Toplum olarak böyle bir algı var. "İlk adımı atan kız, basit biridir" düşüncesi var. Sizce bu düşünce ne kadar doğru? Not: Duygularımı itiraf ettim. Red edildim ama pişman degilim. Platonik bir aşk olacağına, karşılıksız olsun ama o bilsin. Asla pişman degilim. Ona değerdi. Bu sitede olsaydı etiketlerdim o kadar da cesurum ama yok :D Ben basit miyim şimdi?
Duygularını cesurca söyleyen kadınlar erkeğin gözünde neden basit durumuna düşer?
Tebrik ederim seni. insan seviyorsa bunu söylemekten doğal ne olabilir şu hayatta. Bu konuda kadın ve erkek eşittirler. Sevilmek sevmek dünyanın en güzel nimetidir. Sevdiğini söylemeyip içine atsan bu neye yarar ki. Hem söyleyen kadın basit kadın değildir, söyleyen erkek basitmi oluyor. Samimi duyulan bir sevgi karşılıksız kalmaz, olumlu algılar olumlu sinyaller gönderir. Ha karşıdaki sizi beğenmiyor olabilir, ama emin olun kayıtsız kalamaz. Eğerki bu açılmayı basit görüyorsa, o kendi basitliğidir. kaçın uzaklaşın ve gönlünüzü sizi anlicak karakterli birine adayın. iyi akşamlar.
öncelikle şuraya bir kenara tebrikler alkışını koyayım 👏👏 ilk adımı atan kız basit biridir ifadesinin hiçbir doğruluk payı yok kanımca ama malesef ki Toplumların edindiği kültür ve kültür ticareti insanlara empoze ettiği dayandırdığı birçok durum ve olgu var bu da onlardan biri bu olguya ceratinle 'hey! durun bana mı sorduğunuz bu toplum kuralını!' davranışınla ve sevgiye harcamama zaferinden ötürü tekrar tebrik ederim...
Aslında kadınların ilk adımı atması her zaman daha iyidir.
Böylece karşımızdaki insanın 'bu kız bana aşık ama ilk o söyledi muhtemelen basit biri' diye düşünecek bir mal olup olmadığını rahatça anlarız, eğer böyle bir mal ise mümkün olduğunca uzak dururuz.
Çoğu erkek ilk adımı atan kiza basit kizdir diye bir tepki veriyorlar. Bence ilk adımı atan kizdan cesur kimse yoktur. Her kiz yapamaz bunu hele ben hiç yapamam.
Aslında aynı şey erkek içinde geçerli. Seni sevmeyen insana sevdiğini söyleyince, karşıdakinin egosu yükseliyor. Cesur erkeğe abazan, cesur kadına kaşar muamelesi yapılır. Aslında bu iki hakaretin sevdiğini söylemekle alakası yok ama toplum olarak ana dilimizi bile kullanmayı beceremediğimiz için, bu iki kelimeyi de doğru insana kullanamıyoruz.
Toplum olarak böyle bir algı yok. Aksine insanları eleyebilmek için iyi bir tanıdır bu. Özgüvensiz ve basit erkekler böyle düşünebilir. Çünkü kendilerine bu şekilde yaklaşılabileceğini düşünmezler ya da kendilerini buna layık görmezler. Bunu sağlayan kadın da aksine özgüven sahibidir ve cesurdur. Hali ile basit değil güçlüdür. İstediğini kopartan ve ezik olmayan bir kadındır. Ortaokul ve lise çağlarında ergenler bu bahsi geçen düşünceleri kimlik tanılaması aşamasında yansıtmış olabilirler.
Kişilere göre değişir bence. Benim gözümde özgüvenli kadındır, daha iyidir. Hep erkekten bekleyenleri, yadırgarım. Kendilerini güvenmeleri gerekir. Reddedilince, dünyanın sonu gelmez. Empati yapsınlar, erkekler söyleyince, reddedilince ne oluyor? Hiçbir şey. Çok takmayın. Rahatça söyleyin. Siz o zihniyetlerden uzak durun, basit kız nedir yahu...
Yoo yok. Toplumda kadın ve erkek üzerinde aşırı bir baskı var, herkes tripli ve kendini kanıtlama ihtiyacında.
O yüzden erkekten de kadından da saçma sapan beklentiler var. Ondan hep.
Ayrıca şu 'Basit kız' tabirini kadınalrın benimsemesi ve buna göre davranması, ülkede kadınların kafasızlıktan kendini kurtarmasının çok uzak olduğuna delalet.
Çok cesaretlisin canım tebrik ederim 👏👏👏 keşke herkes böyle olsa. . erkekler niye çeker kendini biliyormusun? İki bedeni var 1= egosu çok yüksektir ki bu erkek çok bencil olur uzak dur...
2= korkmuştur... Senden değil tabi aşkından... Onu da cesareti yoktur...
Sadece ilk adımda değil ilişki boyunca bu böyle maalesef. Daha fazla seven, ilgi gösteren yani daha cesur olan taraf kaybediyor. ''Kız evi naz evi'' gibi bir inancımız olduğu için kadınlardan hep geri durması, kaçması bekleniyor. Erkeklerde bu zihniyette büyüdükleri için, kaçan kızı zor ve değerli kız, cesur davrananları da basit ve kötü kız sanıyorlar. Halbuki bir kadın olarak ne istediğini bilmek ve söyleyebilmek büyük meziyettir ve herkesin harcı değildir. Değeri bilinmeli.
Bence doğru. Böyle bir yaklaşım var bu biraz psikolojik bir durum yani mesela ben bir kıza kafayı takmıştım tam 2 sene peşinden koşmuştum iki sene boyunca red yemiştim 2 senenin sonunda kabul ettiğinde tüm çekiciliği tüm güzelliği gitti gözümde :D sonra da ben vazgeçmiştim zaten. İnsan elde edemediği şeyin hayranıdır sanırım.
Hayır tabi ki değilsin. Erkekler kadınların da duyguları olduğunu, bunları tıpkı erkeklerin yaptığı gibi paylaşmak istediklerini, içlerinde sonsuza kadar saklayamayacaklarını bilmiyorlar sanırım. Sonuçta biz de erkekler gibi insanız, çok da farklı değiliz.
Kesinlikle değilsin. Aynen söylediğin gibi ilk atan kız basit vs deniyor ama bunlar Sevgi'yi bilmeyenler.. Neden sevmeyi bilen insanlar bunları görmez bile.. Aynısını yaşadım haklısın içinde kalmasındansa söyle gitsin bende senin gibi yaptım bende reddedildim
Ben bir kez yasadim bunu aninda gidip actim duygularimi bakar misin benden nefret ediyo gibisin ama seni seviyorum ve bu basima ilk kez geliyor reddedeceksen de edebinle uygun degil de yoksa yumrugu yersin demistim gulup gitmisti heyecandan konusamamisti bile sonra hadi işine kedicik bir kiz icin bir yil agladi ya bunlar sessiz guzel icten pazarlikli ama saf temiz durup on kisiyle bir senede cikani seviyorlar net.
Hayır yüreklisin minnak bende kızların açılması taraftarıyım Red ettiklerimi de hep tebrik ettim bu zamana kadar açıkçası ben o konuda pek kendime güvenemiyorum o yüzden hiç açılamadım hep kızlar açıldı yani seni de şu anda tebrik ediyorum yüreklisin helal olsun sana 😉 🙃 😂 😂
Kesinlikle bu düşünce çok saçma. Hissetmek sadece erkeklere özgü bir durum değil tabi kızda karşı tarafa birşeyler hissedebilir ve kazanmak için hislerini dile getirmeli. Böyle ön yargılı olmak saçmalık. Cesaret, sevdiğini söylemek, hissetmek basitlik değildir.
Hayır basit kız değilsin Sadece kafın biraz utanmalı naz yapmalı ağırdan almalı süründürmeli o açıldıktan sonra kararını bildirmsli kafasındayım ben. Bu benim düşüncem ama açılanlara da basit kız gözüyle bakmıyorum. Basit kız bu keimeyi her gün bir başka erkeye söyleyen kızdır
Şimdi toplum herşeyi düşünür ama olaya düz bir. şekilde bakarsak bunda yalnış birşey yok.
Bir erkek nasıl reddediliyorsa be bunu doğal görüyorsanız bu sizin içinde geçerli. Cesursa karşısına çıkıp. isteğini söyleyip cevabını anldın. Senin için rahatsa gerisini boşver girtsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zamanla fikirlerin değişecek bunun gururunu çok yaraladığını fark edip daha çok üzülmeye başlayacaksın. Her durumda yanındayız. Bu tür şeyleri herkes yaşayabilir ve yaşıyor unutma. Ama şunu bil hiç kimse karşılıksız sevilmeye değecek kadar değerli değildir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlk adımı atan kadın basit değil kesinlikle ç kendine güvenen, cesur kişidir bana göre. Daha önce bir kaç kez başıma gelmiş hadisedir. Ve bir anda kişinin davranışı ile ona bakış açım değişti. Tabi olumlu yönde diyorum bunu. Bence seven duyguları ifade etmeli.
Kizlar erkeklerden daha cesaretli bu konularda.. Basitlikle alakasi yokki. Ztn ilk isigi biz yakiyoruz onda sinyali alip cesaret ederse aciliyor. Isigi yakmakta ilk adim sayilir. Yani yine ilk adimi ztn hep biz atiyoruz😃 hepimiz basitiz o zmn
Kişiden kişiye değişir ama eğer karşı taraf sizden hoşlanmıyorsa onun bir yerlerini kaldırmış oluyorsunuz... Ki bu tam tersi bir çok kızda da geçerli maalesef..
Sen basit değilsin, hatta öylesine doğru yapmışsın ki o sana paşa paşa gelecek. :)
tabikide basit degilsin sen onla duygularını paylaştın sevmiyorsa kendisi bilir. yalvarmadın peşinde koşmadın elde etmek için başka şeyler kullanmadın mertçe söyledin ve bu bence çok güzel birşey her insan yapsa keşke bunun kızı erkegi yokki.
Cesaretin olmasa zayıf olurdun ve bence cesaret basitlik göstergesi değil bende gidip pat diyen söyleyen bir insanım yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum ve başkalarının ne düşündüğü inan ki zerre umrumda değil
İlgisi varsa çekinmesin anormal bişey değil basit mi değil mi bunu tanımadan anlayamayız. Öyle beleş ilişki yok gelmişse kız kapıma araştırırım yoklarım neyse ortaya çıkar zaten
Bırakın artık bu toplumun ne düşünüyor takıntılarını. En güzelini yapmışsın hiçte basit birşey değil aksine cesursun. Cesaret her zaman takdir gören bir davranıştır. Takdir ediyorum seni.
Bal gibi takıntı işte açılmışsın rahatlaman gerekirken habire onu düşünüyorsun. Tabii bu kızlar böyle işte reddedeceksin ki daha çok bağlanacaklar :) yav 1 sene peşinizden koşanlara dönüp bakmazsınız reddedenlere taparsınız neredeyse :)
Benim 2 senelik ilişkim bitti. Baktım olmıycak 2 ay sonra alkolünde etkisiyle ağlaya ağlaya yalvardım resmen. Barıştık başlarda keşke yapmasaydım dedim ama evlenicez yakın zamanda 😂😂😂 basacam nikahı. Yapmasaydım başkasının olurdu.
