 65,3b cevap paylaştı. Kullanım şekline bağlı :D
12 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani?
Gavurcasına gerek yok. Flört demek fingirdeşmek demektir. Ha bu fingirdeşmelerin sonunda eğer bir ilişki başlarsa o zaman sevgili olundu demektir.
00 Yorumla
+1 yılDeğil
Sevgiliden daha bağımsız takılıyorsunuz
Sadece karsilasinca aklına geliyorsun
Hesap soramiyor filan00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır bence flört henüz kendini tanıma aşaması gibi bir şey. Sevgili daha ileri
10 Yorumla
+1 yılFlört etmek ulaşacağın yere varmak için gittiğin yoldur
10 YorumlaHayır Flört bir anlık birşey ama sevgili bildigin ayrılasıya kadar olan birsey bence
10 Yorumlabisey sorcam attigin görüntü bir filmden mi oyleyse hangi film
01 Yorumla- +1 yıl
Evet filmden çapkın filmin adı galiba aşağıda biri yazmış :)
yok. flört uzaktan fanfinifinfon. sevgili resmi fanfinifinfon
10 Yorumla
+1 yılFlörtte canim cicim vardır sevgililikte aşkım vardır.
10 Yorumla
+1 yılaslında sevgili olduktan sonra bile, flörtleşme devam etmeli... hatta evliyken bile
20 Yorumla
+1 yılflort bakışla da olabilir sevgili olunca duygusal etkileşim olur karşılıklı ve arzular şelale
10 Yorumlasevgili sevgi sahibi olan demek
flört tanışma dönemi arada büyük fark var10 Yorumla
+1 yılDegil :D sevgilim yok hiç olmadı diyene de inanmamak lazım yani :D çok güzel bir soru olmuş :D
10 Yorumla
+1 yılFlort tanısma asaması
Sevgililikte bir asama ileridir yani lvl 1 lvl 2 gibi bisey10 Yorumla
+1 yılaynı şey değildir ama ben yanda bilemem daha önce ikisiylede ilgili bilgim hiç olmadı ;)
10 Yorumla
+1 yılflort takilmak sevgili artik benimsin gibisinden oluyor
10 YorumlaFlört bikaç kişiyi idare etmek demektir sevgili bir kişiye ait olmak demektir.
00 Yorumla
+1 yılFlört etmek zaten sevgili olmak demektir saçma bir soru sormuştum bence ikisi es anlamlı zaten
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil :) Flört Ön Muhsebedir Sevgili Genel Muhasebe
10 Yorumla
+1 yılGerçek manada sevgili olanlar, flört etmz. İşin adını koyarlar. Ama flört ise oyalnmadır genelde.
10 Yorumla
+1 yılFlört etmek bence kız ile erkeğin birbirine ilgi duyması ve ihtiyaçlarını gidermesidir sevgi bambaşka bişey
10 Yorumla- Devamını Gör (217)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar