Neanderthal kadını için en çekici erkek, mağaraya en çok et getiren genç avcıydı. Ortaçağda zırhlar içinde kaba saba, iriyarı şövalyeler, Rönesans İtalyasında ise zırhından sıyrılmış zarif, ince yapılı saray prensleri gözdeydi. Onsekizinci yüzyıl Fransız şatolarında, soylu olmayan burjuva şairler, ondokuzuncu yüzyılda müzisyenler, yirminci yüzyıl başlarında ise Paris ressamları bütün kadınları götürürken, bize daha yakın altmışlı ve yetmişli yıllarda en yatağa atılır erkekler Marksistler arasından çıkardı. Üniversiteden sonra babamın işine devam edeceğim diyen genç adam (...) kıvranırdı. Peki, bugünün en cazip kadınları, mankenler, modeller, güzellik kraliçeleri, TV sunucuları, radyo DJ’leri, sosyete dergilerinin kızları kimlerle beraber oluyorlar? “Şişmanım, kısa boyluyum, kültürsüzüm, sadece param var, herşeyi yüzeysel biliyorum” diye komplekslere kapılma. Paran varsa, Günümüzün kahramanı sensin.
Şöyle söyleyeyim, benim için bir erkeğin ne kariyeri ne de maddiyatı önemlidir ki bu kriterler her zaman sinirimi bozmuştur. Bir insanı bunlar için nasıl seçebilir ki bir insan? Benim için önemli olan;cıvık olmayan, olgun, güvenilir, samimi;"kibirsiz, egoist olmayan, insanları küçümsemeyen", bir insanın yanımda olmasıdır."İyi ki yanımda o var"diyebileceğim bir insan yani. Bana bu içtenliği versin yeter. Maddiyat-kariyer tamamen zırvalık...
kariyere gerek yok, paraya da gerek yok. karnımız ve ruhumuz doysun yeter. şahsen ben burdan birini tanıyorum, çocuk sadece yatıyor ama o kadar tatlı ve iyi yürekli birisi ki.. bana o olsa da yeter. çok istiyorsam parayı da kariyeri de kendim yaparım.
Kadinlarin para kazanmadigi donemlerde parali erkek pesinde kosmasi normaldi. Kadinlarin is gucjndeki sayilari arttikca once standartlari yukseldi ve eskiden kalan cinsiyet rolu sebebiyle daha da bir paragoz oldular. 1-2 nesil sonrasinda ise kadinlar artik hic calismayan erkeklerle evlenmeye baslayacaklar. Cunku buna mecbur olacaklar.
ikisi de önemli olmamalı bence. kimse kimseyi maddi geliri ya da kariyeri yüzünden sevmemeli, insan karşısındakini o olduğu için sevmeli. onu o şekilde kabul etmeli. diyecekler ki sevgi karın doyurmuyor. doğrudur, ama mutlu olacağım açlığı mutsuz olacağım tokluğa tercih ederim...
Ben calismaya karsiyim bir kere zaten bir de kalkmis kariyer mi diyecem kariyer yapinca ne oluyor peki ne kazancin oluyor calis calis sonra yuksel sadece paran artar ama bir yandan sagligindan gider saglik daha onemli paradan saglik olmazsa hic bir sey olmaz bu turkiyede ki calisma sartlari cok kotu zaten
Çünkü eskiden amaç sadece belirli ortak ihtiyaçların karşılanması güdüsüyle evleniliyordu. Kadınların da iş ve eğitim hayatında daha fazla yer almasıyla birlikte beklentiler de yükseldi hem erkek hem de kadın açısından. Artık sadece yemekten çok daha fazlası paylaşılmak ve yaşanmak isteniyor
Tabiki de bir yerde saygınlık kazanmamış insanları kimse tercih sebebi olarak görmez. Sen olsan kendine işçi kesiminden bir insan yerine eğitim almış iyi yerlere gelmiş insan seçmeyi tercih edersin kimi kandırıyoruz ki burda https://i.hizliresim.com/ada6vR.jpg
Aslında aynı şey bayanlar içinde geçerli... Kariyer sahibi bir erkek, kariyer sahibi bir bayanı tercih eder. Zaten kariyer varsa, maddi durumda peşinden geliyor.
Şahsen benim görüşüm, erkek kariyer sahibi olmalıdır, akıllı olmalıdır. Kadın ise, kültür bakımından, o erkeğin yanına yakışmalıdır.
Herşeyin başı paradr tabiki paray bul oseni geliştirir zaten bir günde hayata gecelere akarsn ben amerikadaym akmiyrm tabi birikim yapyrm evlenmem gereken para için kızda arıyrm aynı zamanda yani para ne kariyeri tek kariyer var erkek çalışır karı yer oda baska yok
Malesef malesef malesef yanılıyorsunuz. Bu devrin kadını para para para malesef. Gerisi vallahi billahi de yalan. Ah şu kadınlar aşk var yahu ve bizleri sadece aşk kurtarır ve mutlu eder...
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadın çalışmasına izin vermiyorsa o zaman erkeğin maddi durumu iyi olmak zorunda. Değil diyen insan hayal dünyasında yaşıyordur. Gerçekler acıdır. Çocuklarının iyi şartlarda yaşamalarını istiyorsa bana göre her iki tarafın çalışıyor olması lazım ama erkek sen çalışma diyorsa o zaman maddi imkan da sorunları olmaması lazım ki bunu diyebilmeli. Şu zamanlarda her şeye zam geliyor. İstediklerimizi alamadığımız oluyor bu yüzden maddi imkanı iyi olmalı ailenin.
Zeka bir erkekte çok önemli bu kariyer ille eğitim diploma değildir.. Önemli olan kişinin kendini gelistirebilmis olması akıllı olan her türlü kazanır...
Maddi durumunun iyi olması gerekmiyor. Kariyer sahibi de olmak zorunda değil. Uckuruna duskun olmasın, beni sevsin, aldatmasin. Tip olarak da yakışıklı değil ama benim begenecegim, elektrik alabilecegim tarzda olsun. Yeter.
Eşimin çok zengin olmasına gerek yok. zaten öyle bir beklentim de yok. ama kendini geliştirmiş olsun isterim. ki kendini geliştirmek parayla olacak şey değil öyle değil mi? bilgili olsun mesela, bana öğretsin bilmediğim şeyleri. mevzu para olmasın
Kariyerle birbirini geliştirmeyi karıştırmayalım yalnız. Ben üniversite mezunu olmayıp kariyer insanlardan çok daha bilgili ve kültürlü insanlar tanıyorum. Mısır Çarşısı'nda 17 dil bilen esnaflar var. Adamlar bildiğin 17 dili konuşuyorlar.
Kariyer ve maddiyat önemli değil bence, Ne insanlar var kariyer sahibi ve zengin ama insan değiller İlk önce insanlık diyorum Tıpkı bende olduğu gibi kariyer ve para yok ama İnsanlık üzerinden 4/4 lüğüm 😉
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Adam olsun yeter yaa kac defa soyliycemm bunu. Kariyer mal mulk yakisiklilik kilik kiyafet hepsi gelip gecici. Iflas eder parasi gider kaza gecirir yakisiklilik gider. Ama karakteri saglam adama hicc bisey olmaz omur boyu aynidir..
Kadın olsam , kendini geliştirmemiş sığır birisini değil yanıma 10 metre bile yakınımda bulunmasını istemem. Erkek dedğin kendini geliştirmeli. Kadında kendini geliştirmeli.
Kendini geliştirmiş olsun yeterli. Makamına göre gönlümde taht verecek değilim, insanı değerleri önemli. Saygılı, efendi, hoş görülü, öğrenmeye- öğretmeye açık insansa yaptığı işin canı cehenneme.
Ya ruhumu okşasın da önemi yok. Üniversitede okuyorum ilkokul terk biriyle sevgili olmuşluğum var. Gerçi sonra beni terk etti ama olsun hahaha. Ruhumu da okşayamamıştı. Neyse...
Erkeğin tek işi İŞ! Evde yükümlülüğü yok, çocuk doğurmuyor. Yapıp yapabileceği tek şey çalışmak. Onu da beceremiyorsa erkeğim diye dolaşmasın ayak altında.
Günlerdir takip ediyorum, senin sorduğun sorular hep günün sorusu oluyor o da ayrı bir ironi. Neyse kariyer bakımından ileri düzeyde olsan da her zaman kadının EGO'suna yenik düşerler.
Kariyere hiçbir zaman önem vermedim plaza insanı olabilme imkanım vardı ama reddettim o fırsatı. Eğer ki bu tercihimi anlamayacak bir kadın varsa benim de umurumda değildir zaten o.
İnsan olsun ve birbirimize bakacak kadar paramız olsun yeterli mutluluk olsun huzur olsun sağlık olsun isterim sevdiğim insanla. benim görüşüm bu. Teşekkürler
Parası olan adamların kolundan kadın eksik olmuyor. Ki çevremde gördüğüm tiplerden dolayı bu adamların nitelikli olmadıklarını söyleyebilirim. Para varsa babadan kalan rahatsın 😂
@hiperocktiff Paran varsa ki çok parası olan insanların pek namuslu isler yaptığına inanmıyorum. Türkiyenin belirli zenginleri bile istifçilikten zengin olan insanlardır. Parası olmasaydı o insanlara ne sargı duyardık ne hayranlık. Para yaşadığımız çagda belirleyen bir kriter olduğu için. İstek değil ihtiyaçtır. O yüzden sevgili hemcinslerim, kardeşlerim mecazen kurduğum cümleten şair der ki :PARANIZ YOKSA YAŞAMAYIN.
Paranın önemini gösteren başarılı bir anket , yani bir adam yeterki maddi durumu iyi olsun o parayı nasıl kazandığının önemi yok, bu para düşkünlüğü bizi bitiriyor zaten :/
Ben de bu zihniyette ki kadınlardan nefret ederim... Seninle degil kariyerinle evlenmiş sanki, itibarı başarılarına olan insan her zaman uzak durulması gereken bir profildir...
dünyanın en çirkin insanı olsan bile kariyer seni kadınların gözünde en yakışıklı olursunuz
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ben mehmet bey oluyorum ve ayda 2000 lira kazanıyorum, ama köşedeki seyyar köfteci hilmi haftada 5000 lira kaldırıyor, sence hangisi daha mantıklı? kariyerle mi karnımızı doyuracaz kızlar?
Maddi durumu olmasa da kendini geliştirmeli insan Ama bu sitedekiler gibi değil Arkadaş sitede sorulara mantıklı cevap verene işte ne bileyim bence yazana kültürlü denilen bir ortam😂😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sonradan gorunce oyle oluyor. Benim zerre kadar umrumda degil kimse beni isiyle etkiliyemez. Calissin yeter.
En İyi Cevaplar