Aslına bakarsan bunun sebebi toplumda belli kalıpların oluşup insanların ondan dışarı çıkmamasıdır ilk adımı kız atsa bacım derler atmasa egoist derler erkek içinde aynı durum geçerli sayılır aslında ilk adımı atsa kardeşim olur atmasa korkak olur
Bunun basitlikle alakası yok.. seviyorsam hoşlanıyorsam söylerim.. sevildiğini bilsin.. o onaylar ya da onaylamaz önemli değil.. ben söylerim benden çıkar gerisi ona kalmış:)
Yoo yureklisin sen helal hatta aptalligi yuzunden sevdigi erkegin baskasiyla sevgili olusunu uzaktan izlemek yerine soyleyip en azindan icini rahat tutmussun basitlik degil akilliliktir
Ama üzülme bizim birtane minnağımız var sen üzülüysen sitecek ağlarız :( hem üzülecek bişeyde yok pek sonuçta hiçbirşey kesin değil bugün adam kabul etseydi belkide ileride daha büyük bişey olacaktı o zaman daha çok üzülmez miydin sonuç olarak kaderinde vardır veya yoktur hayırlısı de geç
Ben öyle düşünmüyorum. Kadın ve ya erkek duygularını açık şekilde ifade ede biliyorsa demek ki cesaretli biridir. Böyle bir kıza da asla basit bir kızmış gibi bakmıyorum. Tam aksine çok hoşuma gidiyor bu durum.
Aslında basit oluncak hiçbir şey yok hatta cesaret iyidir. Ama gelde bunu türk toplumuna anlat, hepsi aynı değil tabi ama zaten söylesen bir şey derler söylemesen bir şey derler boşver
gerçekten sevdiği için geliyor ise yani bir çıkarı amacı yok ise ve de kendini kontrol mekanizmasi var ise belli başlı şeylerde cddi ise basit kız değildir. Basit insan farklı bir şeydir.
Bence basit değil kişinin cesaretli olmasi gerekir ki öyle birşeyi söylemek icin yani tabi karşımıza çoğunlukta gereksizler çıktığı için bu duruma düşüyoruz malesef
herkesin kendine göre derdi var herkesin içi yanarken dışa mutlu rolü içerisinde beceremese de mutuluk oynunu oynamayı duyguları cesareti her geçen gün yitirsede mükemmel olan kendi varlığını acıdan Basitleştiriyor işte acı olgunlaşmak için
Hayır basit kadın yapmaz. Aksine özgüvenli ne istediğini bilen bunun için çabalayan bir kadındır bence. Duygularını açık açık söylemedikten sonra ne anlamı var ki...
Evet bende bu durumu anlamıyorum. İlla duygularından korkan pasif kızlar mı olalım. valla bende duygularımı açığa vurmaktan hiç utanmıyorum. Direk ne hissediyosam pat pat söylüyorum.
Hayır, basit değilsin. Kesinlikle doğru olanı yapmışsın. Erkeklerin gözünde "basit" durumuna düşmez;basit erkeklerin gözünde "basit" görünür. -Gecen bol olsun.-
Basitlik değil de duygularını ifade eden kızları genelde bunu bir çok kişiye yaptığını düşünüp inandırıcı gelmediğine kendilerince inaniyorlar. Çok saçma bir düşünce ama maalesef öyle
Bende birine karsi acilcaktim ama tepki alinca vazgectim. Simdilik bekliycem acilmasini ama acilmazsa gidip konuscam. Konusurken renkten renge gircem belki ama umrumda degil, o adami is-ti-yo-rum! 😃
Her zaman ilk adımı ben attım senin düşündüğün gibi düşündüğüm için basit olmuyoruz bizim de duygularımızı belirtmeye hakkımız yok mu? Biz cesuruz bence.
Erkeği kadınımı var aşk duygu her iki tarafın yaşadığı bir his her iki tarafta hislerini gayet açıkça dile getirebilir. Olursa olur olmazsa olmaz duygu ve hisler bence saklanmamalı
Basit degilde. Elde etme duygusu yok oluyor. Erkekler normalde savasma ruhlarina sahip sen kendini pat diye acarsan savasacak birsey kalmiyor ve gozlerinde pekde degerin olmiyor. Zor olan daha tatlidir.
Bende bir kez ismekte ascılık kursunda sarkı soyledim.. karsmdaki kz anında ilk tenefuste bna ilan ask etti kabul etmedim.. bna beklerim ben seni simdi hazr degilsen dedi.. bekleme dedim zor kurtuldum kzdan..
tebrik ederim en doğrusunu yaptın onun sana açılmasıyla bir farkı yok senin ona açılmanın reddedilsen de en azından elinden geleni yaptın şansını denedin ama olmadı ilerde keşke konuşup açılsaydım demekten iyidir
En İyi Cevaplar